واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کودهای مرغی بهترین جایگزین برای کودهای شیمیایی هستند بندرعباس-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی پارسیان ازتوابع هرمزگان گفت: کودهای مرغی فرآوری شده یکی از بهترین جایگزین ها برای کودهای شیمیایی به حساب می آیند.
یعقوب دلدار سه شنبه در گفت وگوبا خبرنگار ایرنا ، اخبار منتشره از سوی برخی از رسانه های همگانی را در خصوص خطرات ناشی از کودهای مرغی را غیر واقعی دانست و اظهار کرد: به بهره برداران توصیه شده که به جای کودهای شیمیایی از کود مرغ استفاده کنند.
وی از کود مرغی بعنوان یکی از بهترین کودهای آلی و ارگانیک مورد استفاده در دنیا و ایران نام برد و تاکید کرد: همه ساله با شروع فصل پاییز و آغاز کشت های زراعی خارج از فصل دراین شهرستان استفاده از کودهای آلی و ارگانیک به ویژه کود مرغی در سطح وسیعی از مزارع استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی پارسیان از فصل پاییز بعنوان بهترین زمان ممکن برای تجزیه کود مرغی و آماده سازی عناصر غذایی موجود در آن برای گیاهان کشت شده به خصوص گوجه فرنگی، خیار و هندوانه و همچنین مزارع فلفل و بادمجان نام برد.
این مقام مسوول تصریح کرد: استفاده صحیح از کود مرغی فرآوری شده موجب تامین مقدار زیادی از عناصر غذایی مورد استفاده گیاه، تشکیل هوموس در خاک که باعث اصلاح خاک سطحی و اصلاح شرایط فیزیکی زمین با بافت سنگین و سبک می شود که نتیجه آن تهویه خاک، افزایش قدرت رویش بذر گیاه و افزایش ظرفیت نگهداری آب در زمین و همچنین فعالیت میکرو ارگانیسمهای مفید در خاک می شود.
دلدار از جلوگیری از ورود مقادیر قابل توجهی کود شیمیایی ، صرفه جویی ارزی ، کمک به حفظ و زنده ماندن زمین های کشاورزی برای نسل های بعدی و همچنین حمایت از صنعت مرغداری بعنوان دیگرمزایای استفاده از کودهای مرغی فرآوری شده نام برد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی پارسیان تاکید کرد: با جایگزین کردن کودهای مرغی فرآوری شده می توان به مرور استفاده از کودهای شیمیایی که آثار مخربی به روی زمین و محصول و در نتیجه برای انسان دارد را به حداقل رساند.
از آنجایی که سالانه حدود 65هزار هکتار از زمینهای کشاورزی هرمزگان زیر کشت محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل می رود استفاده از کودهای مرغی درمزارع این استان و همچنین پارسیان بعنوان یکی از قطب های اصلی تولید گوجه فرنگی مرسوم است.
هر چند هنگام تخلیه کودهای مرغی ( اواخر مرداد تا شهریورماه هر سال) موجب افزایش مگس ها و همچنین ایجاد بوی نامطبوعی درفضای روستاها ، مراکز بخشها و حتی بعضی از نقاط شهری می شود اما بهره برداران چاره دیگری ندارند.
هرمزگان با تولید سالانه یک میلیون و 600 هزارتن محصول جالیزی خارج از فصل بعنوان یکی از استانهای اصلی تامین این محصولات در فصول سرد سال محسوب می شود.ک/3
512/668
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]