محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855158426
تغییر فضای بین المللی به سود فلسطین
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تغییر فضای بین المللی به سود فلسطین تهران - ایرنا - تغییر فضای بین المللی پس از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه به سود طرف فلسطینی، از افزایش روزافزون هزینه های سیاسی و امنیتی ادامه سیاست های نژادپرستانه این رژیم در سرزمین اشغالی نشان دارد.
تازه ترین جنگ رژیم صهیونیستی علیه ساکنان باریکه ی غزه که 51 روز طول کشید و با پیروزی نسبی مقاومت فلسطین و شکست مطلق مقام های تل اویو به پایان رسید شرایط نوینی در نظام بین الملل، منطقه و سرزمین اشغالی به سود فلسطینیان ایجاد کرده است.
طی این جنگ که در آن 2 هزار و 200 فلسطینی شهید و هزاران نفر زخمی و دهها هزار نفر بی خانمان شدند، جامعه جهانی علیه رژیم صهیونیستی بیش از پیش موضع گیری کرد.
به دنبال همین یورش بود که میزان پشتیبانی دولت های اروپایی از رژیم صهیونیستی کم شد و در برابر، فشارها بر این رژیم برای پذیرش حق فلسطینیان افزایش یافت.
با توجه به موج محکومیت جنایت های رژیم اشغالگر قدس در تجاوز به غزه، وزن معادلات به سود طرف فلسطینی به ویژه جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و جنبش جهاد اسلامی سنگین شد.
نکته کلیدی این تغییر وزن به سود حماس را می توان در گفت و گوهای آتش بس دید که حماس یکی از طرف های این گفت و گوها بود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی تا پیش از این هیچگاه حماس را به رسمیت نمی شناخت. این که رژیم اشغالگر قدس مجبور می شود با حماس به گفت و گو (هر چند غیرمستقیم) بنشیند نشان دهنده افزایش وزن قدرت حماس است.
رژیم اسراییل در شرایط سختی گیر کرده است؛ از یک سو فشارهای بین المللی علیه آن برای پایان دادن به اشغالگری هایش افزایش یافته است، از سوی دیگر برخی کشورهای اروپایی از جمله سوئد طی روزهای گذشته دولت فلسطینی را به رسمیت شناخته اند و مجلس عوام انگلیس نیز در اقدامی نمادین به پذیرش دولت فلسطینی رای داد.
در چنین فضایی «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا، در نشست بازسازی غزه که بیستم مهر ماه در قاهره برگزار شد، بحث از سرگیری گفت و گوهای به اصطلاح صلح خاورمیانه را مطرح کرد.
پرسش مطرح در گزارش حاضر، این است که آیا بار دیگر گفت و گوهای سازش میان طرف فلسطینی و رژیم صهیونیستی از سر گرفته می شود؟
به عنوان پرسشی زمینه ساز، این مساله مطرح می شود که شرایط منطقه ای و جهانی پس از یورش رژیم صهیونیستی به نوار غزه چه تغییری کرده و سمت و سوی معادلات به کدام طرف (فلسطین یا رژیم صهیونیستی) چرخش داشته است؟
برای پاسخ به نخستین پرسش باید بر تحولات منطقه ای و جهانی پس از پایان نبرد غزه نگاهی کوتاه انداخت و سپس به این مساله پرداخت که تا چه اندازه امکان از سرگیری گفت و گوهای به اصطلاح صلح خاورمیانه وجود دارد.
* تغییر فضای بین المللی علیه رژیم صهیونیستی
همانگونه که گفته شد حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه موجی از پشتیبانی های جهانی از فلسطین و بیزاری از اشغالگران قدس را به دنبال داشت.
این امر فضا را به سود طرف فلسطینی تغییر داد که در اثبات آن می توان به برخی شواهد اشاره کرد که بازنمودی از چنین تحولاتی است.
به عنوان نخستین شاهد تغییر فضا علیه رژیم صهیونیستی در پی تهاجم به غزه، می توان به سردی بیش از پیش روابط سردمداران کاخ سفید و سران رژیم صهیونیستی اشاره داشت.
آمریکا که در پی تحولات خاورمیانه به شدت در جهان عرب درگیر شده است نمی خواهد در شرایط کنونی بحران تازه ای تمرکزش را بر هم زند. پیشروی های گروه تروریستی - تکفیری «داعش» در خاورمیانه این ترس را ایجاد کرده است که کل منطقه در آتش نفرت و خشونت این گروه بسوزد و منافع بلندمدت آمریکا در منطقه به خطر افتد.
بر همین پایه بود که واشنگتن به ایجاد ائتلافی بین المللی علیه داعش دست زد.
کشورهای عرب حوزه خلیج فارس هسته ائتلاف علیه داعش را تشکیل می دهند. در شرایطی که حاکمان عرب زیر فشار شدید افکار عمومی داخلی خود به سبب همکاری با آمریکا قرار دارند، هرگونه ورود آنها به مساله فلسطین در پشتیبانی از رژیم صهیونیستی می تواند حاکمان عرب را با واکنش «خیابان های عربی» روبرو سازد و این، به معنای ایجاد خلل در ائتلاف علیه داعش خواهد بود.
بنابراین «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، پس از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه موضع انتقادی نسبت به دولت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گرفته است. اوج این انتقادها را در آخرین دیدار نتانیاهو و اوباما در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدیم که یکی از سردترین دیدارها طی سال های گذشته بود.
به عنوان نشانه دوم می توان به تلاش برخی کشورهای اروپایی در شناسایی فلسطین به عنوان یک کشور اشاره کرد.
«استفان لوفون» نخست وزیر سوئد، یازدهم مهرماه اعلام کرد کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد. بنابراین سوئد به جمع بیش از 120 کشور پیوست که فلسطین را به رسمیت شناخته اند.
کشورهایی مانند لهستان، مجارستان و اسلواکی پیش از پیوستن به اتحادیه اروپا کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند، اما سوئد نخستین عضو قدیمی اتحادیه اروپا بود که به این اقدام دست زد.
بنابراین اقدام سوئد می تواند نقطه عطفی در رویکرد اتحادیه اروپا نسبت به مساله فلسطین به شمار آید.
مجلس عوام انگلیس نیز بیست و یکم مهرماه در اقدامی نمادین با 274 رای موافق در برابر 12 رای مخالف، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
همچنین به نوشته بیست و دوم مهرماه ایرنا، «لوران فابیوس» وزیر امورخارجه فرانسه، اعلام کرد پاریس باید کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسد.
به عنوان نشانه دیگر، می توان به موضع گیری «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد، در پی دیدار از نوار غزه اشاره کرد.
به گزارش بیست و دوم مهرماه ایرنا، وی گفت: هیچ یک از گزارش ها و نشست های شورای امنیت نمی توانست ذهن مرا برای دیدن این ویرانی ها و خسارت هایی که دیدم، آماده کند.
رژیم صهیونیستی چندی پیش - پس از جنگ غزه - مجوز ساخت 2 هزار و 600 واحد مسکونی صهیونیست نشین را در مناطق شرقی بیت المقدس صادر کرد. این اقدام با مخالفت و محکومیت آمریکا و اتحادیه اروپا و حتی دبیر کل سازمان ملل روبرو شد.
این مساله را نیز می توان عاملی دیگر در تشدید فشارها بر رژیم صهیونیستی تفسیر کرد.
* فشار بر رژیم صهیونیستی و احتمال از سرگیری گفت و گوهای سازش
با کنار هم گذاشتن این شواهد می توان گفت رژیم صهیونیستی هر روز با فشارهای بین المللی بیشتری برای به رسمیت شناختن حقوق فلسطینیان و پایان بخشیدن به اشغالگری ها روبرو است.
از سوی دیگر، با توجه به حاکم بودن فضای تندروی در دستگاه سیاستگذاری رژیم صهیونیستی در دوره ی نخست وزیری بنیامین نتانیاهو، این فشارها به صورت تقویت مواضع تندروهای راستگرا خود را نشان می دهد. در نتیجه همزمان با تشدید فشارهای بین المللی علیه رژیم صهیونیستی فضای افراطی گری نیز در سرزمین اشغالی پررنگ شده است.
در هر صورت، رژیم صهیونیستی جز تن دادن به این فشارهای بیرونی چاره ای ندارد؛ چرا که در پایان فقط انزوای منطقه ای و بین المللی در انتظار آن خواهد بود.
در چنین فضایی احتمال از سرگیری گفت و گوهای سازش میان رژیم صهیونیستی و مقام های فلسطینی دور از انتظار نیست و شاید بر پایه همین محاسبات باشد که جان کری بار دیگر بر گفت و گوهای به اصطلاح صلح خاورمیانه تاکید می کند.
بنابراین دور از ذهن نیست در صورت توافق گروه های فلسطینی مشارکت کننده در تشکیل دولت وحدت ملی، در ماه های آتی گفت و گوها میان فلسطینیان و مقام های تل اویو از سر گرفته شود.
به عنوان یک گزینه احتمالی، حتی شاید گفت و گوهای سازش پیامدی از پیگیری گفت و گوهای آتش بس باشد که با میانجیگری مصر میان رژیم صهیونیستی و طرف فلسطینی در جریان است.
