تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842775723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کیفیت مطلوب و رقابت پذیری محصولات در صورت به کارگیری صحیح استانداردها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کیفیت مطلوب و رقابت پذیری محصولات در صورت به کارگیری صحیح استانداردها روزنامه آراز آذربایجان در صفحه اقتصادی روز شنبه خود در گزارشی به قلم "لاله محتشم" به بررسی نحوه بکارگیری استانداردها پرداخته است.


در این گزارش می خوانیم: استاندارد روش نیست بلکه باید از آخرین تکنولوژی و دانش فنی استفاده شود، چرا که تحقق و رقابت پذیری محصولات در گرو بکارگیری استاندارد بوده تا محصول رقابت پذیر باشد و صاحبنظران در صنعت و خدمات باور دارند بحث بهره وری و کیفیت در نتیجه عملکرد و قابلیت اطمینان است و رشد اقتصادی در نتیجه بهره وری است.
سوابق تاریخی حکایت از این واقعیت دارد که کیفیت مطلوب کالا و انجام صحیح خدمت از زمان آشنایی انسان با کمیت و خواص اشیا همراه او بوده اما با پیشرفت علوم، تکنولوژی و ضرورت تولید انبوه دیگر سنجش کیفیت بیشتر مورد توجه قرار گرفته و توجه به کیفیت کالا و خدمات ضرورت ایجاد سازمان هایی به همین منظور در کشورهای مختلف جهان از جمله کشور ایران را مطرح می سازد.
نظم، قاعده، ضابطه و هر امری که مطابق اصول منظم و مرتبی انجام شود استاندارد نامیده می شود و استاندارد نظمی مبتنی بر نتایج استوار علوم و فنون و تجارب بشری است که به صورت قواعد، مقررات و نظامات به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت، توسعه و تفاهم، حفظ سلامت و ایمنی عمومی و گسترش مبادلات داخلی و خارجی به کار می رود.
براساس قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران وظایفی از جمله تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی، انجام تحقیقات کاربردی به منظور تدوین استاندارد، بالابردن کیفیت کالاهای تولیدی، کمک به بهبود روش های تولید و کارایی صنایع، ترویج استاندارد، نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری و کنترل کیفیت کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی برای استاندارد تعریف شده است.
کنترل کیفیت کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب به منظور حفظ بازار، ترویج سیستم بین المللی، آزمایش و تطبیق نمونه کالا با استانداردهای مربوطه و صدور گواهی نامه لازم، تایید صلاحیت آزمایشگاه ها و گواهی دهندگان نظام های مدیریت کیفیت از دیگر وظایف تعیین شده برای استاندارد است.
استاندارد بیان شرایطی است که باید برای دستیابی به یک هدف معین رعایت شود و به معنای هر معیار و مقیاسی است که با آن بتوان کیفیت و کمیت اموری را مورد سنجش قرار داد و به تعبیری تحقق کیفیت و رقابت پذیری محصولات و صادرات کالاهای تولیدی شده در آذربایجان غربی با بکارگیری صحیح استانداردها امکان پذیر خواهد شد.
به طور کلی استانداردها به چهار دسته شامل استاندارد کارخانه ای، استاندارد ملی، استاندارد منطقه ای و استاندارد بین المللی تقسیم می شود و مراحل تهیه و اجرای استاندارد شامل تهیه، تنظیم و تدوین استاندارد، چاپ و نشر استاندارد و اجرای مفاد سند استاندارد است.
استاندارد کردن و بکارگیری استانداردها برای تولیدکننده و نیز برای مصرف کننده دارای فوایدی بوده که تعیین خواص و مشخصات مورد نظر، افزایش سطح تولید، صرفه جویی در مواد اولیه، کاهش ضایعات، بهبود کیفیت محصولات، تسهیل در انبارداری، بسط و گسترش بازرگانی داخلی و خارجی از جمله فواید استاندارد برای تولیدکننده و تامین کالای مرغوب، اطمینان از ایمنی کالا و محصول، سهولت در سفارش، دسترسی آسان به کالای مورد نظر از جمله فواید برای مصرف کننده است.
