محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826246389
امروز به نهضتهاي فراگير توليد محتوا نيازمنديم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: امروز به نهضتهاي فراگير توليد محتوا نيازمنديم
کد خبر: ۴۴۳۳۲۹
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷ - 20 October 2014
وحید جلیلی مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است. "نامه شورا" نشریه خبری تحلیلی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با این کارشناس فرهنگی و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره عمار پیرامون چالشهای پیشروی فعالیت فرهنگی سازمانهای مردمنهاد گفتگو کرده است.
موضوع مصاحبه درباره لزوم مشارکت مردم در امر فرهنگ و تاکيد مقام معظم رهبري بر اين امر است. لطفا مقدمتا نظرات خود را درباره اهميت آن بفرماييد.
قاعدتا يکي از ويژگيهاي فرهنگ فراگيري آن است. يعني اگر اعتقاد و هنجاري فراگير نباشد، خصلت فرهنگي ندارد. اگر فراگيري را اصل بدانيم و با اين زاويه به فرهنگ نگاه کنيم قاعدتا تجربه آحاد مردم در تلقي و التزام مردم به يک سري از ارزشها، اعتقادات و هنجارها و... جزئي از فرهنگ است. در طول تاريخ هم اگر چيزي به ما رسيده است و ماندگار شده، جمعبندي تجربه آحاد ملت ما بوده است. يعني همه به شکل عمومي و فراگيري در امر فرهنگ مشارکت کردند تا برآيند آن چيزي شده است که امروز به عنوان فرهنگ ملي در جامعه به ما رسيده است. از اين زاويه اگر نگاه بکنيم و تجربه تک تک آدمها در زندگي با ارزشها و هنجارها موضوعيت پيدا کند، قاعدتا در برنامهريزي و سياستگذاري فرهنگ هم به نحوي عمل خواهيم کرد که امکان به اشتراکگذاري اين تجربيات فراهم شود. يعني فرهنگ عرصه به اشتراک گذاشتن تجربيات به يک معنا ارزشي آدمهاست. در حال حاضر مشکلي که ما در جامعه داريم اين است که زيرساختها، ابزارها و نرمافزارهاي لازم براي اين به اشتراکگذاري در حوزه فرهنگ ملي و بومي لااقل با ظرفيتهايي که وجود دارد، تدارک نشده است. يک مثال ميزنم: به هر حال شما يک واقعيتي در تاريخ معاصر خود داريد با عنوان دفاع مقدس. يک جنگ هشت ساله بزرگ که دهها ميليون ايراني در آن مشارکت مستقيم و غيرمستقيم داشتند و صدهاهزار نفر از بهترين جوانان اين مملکت در اين جنگ به شهادت رسيدند و مجروح و جانباز شدند يا به اسارت رفتند و به هر شکل رزمنده بودند و خانوادههاي آنان هم درگير اين مسائل بودند اين يک تجربه عظيم است که ملت از سر گذراند. کار فرهنگي در حوزه فرهنگ دفاع مقدس يعني چه؟ يعني به اشتراکگذاري مجموعه تجربياتي که آحاد مردم از اين فراز تاريخي کسب کردند. چگونه به اشتراک گذاشته ميشود؟ از طريق همين بسترهاي فرهنگي مثل کتاب و فيلم و... در قالب خاطرات و سند و... همين حالا در جلسهاي که ما داشتيم مطرح شد که ميليونها عکس از دفاع مقدس در دست مردم هست که در اختيار سايرين نيست. در حالي که به نظر من با يک برنامهريزي جدي و مختصر و با اراده نظام ميشد اين امر اتفاق بيفتد. يا همين خاطرات دفاع مقدس؛ دههاهزار از پدران و مادران شهدا از دنيا رفتند بدون اينکه يک برگ کاغذ و يا يک فايل صوتي و عکس از اينها باقي مانده باشد. اين نشان ميدهد که عهدهداران فرهنگ و مسئولين فرهنگ به وظيفه خود عمل نکردند.
آيا فقط مسئولين عمل نکردند؟ مثلا ما ميدانيم که خيلي از اين افراد با اين اعتقاد که اجرشان از بين نرود زير بار مصاحبههاي اين چنيني نميرفتند.
من اين حرف را قبول ندارم. در صورتي ميشود اين اشکال را پذيرفت که ببينيم، آيا کساني که آمادگيش را داشتند، کسي به سراغشان رفت يا نرفت. يک نمونه مثال ميزنم، يک برادري هست به نام آقاي جوزي خودشان برادر شهيد است و با اينکه ايشان از لحاظ حرفهاي و فني هم فيلمبردار و پژوهشگر حرفهاي نيست، ولي چون فرهنگ براي او موضوعيت داشته، شبهاي جمعه به بهشت زهرا ميرفته و با پدران و مادران شهدا مصاحبه انجام داده است. ايشان در طي اين سالها هزاران مصاحبه گرفته، ضمن اينکه پدر و مادري که فرزندش را براي قرباني شدن در راه انقلاب ميفرستد اينقدر تکليفگراست، که اگر درست براي او تبيين شود که صحبت درباره شهيد امتياز نيست بلکه تکليف است، کسي که در راه تکليفش از فرزندش گذشته مطمئنا اين کار را هم قبول و همکاري ميکند. پس اين اشکال ماست که در تبيين اين تکليف ضعيف عمل کردهايم. در بحث مردمي شدن فرهنگ، به نظرم خيلي از بحثها محدود و منحصر در چند نکته مثل صدور مجوز و قطع تصديگري دولت و از اين دست موضوعات است. در حالي که اصل قضيه فراتر از اين حرفهاست. در مردمي شدن فرهنگ که البته شايد خيلي هم تعبير دقيق و رسايي نباشد، اصل قضيه تسهيل و راه اندازي نهضتهاي فراگير تامين محتواست و ما امروز در جامعه به نهضتهاي فراگير توليد محتوا نياز داريم. يعني گنجينههاي فرهنگي که در اين کشور داريم، به خصوص در همين چهل- پنجاه سال اخير در دوره انقلاب اسلامي آنقدر وسيع است که اگر همه دستگاهها و عناصر دولتي بسيج بشوند و بخواهند راسا و مستقيما خودشان تصدي کنند به نتيجه نخواهند رسيد. شما ببينيد همين خانواده شهدا که عرض کردم، حداقل چهارصدهزار پدر و مادر شهيد داشتيم. نظام خودش نميتواند با تصديگري اين کار را صورت دهد ولي ميتواند ابزارهايي ايجاد کند که اين اتفاق بيفتد. چند مثال ميزنم که بحث روشنتر شود: الان شما ظرفيتي مثل سربازي و کسر خدمت داريد و صدهاهزار نفر از جوانان هر سال به خدمت سربازي ميروند. واقعا بخشي از اين ظرفيت ميتواند به سربازي فرهنگي اختصاص پيدا کند. يعني يک سپاه عظيم چنددههزار نفره به نظرم ميتواند براي استحصال همين سرمايههاي انقلاب شکل بگيرد که بخشي از آن خانواده شهداست. بخش ديگر مجموعه تجربه زندگي ديني و معنوي و انساني ملت ماست. چند سال پيش در جشنواره عمار، فيلم برگزيده ما، فيلم مشدي اسماعيل بود که درباره يک پيرمرد کشاورز نابيناي شمالي بود که شاليکار بود. عمده جذابيت اين کار هم به خاطر سوژه بود. يعني خيلي از لحاظ هنري کار ويژهاي صورت نگرفته بود. البته زحمت زيادي کشيده شده بود و استاندارهاي لازم را داشت، ولي اصل قضيه، سوژه بود. خوب امثال مشدي اسماعيل دهها و بلکه صدهاهزار در ايران هستند، چرا مشدي اسماعيلهاي غرب و جنوب و خراسان ساخته نميشود.
به نکته خوبي اشاره کرديد. بعضي کارهاي فرهنگي مردمي را کارهاي غيراستاندارد و غيرحرفهاي ميدانند. چه ميتوان کرد تا مردم هم بتوانند محصولات فرهنگي استاندارد توليد کنند.