در صورت وقوع چنین اتفاقی به دلیل تغییر شرایط فضای موجود، رژیم صهیونیستی به امتیازدهی بیشتری وادار خواهد شد؛ حتی شاید سرانجام حضور حماس (در قالب دولت وحدت ملی فلسطینی) به عنوان یک طرف گفت و گو بر این رژیم تحمیل شود.
بر پایه شواهد در عرصه بین المللی، به سود این رژیم است که خود پیش قدم شده و به گفت و گو با طرف فلسطینی اقدام کند؛ زیرا در غیر این صورت با واقعیت پذیرش جهانی کشور فلسطین در مجامع بین المللی روبرو خواهد شد.
چه رژیم صهیونیستی بار دیگر وارد گفت و گوهای سازش با طرف فلسطینی شود و چه به ادامه سیاست های نژادپرستانه خود ادامه دهد، هزینه های سیاسی و حتی امنیتی تداوم سیاست های نژادپرستانه این رژیم روز به روز بیشتر می شود.
از مهدی جوکار - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1358
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
دبیر سمپوزیوم لس، خاک و تغییر اقلیمی اورآسیا: گلستان پایلوت تحقیقات بینالمللی خاک لس شود
دبیر سمپوزیوم لس خاک و تغییر اقلیمی اورآسیا گلستان پایلوت تحقیقات بینالمللی خاک لس شوددبیر سمپوزیوم لس خاک و تغییر اقلیمی اورآسیا گفت گلستان پایلوت تحقیقات بینالمللی خاک لس شود به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان فرهاد خرمالی ظهر امروز در حاشیه سمپوزیوم لس خاک و تغییر اقلیمیترکان: اطلاعی از رانت ۷ هزار میلیاردی ندارم/ فضای بینالمللی برای حضور سرمایهگذاران در مناطق آزاد فراهم نیست
ترکان اطلاعی از رانت ۷ هزار میلیاردی ندارم فضای بینالمللی برای حضور سرمایهگذاران در مناطق آزاد فراهم نیست اکبر ترکان گفت ایرانیها برای حضور سرمایه گذاران جدید در مناطق آزاد کشور آمادهاند اما فضای بین المللی برای این کار محیا نیست به گزارش نامه نیوز اکبر ترکان در حاشیه مرهمایش بین المللی آسمان بچه ها با شعر بانوی فلسطینی
برای کودکان سرزمینم همایش بین المللی آسمان بچه ها با شعر بانوی فلسطینی شاعره فلسطینی شعری را برای کودکان مظلوم سرزمین مادریاش سروده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز "بشرا ابوشرار" شاعر اهل فلسطین که خود خواهر شهید است شعری را درباروزیر خارجه آفریقای جنوبی: حل بحران در فلسطین یک مسئولیت بین المللی است
وزیر خارجه آفریقای جنوبی حل بحران در فلسطین یک مسئولیت بین المللی است خبرگزاری پانا وزیر خارجه آفریقای جنوبی گفت حل و فصل بحران در فلسطین یک مسئولیت بین المللی است ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۱ مهر ساعت 03 14 به گزارش خبرگزاری پانا و به نقل از شبکه تلویزیونی النیل مصر ما شابانه در سخنان خدر گرگان در حال برگزاری است سمپوزیوم بینالمللی لُس، خاک و تغییرات اقلیمی در اورآسیا
در گرگان در حال برگزاری استسمپوزیوم بینالمللی لُس خاک و تغییرات اقلیمی در اورآسیاسمپزیوم بینالمللی لُس خاک و تغیرات اقلیمی در اورآسیا به همت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و همکاری دانشگاه کان بلن و هانوفر آلمان در سالن خلیج فارس این دانشگاه در حال برگزاری است به گگزارش دیدهبان بینالمللی آزادی مطبوعات خبرنگاران در ترکیه در فضای رعب و ترس کار میکنند
گزارش دیدهبان بینالمللی آزادی مطبوعاتخبرنگاران در ترکیه در فضای رعب و ترس کار میکننددیدهبان بینالمللی آزادی مطبوعات گزارش کرد علیرغم آزادی اخیر خبرنگاران در ترکیه آنکارا فضای ترس و وحشت برای خبرنگارانش به وجود آورده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزدر حاشیه نمایشگاه بینالمللی کتاب تبربز نشست فضای مجازی و چالشی به نام محتوا برگزار شد
در حاشیه نمایشگاه بینالمللی کتاب تبربزنشست فضای مجازی و چالشی به نام محتوا برگزار شدهمزمان با چهارمین روز برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز نشست فضای مجازی و چالشی به نام محتوا در سالن شهریار برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از کمیته روابط عمومی وجامعه بینالمللی نگرش به اسرائیل را تغییر دهد/ مشروعیت قوانین بینالمللی از بین رفته است
بین الملل آفریقا و خاورمیانه صائب عریقات جامعه بینالمللی نگرش به اسرائیل را تغییر دهد مشروعیت قوانین بینالمللی از بین رفته است یکی از اعضای اصلی کمیته مرکزی جنبش فتح به شدت از تداوم سیاستهای توسعهطلبانه رژیم صهیونیستی انتقاد کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فگزارش خبرنگار اعزامی فارس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت مرادیکرمانی: داشتن اثر بینالمللی نباید ما را از فرهنگ خ
