محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844133380
بيثباتي بازار از تركشهاي جنگ نفتي عربستان
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بيثباتي بازار از تركشهاي جنگ نفتي عربستان
آژانس بينالمللي انرژي سهشنبه 22 مهر در گزارشي اعلام كرد رشد تقاضاي جهاني براي نفت در سال 2015 نسبت به پيشبينيهاي گذشته اين آژانس كمتر خواهد بود.
نویسنده : دكتر سيدرضا ميرطاهر
پيشبيني عرضه و تقاضا
آژانس بينالمللي انرژي سهشنبه 22 مهر در گزارشي اعلام كرد رشد تقاضاي جهاني براي نفت در سال 2015 نسبت به پيشبينيهاي گذشته اين آژانس كمتر خواهد بود. در اين گزارش آمده است كه به نظر ميرسد كاهش اخير قيمت نفت بر عرضه و تقاضا تأثير داشته است. ادامه روند كاهشي قيمتها ميتواند بر روند عرضه تأثير گذارد، اما براي تغيير روند قيمتها تقاضا بايد افزايش يابد. گفتني است قيمت نفت براي سومين ماه متوالي در ماه سپتامبر روند كاهشي را طي كرد و قيمت نفت درياي شمال موسوم به برنت به كمترين ميزان طي چهار ماه گذشته و بشكهاي 88 دلار در ماه اكتبر به دليل عرضه فراوان، كاهش تقاضا و افزايش ارزش دلار رسيد. قيمت نفت برنت درياي شمال از ماه ژوئن نزديك به 20 درصد كاهش يافته است، در حالي كه در اين ماه، بحران عراق قيمت نفت را تا 116 دلار در هر بشكه رسانده بود. اين در حالي است كه آژانس بينالمللي انرژي برآوردهاي خود را براي رشد تقاضا در سال 2014 نزديك به 200 هزار بشكه در روز كاهش داد و به روزي 700 هزار بشكه در روز رساند. اين آژانس همچنين پيشبيني كرد تقاضا براي نفت در سال 2015 با رشد يكميليون و يكصد هزار بشكهاي روبهرو شده و بهروزي 93 ميليون و 500 هزار بشكه در روز برسد. هر چند اين ميزان رشد 2 /1درصدي را نشان ميدهد اما از پيشبينيهاي گذشته 300 هزار بشكه در روز كمتر است.
نگرشهاي متفاوت
به گفته تحليلگران، هر چند قيمتهاي پايينتر نفت در سه ماهه دوم سال 2014 بايد به افزايش تقاضا در بازار منجر ميشد، اما چشمانداز منفي اقتصاد جهاني همچنان بر روند تقاضا تأثير دارد. در همين حال عرضه جهاني نفت در ماه سپتامبر تقريباً روزي 910 هزار بشكه افزايش يافت و به روزي 93 ميليون و 800 هزار بشكه رسيد كه اعضاي سازمان كشورهاي صادركنندگان نفت موسوم به اوپك و ديگر توليدكنندگان نفت در افزايش عرضه تأثير داشتند. مجموع عرضه در مقايسه با سال گذشته 2 ميليون و 800 هزار بشكه افزايش يافت. براساس گزارش آژانس بينالمللي انرژي، تقاضا براي نفت اوپك در سال 2015 با كاهش روزي 200 هزار بشكه به روزي 29 ميليون و 300 هزار بشكه ميرسد. اين ميزان نزديك به روزي يك ميليون بشكه كمتر از توليد فعلي اوپك است. انتظار ميرود كشورهاي عضو اوپك در نشست بعدي خود در ماه نوامبر در مورد كاهش توليد تصميمگيري كنند. گفتني است عبداللهالبدري، دبير كل اوپك درباره كاهش شديد بهاي جهاني نفت اظهار داشته كه برگزاري هيچ نشست اضطراري اوپك بررسي نشده و پيشبيني ميشود كه قيمتهاي نفت تا پايان امسال بهبود يابد. اين در حالي است كه اين مسئله نگراني برخي كشورهاي نفتي را برانگيخته است. از جمله وزير نفت نروژ از كاهش قيمتهاي نفت و تأثير آن بر سطح سرمايهگذاريهاي بخش انرژي اين كشور ابراز نگراني كرد. وي تصريح كرد نگراني اصلي بخش انرژي اين است كه چنانچه شركتهاي خدماتي مانند دهه ١٩٩٠ به طور دائم ظرفيت خود را كاهش دهند، نميتوانند با بالا رفتن دوباره قيمتهاي نفت، افزايش تقاضا را تأمين كنند.