الان با اين تحول و جهشي که در آي تي و تکنولوژي ارتباطات و اطلاعات انجام شده، به نظرم کار خيلي راحتتر شده است ولي بايد ساماندهي شود. ضمن اينکه از يک نکته نبايد غاقل شد و آن اين است که قرار نيست همه محصولاتي که در حوزه فرهنگ و رسانه توليد ميشود در يک سطح باشد. اگر نگاه زنجيرهاي داشته باشيم، يک بخشي از اين زنجيره فرهنگ ميتواند معرفي سوژه باشد يعني ممکن است يک نفر در کرمان، بندرعباس و... با موبايلش يک محصول غيراستاندارد توليد کند ولي بالاخره اين سوژه را به فضاي رسانهاي ما معرفي کرده است و ممکن است يک فيلمساز حرفهاي از اين سوزه بهرهبرداري کند. پس اگر در سال صدهزار محصول فرهنگي آماتور ساخته شود، مطمئن باشيد اين محصولات تاثير جدي خود را بر فضاي حرفهاي خواهد گذاشت. شما ميبينيد در برخي از محصولات برجسته هاليوود از مطالبي که ممکن است در يک سايت محلي که گزارشي درج کرده، استفاده شده باشد. در مورد يک خبر کار رسانهاي انجام شده است و هنرمند هم از آن بهرهبرداري کرده است. از کارهاي آماتور هم ميتوان به اين صورت بهرهبرداري حرفهاي کرد.
نکته ديگر در بحث مردمي کردن فرهنگ، موضوع توزيع است. يکي از مشکلات ما اين است که بسياري از محصولات فرهنگي خوبي هم که توليد ميشود، فضاي مناسب براي توزيع ندارد. امروز مطلبي را در نقد تبليغ و پمپاژ فرهنگ مصرفگرايي در کشور توسط صداوسيما مطالعه ميکردم. واقعا اگر صداوسيما اين رسالت را براي خودش قائل باشد، در معرفي محصولات فرهنگي ميتواند خيلي موثر باشد. به عنوان نمونه کتاب «دا» ميتوانست کتابي باشد که در چاپخانهها خاک بخورد ولي چون رهبر جامعه اين کتاب را خواند و بر آن تقريظ نوشت و با دستاندرکاران آن جلسه گذاشت، يک کار تبليغي براي اين کتاب صورت گرفت و تيراژ آن به پانزده هزار رسيد. البته محتوا هم اين قابليت را داشت ولي بحث تبليغ و معرفي هم خيلي تاثير داشت. همينطور کتاب «خاکهاي نرم کوشک» درباره شهيد برونسي که درباره آن هم آقا در معرفي کتاب نقش اصلي را داشتند. پس اين مثالها نشان ميدهد که ما از لحاظ در اختيار داشتن محصولي که بتواند مخاطب ميليوني را جذب کند مشکل نداريم. آثاري با اين قابليت توليد شده است ولي سيستم توزيع و فروش و تبليغ و ترويج نداريم. اين را هم اگر مجموعه دستگاههاي دولتي و حکومتي ميخواهند کاري انجام دهند به نظرم اگر براي توزيع بستر مناسبي فراهم شود، بر روي محصولاتي هم که تاکنون ساخته شده است، ميتوان فعاليت فرهنگي خوبي انجام داد. يک کتاب، يک مستند، يک انيميشن، با تبليغ و توزيع خوب مخاطب را صدها برابر افزايش خواهد داد.
يعني به نظر شما نهضت توليد محتوا را به توزيع محتوا تبديل کنيم؟
نه. اين دو کار بايد در کنار هم باشند هرچند که امروزه فضاي توليد و توزيع خيلي به هم نزديک شدهاند. مثلا همين فضاي اينترنت فاصله بين توليد و توزيع از بين رفته است. هر دو نيازمند خدمات متقابل به يکديگر هستند. مثلا در بخش توزيع مثل بازار است. پررونقترين مغازهها کدام هستند؟ مغازههايي که کنار هم هستند. مثلا يک مغازه کفشفروشي نميگويد چون يک مغازه ديگر در کنار من هست کارم کساد ميشود. برعکس به رونق آن کمک هم ميکند. يکي از مشکلات ما اين است که در بعضي حوزهها بايد بازار شکل بگيرد و اصل محصول تثبيت شود. مثلا وقتي که شما در کرمان يا در تبريز و ... زمينه توليد محتوا را تثبيت کرديد ؛ ما الان به دنبال اين هستيم که فيلدها و سر فصلهاي جديد در توليد محتوا تعريف بکنيم. ما الان سر فصلي داريم به نام دفاع مقدس که خودش به تنهايي ميتواند دهها زير فصل داشته باشد. سرفصل پدران و ماردان شهدا به تنهايي فيلد عظيمي است که ميتوان در اين ژانر صدها فيلم و سريال توليد کرد. يا مثلا جهاد سازندگي. در اين عرصه چند ميليون خاطره جذاب وجود دارد. چند ميليون تجربه جذاب جوانان پرشور انقلابي وجود دارد ولي در طول اين سيوپنج سال شکلگيري جهاد سازندگي، من فيلم سينمايي از جهاد نديدم که توليد بشود. پس به نظر من بايد بازار فرهنگي انقلاب و بازار فرهنگي جمهوري اسلامي بايد چارسوقهاي متعددي داشته باشد.
