واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۲۱ق.ظ)
پيام وزيرآموزش و پرورش به مناسبت هفتهي پيوند اوليا و مربيان و روز خانواده وزيرآموزش و پرورش به مناسبت هفتهي پيوند اوليا و مربيان و روز خانواده پيامي صادر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، پيام دکتر علي اصغر فاني به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
ايجاد فرصتهاي برابر آموزشي، برنامهريزيهاي دقيق و مبتني بر اسناد بالادستي و ارتقاي کمي و کيفي امور آموزشيوپرورشي، محصول همکاري و هماهنگي دو نهاد مقدس خانه و مدرسه است. ايجاد ارتباط نزديک بين اين دو کانون را اکنون بيش از هميشه بايد قدر دانست و تلاش نمود تا در نظام تعليم و تربيت، که دير بازده بودن ويژگي بارز آن است، به گونهاي حرکت کنيم که در سايهي اقدامات مشخص و دستاوردهاي ملموس، سرمايهي ارزشمند « باور و اعتماد مردم به مشارکتجويي و مشار کت پذيري در آموزش و پرورش» تقويت شود. اکنون آموزش و پرورش بيش از هر زمان ديگر نيازمند حمايت و حضور خانوادههاست، در اين برهه از زمان نقشآفريني والدين در آموزشو پرورش و رويکرد مبتني بر حضور والدين در مدارس، راهبردي تزئيني و شعاري نيست، بلکه سياست و نيازي ضروري است، ما هماکنون بيش از هر زمان ديگر نيازمند مشارکت فعال، هدفمند و آگاهانهي خانوادهها هستيم. براي تربيت نيروي انساني با تأکيد بر تأمين صلاحيتهاي علمي و فني که جوابگوي پيشرفتهاي کشور باشد، تعليم و تفهيم هدفهاي ملي، روح انضباط، همکاري اجتماعي، حس ميهني و غرور ملي به تعامل و همگرايي دو کانون اصلي تعليم و تربيت يعني خانه و مدرسه نياز داريم.
نکتهي ديگر که در اينجا لازم ميدانم به آن اشاره کنم تقارن روز خانواده با هفتهي پيوند اوليا و مربيان است. همانگونه که مي دانيد خانواده، رسالتهاى گوناگوني در ابعاد فرهنگي، تربيتى، آموزشى و مديريتي بر عهده دارد که مهمترين آنها تربيت نسلي متعهد، خلاق، ماهر و کارآفرين در خدمت نيازهاى جامعهي اسلامى است. پرداختن به اين امور به تنهايي فراتر از توان خانوادهها و آموزش و پرورش و نيازمند عزمي ملي است، تا با ايجاد ساختارهاى کارآمد و اثربخش و با توسعهي تعاملات سازنده و اثرگذار سازماني در سطوح ملى، منطقهاى و فرا ملى به تربيت نسلي اهتمام ورزيم که در سايهي ارتقاى اعتماد به نفس ملى به توليد علم نافع و توسعهي نهضت نرمافزارى، خودباورى علمى و رهايى از وابستگى علمى در جهت تأمين آرمانهاى نظام جمهوري اسلامي ايران بپردازد. در کنار اين عزم ملي، بايد تلاش کنيم تا با تقويت بنيان خانواده و ارتقاي جايگاه هدايتگر آن و با تأکيد بر مسؤوليت پايان ناپذير خانواده در امر تعليم و تربيت، در جهت تعالى علمو فرهنگ جامعه بکوشيم تا با ياري خداوند بزرگ از انسانهايي صالح، فرهيخته، سالم و تربيت شده در مکتب اسلام و انقلاب و دانشمنداني در تراز برترينهاي جهان برخوردار شويم.
ابتدا از همکارانم در حوزهي ستادي وزارت آموزش و پرورش انتظار دارم تا با مطالعه و بررسي رفتارهاي طرفين مشارکت يعني خانواده، مديران و مربيان مدارس، سياستها و برنامههاي راهبردي و موثري را تدوين وابلاغ نمايند، سپس از مديران کل آموزش و پرورش درخواست مي کنم با در نظر گرفتن اقتضائات اجتماعي و فرهنگي هر استان، عوامل مؤثر بر توسعهي مشارکت والدين در امور مدارس را شناسايي و احصا نمايند و با تقويت فرصتها و نقاط قوت و رفع موانع و چالشهاي موجود بستر مناسبي را فراهم آورند تا در سايهي تعامل، همدلي، تعاون و همگرايي ميان خانه و مدرسه شاهد ارتقاي کمي و کيفي آموزش و پرورش دانشآموزان عزيز کشورمان باشيم.
اميد است با ياري حق تعالي و به مدد حضور نيروهاي فهيم و فکور آموزش و پرورش و حمايتهاي آينده نگرانه و همهجانبهي مجموعهي عوامل سهيم و مؤثر، در پرتو سياستها، برنامهريزيها و روشهاي نوين تعليم و تربيت، نسل آيندهساز کشور به گونهاي پرورش يابد که با شکوفايي همه جانبهي استعدادهاي خدادادي، بتواند به عنوان شهروندي کارآمد بر مدار ايمان، عقلانيت و خلاقيت، مراتبي از «حيات طيبه» را در همهي ابعاد زندگي تجربه کند.
اينجانب ضمن گراميداشت اين ايام خجسته ومبارک، اميدوارم در سالي که به نام « اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» مزين گرديده است با طراحي و توليد برنامههاي راهبردي در حوزهي خانواده و توسعهي تعاملات ، همدلي و همگرايي و در سايهي توجهات حضرتولي عصر (ع) به کسب نتايج و دستاوردهايي ارزنده نائل آييم.
علي اصغر فاني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]