نقش منفي عربستان
به گفته كارشناسان نفتي، براي جلوگيري از كاهش قيمت نفت، اعضاي اوپك بايد توليد خود را كاهش ميدادند. در اين ميان، تنها عربستان بود كه ميتوانست با كاهش معنيدار توليد نفت خود قيمتها را كنترل كند. اما عربستان سعودي به دلايل مختلف از اين كار امتناع كرده است. نخست اينكه، سعوديها بيش از هر زمان ديگري به پول نفتشان نياز دارند. ملك عبدالله براي سرمايهگذاري ۵۰۰ ميليارد دلاري به منظور ايجاد زيرساختهاي عربستان تا سال ۲۰۲۰ برنامهريزي كرده است. مسئله دوم اينكه هزينه توسعه ميادين نفتي عربستان بالا رفته است و بدون اين سرمايهگذاريها امكان حفظ ظرفيت توليد ۱۲ ميليون بشكهاياش فراهم نيست. مسئله سوم اينكه مصرف برق عربستان از ۳۰۰ تراوات ساعت به ۴۰۰ تراوات ساعت افزايش پيدا كرده و سعوديها براي استفاده از انرژي هستهاي ۵۰ ميليارد دلار كنار گذاشتهاند.
به نظر ميرسد عربستان «استراتژي افزايش سهم بازار» (Market Share) را در پيش گرفته و در اين راستا تلاشهاي خود را متمركز كرده است. در واقع عربستان با فرصت طلبي با توجه به ظرفيت مازادي كه دارد، سهم بازار ديگركشورها را تصاحب ميكند. پيشتر ميزان توليد عربستان 8 ميليون بشكه بود كه در حال حاضر به حدود 10 ميليون بشكه نفت رسيده است. بنابراين 2 ميليون بشكه سهم بازار را در اختيار گرفته كه اين سهم مربوط به كشورهاي ديگر بوده است. به عبارتي كشورهايي كه به هر نحوي دچار مشكل شده و نتوانستند نفت خود را صادر كنند، اينك عربستان و چند كشور ديگر سهم بازار آنها را گرفتهاند. اين مسئله اعم از آن بوده كه اين سهم اضافه به طور طبيعي به وجود بيايد يا سهم ديگر كشورها باشد. براي مثال عراق، ليبي و ايران به دليل بحرانهاي پيش آمده نتوانستند ظرفيتهاي صادراتي خود را به كار بگيرند، از اين رو عربستان به دليل مازاد توليد، سهم بازار بيشتري را به دست ميآورد. تلاش عربستان براي سهم بيشتر بازار مربوط به برهه فعلي نيست بلكه چندين سال است كه استراتژي سهم بازار را در پيش گرفته است. درواقع عربستان و چند كشور ديگر استراتژي سهم بازار را دنبال كردهاند. مشكل اساسي اين رويكرد اين است كه وقتي كشورهايي كه به دلايل مختلف نتوانسته بودند صادرات نفتي داشته باشند، به بازار باز ميگردند، عربستان و چند كشور ديگر بايد سهم آنها را پس بدهند كه معمولاً مقاومت كرده و به سادگي سهم گرفته شده را پس نميدهند. از اين رو نياز به تلاش گستردهاي براي پس گرفتن سهم بازار بهوجود ميآيد. به نظر ميرسد عربستان با افزايش توليد خود، درصدد افزايش سهم بازار بوده و با ارائه بستههاي رقابتي در قبال رقباي خود براي مشتريان آسيايي، يعني فروش نفت با تخفيف، درصدد است تا بازار ديگر كشورها از جمله ايران را نيز تصاحب كند. اين در حالي است كه به گفته كارشناسان نفتي، بيتفاوتي عربستان در قبال كاهش قيمتهاي جهاني نفت، اقتصاد كشورهايي مانند ايران، روسيه و ونزوئلا را بيش از پيش با مشكل مواجه خواهد كرد. به نظر ميرسد عربستان با توجه به سه متغير يعني به چالش كشيدن رقبايي مانند ايران و صنعت نوظهور نفت شيل امريكا، لزوم كسب درآمد بيشتر (زيرا پايين آمدن قيمتها به معناي فروش نفت بيشتر است) و عميق بودن اختلاف نظرها در اوپك، تحركات خود در حوزه انرژي را صورت ميدهد.