هر استاندارد تدوین شده باید در برگیرنده مواردی از جمله عنوان کامل، شماره، تاریخ تدوین و تجدید نظر، دامنه، منابع، مفاهیم و اصطلاحات، جنس و مواد، نحوه مراحل تولید، کیفیت سطحی، روش های آزمون، مشخصات ابعاد و تلرانس ها، روش های بسته بندی، روش های حمل و نقل و نگهداری، مسئولیت های تولیدکننده و خریدار، نحوه عرضه و… باشد و در حال حاضر استاندارد عرصه های گسترده و متنوعی را پوشش می دهد و در استان نیز باید بکارگیری استانداردها بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
هفته استاندارد امسال با عنوان های استاندارد، کودک و ایمنی، استاندارد و ارتباطات، استاندارد و اقتصاد مقاومتی، استاندارد، صنعت و کیفیت، استاندارد و محیط زیست، استاندارد، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و شعار جهانی روز استاندارد استانداردها، ترازکننده میدان رقابت نام گذاری شده بود.
مقام معظم رهبری نیز در این راستا اشاره داشتند : ما امروز تولیدات داخلی زیادی داریم؛ هم در زمینه صنعت، هم در زمینه کشاورزی؛ باید به کیفیت اینها اهمیت بدهیم، کیفیت اینها را بالا ببریم و باید جوری باشد که مصرف کننده احساس کند آنچه که در کشورش تولید می شود، به دست کارگر ایرانی تولید می شود، از لحاظ کیفیت، یا بهتر از نوع خارجی است یا لااقل هم سطح آن است نکته اساسی‏ که در باب کار وجود دارد و کارآفرینان باید به آن توجه کنند، مسئله‏ مرغوبیت تولید داخلی است، کیفیت تولید داخلی است این وظیفه تولیدکننده است که جنس با کیفیت و با قیمت مناسب تولید کند مردم به دنبال مصرف کالای با کیفیت با قیمت منطقی و نه لزوماً ارزان هستند حالا برای اینکه مردم از کالای ایرانی استقبال کنند، باید کالای با کیفیت و با قیمت منطقی تولید شود.
براساس طرح اجرای هماهنگ استانداردسازی (طاها)، به موجب قانون و مقررات سازمان ملی استاندارد و به منظور حفظ و ارتقای سلامت عمومی و حمایت از مصرف کننده و ملموس کردن حضور استاندارد و اعتمادسازی و ضرورت نظارت بر کیفیت محصولات در مراکز عرضه و فروش طرح طاها در آذربایجان غربی به مرحله اجرا گذاشته شده است.
در طرح توسعه جامع استانداردسازی (تجا) سازمان ملی استاندارد در اجرای وظایف خود و حمایت از تولیدات صنعتی داخلی و در راستای توسعه اقتصادی، ایجاد رقابت سازنده بین تولیدکنندگان و واردکنندگان و ایجاد عدالت اجتماعی توسعه و بسط استانداردها به کلیه محصولات صنعتی را کاملا محسوس دانسته و این ضرورت در قانون ارتقای کیفی تولید خودرو و سایر تولیدات صنعتی داخلی به صراحت قید شده از این رو طرح تجا جهت ارتقای کیفیت کلیه محصولات تولیدی در آذربایجان غربی به اجرا گذاشته شده است.
*تعداد کل پروانه های کاربرد علامت استاندارد معتبر در آذربایجان غربی 897 فقره است
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی با بیان اینکه 800 واحد به عنوان واحدهای تولیدی مشمول مقررات استاندارد اجباری در استان وجود دارد، گفت: تعداد کل پروانه های کاربرد علامت استاندارد معتبر در آذربایجان غربی 897 فقره بوده که برخی واحدهای بیش از یک پروانه استاندارد دارند.
منصور جلایر در گفت وگو با خبرنگار آراز آذربایجان اظهار داشت: مزایای کلی یک استاندارد شامل ایمنی، کیفیت، قابلیت جایگزینی قطعات یا سیستم ها و قابلیت سازگاری در مناطق جغرافیایی مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: تعاریف مختلفی برای استاندارد ارائه شده که معنی و مفهوم یکسانی دارند و استاندارد نشان دهنده انسجام و انضباط فعالیت های فکری، علمی، فنی و فرهنگی جامعه باشد.
جلایر ادامه داد: استانداردسازی به معنی به نظم کشیدن است و استاندارد نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم که به صورت مقررات و نظام هایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، ایمنی عمومی و… بکار گرفته می شود.
وی گفت: هر چیزی در حیطه فکر و عمل قابل استاندارد کردن است و استانداردها تنها مربوط به کالا نمی شوند بلکه بسیاری از خدمات را نیز شامل می شود و موضوعات مختلفی را در برمی گیرند.
