محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842313607
شاعر عاشقانه ها و شاعر مادران زندانیان
واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: شاعر عاشقانه ها و شاعر مادران زندانیان
او بی گمان یکی از تاثیرگذارترین شاعران شعر مدرن روسیه است.
آنا آخماتوا بی گمان یکی از تاثیرگذارترین شاعران شعر مدرن روسیه است. سال به دنیا آمدنش را این گونه توصیف میکند: "در 1889، سال تولد من، چارلی چاپلین به دنیا آمد؛ «سونات كرتروز» تولستوی منتشر شد؛ برج ایفل ساخته شد؛ و هیتلر و ظاهرا الیوت هم دیده به جهان گشودند. در تابستان آن سال فرانسویان صدمین سالگرد به آتش كشیدن باستیل را جشن گرفتند و در شب تولد من، بیست و دوم ژوئن، جشن چلهی تابستان برگزار میشود."
نخستین دفتر شعرش به نام «شامگاه» را در بیست و سه سالگی منتشر کرد و همان نامش را در محافل ادبی بر سر زبانها انداخت. شعر روسیه در آن سالها (1912) تحت سیطره مطلق سمبولیزم بود، اما اخماتوا، و همسرش گومیلیف همراه با چند شاعر دیگر، جنبش «اکئهایسم» (اوج گرایی) را پایه گذاری کردند.
علیرغم حال و هوای انقلابی آن روزها، اخماتوا و یارانش به دنبال جهت گیری انقلابی و استفاده از آن برای انقلاب نبودند.
آخماتوا در جای دیگری از حوادثی که بر او سخت تاثیر گذاشته اند، یاد میکند و میگوید: "نهم ژانویه 1905 و ماجرای تسوشیما (شكست فاجعهآمیز روسیه از ژاپن و غرق شدن ناوگان دریاییاش) شوك بزرگی بود و تاثیر عمیقی در زندگیم گذاشت. این حادثه نخستین رویداد بزرگ تاریخی زندگیم بود و به طور خاصی برایم هولناك بود. سال 1910 سال بحرانی سمبولیزم و مرگ تولستوی بود. سال 1911 سال انقلاب چین بود، كه چهره آسیا را دگرگون كرد و همین سال خاطرات الكساندر بلوك با آن پیشگوییهای وحشتناك منتشر شد."
در سال 1918، اخماتوا پس از سه سال دوری از همسر که در جبهه هاست، از او جدا میشود. سه سال بعد خبر دستگیری و اعدام گومیلیف را میشنود. دستگیری فرزندش "لو"، تاریکترین روزهای زندگی را برای او ارمغان میآورد. شعرهای این دوره، از شاهکارهای شعر مدرن روسیه محسوب میشوند.
او در این زمینه میگوید:" قرن بیستم، در پائیز 1914، با جنگ آغاز شد. درست مانند قرن نوزده كه با كنگره ی وین ظهور كرد. در این كه سمبولیزم، پدیدهی قرن نوزدهم بود شكی نیست. عصیان ما علیه سمبولیزم كاملاً منطقی بود؛ زیرا خود را متعلق به قرن بیستم میدانستیم و نمیخواستیم در گذشته درجا بزنیم..."
پس از جنگ، اختناق در زمینه ی ادبیات شدت میگیرد. کمیساریای فرهنگی استالین، آنا اخماتوا را شاعری نیمه راهبه، نیمه روسپی، مینامد و حتا اشعار دوران جنگ او را به بهانه ی این که پر از یاس و نامیدی و عاری از هر گونه تهییج و امیدواری است، تخطئه میکند. شعرهای او بین سالهای 1923 تا 1940 ممنوع اعلام میشود و او را از شورای نویسندگان اتحاد جماهیر شوروی اخراج میکنند.
با مرگ استالین، در سال 1953، اعادهی حیثیت از سیاستمداران و هنرمندان مغضوب زمان استالین آغاز میشود. گزیدهای از اشعار پیشین او در سال 1958 به چاپ میرسند و سپس جایزه ی معتبر «انتارتائورمینا» را از ایتالیا و دکترای افتخاری دانشگاه آکسفورد را دریافت میکند.
آخماتوا بی گمان یکی از تاثیرگذارترین شاعران شعر مدرن روسیه است. شاعری انساندوست، که ذوق و قریحه ی لطیف زنانه و قدرتمندش در تمامی آثارش حس میشوند. غیر از موضوعات عاشقانه در شعرهای نخستینش، او نوعی اگزیستانسیالیسم فمینیستی، اسطوره ها و مسایل تاریخی را نیز در اشعار و دیگر نوشته هایش مطرح کرده است.
آخماتووا از آن قسم شعرایی است، كه ناگهان حادث میشوند؛ همان شعرایی كه با كلام حی و حاضر و شعور باطنی خاص خود در عالم خاكی ظاهر میشوند. او با توش و توانی تمام ظهور كرد و هرگز به كسی شبیه نشد. شاید مهمتر این باشد، كه بگوییم هیچ یك از هزاران مقلدش هم هرگز نتوانستند شعری بگویند كه اقتباس كامل آخماتووا باشد و سرانجام این یك به آن دیگری شبیه شد تا به خود او. از همین جا متوجه میشویم به این كه زبان آخماتووا حاصل چیزی بود، كه فهم آن دشوارتر از زبان محاسبات صناعی زیركانه است .