در حال حاضر عربستان خود را در بسياري از مسائل منطقهاي و بينالمللي درگير كرده و تعهداتي براي خود به وجود آورده كه هزينه بر است. در اين راستا به ويژه كمك به ايجاد گروههاي تروريستي تكفيري و تأمين سلاح و تأمين هزينه نيروي انساني آنها، موجب افزايش هزينههاي عربستان شده است. از اين رو اين كشور ناچار به تأمين هزينههاي خود از جاي ديگر است و جايي بهتر از نفت نيز وجود ندارد. از اين رو با افزايش توليد، درآمدهاي خود را افزايش ميدهد تا از ظرفيت مالي بالايي برخوردار باشد. ظرفيت بالاي مالي اين امكان را براي عربستان فراهم ميآورد تا در تعامل با قدرتهاي بينالمللي، اهداف منطقهاي و بينالمللي خود را دنبال كند. در مجموع ظرفيت بالاي مالي عربستان به خاطر افزايش توليد نفت بوده كه اكنون درگير مسائل منطقهاي و بينالمللي پر هزينهاي شده است.
اعتراض ونزوئلا
روند كاهشي بهاي نفت با اعتراض برخي از كشورهاي عضو اوپك مانند ونزوئلا مواجه شده كه خواهان برگزاري نشست فوق العاده اوپك براي چارهانديشي درباره روند كاهشي بهاي نفت شدهاند. رافائل راميرز وزير خارجه ونزوئلا شنبه 19 مهر در يك كنفرانس خبري اظهار داشت كه ونزوئلا خواستار برگزاري نشست اضطراري اوپك است. راميرز با توجه به روند كاهشي بهاي نفت در ماههاي گذشته اظهار داشت سقوط قيمت نفت به دليل توليد بيش از اندازه برخي از كشورهاي توليدكننده نفت است. وي هشدار داد كاهش بهاي نفت به كمتر از 100 دلار براي هر بشكه، براي هيچ كشوري مناسب نخواهد بود و به همين دليل به همكاري كشورهاي صادركننده نفت براي ممانعت از كاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني نياز است. راميرز تأكيد كرد شرايط فعلي نه به دليل شرايط بازار نفت، بلكه به منظور ايجاد مشكل براي توليدكنندگان بزرگ نفتي ايجاد شده است. اين در حالي است كه بهاي نفت برنت به دليل عرضه مازاد و كاهش تقاضا با توجه به ابهامات و ترديدها درباره وضعيت اقتصاد جهاني، در هفته منتهي به 25 مهر ماه به كمترين مقدار خود ظرف چهار سال گذشته رسيده است.