جلایر با بیان اینکه استاندارد آزمایش ها و مطالعات گذشته برای نتیجه گیری و استفاده در آینده است، ادامه داد: هر کالا و هر نوع خدمتی باید در یک چارچوب مشخص ارائه شود و این چارچوب ها را با استاندارد تعریف و تدوین می شود.
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی با بیان اینکه استاندارد اطمینان خاطر در مصرف کننده ایجاد می کند، اظهار کرد: استاندارد موجب می شود که با خاطری آسوده کالا و خدمات مورد نیاز خود را انتخاب کنیم و مطمئن باشیم که این انتخاب مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
جلایر ادامه داد: اجرای استانداردها به نفع تمام مردم و اقتصاد کشور است و موجب افزایش صادرات، فروش داخلی، تامین ایمنی و صرفه جویی در وقت و هزینه ها و رفاه عمومی می شود.
وی اظهار داشت: استانداردسازی نیل به کیفیت بالاتر با هزینه کمتر را با ایجاد اطمینان از وجود رقابت میان فروشندگان امکان پذیر و انتخاب آگاهانه تجهیزات و خدمات مورد نیاز مصرف کنندگان را آسان می سازد.
جلایر با بیان اینکه موجودیت استانداردهای بین المللی به حدود 150 سال می رسد، خاطرنشان کرد: استانداردهای تدوین شده جهانی دستیابی به بازارهای جهانی را میسر می سازد، به طوری که استاندارد سبب تجارت سالم و قیمت های منصفانه می شود.
وی گفت: در بیشتر کشورها سازمانی وجود دارد که بر کیفیت کالاها نظارت می کند و در برخی موارد پا را فراتر گذاشته و موسساتی را ایجاد کرده اند که کارشان صرفا استاندارد است.
جلایر صرفه جویی کلی در مصرف نیروی انسانی، مواد، انرژی و…، حمایت از مصرف کننده، حفظ ایمنی و بهداشت و محیط زیست و ایجاد ارتباط بهتر را از اهداف استاندارد عنوان کرد و ادامه داد: استانداردها در جهت کمک به تدوین قوانین مربوط به بهداشت، ایمنی و محیط زیست زمینه را فراهم و نیز زمینه رشد اقتصادی را مهیا می سازد.
وی با بیان اینکه استانداردها کیفیت زندگی را افزایش می دهند، افزود: استانداردها در کیفیت هوا، آب، خاک و انتشار گازها و تشعشات برای حفظ محیط زیست تاثیر دارد و با استفاده از استانداردها تولیدکنندگان می توانند محصولات و خدمات خود را در حد قابل قبول تولید و ارائه کنند.
جلایر گفت: انطباق محصولات و خدمات با استانداردها موجبات تحقق کیفیت و افزایش اعتماد مصرف کننده را در پی دارد و نهایتا استانداردها می تواند کیفیت زندگی را تضمین کنند و استانداردها زمینه شفاف برای رقابت در بازارهای داخلی و جهانی ایجاد می کند.
وی اظهار داشت: شعار محوری استاندارد بحث همگرایی، مشارکت و همکاری بوده و استانداردها تدوین نمی شوند مگر با مشارکت همگانی و در حال حاضر تمامی اقشار جامعه به رشد و آگاهی رسیده و حق انتخاب دارد و باید سعی شود انتخاب مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
جلایر با اشاره به واحدهای تولیدی تحت پوشش، ادامه داد: 800 واحد به عنوان واحدهای تولیدی مشمول مقررات استاندارد اجباری بوده که 500 واحد حداقل دارای یک پروانه استاندارد بوده و تعداد کل پروانه های معتبر در استان 897 فقره است.
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی با بیان اینکه در طول سال 93، 86 پروانه صادر و 236 پروانه تمدید شده، افزود: 6 ماه نخست امسال 61 پروانه در آذربایجان غربی تعلیق و ابطال شده است.
جلایر به صدور گواهی های صادراتی و مجوزهای وارداتی اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدای امسال 4 هزار و 257 مجوز وارداتی صادر کرده و 462 گواهی صادراتی صادر شده است.