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از نمایشگاه کتاب فرانکفورتمرادیکرمانی داشتن اثر بینالمللی نباید ما را از فرهنگ خود دور کند جاده یکطرفه ترجمه در ایران باید تغییر مسیر دهدهوشنگ مرادیکرمانی گفت برای داشتن یک اثر بینالمللی لزومی ندارد از خودمان دور شویم و فرهنگ و تمدن خود را فراموشبه مناسبت روز بینالمللی همدردی با کودکان فلسطینی اشک و خون و زخم و درد؛ خلاصه زندگی کودک فلسطینی زیر سایه اشغ
به مناسبت روز بینالمللی همدردی با کودکان فلسطینیاشک و خون و زخم و درد خلاصه زندگی کودک فلسطینی زیر سایه اشغالگرکودک فلسطینی چندین دهه است که از دنیای کودکی چیزی نفهمیده است و از زمانی که چشم باز کرده در اطراف خود فقط جنگ کشتار زندان بمب و خمپاره دیده و بس به گزارش گروه بینبا حضور نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین اتحادیه بینالمللی طلاب حامی فلسطین در قم افتتاح شد
با حضور نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطیناتحادیه بینالمللی طلاب حامی فلسطین در قم افتتاح شدمراسم افتتاحیه دفتر اتحادیه بینالمللی طلاب حامی فلسطین با حضور ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در مدرسه معصومیه قم برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از مربه دلیل مشکلات موجود زمان برگزاری یازدهمین دوسالانه بینالمللی پوستر ایران تغییر کرد
به دلیل مشکلات موجودزمان برگزاری یازدهمین دوسالانه بینالمللی پوستر ایران تغییر کرددفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد اعلام کرد به دلیل نبود فرصت زمانی کافی برای هماهنگی مهمانان خارجی و مشکلات موجود برگزاری یازدهمین دوسالانه بین المللی پوستر ایران به زمان دیگری موکول میشود به گزارشمرکز کنترل فضاي کشور ميزبان نمايندگان اتحاديه بينالمللي فرودگاهها
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ۱۷ ۲۰ب ظ مرکز کنترل فضاي کشور ميزبان نمايندگان اتحاديه بينالمللي فرودگاهها نمايندگان کشورهاي عضو اتحاديه بينالمللي فرودگاههاي آسيا-اقيانوسيه از مرکز کنترل ترافيک فضاي کشور بازديد خواهند کرد بهگزارش خبرگزاري موج 13 نماينده از هفت کشور مالزي اردن هنگ کنگ ژاپگزارش خبرنگار اعزامی فارس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت شجاعی: حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی تاثیرگذار نی
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از نمایشگاه کتاب فرانکفورتشجاعی حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی تاثیرگذار نیست امروز تنها یک تماشاگریمحضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی از این دست حضوری پرمعنا و تاثیرگذار نیست نمایشگاه کتاب از نظر من زمان کاشت نیست بلکه زمان برداشت است مااجلاس بین المللی زنان سازمان میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان پایان یافت
اجلاس بین المللی زنان سازمان میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان پایان یافت اصفهان-ایرنا- نخستین اجلاس زنان شبکه همکاری بین شهری پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس ICCN با تصویت و صدور بیانیه ای در هشت بند عصر روز پنجشنبه در اصفهان پایان یافت به گزارش ایرنا اجلاس بین المللی زنان همزمجشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس ـ اصفهان آذر: تذکرات رهبر انقلاب ما را به احیای چوگان امیدوار میکند
جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس ـ اصفهانآذر تذکرات رهبر انقلاب ما را به احیای چوگان امیدوار میکندعضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت تذکرات مکرر رهبر معظم انقلاب و همچنین وجود آثار مکتوب و هنری فراوان در رابطه با چوگان ما را به احیای این رشته امیدوار میکند بجشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس ـ اصفهان هوانلی: زنان بیشترین نقش را در حفظ میراث فرهنگی ناملموس داشت
جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس ـ اصفهانهوانلی زنان بیشترین نقش را در حفظ میراث فرهنگی ناملموس داشتهاندعضو موزه زنان ویتنامی گفت نقش زنان در سازمان یونسکو به خوبی مشخص شده و جنسیت آنها در پیشرفت حفظ میراث ناملموس بر کسی پوشیده نیست به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان خ-
سیاسی
پربازدیدترینها