ديدگاههاي متفاوت
روند كاهشي بهاي نفت در ماههاي اخير با وجود اوضاع ناآرام خاورميانه و به ويژه عراق كه از توليدكنندگان عمده نفتي اوپك محسوب ميشود، پرسشهاي زيادي درباره چرايي اين پديده و روند آينده آن بهوجود آورده است. اهميت اين مسئله از آنجاست كه براي بسياري از توليدكنندگان اوپك، نفت به مثابه محل درآمد اصلي محسوب ميشودو طبيعتاً روند كاهش بهاي آن ميتواند تأثيرات جدي بر بودجه بندي اين كشورها بگذارد. صرف نظر از دلايل كاهش قيمت جهاني نفت، كشورهاي مختلف به اين موضوع واكنشهاي متفاوتي نشان دادهاند، با اين حال روند نزولي قيمت نفت در سطح جهاني طي چهار ماهه اخير باعث به وجود آمدن مشكلاتي در نظام بودجهريزي اين كشورها از جمله ونزوئلا شده است. تحليلگران غربي بيشتر سعي دارند تا عامل اصلي كاهش قيمت جهاني نفت را افزايش عرضه نفت در بازارهاي جهاني برشمرند. در عين حال عوامل ديگري مانند افزايش توليد نفت ليبي و رسيدن به سطح 925 هزار بشكه در روز، برخي نشانههاي مثبت درباره كاهش تنش بين روسيه و اوكراين، ادامه روند كاهشي رشد اقتصادي چين و كاهش شاخصهاي اقتصادي در بخشهاي صنعتي آلمان، ايتاليا و انگليس در ماه آگوست هم از مهمترين دلايل اقتصادي كاهش قيمت نفت به شمار رفته است. همچنين افزايش توليد نفت و گاز امريكا، افزايش توليد نفت اوپك و پيشبيني كاهش 165 هزار بشكهاي تقاضاي جهاني نفت در سال 2015 ميلادي نيز از دلايل تأثيرگذار بر كاهش قيمت نفت تلقي ميشود. با اين حال برخي ديگر از ناظران و نيز برخي كشورهاي اوپك، سياستهاي اعمالي عربستان سعودي به عنوان بزرگترين صادركننده نفت را مهمترين عامل دركاهش قيمت نفت معرفي ميكنند و اين كشور را آغازكننده جنگ نفتي جديدي ميدانند. در سپتامبر2014عربستان سعودي بهاي فروش نفت به مشتريان آسيايي خود را به شدت كاهش داد. اين اقدام ميتواند نشانهاي از تلاش بزرگترين صادركننده نفت دنيا براي در اختيار داشتن بازار فروش نفت خام باشد. به اعتقاد كارشناسان بازار جهاني انرژي، امريكا با توسل به ذخاير مازاد نفت عربستان سعودي قصد كاهش قيمت جهاني نفت را دارد و يكي از دستاوردهاي سقوط بهاي نفت براي كاخ سفيد ايجاد فشار بيشتر اقتصادي به روسيه است. بايد توجه داشت كه روسيه از بزرگترين صادركنندگان نفت در جهان محسوب ميشود و مسلماً با كاهش بهاي نفت اين كشور از لحاظ درآمد ارزي به شدت دچار مشكل ميشود. كارشناسان عقيده دارند تصميم احتمالي اوپك براي كاهش توليد تنها راه ممكن براي بالا بردن دوباره بهاي نفت است. عدهاي ديگر از كارشناسان نيز بر اين باورند كه با توجه به روند كاهشي بهاي نفت از ماه ژوئن تاكنون، قيمت نفت بار ديگر به مرور بالا خواهد رفت.