*صدور 186 گواهینامه ایمنی و کیفیت برای آسانسور در آذربایجان غربی
وی با بیان اینکه 186 گواهینامه ایمنی و کیفیت برای آسانسور در استان صادر شده و شهرداری ها مکلف بوده پایان کار را منوط به اخذ گواهی آسانسور کنند، افزود: مقررات ایمنی و نصب آسانسورهای برقی از سال 82 مشمول استاندارد های اجباری بوده و نظارت های لازم از سوی ادره کل و شرکت های بازرسی تایید صلاحیت شده سازمان استاندارد به صورت مداوم انجام می شود.
جلایر با بیان اینکه بازدیدهای فنی واحدهای تولیدی، خدماتی و سیلندر پرکنی در استان در شش ماه نخست امسال 914 مورد بوده ادامه داد: از ابتدای امسال 5 هزار و 897 مورد بازرسی از نازل های عرضه سوخت، بنزین و گازوئیل در استان انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: این بازرسی ها با هماهنگی شرکت پخش فرآورده های نفتی بوده و به صورت مستمر انجام و جایگاه های سوخت مایع توسط آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده همکار استاندارد مورد آزمون و بازرسی قرار می گیرند.
جلایر گفت: آزمایشگاه های اداره کل با توجه به نیازهای صنعتی ایجاد و تجهیز شده و در حال حاضر اداره امور آزمایشگاه ها دارای بخش های آزمون فرآورده های غذایی، بسته بندی، سلولوزی، نساجی شیمیایی، تجزیه دستگاهی، مصالح ساختمانی و معدنی و فلزات گران بها است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال 93 در بحث نمونه برداری حدود یک هزار و 88 نمونه برداری در سطح توزیع و عرضه انجام و نیز از 25 واحد تولیدی از طریق اداره کل نمونه برداری شده و نمونه برداری از 945 واحد تولیدی در 6 ماه از طریق شرکت های تایید صلاحیت انجام شده است.
جلایر با بیان اینکه 33 آزمایشگاه همکار و تایید صلاحیت شده در استان در زمینه های مختلف فعالیت دارد، افزود: نمونه ها در آزمایشگاه آزمایش شده که 840 نمونه در آزمایشگاه اداره کل آزمون شده و یک هزار و 840 نمونه توسط بخش آزمایشگاه بیرون همکار آزمون شده است.
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی اضافه کرد: 130 مورد نمونه برداری از مصنوعات طلا از زرگری ها انجام شده از این میزان 102 مورد قبول و 28 مورد مردود شده که برخورد های لازم در این زمینه انجام می شود.
*150 سردخانه بالای یک هزار تن در آذربایجان غربی دارای پروانه استاندارد است
جلایر اظهار داشت: با توجه به شرایط جغرافیایی و کشاورزی آذربایجان غربی و تولید انواع میوه های باغی که در برخی موارد نیازمند نگهداری در سردخانه برای مصرف در فصول خاصی از سال هستند تعداد 200 واحد سردخانه بالای یک هزار تن مشمول استاندارد اجباری در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه از 200 سردخانه بالای یک هزار تن در استان 150 سردخانه دارای پروانه استاندارد و 50 مورد فاقد پروانه بوده و اجازه بارگیری محصولات کشاورزی را ندارند، تصریح کرد: واحدهایی که مشمول استاندارد اجباری بوده و فاقد پروانه باشند، اقدامات لازم انجام و به سازمان ذیربط ارسال می شود، به طوری که واحدها مکلف به اخذ پروانه بوده و از 50 سردخانه فاقد پروانه در استان نسبت به 25 سردخانه اعلام جرم کرده و به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
جلایر در پایان بازرسی، نمونه برداری، بازدید فنی از واحدهای تولیدی و خدماتی، انجام آزمون کالاهای تولیدی، صادراتی و وارداتی، توقیف و جمع آوری کالاهای غیراستاندارد، صدور، تمدید، تعلیق و ابطال پروانه کاربرد علامت استاندارد و ترویج فرهنگ استاندارد در استان آذربایجان غربی را از جمله وظایف اداره کل استاندارد آذربایجان غربی عنوان کرد.
باید در راستای ترویج فرهنگ استاندارد و به کارگیری صحیح استاندارد اقدامات اساسی مدنظر باشد، چراکه استاندارد در تحقق کیفیت محصولات، ایجاد اطمینان در مصرف کننده و نیز رقابت پذیری محصولات در بازارهای جهانی نقشی مهمی ایفا می کند.
*رسانه ها* 7125/581


26/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن