واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ثبت جهانی یک اثر تاریخی همدان می تواند بزرگترین برند برای استان باشد ملایر-ایرنا-مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ثبت یک اثر مهم تاریخی همدان در فهرست جهانی می تواند بزرگترین برند برای این استان باشد.
به گزارش ایرنا "ریحان سروش مقدم" شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر افزود: این یک فاجعه است که تاکنون یک اثر از استان همدان در فهرست جهانی ثبت نشده است و با شرایط پیش رو، باید بناهای تاریخی استان همدان را برای ثبت جهانی آماده کنیم.
وی تپه هگمتانه، غار علیصدر، ارگ باستانی نوشیجان، شهر زیرزمینی سامن، شهر دستکند ارزانفود و کتیبه گنجنامه را شش اثر کاندیدای استان همدان برای ثبت جهانی عنوان کرد و اظهار داشت: قرار است معاون سازمان میراث فرهنگی آبانماه سال جاری از این آثار تاریخی بازدید کرده و بر اساس اولویت، این آثار را برای ثبت جهانی آماده کنیم.
وی ادامه داد: از این تعداد، سه اثر ارگ باستانی نوشیجان، شهر زیرزمینی سامن و دستکند ارزانفود به دلیل اینکه دست نخورده تر از سایر بناها هستند، به عنوان یک شاخص، اولویت و شانس بیشتری برای ثبت جهانی دارند.
سروش مقدم با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی روی ارگ باستانی نوشیجان نگاه مثبت دارد، بیان داشت: در حالیکه شهرک صنعتی شوشاب مهمترین معارض این اثر برای ثبت جهانی است، نباید روی ورودی های این اثر بی احتیاطی کنیم و برای نزدیک کردن این اثر به ثبت جهانی، باید با راهنمایی های یونسکو نقشه راه و طرح جامعی برای آن تهیه کنیم.
وی از تخصیص یک میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد سایت موزه ارگ نوشیجان خبر داد و افزود: امسال نیز یک میلیارد ریال برای ارگ نوشیجان، 700 میلیون ریال برای بازار ملایر، 700 میلیون ریال برای شهر زیرزمینی سامن و 270 میلیون ریال برای کمپ تپه پری اختصاص داده شد.
سروش مقدم با بیان اینکه پیگیر ایجاد پایگاه در ارگ باستانی نوشیجان و شهر زیرزمینی سامن هستیم، گفت: با توجه به برگزاری بسیار مطلوب و گسترده جشنواره شیره پزی ملایر به عنوان یک آیین سنتی، به دنبال ثبت این جشنواره در تقویم تاریخ گردشگری نیز هستیم.
وی همچنین عمارت مصدقی را ظرفیتی مهم برای این شهرستان دانست و بیان داشت: باید در عمارت هایی چون عمارت مصدقی ملایر حیات اقتصادی اتفاق بیفتد که در این راستا، پیگیری های لازم برای ایجاد موزه مشاهیر و خانه صنایع دستی در این عمارت انجام شده و حدود سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیز برای آن پیشنهاد کرده ایم.
مدیر کل میراث فرهنگی استان همدان، صنایع دستی ملایر را یکی از افتخارات استان دانست و گفت: در بسیاری از حوزه ها، صنایع دستی ما آسیب دیده، در حالیکه صنایع دستی قابلیت بسیار خوبی برای صادرات غیر نفتی و تحقق اقتصاد مقاومتی است و در اشتغال و کارآفرینی اثرگذار است.
سروش مقدم با بیان اینکه تنها 3.1 درصد از اشتغال استان همدان مربوط به صنایع دستی است، اظهار کرد: نیاز است در حوزه گردشگری و صنایع دستی، استان همدان را به خارج از استان و کشور معرفی کنیم و این امر نیاز به انجام کارهای علمی و پژوهشی و مستند سازی دارد.
وی در خصوص ارتقای چارت اداری میراث فرهنگی و صنایع دستی ملایر نیز بیان داشت: ملایر تنها شهرستانی است که دارای اداره میراث فرهنگی است و در شهرستان هایی که دارای فرمانداری ویژه هستند، رییس اداره به معاون اداره کل ارتقاء پیدا می کند که برای تحقق آن نیازمند رایزنی با مسوولان کشوری هستیم.
وی گفت: با توجه به اینکه جشنواره شیره پزی انگور ملایر ، ردیف اعتباری ندارد و اولویت اول ملایر است و همچنین تعمیر و تجهیز مدرسه مانیزان به عنوان پایگاه جشنواره به دو میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، قول می دهیم مساعدت های لازم در این زمینه صورت گیرد.
سروش مقدم خاطرنشان کرد: گلایه های مسوولان ملایر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به حق است و برای حل مشکلات و حرکت رو به جلو، باید با همکاری و کمک یکدیگر از فرصت ها و ظرفیت ها در این حوزه استفاده کنیم، چراکه ملایر حوزه ای با پتانسیل بالا برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
شهرستان ملایر با جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/576
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]