جمعبندي
روند كاهش بهاي نفت هر چند در ابتدا به ويژه براي مصرفكنندگان مثبت به نظر ميرسد اما در بلندمدت تبعات ناگواري براي آنها نيز خواهد داشت. هرچند كاهش قيمت، موجب افزايش شمارمصرفكنندگان ميشود اما اين تنها در كوتاهمدت خواهد بود، زيرا در بلندمدت ريسك سرمايهگذاري براي توليد را افزايش داده و سرمايهگذاران نيز با احتياط بيشتري اقدام به سرمايهگذاري ميكنند. اين مسئله در بلندمدت نه تنها كشورهاي توليدكننده نفت را با مشكل مواجه ميكند، بلكه با كاهش عرضه نفت به دليل كاهش سرمايهگذاريها باعث ميشود تا بهاي نفت در آينده به ميزان قابل ملاحظهاي افزايش يابد. بدين ترتيب هر چند تأثير كاهش قيمت نفت براي كشور مصرفكننده مثبت است، زيرا چنانچه نفت با كاهش 20 درصدي قيمت مواجه شود، در واقع حدود 20 درصد هزينههاي واردات نفت براي كشور مصرفكننده كاهش مييابد و اين به اقتصاد كشورهاي مصرفكننده كمك ميكند تا هزينه كمتري براي واردات بپردازند، اما اثرات مثبت اين كاهش قيمت حتي براي كشورهاي مصرفكننده نيز كوتاه مدت خواهد بود زيرا در بلندمدت، روي سرمايهگذاريها اثر منفي ميگذارد. سرمايهگذاران همواره در حالت ثبات اقتصادي و پيشبيني قيمت نفت اقدام به سرمايهگذاري ميكنند ولي زماني كه بازار نفت با نوسان 20 درصد كاهش قيمت مواجه شود، به طور طبيعي سرمايهگذارها با احتياط بيشتري اقدام كرده و سرمايهگذاري خود را به تعويق مياندازند. اين مسئله روي امنيت انرژي اثر منفي ميگذارد، زيرا با توجه به لزوم تزريق مداوم سرمايه در صنايعنفتي براي اطمينان از ادامه روند اكتشاف، استخراج و صدور نفت، اگر اكنون مبادرت به سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف نفتي نشود، ميتوان پيشبيني كرد تا چند سال ديگر عرضه نفت با محدوديتهاي زيادي مواجه شود. بنابراين كوتاهبينانه خواهد بود اگر اين تصور وجود داشته باشد كه با كاهش قيمت نفت، مصرفكنندگان سود ميبرند زيرا احتمالاً ناچار خواهند شد تا در بلندمدت، چند برابر آن را بپردازند. بنابراين ثبات در بازارنفت تنها گزينهاي است كه هم توليدكنندگان نفتي هم سرمايهگذاران دربخش نفت و هم مصرفكنندگان نفتي ميتوانند با آرامش به فعاليتهاي خود بپردازند و با سرمايهگذاريها طي پنج دهه آينده با اطمينان خاطر بيشتري به نيازها ي نفتي پاسخ دهند. اكنون شرايط به وجود آمده نوعي بينظمي را بر بازار نفت حاكم كرده است و ضروري به نظر ميرسد هر چه زودتر ثبات قيمتها به بازارنفت بازگردد. به عقيده برخي كارشناسان اكنون نظريه «انتظار» به عنوان نظريه غالب در بازار نفت ميتواند تحولات آن را تبيين و پيشبيني كند. بر اساس اين نظريه انتظارات در بازار نفت است كه قيمتهاي كنوني و آينده آن را مشخص ميسازد. بنابراين بايد انتظارات به گونهاي سامان يابد كه اين انتظار در بازار شكل بگيرد كه برخي كشورهاي نفتي درصدد بهبود شرايط و قيمتها و توقف روند نزولي بهاي نفت هستند. اگر بازار اين مسئله را باور كند، در اين صورت انتظارات معكوس ميشود، به عبارت ديگر قيمتها روند صعودي به خود ميگيرند. در واقع يكي از مهمترين اقداماتي كه هم توليدكنندگان و صادركنندگان اوپك و هم كشورهاي نفتي غير اوپك بايد انجام دهند اين است كه انتظارات بازار را معكوس كنند، به عبارت بهتر اين انتظار كه قيمتها كاهش يابند و كشورهاي نفتي در رقابت براي فروش بيشتر باشند، معكوس شود. اگر چنين سناريويي محقق شود در اين صورت انتظارات مثبت شده و در نهايت بهاي نفت سير صعودي پيدا خواهد كرد. در اين راستا تشكيل زود هنگام نشست اوپك و نيز تبادل نظر و جلسات كشورهاي نفتي و اعلام مواضع كشورهاي توليدكننده و صادركننده نفت درباره لزوم توقف روند كاهشي قيمت نفت و افزايش دوباره بهاي آن ميتواند بستر مناسبي را براي شكلگيري انتظارات مثبت نفتي به وجود آورد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