چند وقت پيش در مصاحبهاي به من گفتند که کارهايي که در مورد پدر و مادر شهدا انجام ميشود، کليشهاي است. من گفتم کليشهاي شده چون در اين حوزه پژوهش صورت نگرفته است. بايد در اين چهارصدهزار خانواده پژوهش ميشد. به رغم شباهتهايي که وجود دارد هر خانواده ويژگيهاي خود را دارد. نهضت توليد محتوا اينجا به کار ميآيد و اين تمايزات و ويژگيها ديده ميشود و جلوههاي نو و نوتري شکل ميگيرد و اين کار حوزه توليد محتوا را جذاب ميکند. اگر شما بخواهيد کارهاي فراگير را تعطيل کنيد و فقط يک عده در پستو بنشينند و سوژه ايجاد کنند، بعد از مدتي اين سوژهها تکراري و کپي ميشود و راه به جايي نميبريم. توليد محتوا بايد به سرچشمه وصل باشد و ما بايد قناتهايي داشته باشيم که از کاريزهاي آن بهرهبرداري کنيم. پس در توليد آثار رسانهاي و هنري هر چقدر توليد محتوا، سرفصلهاي جديد داشته باشد، بازار هم پررونقتر ميشود و تعداد افرادي هم که وارد حوزه مصرف اين کالاها هم ميشوند بيشتر و بيشتر ميشوند.
در بحث فرهنگ يکي از موضوعات تصديگري توليد است. کم کم اين نتيجه حاصل شده است که دولت تصديگر خوبي نيست همچنان که در اقتصاد تصديگر خوبي نبوده است. ولي در برخي عرصهها چارهاي نيست چون در توليد آثار فاخر، بخش خصوصي نه توانش را دارد و نه تمايلش را. نظر شما در اين مورد چيست؟
البته اين بحث خيلي وسيع و دراز دامن است. متاسفانه جنس طرح مسالههايي که در اين مورد صورت ميگيرد، آنقدر که من پيگيري و رصد ميکنم، طرح مسئلههاي ناقصي است. در عين اينکه اصل مسئله درست است و بايد به آن انديشيد و براي آن چارهجويي کرد، بايد مواظب باشيم موضوعات غلط طرح نشود.
شما قبول داريد که دولت نبايد در اقتصاد متصدي امور باشد؟...
حتي در اقتصاد هم اين طور نيست و در سرمايهدارترين کشورهاي جهان هم بالاخره حدي از دخالت دولت در اقتصاد وجود دارد و اينطور نيست که نداشته باشند. همين الان هم با مجموعه اتفاقاتي که در غرب افتاده است اصل اين بحث زير سوال است. خوب شما گفتيد که اين سيستم بهترين سيستم اقتصادي است ولي امروز به جايي رسيده است که در يک روز کل اقتصاد فلج ميشود، بحرانهاي اجتماعي اتفاق ميافتد و بانکها و بورس فرو ميپاشد. بنابراين نبايد سيستمي را که در خود غرب به بنبست رسيده است، بعد از اين بنبست به عنوان الگو و تجربه موفق بشري مطرح کنيم. البته اين بحث ظرائفي دارد.
