تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806899355




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تصویری که تمام تصویرهاست


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: تصویری که تمام تصویرهاست

تصویری که تمام تصویرهاست

بی‌شک این عکس‌ها در تاریخ خواهند ماند و سند معتبری از اتفاقات آن برهه از تاریخ خواهند بود.

هر عکسی می‌تواند تأثیر خاصی بر انسان داشته باشد، کافی است بیننده با دقت و گاهی با نیم‌نگاهی تخصصی به آن بنگرد، آن‌گاه در بهتی عمیق فروخواهد رفت. البته درک عکس توسط افراد، متفاوت است و هر فرد بسته‌ به‌ دامنه‌ی اطلاعات و نحوه‌ی دید زدنش، عکس را تفسیر و تأویل می‌کند.

 فرهاد مطاعی - عکاس - با آوردن این مقدمه، در مطلبی با عنوان «بررسی یکی از تصاویر منتشرشده‌ رویترز از آوارگان ایزدی» آورده است: عکس یادگاری از نوع عکس‌هایی است که امروزه بیشترین سطح تولید را دارد؛ هرچند ماندن در تصاویر و ثبت لحظه‌، ریشه‌ای کهن‌تر از خود عکس دارد و قدمت آن به‌ هنر نقاشی برمی‌گردد، اما بنا به‌ گفته‌ی والتر بنیامین، با روی کار آمدن هنر عکاسی این ثبت عمومی‌تر و ارزان‌تر شد. به‌ نحوی که‌ امروزه با وجود دوربین‌های دیجیتال و موبایل هر کسی به‌راحتی می‌تواند تصویری از خود و اطرافیانش داشته باشد.

رولان بارت در فصل دوم کتاب «اتاق روشن» به عکسی از دوران کودکی مادرش اشاره‌ می‌کند؛ عکسی که‌ موجب تحریک احساسات هر روزه‌ی او می‌شود، اما خود این حس به‌زعم بارت، موضوعی شخصی است و نمی‌توان آن را در فرد دیگری جست‌وجو کرد. به همین دلیل، نویسنده‌ از انتشار عکس یادشده در کتابش امتناع می‌کند.

با این حال، توجه‌ به‌ تصاویر عمومیت‌یافته‌ و آرشیوی موید جایگاه علمی و تخصصی این هنر است که‌ به‌عنوان محل تلاقی احساسات جمعی با اقبال روزافزونی روبه‌رو شده‌ است. عکس‌های قدیمی از شهری که در آن سکونت داریم در همان حال که‌ حس نوستالژی را در ما زنده می‌کنند، خود جزیی از تاریخ آن منطقه محسوب می‌شوند، عکس‌هایی که‌ گاه‌ موجب بازنگری در متن تاریخی این نواحی می‌شوند.

او همچنین اظهار کرده است: امروزه‌ اخبار جهان توسط عکس به ما نشان داده می‌شوند. گرچه با روی کار آمدن تلویزیون و پخش تصاویر زنده‌ از این جعبه‌ی جادویی با فاصله‌ کم از واقعه‌، از اهمیت خبررسانی عکس کاسته‌ شده، اما تصاویر منتشرشده‌ در روزنامه‌ها، نشریات و گاه فضاهای مجازی می‌تواند منبع مناسبی برای یاد آوردن و هم‌زیستی تعامل‌گرایانه‌ با آن اتفاق‌ها باشد.

برای مثال، با دیدن تصاویری تکان‌دهنده‌ از اتفاقات و پیش‌آمدهای خبری امروز جهان اعم از غزه، عراق، اکراین، سوریه و سویه‌های فاجعه‌ی انسانی در آن‌ها می‌توان به‌ اهمیت عکس‌ها پی برد. دیدن این عکس‌ها موجب همدردی و هم‌ذات‌پنداری با خود فاجعه‌ و تعمیم آن به‌ زندگی خود و اطرافیان‌ می‌شوند.

حال با چنین پیشینه‌ای از اهمیت موضوعی عکس در حیات امروز به‌ تصاویر منتشرشده‌ای از خبرگزاری «رویترز» با عنوان «آورگان عراق» خواهیم پرداخت و تلاش می‌کنیم از این رهگذر به‌ لایه‌های پنهان این فاجعه‌ که‌ در متن عکس‌ها ثبت شده‌اند، بپردازیم.

آنچه‌ در بارگذاری این عکس‌ها قابل توجه‌ است خود موضوع آوارگی کُردهای عراقی است که به‌محض دیدن آن، تکراری بودن‌شان به‌ ذهن متبادر می‌شود: انگار باید این اتفاق روتین‌وار هر چند سال یک‌بار برای کُردها رخ دهد. مردمی که خانه و کاشانه‌ی خود را دست خالی یا در حد یک ساک دستی رها کرده‌اند و مسیری پر فراز و نشیب را برای زنده ماندن و یافتن مأمنی جدید پشت سر می‌گذارند.





مطاعی در ادامه‌ی این مطلب توضیح داده است: در میان این تصاویر، عکسی که‌ بیش از همه‌ جلب توجه‌ می‌کند، تصویری است که‌ «مادر مهاجر» اثر «دورویتا لانگ» را به‌ یاد می‌آورد: مادر و سه فرزندش در پیش‌زمینه عکس، بدون داشتن هیچ وسیله‌ای در بیابان آواره‌ شده‌اند و جمعیت زیادی در پشت سر آن‌ها در حال حرکت‌اند. کودکی در بغل مادرش و دو کودک دیگر در چپ و راست او، خستگی چنان به آن‌ها فشار آورده که حضور یکدیگر را احساس نمی‌کنند و تنها به‌ پیمودن راه می‌اندیشند.

نگاه مادر به دوردست انگار خواهشی است برای به اتمام رسیدن راه. کودک سمت چپ با لباسی روشن چهره‌ای بی‌رمق دارد، موهایش آشفته‌ است و انگار دچار سردرگمی است و از مسیر منحرف شده. دختر سمت راست که اندکی بزرگ‌تر و نزدیک‌تر به مادر است، سختی راه حوصله‌ی او را سر برده، وی با نگاه به پایین، گوشه‌ای از موهای خود را در دهان گذاشته است. شاید تنها ثروت مادر گوشواره دخترانش باشد. کمی عقب‌تر، باز کودکان را می‌بینیم که پا بر زمین داغ در حال حرکت‌اند و مردمی که در پلان‌های بعدی اکثرا دست خالی‌اند. توانایی عکاس در انتخاب لنز، قرار دادن افراد در جای مناسب با کم‌ترین تداخل در کادر، مناسب بودن محل خط افق و ثبت لحظه‌ای از نگاه مادر دیده می‌شود.

گذاشتن خود جای این افراد از تلخ‌ترین تصوراتی است که هر انسانی می‌تواند در ذهن داشته باشد. مطمئنا توانش این تصویر به‌قدری است که‌ تمام مردم دنیا با رنج ضمنی آن، احساس همدردی خواهند کرد، به‌جز کسانی که بانی این فاجعه هستند، آن‌ها چنین عکس‌هایی را مایه‌ی پیروزی خود می‌دانند!

این تصاویر بی‌شک تأثیر زیادی بر مردم می‌گذارند و واکنش‌هایی را درپی خواهند داشت. راهپیمایی و محکوم کردن این اعمال از سوی مردم، جمع‌آوری کمک‌های بشردوستانه‌، پیگیری و برگزاری جلسات سیاسی مهم از برکات تأثیر چنین عکس‌هایی است. بی‌شک این عکس‌ها در تاریخ خواهند ماند و سند معتبری از اتفاقات آن برهه از تاریخ خواهند بود.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن