واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناسان بهداشت: تلویزیون عاملی برای تغییر ذائقه همه افراد بویژه کودکان است شهرری - ایرنا - تماشای برنامه های تلویزیون برای پرکردن اوقات فراغت درعین حالی که می تواند سرگرم کننده و از جهاتی آموزنده باشد از طرفی عاملی برای تغییر ذائقه و همچنین سبک زندگی همه افراد بویژه کودکان به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، هم اکنون با گسترش شبکه های پخش برنامه های دیداری و حتی شنیداری و از طرفی اضافه شدن به این سیکل، حجم متراکم برنامه های داخلی و خارجی از طریق ماهواره ، متاسفانه تاکنون بطور رسمی در زمینه مدیریت زمان و کنترل تماشای تلویزیون بویژه و در برخی مواقع برنامه های رادیویی، اطلاع رسانی کاملی انجام نشده است.
صرف نظر از بسیاری عوامل تاثیرگذار خوب و یا بد در این زمینه، پرداختن به موضوع بهداشت جسمی و روانی بینندگان و شنوندگان، باید این موضوع را مطرح کرد که تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم دیدن و شنیدن انواع برنامه ها در طول شبانه روز چه معایب و مزیت هایی برای مخاطبان دارد.
*** مدیریت زمان توسط خود مردم
کارشناس بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه اگر شبانه روز را به سه بخش هشت ساعته تقسیم کنیم کار، استراحت و امور جاری اعم از مطالعه، خوردن آشامیدن و رسیدگی به خود و دیگران، از بهترین موارد مدیریت زمان توسط خود مردم می باشد.
"سعیده شریفی" با بیان اینکه طبق آمار از لحاظ سنی جمعیت جوان و میان سال کشور بیشترین قشر را به خود اختصاص داده و در پی آن افراد سالخورده و سپس کودکان در رده های بعدی قرار دارند، گفت: دراجرای هرکاری باید سلامت تمامی گروههای سنی مدنظر قرارگیرد و از این رو مسوولان رادیو و تلویزیون به عنوان تاثیرگذارترین رسانه در زندگی مردم ، با اتخاذ روش های اصولی و اطلاع رسانی صحیح ، کمک شایانی به بهداشت جسم و روان مخاطبان خواهند داشت.
کارشناس بهداشت شهرستان ری گفت: با قدری تعامل در این موضوع در عین حالی که تنوع پخش برنامه ها راه اختیار را برای مخاطبان باز گذاشته ولی مهمتراز همه مدیریت زمان و پیشگیری از تاثیرات ناخواسته سیگنال و فرکانس های ارتباطی برروی افراد و متعاقبا آن مواجه با بیماریهای ناخواسته در بلند مدت و تغییرات سبک زندگی آنان خواهد شد.
یک کارشناس کودکان شبکه شهرستان ری نیز در این خصوص گفت: تماشای بیش ازاندازه تلویزیون عاملی بسیارمهم در تغییررفتار و حتی ذائقه خوراک کودکان خواهد بود.
"معصومه حدادی" تغییرعادات غذایی و تمایل به خوردن مواد خوراکی بی ارزش را یکی از علل تاثیر تبلیغات تلویزیونی بر کودکان دانست و افزود: براساس تحقیقات انجام شده در کشورهای مختلف با فراگیر شدن شبکه های تلویزیونی و از طرفی رقابت در عرصه سینما و ماهواره ، متاسفانه تنها چیزی که در این میان لحاظ نشده سلامت افراد بویژه کودکان است و از این رو تأثیر تبلیغات تلویزیونی و رسانه ای بر تغییرعادات غذایی عموم مردم و بالاخص کودکان ثابت شده است.
وی نشان دادن خوراکی های مختلف بارنگ های جذاب دربسته بندی های زیبا را در تلویزیون عاملی بسیار مهم در این زمینه دانست وگفت: وقتی کودک این خوراکی ها را که خوردن آن ها نیز بسیار آسان است می بیند، دیگر تمایلی به خوردن میوه و سبزی نشان نمی دهد و این همان چیزی است که در تحقیقات کارشناسان بهداشت تائید شده است.
کارشناس کودکان، کاهش ساعات تماشای برنامه های تلویزیون از سوی کودکان و تغییر سبد غذایی خانواده را دو عامل مهم در بهبود عادات غذایی برشمرد و افزود: همین تحقیقات نشان می دهد کم کردن تماشای تلویزیون و برقراری ارتباط نزدیک بین اعضای خانواده و اصلاح الگوی غذایی می تواند در گرایش فرزندان به خوردن مواد غذایی سالم بسیار مواثر باشد و این موضوعی است که باید به آن توجه کرد.
حدادی اظهارداشت: پدر و مادر به این نکات توجه داشته باشند که عادات کودکی به رفتارهای بزرگ سالی تبدیل می شود و تغذیه غلط می تواند بر روی سلامتی این افراد تاثیرگذارد ، به همین خاطر بهتر است در نهادینه شدن عادات صحیح فرزندان از همان ایام کودکی کوشش کرد.
1417/1724
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]