در مورد تصديگري بايد گفت در بخش خصوصي محصولات و آثار خوب توليد شده است، محصولات ضعيف هم توليد شده است همچنانکه بخش دولتي هم کارهاي خوب و کارهاي ضعيف داشته است. بنابراين گام اول براي رسيدن به جواب اين است که موضوع را خوب باز کنيم و شقوق مختلف آن را ببينيم. حوزه اقتصاد از آخرين تئوريهاي رياضي اقتصاد و نظريات نئوکلاسيک فاصله گرفته است و به اقتصاد نهادگرا رسيده است. اقتصاد نهادي همانطور که از اسمش پيداست اساسش بر فرهنگ است. طبق اين نظريه هزينه و فايده در يک بستر فرهنگي معنا پيدا ميکند. عرض من اين است که در کشور ما بايد بحث دولت و مردم را با اين تفاوت ماهوي دنبال کنيم که انقلاب اسلامي آمده تا تعريف رابطه دولت و مردم را عوض کند. ما معتقديم که مردمسالاري ديني و جمهوري اسلامي يک مدل جديد حکومتي است که هم مباني نظري و پيشينه تاريخي دارد و هم اقتضائات کنوني جامعه ايراني در آن لحاظ شده است. اگر با اين زاويه نگاه کنيم ديگر نميتوانيم به پارادايم مکانيکي رابطه ملت- دولت همانطور که در غرب وجود دارد پايبند باشيم. ما بايد متناسب با بوم خودمان و متناسب با مدل حکومتي نوآورانه و بيسابقه خودمان در مورد رابطه دولت- ملت حرف بزنيم.
نکتهاي که ميگوييد، نکته بسيار خوبي است ولي يک ترديدي که براي بعضي اقشار وجود دارد اين است که چرا ما بايد مستقل از دولت باشيم. وقتي دولت بر نظر ولي فقيه عادل و نائب امام زمان اداره ميشود چرا نبايد ذيل حکومت و دولت فعاليت فرهنگي بکنيم.
ذيل دولت و حکومت بودن اشکالي ندارد. کما اينکه در دوره دفاع مقدس اين اتفاق افتاد. دو نوع نگاه ميتوان داشت. يکي اينکه مردم و دولت و مردم و حکومت يکي هستند پس مردم بايد از حکومت پول بگيرند و متکي به منابع حکومت و دولت باشند. ولي در دفاع مقدس برعکس بود. مردم ميگفتند حکومت از خود ماست پس من از زندگي خودم هم خرج ميکنم و حتي جانم را فدا ميکنم. در يک دايره وسيعتر جنگ از جيب مردم اداره شده است. پس ميتوان اين موضوع را به اين صورت هم نگاه کرد. البته همين امروز هم هنوز رگههاي جدي از نيروهاي مردمي را که از وقت و سرمايه و امکانات خودشان براي عرصه عمومي هزينه ميکنند، مشاهده ميکنيم. پس اصل اين است که در تبيين رابطه ملت و دولت به يک تقابل و يک دوگانگي جدي آنطور که در غرب وجود دارد فکر کرد. البته با توجه به مباني آنها و ساختارهايي که دارند تناسب دارد. ولي اين غلط است که به غرب تاسي کرد. بهترين راه اين است که به تجربيات موفقي که در گذشته در رابطه ملت و دولت و در همين انقلاب داشتيم توجه بشود و همانها تبيين تئوريک بشود. در دهه شصت با انواع فتنههاي فرهنگي و سياسي که در جريان بود نظام چطور توانست آنها را از سر بگذراند. در دهه شصت چطور دهها هزار هسته مقاومت فرهنگي در همه مساجد و مدارس ايجاد شده بود و کارامد هم بود و حتي يک ريال هم از دولت پول نميگرفت.
به نظر شما چرا اين روند ادامه پيدا نکرد؟
اگر اين تجربه موفق بررسي شود دقيقا با اين سوالات مواجه ميشويم که اولا دلايل موفقيتش در چه بود و بعد اينکه چرا در بعضي حوزهها افول کرد. يکي از دلايلش تحول نرمافزاري است. تا زماني شما ميتوانيد از مردم توقع داشته باشد که در اين حد وسيع مشارکت فراگير داشته باشند که مباني فرهنگي شما اسلام ناب محمدي باشد ولي اگر اسلام ناب نباشد و اسلام امريکايي به جاي آن آمد، اگر تفکر عدالتخواه اسلامي کمرنگ شد تفکرات سکولاريستي در دولت نفوذ کرد، دولتي که خودش به سمت تجملگرايي و جدا کردن خود از مردم رفت نميتواند توقع داشته باشد که مردم خود را از او جدا نکنند.
