واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد/بوستان ولایت را دریابید
ولایتی که لم یزرع رها شد/۳۰۰ هکتار زمین بلاتکلیف و خواب سنگین مسئولان
بخشی کمی از بوستان ولایت افتتاح شد. اکنون در مهر ماه 1393 و پس از گذشت سه سال و هفت ماه شش روز از آغاز طرح بوستان ولایت گزارشی تصویری از این بوستان تهیه شده است. فضایی که اگر طی این سه سال با تبدیل سطح خشک به حجم سبز به نظر کارشناسان محیط زیست اکنون این فضای 300 هکتاری با حجم سبزی چند برابر ریههای شهر تهران را بیش از پیش بهبود داده بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، هشتم مرداد 1301 مردم جنوب تهران شاهد فرود دو فروند هواپیمای انگلیسی بودند که از بغداد وارد تهران شد و در محلی به زمین نشست که نامش قلعهمرغی بود. سرانجام در روز پنجم اسفند 1304 سرهنگ نخجوان در پایان مسیر پاریس تا تهران هواپیمایی را که هدایت میکرد در فرودگاه قلعهمرغی به زمین نشاند و این برای نخستین بار بود که یک هواپیما متعلق به ایران به وسیله خلبانی ایرانی در آسمان پایتخت دیده شد.
قدیمیهای جوادیه داستانهای زیادی دارند که چرا اینجا قلعه مرغی است و این محل فراز و فرودها و حکایتهای بیشماری دارد که در طول 90 سال گذشته این قلعه شاهد آن بوده است. زمینی نزدیک به 300 هکتار در موقعیتی مهم در شهر تهران پایتخت متراکمی که این فضا جایگاه خاصی داشته و دارد. پس از کش و قوسهای طولانی بین شهرداری تهران و نیروهای مسلح سرانجام اهالی تهران خبری خوش شنیدند و خواندند که فرودگاه قلعهمرغی به بزرگترین بوستان تهران تبدیل خواهد شد. اقدامات آماده سازی از سوی شهرداری به سرعت ساماندهی شد و ابتدا دیوارهای این محل نظامی برداشته شد و نمای شهری مناسبی به منطقه داد.
هفدهم اسفند 1389 رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس سنت هر ساله که در روز درختکاری، درختی را غرس میکنند اینبار این امر مهم را در این منطقه به انجام رساندند و بیاناتی در حوزه حفظ درخت و بوستانها ارائه کردند. متن این سخنرانی در تارنمای رسمی دفتر حفظ و نشر آثار ایشان قرار دارد.
ایشان در سخنان خود با ذکر اهمیت درخت و گیاه و بوستان؛ مسائل مربوط به زیست انسانی را از اهمیت بالایی دانسته و اظهار داشتند: مسئلهی گیاه و بوستان و درخت و این چیزها جزو مسائل اصلی است؛ اینها را جزو مسائل فرعی نباید به حساب آورد. درست است که در شمارش مسائل اساسی کشور، چشمها و نگاهها به سمت اقتصاد، به سمت فرهنگ، به سمت مسائل پولی، به سمت مسائل سیاسی کشانده میشود - معمولاً اینجور است - لیکن اگر با دقت نگاه کنیم، مسائلی که مربوط به زیست انسانی است، بیشتر از آنها اهمیت دارد. سیاست برای چیست؟ اقتصاد برای چیست؟ خدمات گوناگون شهری و کشوری برای چیست؟ اصلاً پیشرفت کشور برای چیست؟ پیشرفت برای این است که انسانها زندگی سالم و مطلوبی داشته باشند. اگر محیط زیست تخریب شد، همهی اینها باطل خواهد شد.اهمیت محیط زیست اینجاست. رهبر انقلاب در خصوص شرایط فرودگاه قلعهمرغی بیان داشتند: طرحهای فضای سبزِ اینجا - حالا آقای شهردار محترم گفتند، قبلاً هم من گزارشش را دیدم - نزدیک سیصد هکتار زمین است؛ این خیلی مهم است. ایشان میگویند میخواهیم دویست و بیست هکتارش را فضای سبز درست کنیم. شما باید مواظب آن بقیه باشید. هشتاد هکتار زمین وسط شهر، چیز کمی نیست. اینجا زمینهائی است که متر مترش محاسبه دارد. شما اینجا هشتاد هکتار زمین دارید؛ مراقب باشید که چه اتفاقی بناست برای این زمینها بیفتد. حضرت آیت الله خامنهای با هشدار نسبت به سوء استفادههای احتمالی از کاربردهای غیر کارشناسی برای هشتاد هکتار باقی مانده بیان کردند: مراقب باشید طرحهائی که میخواهید اینجا اجرا کنید، از بیرون محیطِ شماها برایش طراحی نشده باشد؛ با بعضی از توجیههای گوناگون، توجیههای اقتصادی، تأسیس مرکز تجاری. همین طور بقیهی جاها. حالا اینجا بزرگترین است، اینجا مهمترین است، اما تهران باز هم مراکز دیگر دارد؛ مراکزی که میتوان در آنها فضای سبز درست کرد، میتوان فضای تنفسی برای تهران درست کرد، میتوان ریههای تهران را تقویت کرد. حقیقتاً ریههای تهران ضعیف است.
ایشان بوستانها را ریههای تنفسی شهر معرفی کرده و در پایان فرمودند: آقای شهردار محترم به من گفتند که ما تا خرداد سال آینده شصت هکتار این را تحویل میدهیم. انشاءاللَّه همهتان منتظر باشید، سوم خرداد بیائید اینجا شصت هکتار تحویل بگیرید! اکنون در مهر ماه 1393 و پس از گذشت سه سال و هفت ماه شش روز از آغاز طرح بوستان ولایت گزارشی تصویری از این بوستان تهیه شده است. فضایی که اگر طی این سه سال با تبدیل سطح خشک به حجم سبز به نظر کارشناسان محیط زیست اکنون این فضای 300 هکتاری با حجم سبزی چند برابر ریههای شهر تهران را بیش از پیش بهبود داده بود. انتهای پیام/
93/07/26 - 10:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]