فریدمن آمریکا و عربستان به دنبال جنگ نفتی با ایران و روسیه هستند
فریدمنآمریکا و عربستان به دنبال جنگ نفتی با ایران و روسیه هستندتحلیلگر برجسته روزنامه نیویورک تایمز در یادداشتی که اخیرا منتشر کرده به بررسی کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی پرداخته و نوشته است که به نظر می رسد آمریکا و عربستان قصد دارد با این ترفند به روسیه و ایران فشار آورند بآغاز جنگ نفتی عربستان علیه ایران
برگزیده سرمقالههای روزنامههای صبح چهارشنبه آغاز جنگ نفتی عربستان علیه ایران روزنامههای صبح امروز ایران در سرمقالههای خود به مهمترین مسائل رور کشور و جهان پرداختهاند از جمله خطر توقف اقتصاد مقاومتی در ایستگاه ابلاغ سیاستها صندلی خالی تدبیر این تهدید را به فرصت تبدیل کنید غدیهمزماني جنگ نفتي و جنگ لفظي عربستان با ايران
۲۳ مهر ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۷ق ظ موج گزارش مي دهد همزماني جنگ نفتي و جنگ لفظي عربستان با ايران گروه اقتصاد سياسي به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج روابط ايران و عربستان سعودي همواره به گونه اي بوده است که اختلاف برسر مباني استراتژيک در منطقه هيچگاه اجازه همکاري و هم سويي کامل به اين دو کشورآغاز جنگ نفتی ایران و عربستان
آغاز جنگ نفتی ایران و عربستان خبرگزاری رویترز به نقل از منابعش می گوید عربستان به مشتریانش گفته حاضر است نفت را بین 80 تا 90 دلار بفروشد یعنی زیر قیمت بازار تهران و ریاض وارد جنگ قیمت شده اند دانلود لینک ۲۲ ۰۷ ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۴ائتلاف نفتی آمریکا و عربستان علیه ایران و روسیه/ پشت پردههای ارزان شدن نفت
اقتصادی انرژی در گفتگو با مهر اعلام شد ائتلاف نفتی آمریکا و عربستان علیه ایران و روسیه پشت پردههای ارزان شدن نفت نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به شکل گیری ائتلاف جدید نفتی بین عربستان و آمریکا برای پائین نگاه داشتن قیمت نفت و ضربه زدن به اقتصاد کشورهایی همچون ایران و رواکنش ایران با اقدام اخیر نفتی عربستان
واکنش ایران با اقدام اخیر نفتی عربستان به دنبال اقدام عربستان در کاهش قیمت نفت خود در بازار آسیا ایران نیز قیمت انواع نفت خود در آسیا برای تحویل در ماه نوامبر از ۱۰ سنت تا یک دلار کاهش داد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از بلومبرگ در حالی کادعای سیا برای جلوگیری از حمله ایران به سکوهای نفتی عربستان
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ سازمان جاسوسی آمریکا سیا مدعی شد که به عربستان در خنثی کردن حمله ایران به سکوهای نفتی عربستان کمک کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از بیزینس اینسایدر سازمان جاسوسی آمریکا اخیرا با انتشار آنچه که اسناد تازه فاش شده میخواندعربستان نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی ایجاد می كند
عربستان نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی ایجاد می كند 1393-07-23 07 27 نا آرامی ها در شرق عربستان درست در كنار تاسیسات نفتی باعث شده است كه این كشور به فكر حفاظت از شاهرگ حیاتی خود باشد عربستان در صدد تشكیل نیروهای خاص برای حفاظت از تاسیسات نفتی و پالایشگاه های خود است به گزارش ایتمهیدات عربستان برای محافظت از میدان های نفتی |اخبار ایران و جهان
