واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جنجال غربی - عربی و بوی توطئه؛ بغداد صدها هزار رزمنده دارد بغداد-ایرنا- رسانه های عراقی روز چهارشنبه از ورود 200 کارشناس نظامی آمریکایی به پایگاه اسپایکر در شمال تکریت در استان صلاح الدین خبر دادند؛ موضوعی که دقیقا یک روز بعد از جنجال رسانه ای غربی - عربی ، مبنی بر حمله داعش به بغداد، در رسانه ها منعکس شد.
به گزارش ایرنا،اکنون خبرهای ضد و نقیضی درباره ورود نظامیان آمریکایی به خاک عراق منتشر می شود. دولت عراق این اخبار و گزارش ها را رد و اعلام کرده که عراق نیاز به اعزام نیروهای زمینی خارجی برای جنگ با داعش ندارد.
با اینحال، برخی رسانه ها از جمله مرکز خبری شبکه اطلاع رسانی عراق، از قول منابع خود نوشته اند که نیروهای آمریکایی که وارد اسپایکر شده اند، فقط مستشار نظامی بوده و هیچ پیاده نظامی همراه آنان نیست. گویا یک گروه از کارشناسان نظامی اسپانیایی نیز همراه نظامیان آمریکایی وارد اسپایکر شده اند.
در مقابل، برخی دیگر از رسانه ها از جمله المدار ادعا کرده که نیروهای آمریکایی و اسپانیایی با توافق غیر علنی دولت عراق وارد اسپایکر شده اند و کار پیاده شدن این نیروها از مدتها قبل شروع شده و به تدریج به این نیروها اضافه می شوند.
این گزارش ها در روز چهارشنبه درحالی منتشر شده که طی دو روز گذشته یک فضای شدید امنیتی از سوی رسانه های غربی و عربی با هدایت مقام های آمریکایی و اروپایی به عراق تحمیل شد.
این فضا سازی که به گفته ناظران با هدف خالی کردن روحیه نیروهای مقاومت و ارتش عراق صورت گرفت، ابتدا از سوی ساندی تلگراف چاپ انگلیس کلید زده شد که ادعا کرد ، 10 هزار جنگجوی داعش در دروازه های بغداد مستقر شده اند.
روز دوشنبه این هفته نیز ژنرال دمپسی از کشیدن نبرد به اطراف فرودگاه بغداد سخن گفت که در سطح گسترده ای بازتاب رسانه ای یافت و بعد هم نخست وزیر انگلیس از وخامت اوضاع بغداد حرف زد.
مجموعه این اظهارات و ادعاها سرانجام در روزهای دوشنبه و سه شنبه به یک جنجال رسانه ای در سطح جهان و منطقه، بویژه رسانه های منطقه خلیج فارس تبدیل شد و الجزیره و العربیه بیشتر از همه ذوق زده شدند.
اوضاع بغداد به گونه ای تصویر شد که گویی نبردها به داخل پایتخت عراق کشیده شده است و بعد هم مقام های عراقی را مجبور ساخت تا برای اثبات اینکه اوضاع عادی است دست بکار شوند. برای این منظور یک فرمانده عملیاتی از نیروهای مردمی مقابل دوربین، زیر تابلوی بیمارستان ابوغریب ایستاد و مخاطبان را به مشاهده تردد عادی مردم فراخواند.
همچنین یک گروه از خبرنگاران را روز سه شنبه برای تهیه گزارش از وضعیت کاملا عادی به فرودگاه بغداد بردند تا نشان دهند پروازها طبق روال معمول انجام می شود و مسافران بدون اینکه وحشت زده باشند، در حال ورود و خروج هستند. دوربین های تلویزیونی هم بارها به محیط خارج از سالن ها رفت تا پرواز هواپیماهایی که می نشینند و بر می خیزد را بگیرد و سرانجام گزارشگر بگوید هیچ صدای تیراندازی نمی شنود.