برخي از صاحبنظران فرهنگي علت اين شکاف را در رشد و ورود تکنولوژيهاي نوين ميدانند. به خصوص در عرصه رسانهها. مثلا معتقدند تلويزيون اساسا ظرفيت و توان انتقال و بازنمايي مفاهيم والاي اسلام و انقلاب را ندارد. نظر شما در اين مورد چيست؟
اين ديگر از آن حرفهاست که همين حالا هم در عمل نقض شده است. اين حرف را در مورد سينما هم ميزدند ولي در همين سينما آژانس شيشهاي هم ساخته شد. نه تنها ساخته شد بلکه مورد توجه قرار گرفت. در همين سينماي ايران پرفروشترين و پرمخاطبترين فيلمها در حوزه ارزشي بوده است. از «از کرخه تا راين» گرفته تا «ليلي با من است» و «اخراجيها». پس اينکه ميگويند اگر کسي حرف ارزشي در سينما بزند استقبال نميشود در عمل نقض شده است. ولي فضاي رسانهاي روشنفکرزده توهمي آنقدر اين نگاه را القا کرده که حتي حزباللهيها هم با اينکه اين همه واقعيات روشن پيش چشمشان است اعتماد به نفس لازم را پيدا نميکنند. يک کتاب روشنفکري به من نشان بدهيد که يک دهم «خاکهاي نرم کوشک» فروش کرده باشد. اين کتاب را يک ناشر خصوصي شهرستاني منتشر کرده است. حالا «دا» را يک ارگان دولتي در پايتخت منتشر کرده است. ولي يک ناشر خصوصي شهرستاني کتاب منتشر کرده است به تيراژ چهارصد- پانصد هزار جلد. اين آمارها براي ناشران روشنفکري شوخي است. با يکي از اين ناشران مدتي پيش صحبت ميکردم ناراحت بود، ميگفت بعضي کتابها خيلي کم فروخته است. گفتم مثلا چقدر؟ گفت فقط بيستوپنجهزار جلد فروختيم. تراز را ببينيد. ولي اين کتابهاي روشنفکري تيراژش به هزار يا هزار پانصد تا رسيده که تازه اگر چهار بار تجديد چاپ بشود به دههزار تا هم نميرسد. بنابراين ما به ميزاني که کار کنيم جواب ميگيريم. بعضيها ميگويند ما بايد در مباني تجديدنظر کنيم، من ميگويم اينطور نيست. ما به ميزاني که آرمانهايمان قابليت کار کردن داشتند، کار نکردهايم. مردم را نبايد متهم کرد.
يعني شما ميگوييد تغيير ذائقه مردم اتفاق نيفتاده است؟
چرا اتفاق افتاده است. ولي چه زماني تغيير ذائقه ايجاد ميشود؟ زماني که ظرفيت رسانه ملي را در اختيار يک طبقه خاص اجتماعي- فرهنگي قرار بدهي. شبکه افق ميخواست راهاندازي شود، چقدر سر و صدا بر عليهش بود. چون ميخواهند يک شبکه از بيست شبکه را به حزب اللهيها بدهند. همين سر و صدا نشان ميدهد که ميترسند. چون نشان ميدهد که اين فرهنگ کشش و برش دارد. در ضمن آدمهايي هستند که ميتوانند محصولاتي بسازند که مورد اقبال عمومي قرار بگيرد. اين قصه خيلي طولاني است. بله، تغيير ذائقه اتفاق ميافتد اگر شما کار نکنيد و امکانات دولتي را در خدمت فرهنگ غربزده قرار بدهي.