تمهیدات عربستان برای محافظت از میدان های نفتی کد خبر ۴۴۱۸۵۴ تاریخ انتشار ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۱ - 13 October 2014 اداره گارد مرزی عربستان در منطقه الشرقیه اعلام کرد که به منظور حمایت از میدان های نفتی و تاسیسات دریایی در سواحل منطقه الشرقیه نیروی موسوم به امنیت و حمایت از تاسیسفارس گزارش می دهد قیمت رسمی نفت ایران کاهش یافت/ قمصری: جنگ قیمتی با عربستان نداریم
فارس گزارش می دهدقیمت رسمی نفت ایران کاهش یافت قمصری جنگ قیمتی با عربستان نداریممدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت گفته است ایران متناسب با کاهش قیمت نفت عربستان در بازار آسیا قیمت نفت خام صادراتی خود را کاهش داده است اما این کاهش قیمت به معنای جنگ قیمتی با عربستان نیست به گزارتشديد جنگ قيمتي ميان ايران و عربستان
تشديد جنگ قيمتي ميان ايران و عربستان شيب ملايم قيمت نفت در مسير كاهشي خود طي ماههاي گذشته در هفتههاي آينده نيز ادامه خواهد يافت نویسنده وحيد حاجيپور شيب ملايم قيمت نفت در مسير كاهشي خود طي ماههاي گذشته در هفتههاي آينده نيز ادامه خواهد يافت جنگ قيمت علنيوال استریت ژورنال: عربستان با خودسری در حال حراج نفت اوپک است /جنگ قیمت در اوپک بالا گرفته
وال استریت ژورنال عربستان با خودسری در حال حراج نفت اوپک است جنگ قیمت در اوپک بالا گرفته روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی درباره تصمیمات عجیب اعضای عرب اوپک که به سقوط بیشتر قیمت نفت در بحبوحه کاهش قیمتها انجامیده نوشت عدم هماهنگی در اوپک در حال تشدید حراج نفت این سازمان اسجنگ نفتی علیه روسیه و ایران
جنگ نفتی علیه روسیه و ایران تهران - ایرنا - آمریکا و عربستان به دنبال ورشکست کردن این دو کشور با استفاده از کاهش قیمت نفت به پایین تر از حدی که مسکو و تهران برای بودجه ی مالی شان به آن نیاز دارند به گزارش دیپلماسی ایرانی توماس فریدمن ژورنالیست ستون نویس و نویسندهٔ آمریکایی میجدیترین درگیری نفتی ایران و عربستان در سالهای اخیر |اخبار ایران و جهان
جدیترین درگیری نفتی ایران و عربستان در سالهای اخیر پیشبینی میشود جلسه بعدی اوپک پرتنشترین دیدار بعد از شروع تحولات کشورهای عربی در سال 2010 باشد ایران و عراق در برابر عربستان و امارات صفآرایی کردهاند زنگنه وزیر نفت ایران پیشاپیش کارتهای بازی خود را روی میز قرار داده و ازتمام سلام: جنگ علیه داعش مبهم است/پیشرفت در روابط ایران و عربستان حاصل شده است
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۲ نخست وزیر لبنان در سخنانی با بیان اینکه پیشرفتی در روابط تهران و ریاض حاصل شده است اعلام کرد که حل و فصل مسائل میان این دو طرف به زمان نیاز دارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تمام سلام نخست وزیر لبنان در مصاحبه با روزنامه لبنانی السفیرعربستان شعله جنگ نفت را روشن کرد
عربستان شعله جنگ نفت را روشن کرد همزمان با آغاز سقوط آزاد قیمت جهانی طلای سیاه در بازار جهانی نفت عربستان سعودی در ائتلافی جدید با آمریکا شعله جنگ کاهش قیمت نفت در بازارهای آسیایی را روشن کرده و سعودیها نفت خود را یک دلار ارزان تر به مشتریان عرضه میکنند به این مطلب امتیاز دهیجزئیات تازه از لغو تحریمهای نفتی/ نفتکشهای ایرانی آماده بازگشت به بازار شدند
جزئیات تازه از لغو تحریمهای نفتی نفتکشهای ایرانی آماده بازگشت به بازار شدند مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با اعلام اینکه نام این شرکت به صورت قطعی و نهایی از لیست تحریمهای اتحادیه اروپا و وزارت خزانه داری انگلیس خارج شد گفت هماکنون آماده بازگشت به بازار بین المللی نفت هستیم به-
گوناگون
پربازدیدترینها