واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > یزد در جلسه كارگروه ميراث فرهنگي مطرح شد/
پيشنهاد ثبت جهاني 140 هكتار از بافت تاريخي يزد/ ثبت جهاني مالكيت مردم را زيرسئوال نميبرد
يزد - خبرگزاري مهر: مديركل ميراث فرهنگي استان يزد گفت: در صورتي كه بافت تاريخي يزد ثبت جهاني شود، هيچ مشكلي براي مالكيت مردم در اين بافت به وجود نمي آيد و حق مالكيت كسي زير سئوال نمي رود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدي شرافت، ظهر چهارشنبه در جلسه كارگروه ميراث فرهنگي استان يزد اظهار داشت: در ثبت جهانی بافت تاریخی، اتفاق خاصی برای این بافت رخ نمی دهد و همه چيز مانند قبل بر سر جاي خود باقي است و مردم گمان نكنند با اين اتفاق، مالكيت آنها زير سئوال مي رود. وي با اشاره به تلاش های در حال انجام در استان یزد برای ثبت جهانی بافت تاریخی یزد بیان کرد: برای اینکه بافت تاریخی یزد ثبت جهانی شود، تاکنون در دونوبت اقدام شده و امیدواریم در سال 2016 بتوانیم این رویداد مهم را برای بافت تاریخی ثبت کنیم. شرافت وی با بیان اینکه معاون امور عمرانی استاندار یزد نیز بر این مهم تاکید دارد، عنوان کرد: پیگیری های بسیاری از سوی این مقام مسئول انجام شده و میراث فرهنگی نیز اقدامات لازم برای تکمیل پرونده ثبت جهانی برای ارائه به یونسکو را پیگیری میکند و پایگاهی نیز برای تکمیل این پرونده تشکیل شده است. فرهنگ هاي جاري در بافت تاريخي يزد جهاني و پررنگ شود وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به جايگاه خوب گردشگري استان يزد در كشور عنوان كرد: نبايد فريب اين جايگاه خوب را بخوريم بلكه بايد به دنبال تثبيت آن باشيم نه اينكه غفلت سبب از دست دادن اين جايگاه شود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان یزد نیز در این نشست بر پررنگ كردن فرهنگ هاي جاري به ويژه آيين هاي مذهبي در بافت تاريخي يزد تاكيد كرد و اظهار داشت: آيين هايي نظير نخل برداري، سينه زني، نوحه خواني هاي جمعي در بافت تاريخي شهرهاي مختلف يزد، مي تواند در فرهنگ سازي ديني موثر باشد. سيد حسن آسايش با بيان اينكه گردشگران بسياري در ايام محرم و صفر به يزد صفر مي كنند، عنوان كرد: گردشگران هنگامي كه به بافت تاريخي مي روند، شايسته است علاوه بر معماري و بناهاي ارزشمند، فرهنگ هاي اصيل مردم را نيز مشاهده كرده و آن را نيز تبليغ كنند. مشاور طرح ثبت جهاني بافت تاريخي يزد نيز در اين جلسه اظهار داشت در حال حاضر 176 كشور عضو كميته حفاظت از ميراث فرهنگي يونسكو هستند و اين كميته تاكنون 754 اثر تاريخي، طبيعي و فرهنگي را در فهرست آثار جهاني به ثبت رسانده است كه 149 مورد از اين آثار طبيعي، 23 مورد فرهنگي طبيعي و بقيه فرهنگي است. ايران 17 اثر در فهرست آثار جهاني ثبت شده توسط يونسكو دارد مجتبي فرهمند با بيان اينكه وضعيت ايران در زمينه ثبت آثار جهاني خوب است و در رده 15 قرار دارد، بيان كرد: در حال حاضر 17 اثر از ايران در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيده و تلاش مي كنيم بافت تاريخي يزد را به عنوان هجدهمين اثر تاريخي در فهرست آثار جهاني در سال 2016 به ثبت برسانيم.
مشاور طرح ثبت جهاني بافت تاريخي يزد با بيان اينكه پرونده ثبت بافت در آثار جهاني مدتي با ركود مواجه شد، خاطرنشان كرد: اميدواريم با تكميل اين پرونده و انجام مطالعات درخواست شده از سوي ميراث فرهنگي، بتوانيم گامي بزرگ در راستاي احياي بافت تاريخي يزد برداريم. فرهمند با بيان اينكه كميتههاي ثبت آثار در يونسكو هر يك بخشي از پرونده را مورد بررسي قرار ميدهند، بيان كرد: براي ثبت اثر تاريخي در فهرست آثار جهاني، شش شاخص در نظر گرفته شده كه خوشبختانه بافت تاريخي يزد، هر شش شاخص را داراست. وي يادآور شد: 130 تا 140 هكتار از اين بافت براي ثبت جهاني پيشنهاد شده كه 27 درصد فضاي اين محدوده، مالكيت هاي عمومي و بقيه مالكيت شخصي دارد به همين دليل نقش مردم در مديريت ثبت جهاني بافت تاريخي بسيار اثرگذار است.
۱۳۹۳/۷/۹ - ۱۸:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]