به نظر شما چه بايد کرد و دولت چه کاري بايد انجام بدهد که از تغيير ذائقه پيشگيري کند؟
به نظر من اين مسئله خيلي ريشهدار نيست. يعني فرهنگ ملي ما هنوز عوض نشده است. ممکن است در حوزه فرهنگ عمومي با فراز و نشيبهايي رو به رو باشيد ولي ريشه در آب است. مردم ما اساس فرهنگشان بر دين است. همين ديني که در انقلاب اسلامي ظهور و بروز کرده است. کسي نميتواند ترديد کند که انقلاب اسلامي يکي از فراگيرترين و مردميترين انقلابهاي جهان بوده است. ما معتقديم که ريشهها محکم است و در اين فراز و فرودها اگر کساني که دغدغه دارند و امکاناتي در اختيارشان هست، استفاده بکنند؛ افق، افق روشني است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
هدیه علی جنتی به وزیر فرهنگ پرتغال |اخبار ایران و جهان
هدیه علی جنتی به وزیر فرهنگ پرتغال کد خبر ۴۴۰۶۷۶ تاریخ انتشار ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۸ - 09 October 2014سنت حسنه قربانی کردن، با روش خرافی؟! |اخبار ایران و جهان
سنت حسنه قربانی کردن با روش خرافی محمد طهماسبی کد خبر ۴۴۰۰۲۵ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۷ - 06 October 2014 قربانی کردن از سنتهای اسلامی است که در برخی موارد مانند قربانی در حج واجب و در برخی موارد مانند عقیقه و روز عید قربان مستحب است این سنت حسنه نیز مانند هر سنت دپنج اتفاق مهم در ده سال مدیریت ضرغامی بر صداوسیما |اخبار ایران و جهان
پنج اتفاق مهم در ده سال مدیریت ضرغامی بر صداوسیما نقدها آنچنان رو به فزونی گذاشت که کمتر نگاهی به نقاط روشن عملکرد ضرغامی و همکارانش در ده سال اخیر انداخته شد و اساساً نقد یک سویه تلویزیون به یک امر روزمره بدل گشت اما آیا واقعاً نقطه مثبتی بود که بیان شود قطعاً محورهای مهمی وجودشایعه پراکنی درباره احکام ازدواج موقت |اخبار ایران و جهان
شایعه پراکنی درباره احکام ازدواج موقت کد خبر ۴۴۳۰۵۷ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۵ - 19 October 2014 آیتالله مکارمشیرازی در پاسخ به استفتایی فتوای نقل شده به نقل از وی درباره ازدواج موقت را مجعول و البته قابل تعقیب قانونی دانست به گزارش ایسنا متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلیدصدای ماندگار دوبله از بیمارستان مرخص میشود |اخبار ایران و جهان
صدای ماندگار دوبله از بیمارستان مرخص میشود پرویز بهرام – صداپیشه و مدیر دوبلاژ پیشکسوت سیما - که اخیرا به علت مشکلات کلیوی راهی بیمارستان شده بود به احتمال قوی امروز- دوشنبه 21مهر ماه از بیمارستان مرخص میشود کد خبر ۴۴۱۷۴۷ تاریخ انتشار ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۶ - 13 October 2014کیتارو به تهران رسید |اخبار ایران و جهان
کیتارو به تهران رسید کیتارو نوازنده شهیر ژاپنی پس از کش و قوسهای فراوان بالاخره به تهران رسید کد خبر ۴۴۱۷۸۹ تاریخ انتشار ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۲ - 13 October 2014 کیتارو نوازنده شهیر ژاپنی پس از کش و قوسهای فراوان بالاخره به تهران رسید به گزارش ایسنا این هنرمند برجسته بامداحواشی کنسرت کیتارو در تهران |اخبار ایران و جهان
حواشی کنسرت کیتارو در تهران کيتارو نوازنده ژاپني شب گذشته 24 مهرماه در تالار وزارت کشور اعلام کرد که براي اولين بار است که به ايران ميآيد ميگويد ازهمه آنها که تلاش کردهاند او به ايران بيايد و براي مردم ايران بنوازد صميمانه سپاسگذار است کد خبر ۴۴۲۶۶۳ تاریخ انتشار ۲۶ مهر ۱۳نامه کانون کارگردانان به رییس سازمان سینمایی |اخبار ایران و جهان
نامه کانون کارگردانان به رییس سازمان سینمایی در پی حواشی پدید آمده برای اکران چند فیلم سینمایی دارای پروانه نمایش شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران در نامه ای به حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی خواستار رسیدگی به این موضوع شدند کد خبر ۴۴۱۸۹۵ تاریخ انتشار ۲۱ مهر ۱۳۹۳هژمونی روابط بر ضوابط معضل سینمای مستند |اخبار ایران و جهان