یکی از فرماندهان عملیاتی در منطقه حزام بغداد (کمربند بغداد) نیز روز گذشته به خبرنگار ایرنا گفت که هیچ اتفاقی نیفتاده و نیروهای داعش دستکم 25 کیلومتر با فرودگاه فاصله دارند که قبلا از این هم کمتر بوده است.
اکنون باید دید ربط این جنجال ها با ورود نظامیان آمریکایی، چیست؟
چرا مقام های آمریکایی، از هیلاری کلینتون تا چاک هیگل و دمپسی و پانه تا و جو بایدن و دست آخر اوباما این همه اصرار دارند که داعش را بیش از آنچه هست نشان دهند و دائم از طولانی بودن جنگ با آن سخن بگویند، آن هم از یک تا 30 سال! و سرانجام بگونه ای سخن بگویند که انگار بغداد از دست رفته است؟!
بخش تردید آمیز ماجرا آنجاست که جنگ با داعش از هنگام ورود غربی ها و تشکیل ائتلاف آمریکایی، در عراق و سوریه، سخت تر شده و داعش تهاجمی تر شده است. این درحالی است که نیروهای مردمی به کمک ارتش عراق توانسته بودند تا پیش از آن، داعش را متوقف کرده و از مناطق حساسی مانند بغداد و سامرا و بخش های مهمی از صلاح الدین و دیالی عقب برانند و حتی به کمک کردها شتافته و تهدید کردستان عراق را نیز خنثی کنند.
ضربات وارده به داعش از سوی ائتلاف آمریکایی نیز از سوی همه تحلیلگران و آگاهان مسایل نظامی به داعش، سطحی و بی اثر بوده است. محافل امنیتی و سیاسی عراق به این ائتلاف خوشبین نیستند، چرا که برخی اعضای منطقه ای آن در شکل گیری و تقویت گروههای تروریستی از جمله داعش نقش داشته و همچنان از این گروهها حمایت می کنند.
به عقیده بسیاری از کارشناسان،وقتی این پازل ها کنار هم چیده می شود، بوی یک توطئه در عراق بلند می شود. واقعیت آن است که پیچیدگی معادلات و رفتارهای جامعه بین المللی ، اعتماد عراقی ها را نسبت به نیات آمریکا و متحدانش از بین برده است.
بسیاری از عراقی ها، متعجب هستند که داعش مگر چقدر نیرو دارد که از سوریه تا عراق و لبنان این همه می تازد؟ از کجا و توسط چه کسانی تامین می شود که می تواند همزمان در کوبانی سوریه و نیز الانبار عراق حالت تهاجمی داشته باشد و مگر چه بدست آورده که دولت های قدرتمند جهان در برابرش اظهار عجز می کنند؟ دمپسی همین هفته فاش ساخته که داعش تجهیزات مدرن الکترونیکی برای اختفا در اختیار دارد، اینها را از کجا دریافت کرده است؟
جنجال این هفته با چه هدفی به پا شد؟ آیا باید باور کرد که آمریکایی ها برای بازگشت دوباره نظامی به عراق، تصمیم داشتند داعش را وارد بغداد کنند؟
شاید گذشت زمان به خیلی از این پرسش ها پاسخ دهد، اما با این حال، اهالی بغداد در طول سه چهار روز جنجال اخیر علیه شهرشان، هیچ نگران نشدند، چرا که می گویند، با جنگ و عملیات روانی دشمن به خوبی آشنا هستند؛ آنها می خواستند با همان شیوه، بلایی را که سر موصل آوردند، در بغداد تکرار کنند.
بغداد در تمام این مدت از وضعیت عادی خارج نشده و زندگی طبیعی جریان داشته و دارد. ترافیک مانند هر روزه هست و پست های ایست و بازرسی نیز کار خود را می کنند و تدابیر امنیتی جدیدی بر این شهر اعمال نشده است.
اهالی بغداد با خیال راحت در خیابان ها تردد می کنند و می گویند، بغداد صدها هزار رزمنده آماده دارد.
خاورم*1*1770**1010
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]