واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فرآیند "خروج خودرو فرسوده" با مصوبه جدید دولت شتاب گرفته است
اجرای طرح واردات خودرو در ازای اسقاط، فرآیندی شتاب دهنده به اسقاط خودرو فرسوده و خروج آن از چرخه ناوگان حمل و نقل کشور است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور با تاکید بر سرعت گرفتن اسقاط و خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل،به خبرنگار شانا، گفت: این طرح در قالب مصوبه قانونی دولت از ٢٥ خردادماه امسال عملیاتی شد و خروج خودروهای فرسوده را به نحوی خیره کننده شتاب داده است.
مجتبی شفیعی در توضیح این طرح گفت: در طرح واردات خودرو در ازای اسقاط آن، وارد کننده مکلف است با توجه میزان مصرف خودروی وارداتی، خودرو فرسوده را اسقاط کند.
به گفته وی، اگر میزان مصرف خودرو وارداتی ٦ لیتر در یکصد کیلومتر باشد، وارد کننده مکلف به اسقاط یک دستگاه خودروی فرسوده است و اگر این میزان مصرف بنزین برای خودروی وارداتی ٦ تا ١٠ لیتر باشد، وارد کننده مکلف به اسقاط چهار دستگاه خودرو فرسورده خواهد بود.
شفیعی افزود: وارد کننده همچنین مکلف شده است تا در صورت مصرف بنزین بیش از ١٠ لیتر خودرو وارداتی، ٦ دستگاه خودرو فرسوده را اسقاط و از رده خارج کند.
وی اظهار کرد: طرح خروج خودروهای فرسوده به دلیل دور شدن ستاد از وظایف ذاتی و قانونی خود، در طول سالهای گذشته روند کندی داشته است.
قام مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور تصریح کرد: پارسال (تا آبانماه) نیز به دلیل مشکل در تامین تسهیلات مالی برای جایگزینی خودرو فرسوده در شبکه بانکی کشور، تنها ١٦ هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شد و کمکهای بلاعوض دولت در چهار ماه پایانی سال سبب شد این رقم به ٧٢ هزار دستگاه افزایش یابد.
١ میلیون خودرو فرسوده از رده خارج شده است
شفیعی با بیان این که تاکنون ١,٥ میلیون دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شده اند، تصریح کرد: بیشترین آمار خروج این گونه خودروها با ٢٥٠ هزار دستگاه به سال ١٣٨٩ مربوط می شود.
قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور مصوبه مهرماه سال پیش دولت مبنی بر خروج خودرو فرسورده در ازای واردات آن (با توجه به شرایط مطرح شده برای وارد کننده) را گامی مهم در فرآینده چرخه خروج خودروهای فرسوده خواند.
وی با بیان این که پیش از این مصوبه تناسبی میان واردات خودرو و اسقاط آن وجود نداشت، واردات خودرو در سال ١٣٩١ را ٤٥ هزار دستگاه اعلام کرد.
سبقت واردات از اسقاط در سال ٩٢
به گفته شفیعی این میزان واردات خودرو در سال گذشته ٧٠ هزار دستگاه بود که رعایت نشدن نسبت واردات به اسقاط آن (واردات یک دستگاه در ازای اسقاط دو دستگاه خودرو) سبب سبقت واردات از اسقاط خودرو شد.
قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور، مصوبه دولت را ترمزی برای واردات خودرو و پدال گازی برای سرعت گرفتن اسقاط خودروهای فرسوده خواند.
بازگشت ستاد به انجام وظایف ذاتی خود
وی گفت: امسال بنابر تصمیم ستاد حمل و نقل مدیریت سوخت کشور، دریافت وجه اسقاط خودرو از سوی ستاد متوقف و اسقاط خودرو طبق قانون بر عهده وارد کننده گذاشته شده است. (تکلیفی که پیش تر ستاد آن را انجام می داد)
شفیعی دلیل مقاومت برخی واردکنندگان در برابر مصوبه ورود خودور در ازای اسقاط آن (بر اساس شرایط تکلیف شده به وارد کننده ) را عدم آمادگی آنها در برابر این تکلیف جدید عنوان کرد.
به گفته وی از ٢٥ خردادماه امسال وارد کنندگان ملزم به اجرای مصوبه جدید شده اند و باید با توجه به فرآیند جدید، اقدام به واردات خودرو کنند.
میانگین ثبت نام ١٧٠٠ هزار تقاضای اسقاط خودرو فرسوده
قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور تصریح کرد: هم اکنون فرآیند اسقاط خودرو روال خوبی دارد بگونه ای که شمار ثبت نام برای اسقاط خودرو به روزانه ١٧٠٠ مورد رسیده است.
وی با بیان این که هم اکنون یکصد هزار دستگاه خودرو اسقاط و از رده خارج شده اند، تصریح کرد: انتظار می رود با فرآیند جدید خروج خودروهای فرسوده، تا پایان امسال وعده اسقاط ٤٠٠ هزار خودرو محقق شود.
فعالیت ١٢٦ مرکز اسقاط خودرو فرسوده و نیاز به ایجاد همین تعداد مرکز در کشور
قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور درباره مراکز اسقاط خودرو نیز گفت: هم اکنون ١٢٦ مرکز اسقاط در سراسر کشور فعال است و به همین تعداد نیاز است که چنین مراکزی با تجهیزاتی مکانیزه و مدرن در نقاط مختلف کشور ایجاد شود.
شفیعی گفت: با توجه پیش بینی واردات یکصد هزار دستگاه خودرو تا پایان امسال و خروج ٤٠٠ هزار دستگاه خودرو فرسوده، همچنین افزایش تعداد خودروهای فرسوده در چند سال آینده (با توجه به فزونی تولید خودرو در دو دهه گذشته) ایجاد مراکز جدید اسقاط خودرو ضرورت دارد.
به گفته وی، در برخی استانهای کشور هنوز چنین مراکزی ایجاد نشده است و بعضی استانها نیز از این جهت کمبود دارند؛ بنابراین حضور سرمایه گذاران در این بخش برای ایجاد مراکز مکانیزه و مدرن می تواند هم به رفع کمبودها کمک کند و هم بازار اقتصادی خوبی را برای صاحبان سرمایه در این بخش رقم بزند.
به گفته وی، در ابتدای سال پیش شمار مراجعه ثبت نام اسقاط خودرو فرسوده ٢٥٠ مورد در روز بود که این رقم در پایان سال به ٨٠٠ مورد در روز رسید.
نبود محدویت برای ایجاد مراکز اسقاط خودرو فرسوده در کشور
قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت تصریح کرد:با توجه به مصوبه جدید فرآیند خروج خودرو و افزایش ثبت نام اسقاط آن به ١٧٠٠ مورد در روز، همچنین افزایش شمار خودروهای فرسوده در چند سال آینده، ستاد مدیریت نیز محدودیتی برای ایجاد مراکز اسقاط ایجاد نکرده است و از سرمایه گذاران احداث چنین مراکزی استقبال می کند./شانا/110
۲۶/۰۷/۱۳۹۳ - ۰۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]