واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح اسکناس خوانی ویژه نابینایان بزودی اجرا می شود تهران - ایرنا - معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح جدید اسکناس خوانی ویژه نابینایان، از سوی نخبگان کشور در حال بررسی است و پس از تایید نهایی به اجرا می رسد.
«یحیی سخنگویی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اکنون یکهزار نابینا و کم بینا از خدمات بهزیستی بهره مند می شوند که می توانند در سراسر کشور از منابع مطالعاتی مراکز بهزیستی استان ها، مراکز غیردولتی، انجمن های نابینایان، کتابخانه ملی و نهاد کتابخانه های عمومی کشور استفاده کنند.
وی با بیان اینکه اختلالات بینایی قابل پیشگیری است، ادامه داد: آنچه در پیشگیری از نقص بینایی، بیشترین تأثیر را دارد، ارائه خدمات مشاوره ژنتیک قبل و بعد از ازدواج به خانواده و مراجعات پزشکی برای بررسی بینایی بویژه گروه های پرخطر همانند سالمندان و کودکان است.
سخنگویی، اجرای طرح آمبلیوپی، ارائه وسایل کمک توانبخشی، تاسیس مراکز توانبخشی غیردولتی خانواده و کودک نابینا و کم بینا، تجهیز کلینیک های ویژه افراد کم بینا و ارائه خدمات در واحدهای بینایی سنجی را از اقدامات سازمان بهزیستی در امور نابینایان برشمرد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: سال گذشته در اجرای طرح آمبلیوپی، تشخیص و مداخله به هنگام بینایی، دو میلیون و 833 هزار و 779 کودک معاینه شدند که از این تعداد 84 هزار و 969 نفر مبتلا به اختلال بینایی و 15 هزار 445 نفر مبتلا به آمبلیوپی بودند.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان بهزیستی کشور، تأمین وسایل کمک توانبخشی برای معلولان کشور است، افزود: سال گذشته 58 هزار نفر وسایلی مانند نوار کاست، ضبط صوت، درشت نما ویژه کم بینایان، چاپگر بریل، ماشین تایپ، عصا سفید، ساعت بریل، رایانه گویا، نرم افزار و سخت افزارهای مرتبط را دریافت کردند.
سخنگویی به پرداخت شهریه افراد با معلولیت بینایی توسط سازمان بهزیستی کشور اشاره کرد و گفت: اکنون سازمان، هزینه های نزدیک بر پنج هزار دانشجو با معلولیت بینایی را پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی های لازم برای توانمندسازی معلولان از جمله نابینایان در کشور صورت گرفته، افزود: درصددیم جامعه هدف، از آخرین تکنولوژی های توانبخشی مربوط به خود با خبر شود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی همچنین گفت: این سازمان 30 عدد عصای هوشمند بطور آزمایشی برای دانشجویان نابینای تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا خریداری کرده، بطوریکه امواج ساطع شده این عصا در برخورد با مانع در چند متری نابینا به صورت لرزشی به وی هشدار می دهد.
وی افزود: آمار دقیقی از تعداد نابینایان در کشور وجود ندارد، اما برآوردها نشان می دهد که حدود 120 تا 130 هزار نفر نابینا در کشور زندگی می کنند که حدود 450 تا 500 نفر هم دارای اختلال بینایی یا کم بینا در کشور هستند.
مدیرعامل موسسه خیریه عصای سفید نیز که در راستای خدمات رسانی به نابینایان و کم بینایان راه اندازی شده، گفت: این موسسه 23سال پیش با هدف فرهنگ سازی و آشنایی با توانمندی های این قشر فعال شد.
«محمد اعتماد» با بیان اینکه اکنون یکهزار و 500 مددجوی نابینا و کم بینا از خدمات این موسسه بهره مند می شوند، افزود: بطور میانگین حدود 450 مددجوی نابینا و کم بینا در طول هفته از کلاس های این موسسه خیریه استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه خدمات این موسسه در شهرستانها نیز گسترش یافته، تصریح کرد: بیش از 160 مددجو در شهرستان از خدمات این موسسه بهره مند می شوند.
رییس موسسه خیریه عصای سفید تصریح کرد: این موسسه تاکنون کمک هزینه تحصیلی بیش از یکصد دانش آموز و دانشجوی نابینای واجد شرایط را از مقطع ابتدایی تا دکترا پرداخت کرده است.
اعتماد با بین اینکه بسیاری از کلاس های این موسسه از جمله موسیقی برای اعضای عضو رایگان است، گفت: این موسسه به مددجویان خود کمک هزینه ازدواج، اهدای تجهیزات آموزشی و توانبخشی، خدمات رفاهی اردوهای زیارتی و سیاحتی ارائه می کند.
اجتمام ** 9188 ** 1071
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]