واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نشست کانون ادبی نیاوران با حضور نوازنده و کارشناس تاجیک بزرگداشت حافظ به روایت موسیقی و شعر خبرگزاری پانا: نشست کانون ادبی نیاوران عصر سه شنبه 22 مهرماه با حضور شاعران صاحب نام کشورمان و هنرمندان تاجیک و با گرامیداشت مقام حافظ برگزار شد.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر ساعت 14:38
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، یکی جذابترین بخش های این نشست اجرای موسیقی تاجیکی با حضور دولت نظری خواننده صاحب نام کشور تاجیکستان بود. این خواننده تاجیک در اجرای خود دو سازِ مضرابی و یک ساز بادی از موسیقی تاجیک را نواخت و در کنارش آوازهایی با استفاده از اشعار حافظ شیرازی خواند. دولت نظری برای بخش آوازش یکی از غزل های حافظ را انتخاب کرد تا در بزرگداشت حافظ، مقام این شاعر پارسی زبان ،گرامی داشته شود.
شاه منصور شاه میرزا ، کارشناس فرهنگی تاجیکستان در سازمان اکو نیز در بخش دیگری از این نشست به روی صحنه رفت تا درباره حافظ به سخنرانی بپردازد.
شاه میرزا گفت: حافظ برای پارسی زبانان چه در ایران، چه در افعانستان و چه در تاجیکستان جایگاه ویژه ای دارد. در خانه ما یک کتاب قدیمی حافظ بود که همواره به حافظ خوانی می پرداختیم. بعد از سلطه شوروی بود که قرآن خوانی نیز وارد منزل تاجیک ها شد.
وی ادامه داد: در دوران پیروزی انقلاب 1917 در کشور تاجیکستان، کسی با سواد بود که می توانست حافظ بخواند. در میان مردم ما این باور وجود داشت که اشعار حافظ از اهمیت و معانی والایی برخوردار است و برای مردم تاجیسکتان ارزش و جایگاه خاصی دارد. عشقت رسد به فریاد ور خود به سان حافظ / قرآن ز بر بخوانی در چارده روایت
این کارشناس فرهنگی تاجیکستان در سازمان اکو با اشاره به مشکلی که کمونیست ها با حافظ داشتند، اظهار کرد: کمونیست ها برخی از اشعار حافظ را که زمینه های عرفانی داشت، حذف می کردند. اما با این حال اشعار حافظ همواره برای مردم تاجیک جایگاه والایی داشته است. مردم ما با مردم ایران خویشاوندی دور و درازی دارند. ما تا زمان صفویه با ایران کشوری مشترک بوده ایم و به همین دلیل اشتراکات فرهنگی زیادی بین دو کشور وجود دارد.
ارائه مقاله خانم فیروزکوهی درباره غنیمت دانستن «حال» در شعر حافظ یکی دیگر از بخش های این نشست بود. این مقاله اشاره ای داشت بر تاکید حافظ بر زمان اکنون و لزوم زندگی کردن در زمان حال و غنیمت دانستن لحظات زندگی.
یکی دیگر از سخنرانان این مراسم دکتر سید فرهاد سجادی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه بود. دکتر سجادی در سخنانش گفت:ایرانیان در طول تاریخ و هر زمان که عرصه برای آنها باز بود، توانستند زمینه های نبوغ خود را به دنیا نشان دهند. متاسفانه این عرصه معمولا برای مردم ایران تنگ بوده است.
وی ادامه داد: تنها عرصه ای که همواره برای مردم ایران باز بوده، زبان است و به حق باید گفت ایرانیان توانسته اند عرصه زبان را به کمال برسانند.ایرانیان با شعر، حقیقت واقعی را ساختند.
نشست روز گذشته کانون ادبی نیاوران بخش دیگری برای موسیقی داشت که در آن، محمد هاشم احمدوند به اجرای آواز پرداخت. احمدوند برای آوازِ خود شعری از محمد علی بهمنی را انتخاب کرد؛
لبت نــــه گــــوید و پیداست مـیگــــوید دلــــت آری / که اینسان دشمنی، یعنی که خیلی دوستم داری
نشست کانون ادبی نیاوران همچنین با شعرخوانی برخی از شاعران برجسته کشور همراه بود. ارسلان سعیدی، استاد احمد، محمد علی بهمنی، خانم فدایی، حجت الاسلام حسینی، محمدرضا گلزار، نفیسه سادات موسوی، عطیه سادات حجتی، تهماسبی، رضی پور و ایزدی شاعرانی بودند که در این نشست به خواندن شعرهای خود پرداختند.
گفتنی است؛ برنامه سه شنبههای شعر نیاوران هرهفته ساعت 17 با حضور شاعران، ترانه سرایان و طنزپردازان صاحب نام کشور با مدیریت محمد سلمانی در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]