واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لزوم توجه همه جانبه به ظرفیت های تاریخی و گردشگری شهر ساوه ساوه- ایرنا- ظرفیت های تاریخی و گردشگری زیادی در مرکز شهر ساوه قراردارد که ساماندهی و رفع چالشهای موجود نیازمند توجه همه جانبه و همکاری بین بخشی است.
شهرساوه با داشتن بناهای تاریخی ارزشمند همچون مسجد جامع یک هزار ساله، بازار چهارسوق، موزه مردم شناسی و مسجد سرخ یکی از قطب های مهم گردشگری استان مرکزی محسوب می شود که در صورت توجه به این جاذبه های تاریخی، گردشگری می توان ضمن جذب گردشگران، باعث ایجاد در آمد واشتغال زایی برای جوانان شد.
با توجه به موقعیت ترانزیتی ساوه، مسافران زیادی از این شهرستان می گذرند؛ اما آنان این شهر را فقط به چشم یک شهر عبوری می بینند و به سرعت با آن خداحافظی کرده و راهی شهرهای دیگر می شوند که علت این امر این است که در طول سال های گذشته از طرفیت های بالقوه گردشگری این شهر به درستی استفاده نشده و تدابیر احتمالی مسوولان این شهر تاکنون بی نتیجه بوده است.
این درحالی است که بیشتر بناهای تاریخی شهر ساوه در مرکز این شهر واقع شده اند و شهروندان معتقدند که مسوولان باید توجه ویژه ای به ظرفیت های گردشگری آن داشته باشند.
بازار تاریخی چهارسوق ساوه و اطراف مسجد تاریخی سرخ این شهر یکی از این بناهای تاریخی و ظرفیت ها است که سالهاست که به مرکز خرید و فروش انواع پرندگان و مکانی برای تجمع دلالان تبدیل شده است.
شهروندان ساوه بر این باورند که نه تنها از ظرفیت اطراف این بناهای تاریخی به درستی استفاده نشده است بلکه این فضاها در شهر ساوه به اماکنی با چهره ناخوشایند تبدیل شده اند.
یک شهروند ساوجی گفت: بازارتاریخی چهار سوق که در بین مسجد قدیمی سرخ و موزه مردم شناسی این شهر واقع شده سالهاست به مکانی برای فروش پرندگان تبدیل شده است.
" حسین عجمی" افزود: بازدید کننده ای قصد ورود به این محوطه تاریخی را دارد به محض ورود به این بازار تاریخی با بوی نامطبوع انواع پرندگان مواجه شود.
وی بیان کرد: در ضلع جنوبی مسجد انقلاب (سرخ) نیز در بیشتر اوقات شهروندان شاهد تجمع دلالان و معتادان هستند که به خرید یا فروش انواع اجناس دست دوم مشغول هستند که این امر چهره ناخوشایندی را به این منطقه بخشیده است.
وی، با بیان این که یک موزه از نیازهای فرهنگی هر شهری است، اظهار کرد: موزه مردم شناسی ساوه نیز با هدف معرفی قومیت وفرهنگ مردم این شهرستان در مجاورت این محله واقع شده که ایجاد فضای مناسب برای اصناف در اطراف آن امری ضروری است.
دیگر شهروند ساوجی می گوید: هم اکنون بیشتر بناها و بافت های دارای ارزش تاریخی و فرهنگی این شهر در مناطق فرسوده واقع شده و نیازمند توجه جدی هستند.
"مصطفی حسینی" افزود: بناهای قدیمی و تاریخی شهر ساوه باید به مکانی مناسب برای ارایه فرهنگ و هنر کهن مردم این شهرستان تبدیل شوند.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه گفت: ن بیشتر بناهای تاریخی ساوه در مرکز این شهر متمرکز شده اما فعالیت برخی اصناف مانند فروش پرنده در شان این محوطه های ارزشمند نیست.
«محسن نبوی» افزود: این اداره عدم تجانس اصناف مزاحم را در بازار تاریخی چهارسوق و محوطه مسجد تاریخی به شهرداری و فرمانداری اعلام کرده و خواستار ساماندهی آنها از سوی مسوولان ذیربط شده است.
به گفته وی، وجود شرایط نامساعد در این منطقه استقبال گردشگران و مردم را از موزه مردم شناسی در این منطقه تحت تاثیر قرار داده است.
شهردار ساوه نیز گفت: اجرای طرح "مسجد تا مسجد" یکی از برنامه های مهم شهرداری با هدف ساماندهی اطراف بناهای تاریخی شهر ساوه است با ایجاد یک محوطه فرهنگی، تاریخی میان مسجد سرخ و مسجد جامع ساوه به طول یک کیلومتر انجام خواهد شد.
"کامران جوادی" ادامه داد: با اجرای این طرح بزرگ، این منطقه از شهر به فضایی مناسب تبدیل خواهد شد و با اجرای آن زمینه جذب گردشگر در بناهای تاریخی این شهر نیز فراهم خواهد شد.
وی با بیان این که اجرای این طرح بزرگ برای انجام تملک ها نیازمند اعتبارات زیاد است، اظهار کرد: انجام این طرح هم اکنون در گام های نخست است که سرعت اجرای آن نیازمند اعتبارات استانی و ملی است.
جوادی گفت: عملیات اجرایی این طرح سال 88 با تصویب در شورای اسلامی شهر ساوه آغاز و مقرر شد به صورت مشارکتی با حمایت استانداری و سازمان راه و شهرسازی استان مرکزی اجرا شود.
وی ابراز امیدواری با اجرای این طرح علاوه بر حفظ پیشینه تاریخی ساوه؛ حرکتی پویا برای جذب گردشگر به این شهر بانجام شود.
شهردار ساوه فعالیت بیشتر اصناف در اطراف این بناهای تاریخی را از گذشته دور دانست و افزود: برای این اصناف که بیشتر در بازار تاریخی چهارسوق، هستند، قبل از اجرای طرح مسجد تا مسجد، برنامه های کوتاه مدت پیش بینی شده است.
رییس شورای اسلامی شهر ساوه نیز با بیان اینکه تملک یکی از نیازهای ضروری شهر ساوه است، گفت: هم اکنون تملک توسط شهرداری در حال انجام است.
سید «مرتضی ابطحی» افزود: تاکنون بخشی از قسمت غربی مسجد سرخ ساوه تملک شده که اتمام این آن نیازمند اعتبارات مناسب است.
وی بیان کرد: بافت سنتی شهر ساوه به خصوص در مرکز شهر و فعالیت برخی اصناف مزاحم چهره ناخوشایندی درمناطق مرکز این شهر ایجاد کرده بنابراین با تملک اماکن بخصوص در اطراف بناهای تاریخی این شهر، از برنامه های مهم شورای اسلامی است.
ساوه 400 اثر باستانی را در دل خود جای داده است.ک/4
بهرام جاپلقی
7338/559
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]