واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تبدیل دانشگاه های کشور به دانشگاه های کارآفرین سیاست وزارت علوم است یاسوج - ایرنا - مدیر استانی پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری کشور گفت: تبدیل دانشگاه های کشور به دانشگاه های کارآفرین از مهمترین سیاست های وزارت علوم در دولت یازدهم است.
حجت اله مرادی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:با توجه به این رویکرد دانشگاه ها باید از حالت صرف آموزشی و پژوهشی به دانشگاه های کارآفرین تبدیل شوند و برای تجاری سازی نتایج تحقیقات گام بردارند.
وی رعایت اخلاق در پژوهش و صیانت از دستاوردهای محققان کشور را از سایر اولویت های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: نشست ها و کارگروه های مختلف تبیین این مقوله مهم برگزار و نتایج آن اعلام شد.
مرادی پور به حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری از پایانامه های کاربردی دانشجویان و محققان در کشور اشاره کرد و گفت: هر دانشگاه و نهادی که پژوهش مهم و تاثیرگذاری داشته باشد که یکی از نیازهای جامعه را برطرف کند در اولویت قرار می گیرد.
وی بیان کرد: پژوهش های کاربردی که نیاز بخش صنعت کشور را برطرف کنند نیز تا سقف 50 درصد از سوی وزارت علوم به طور بلاعوض حمایت خواهند شد.
مرادی پور اظهار کرد: در قانون بودجه سال 93 کشور سهم یک تا سه درصدی اعتبارات پژوهشی لحاظ نشد که این امر برای دستگاه های اجرایی که می خواستند از منابع عمومی خود طرح های پژوهشی را انجام دهند مشکل ساز شد.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به امر تحقیق و پژوهش توجه ویژه ای دارد، افزود: عملیاتی شدن بودجه های پژوهشی یکی از برنامه های وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در سال جاری است.
مرادی پور عنوان کرد: وزارت علوم برای تحقق اهداف خود در بخشنامه ای به دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی اعلام کرد که 15 درصد منابع عمومی خود را صرف امر پژوهش کنند.
مدیر استانی پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری کشور گفت: در حال حاضر 31 پارک علم و فناوری و 150 مرکز رشد در کشور فعالیت دارند که آمار قابل قبولی است.
مرادی پور یادآورشد: دولت دهم با ساخت 10 پارک علم و فناوری در کشور تلاش کرد تا فرصت را برای افرادی که ایده کارآفرینی دارند فراهم کند ولی به دلیل اینکه این تعداد پارک یک باره ساخته شدند از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پارک های علم و فناوری تازه تاسیس در کشور با مشکلاتی از قبیل کمبود اعتبار و جذب نیروی انسانی روبرو هستند وزارت علوم در صدد تامین اعتبار و رفع مشکلات آنها است.
مرادی پور ابراز داشت:دولت یازدهم کیفیت بخشی به پارک های علم و فناوری را سرلوحه کار خود قرار داده است.
وی به دلایل راه اندازی مدیریت پژوهش و فناوری در وزارت علوم اشاره کرد و افزود: در سال جاری یکی از انگیزه هایی که موجب شد ستاد استانی هفته پژوهش در ستاد ملی شکل گیرد این است که طرح های پژوهشی استان ها به صورت ویژه پیگیری شود تا اقدامات مثبت و موثر پژوهشگران استانی مورد غفلت و بی توجهی واقع نشود.
مرادی پور بیان کرد: رصد و ارزیابی عملکرد پژوهشی استان ها و ارزیابی آن ها موجب می شود تا این طرح ها در سطح ملی معرفی شده و حمایت های لازم از پژوهشگران انجام شود.
وی حمایت از شرکت های دانش بنیان را از برنامه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد و گفت:هم اکنون سه هزار و 700 شرکت دانش بنیان زیر نظر این وزارتخانه در کشور فعال است که تا پایان برنامه پنجم توسعه تعداد آن ها به پنج هزار مورد خواهد رسید.
مرادی پور ساخته نشدن پارک علم و فناوری در کهگیلویه و بویراحمد را نتیجه سهل انگاری و کم کاری مسوولان پیشین این استان عنوان کرد و افزود: متولیان امر در این استان باید اهمیت وجود پارک در استان را به خوبی درک کنند.
وی بیان کرد: استاندار کنونی کهگلیویه و بویراحمد با تعیین مهلت دو هفته ای از مدیران اجرایی مربوطه خواسته تا نسبت به مشخص کردن زمین برای ایجاد پارک علم و فناوری اقدام کنند.
مرادی پور اظهار کرد: با اختصاص زمین مورد نیاز برای ساخت پارک در این استان صدور مجوز و سایر اقدامات لازم از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری انجام می شود.
671/7533
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]