واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برخی افراد برای سوء مصرف دنبال داروهای غیر مجاز از فضای مجازی و ماهواره هستند تهران- ایرنا- مدیر کل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو در مورد حل مشکل قاچاق دارو گفت: برخی افراد برای سوء مصرف دنبال داروهای غیر مجاز از فضای مجازی و ماهواره هستند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان غذا و دارو، «جلال غفار زاده» افزود: خوشبختانه قانون قاچاق کالا قانون بسیار خوبی است ولی آئین نامه آن ناقص است که در حال تکمیل این آئین نامه هستیم، همچنین زیر ساخت پورتال دارویی کشور که در سازمان در حال انجام است که تولید و پخش دارو رصد خواهد شد.
وی تصریح کرد: امسال این پورتال نهایی می شود که با وجود این کار، زیر ساخت کامل خواهد شد و هر دارویی که خارج از این پورتال باشد غیر مجاز محسوب می شود و با آن برخورد جدی خواهد شد.
مدیر کل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو گفت: نیازهای دارویی بیماران خوشبختانه در سراسر کشور تامین می شود و از لحاظ اینکه بیماران بتوانند داروهای خود را تامین کنند مشکلی وجود ندارد و هیچ نوع قاچاقی هم وجود ندارد.
غفارزاده گفت: برخی داروها از جمله داروهای سقط جنین و مکمل های غذایی خاص با توجه به اینکه حتی اندیکاسیون مصرف پزشکی هم دارند، اندیکاسیون مصرف غیر پزشکی و سوء مصرف نیز دارند و ممکن است این داروها از شبکه رسمی خارج و در مراکز غیر مجاز و یا حتی به صورت قاچاق عرضه می شوند.
وی افزود: اما موضوع مصرف این داروها و مکمل ها برای مصرف بیمار نیست بلکه برای سوء مصرف است.
مدیر کل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو گفت: در سطح عرضه باید مبارزه همیشگی باشد و با آن باید برخورد شود البته این کار همیشه صورت می گیرد و برای ارتقای این کار بازرسی ویژه ما با همکاری پلیس شبکه جامع مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در این شبکه یک نفر از هر دانشگاه و همراه آن یک نفر از پلیس، دوره آموزشی مشترک می بینند و با یکدیگر هماهنگ می شوند و با هماهنگی مراجع قضایی برخوردهای لازم را خواهند داشت.
غفارزاده گفت: واقعیت این است که بخش قابل توجهی از قاچاق دارو و دارونما ها به واسطه نیازی است که ایجاد شده و تقاضا وجود دارد و وقتی تقاضا وجود داشته باشد عرضه نیز به صورت مجاز یا غیر مجاز ایجاد می شود و این تقاضا مشکلی جدی است و این تقاضاها عمدتا در شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی ایجاد می شود که برخی از افراد همیشه از این فضاها تقاضای خود را رفع می کنند.
وی اظهار داشت : برای رفع این مشکل سازمان برنامه ریزی کرده که یک نظام سامانه پاسخگویی ایجاد کند و یک سامانه مجازی دولتی که هر کسی که هر نیازی دارو در آنجا مطرح کند و به راحتی بتواند مشکل خود را به صورت محرمانه مطرح کند و بطور علمی به آن پاسخ داده شود.
مدیر کل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو در مورد تبلیغات محصولات سلامت محور در نشریات و رسانه ها گفت: طرح یک فوریتی با موضوع ممنوعیت تبلیغات را به مجلس ارائه کردیم که یک فوریت آن هم تصویب شد.
غفار زاده گفت: قبل از تحول نظام سلامت، بیمارستان ها و بیماران نیازهای دارویی خود را از بازار تهیه می کردند ولی بعد از تحول نظام سلامت قرار شد بیمارستان ها داروهای مورد نیاز خود را از یک لیست مجاز تهیه کنند که خوشبختانه در حال حاضر داروخانه های بیمارستان ها ساماندهی بسیار خوبی شده اند.
اجتمام**9188 ** 1418
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]