هژمونی روابط بر ضوابط معضل سینمای مستند ر برخی از مراحل کار من مجبور به سفر به استان سراوان و به یکی از روستاهای دور افتاده مرزی بودم که مجبور بودم تنها و با یک دوربین خود این سفر را انجام دهم زیرا عملا مباحث امنیتی و مالی برای همراه کردن عوامل تولید مشکل ساز بود حال این مشکلاتانتقاد نماینده ولی فقیه در بسیج از معراجی ها |اخبار ایران و جهان
انتقاد نماینده ولی فقیه در بسیج از معراجی ها کد خبر ۴۳۹۹۵۱ تاریخ انتشار ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۶ - 06 October 2014 حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج در گفت وگو با سایت بسیج با اشاره به فیلم و سریالهایی که در حوزه دفاع مقدس ساخته شده به انتقادمحصولات مشترک حافظ با طنزپردازان! |اخبار ایران و جهان
محصولات مشترک حافظ با طنزپردازان یا رب این نوگل خندان که سپردی به منش بس که خندید دل و روده خود را ترکاند کد خبر ۴۴۱۷۶۷ تاریخ انتشار ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۶ - 13 October 2014 آنچه موضوع این گزارش است شوخی شاعران معاصر با ابیات حافظ است هرچند ممکن است عدهای شوخی با ابیات حافایوبی: برای اکران آمدهام نه توقیف |اخبار ایران و جهان
ایوبی برای اکران آمدهام نه توقیف رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به اینکه شاید فیلم عصبانی نیستم باز هم درگیر اصلاحات شود تاکید کرد که برای اکران فیلمها آمده است نه توقیف آنها کد خبر ۴۴۳۳۱۰ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۴ - 20 October 2014 رئیس سازمان سینمایی کشور باتذکر مطهری به دولت در مورد فیلتر سایت انتخاب |اخبار ایران و جهان
تذکر مطهری به دولت در مورد فیلتر سایت انتخاب کد خبر ۴۴۳۰۹۵ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۶ - 19 October 2014 علی مطهری خواستار رفع فیلتر سایت انتخاب شد به گزارش ایرنا نماینده مردم تهران هم در تذکری به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درزمینه فیلتر شدن سایت انتخاب تذکر داد بنحمله به آیت الله مکارم در جشن غدیر تکذیب شد |اخبار ایران و جهان
حمله به آیت الله مکارم در جشن غدیر تکذیب شد در مجلس جشنی که به مناسبت عید سعید غدیر و عمامه گذاری گروهی از طلاب در دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدظله تشکیل شده بود جریانی پیش آمد که متأسفانه بعضی از سایت ها آن را نادرست نقل کرده بودند کد خبر ۴۴۱۹۶۵ تاریخ انتشار ۲۲آیا امام زمان(عج) و یارانشان سوار بر ابر میآیند؟ |اخبار ایران و جهان
آیا امام زمان عج و یارانشان سوار بر ابر میآیند سوار بر ابر آمدن از نشانههایی است که در آخرالزمان نسبت به حضرت مهدی عج و یارانشان ذکر شده است تفسیری که بزرگان در این زمینه میکنند این است که شاید منظور از سوار بر ابر آمدن مسافرتهای هوایی باشد امروزه حتی مدیران عادی نیزجشن مهرگان در روز شانزدهم نیست! |اخبار ایران و جهان
جشن مهرگان در روز شانزدهم نیست کد خبر ۴۴۰۶۰۵ تاریخ انتشار ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۹ - 08 October 2014 یک شاهنامه پژوه میگوید در واقع روز مهرگان در دهم مهر ماه تقویم رایج کشور ما قرار دارد نه شانزدهم آن فریدون جنیدی - پژوهشگر شاهنامه - در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد مهرگان کیش پمیرسلیم و ولایتی ادعای حاتمی کیا را رد کردند |اخبار ایران و جهان
میرسلیم و ولایتی ادعای حاتمی کیا را رد کردند مصطفی میرسلیم و علی اکبر ولایتی وزیران ارشاد و امور خارجه دولت هاشمی رفسنجانی ادعای حاتمی کیا فشار وزارت خارجه برای ارسال فیلم کیارستمی به جشنواره خارجی را رد کردند کد خبر ۴۳۹۵۴۳ تاریخ انتشار ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۶ - 04 October 2014 مص-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها