واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۴:۲۶ب.ظ)
چالش كمبود اعتبار و ماشين آلات نامناسب راهداري زمستانه در كردستان مدير راهداري راه و شهرسازي كردستان در گفت و گو با خبرنگاران ضمن تشريح آمادگي واحد خود براي مديريت راهداري زمستانه، وضعيت ماشين آلات و اعتبارات اين مديريت را ضعيف اعلام مي كند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد راشد مدرس گرجي ابتدا به تشريح وضعيت موجود جادههاي کردستان پرداخت و با اشاره به اينکه حدود هشت هزار کيلومتر راه در استان کردستان داريم، گفت: 90 درصد اين راهها در مناطق کوهستاني و تپه ماهور واقع شده و تنها 10 درصد در دشتها است.
به گفته وي در کردستان 40 گردنه مهم وجود دارد که از اين حيث استان در رده استانهاي اول کشور است و وجود15 منطقه با امکان ريزش بهمن به طول هشت تا 10 کيلومتر، استان را در رده استانهاي حائز اهميت در بحث راهداري زمستاني قرار داده است.
گرجي همچنين به 16 منطقه کولاک گير به طول 16 کيلومتر در استان کردستان نيز اشاره کرد و گفت: اين شرايط، راهداري در زمستان در استان کردستان با مشکل روبرو کرده است.
وي با تاکيد بر اينکه براي اجراي راهداري زمستاني بايد برنامه ريزي ويژه داشته باشيم، گفت: بخش دولتي راهداري در استان کردستان بيش از 400نفر پرسنل و 300 دستگاه ماشين آلات سنگين و نيمه سنگين دارد و هر ساله از 15 آذرماه در قالب طرح راهداري زمستاني با همکاري پليس راه، هلال احمر و فوريتهاي پزشکي اين طرح را اجرا ميکنيم.
به گفته گرجي راهداري در استان کردستان امسال نيز در قالب 37 اکيپ و 30 راهدارخانه ثابت و سيار و23 انبار و سوله شن و نمک آماده اجراي طرح راهداري زمستاني است.
وي با اشاره به اينکه امسال بيش از شش هزار تن نمک براي اجراي طرح برفروبي و يخ زدايي در جادههاي استان خريداري و انبار شده است، گفت: باتوجه به اينکه به تازگي روکش آسفالت در محورهاي استان انجام شده و نمک پاشي تمام اين روکشها را از بين ميبرد براي سهولت در تردد مردم ناچار به استفاده از نمک براي برفروبي هستيم و چاره ديگري نداريم.
مدير راهداري اداره کل راه و شهرسازي کردستان يکي از مهمترين مشکلات اين مديريت را برفروبي راههاي روستايي دانست و گفت: شش هزار کيلومتر راه روستايي در استان کردستان داريم که هزار و800 کيلومتر آن بدون مشخصات است و راهداري تعهدي براي برفروبي ندارد اما طرح راهداري زمستاني را در اين محورها نيز انجام ميدهيم.
وي با اشاره به اينکه براي برفروبي اين محورها بخش دولتي از نظر پرسنل و ماشين آلات در مضيقه است به استفاده از پتانسيل بخش خصوصي براي اجراي اين طرح اشاره کرد و گفت: از 10 سال قبل برفروبي زمستاني در جادههاي روستايي را به بخش خصوصي واگذار کردهايم اما متاسفانه خوب عمل نشده و نارضايتيهايي نيز به دنبال داشته است.
به گفته گرجي بخش خصوصي در استان کردستان با 200 پرسنل در قالب 250 ماشين آلات و 40 اکيپ، طرح راهداري زمستاني را در جادههاي روستايي انجام ميدهند اما به دليل نداشتن تعهد کاري هرساله نارضايتيهايي از سوي ساکنان روستاها به وجود امده است.
وي همچنين از عدم استقبال بخش خصوصي براي اجراي طرح راهداري زمستاني در محورهاي روستايي اشاره کرد و گفت: به دليل بار مسووليتي و عدم صرفه اقتصادي، بخش خصوصي رغبتي براي شرکت در مناقصههاي راهداري زمستاني روستايي ندارد و چندين فراخوان مناقصه بايد صادر شود تا شرکت کنند.
مدرس گرجي به مشکلات کمبود اعتبار در سال گذشته و عدم خريداري بسياري از قطعات مورد نياز طرح راهداري زمستاني در استان اشاره کرد و گفت: به دليل کمبود اعتبار و عدم تخصيص نتوانستيم خيلي از خريدها از جمله لاستيک، روغن و تيغه مورد نياز ماشين آلات را انجام بدهيم و امسال در اين موارد با مشکل روبرو هستيم.
وي هزينه هر تيغه برف روبي را پنج ميليون ريال ذکر کرد و گفت: اين تيغه بعد از هر برفروبي بايد تعويض شود و هزينه بالايي نيز دارد.
مدير راهداري اداره کل راه و شهرسازي کردستان با اشاره به اينکه در سالهاي گذشته براي اجراي طرح راهداري زمستاني ذخيرههايي در انبارها داشتهايم، گفت: امسال هيچ ذخيرهاي به دليل کمبود اعتبار نداشتيم و از اين رو درخواست تامين اعتبار مورد نياز را داريم.
مدرس گرجي اظهار کرد: اگرچه سال گذشته بارشهاي قابل ملاحضهاي نداشتيم اما توان اکيپهاي راهداري صرف يخ زدايي شد.
به گفته وي سال گذشته يک ميليون ليتر گازوئيل توسط ماشين آلات راهداري در طرح راهداري زمستاني مصرف شد.
وي با اشاره به اينکه اکنون40 درصد از300 دستگاه ماشين آلات راهداري استان متوقف است، افزود: اين ماشين آلات که سال گذشته در طرح راهداري زمستاني فعاليت داشتند به دليل کمبود اعتبار، امسال تعمير، تجهيز و نوسازي نشده است.
به گفته وي براي تعمير سه دستگاه ماشين آلات استان پنج ميليارد و ۴۰۰ ميليون ريال هزينه شده و اين درحالي است که ۳۰۰ دستگاه ماشين آلات ديگر هم نياز به تعمير و بازسازي دارد و رقم بسيار زيادي اعتبار مورد نياز است.
مدير راهداري اداره کل راه و شهرسازي کردستان در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به کمبود اعتبارات و مشکلات ماشين آلات راهداري، خواستار اطلاع رساني به روستاها در صورت مسدود شدن راهها شد.
وي گفت: متاسفانه از راهداري توقع ميرود که يک ساعت پس از هر بارش اقدام به بازگشايي راهها کند که با توجه به وضعيت اعتبارات و امکانات، اين امر ميسر نميشود.
مدرس گرجي افزود: متاسفانه شاهد تغيير فرهنگ در روستاها هستيم و روستاييان مانند گذشته ديگر آمادگي مواجه با بحران را ندارند.
وي گفت: روستاييان قبلا اقدام به ذخيره آذوقه و سوخت ميکردند و مواقع بحران کمترين مشکلات را داشتند اما در سالهاي اخير اين ذخيره سازيها انجام نميشود و در هر بارش روستاها با کلي مشکلات مواجه ميشوند و از راهداري توقع ميرود سريع برفروبي را انجام دهد.
وي اولويت در برفروبي را با راههاي اصلي و شرياني دانست و گفت: سال گذشته با همکاري پليس راه محورهاي کولاک گير که تردد در آن پايين بود را به دليل تامين امنيت جان مسافران و اينکه برفروبي در آن محور جواب نميداد مسدود اعلام ميکرديم و امسال نيز همين روال را خواهيم داشت.
مدير راهداري اداره کل راه و شهرسازي کردستان گفت: امسال نيز اکيپهاي راهداري با امکانات موجود از اوايل آذر در همه راهدارخانهها مستقر خواهند شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]