پس از اوجگیری اولیه ی سرودههای آخماتووا و شهرتی كه به تدریج به جهان خارج از حكومت ترور استالینی سرایت میكند، او گرفتار سازمانهای مخوف و پلیسی روسیه میشود. «ركوئیم» حاصل این دوران است، كه به بهانهی یورش به خانه و بازداشت و حبس فرزندش سروده شده است. این شعر بلند، در واقع، مرثیهای است در احوال مادرانی كه در عزای پسران خود نشستهاند، زنان بیوه شده، و گاه مثل خود شاعر در احوال هر دو. به گفتهی برودسكی: "این شعر، نوعی تراژدی است كه همسرایان پیش از قهرمان میمیرند."
ترس و وحشت در سرودههای سالهای 1920 تا 1940 آخماتووا حاكم میشود. تصاویر هولناكی از اضطراب، نگرانی مردم و نویسندگانی كه هر لحظه در معرض یورش، بازداشت، تیرباران و گسیل به اردوگاههای سیبری و گولاگ هستند، ثبت میشود. بی جهت نیست که او را شاعر مادران زندانیان خوانده اند.
چند شعر کوتاه او را در زیر میخوانید.
بخشی از سروده ی عزا
سرآغاز
در آن سالیان، تنها مردگان لبخند بر لب داشتند
شادان از رستن:
و لنینگراد لمبر میخورد
همچون زایدهای آویخته از زندانهایش
پس ایستگاههای قطار
پناهگاه دیوانگان شدند:
و کوتاه بود
ترانه وداع لکوموتیوها.
ستارگان مرگ، ایستاده بر فراز سرمان،
و روسیه ی معصوم
له شده زیر چکمه های خون آلود،
و زیر چرخ
یک
به سپیده دم تو را بردند، خواب آلود
از پیات روان شدم، پنداری تابوت تو را تشییع می کردم.
در اتاق تاریک، کودکان میگریستند،
شمع نیمه جان، دود میپراکند بر شمایل نورانی.
بر لبانت، چندش واپسین بوسه بر شمایل
بر پیشانی ات، قطره های سرد عرق
گریان و دادخواه به سوی دیوار ضجه ها خواهم خزید
و بست خواهم نشست زیر برجهای کرملین.
دو
رود خسته ی "دن" به آرامی جاری ست،
نور زرد رنگ ماه، جست و خیزکنان
بر لبهی پنجره فرود میآید و میخکوب بر جای میماند
حیران تماشای سایهی زنی افتاده در بستر
تنها
و سخت رنجور.
فرزند دربند و
همسر در گور
برایم دعا کن!
برایم دعا کن!
سه
نه! این من نیستم، دیگری ست که رنج میبرد.
مرا تاب تحمل چنین مصیبتی نیست.
و این بلای نازل را بگذارید تا با پارچههای سیاه بپوشانند
و فانوسها را دور کنند ...
شب.
چهار
هفته ها پرپر زنان میگذرند.
من ناتوانم از درک وقایع پیرامونم.
تنها ای عزیزترینم، دیگر بار سایهی شبهای سفید
که تا سحر تو را میپائیدند
در زندان.
دیگر بار سایهی همان شبهای سفید
که با چشمان عقابگون خود
از عروج تو سخن میگویند
و از مرگ
پنج
آن گاه کلمه ی سنگ فرو افتاد
بر قلب هنوز زنده و تپندهام.
اما مرا پروایی نیست، چندان دور از انتظار نبود
کنار خواهم آمد با آن.
ترجمه: فریده حسن زاده
* * *
بیگانه
نه آسمانى بیگانه
نه بالِ غریبهها
هیچ یك مرا پناه ندادند،
در آن زمان، در آن مكان
من زیر پوشش اندوه مردم خویش
زندگى مىكردم.
ترجمه: صفدر تقی زاده
* * *
دو شعر از عاشقانه های آخماتوا
خورشید در خاطره رنگ میبازد
خورشید در خاطره رنگ میبازد،
سبزه تیرهتر میشود،
باد برفی زودرس را
آرام آرام میپراكند.
آب یخ میبندد. آبراههای باریك
ایستادهاند.
این جا چیزی اتفاق نخواهد افتاد،
هرگز!
در آسمان خالی
دشت گسترده، بادبزنی ناپیدا.
شاید بهتر بود هرگز
همسر تو نمیبودم.
خورشید در خاطره رنگ میبازد.
این چیست؟ تاریكی؟
شاید!
زمستان،
یك شبه خواهد رسید.
او سه چیز را دوست داشت
او در این دنیا سه چیز را دوست داشت:
دعای شامگاهی،طاووس سفید،
و نقشهی رنگ پریده آمریكا.
و سه چیز را دوست نداشت:
گریه ی كودكان
مربای تمشك با چایی
و پرخاشجویی زنانه.
... و من همسر او بودم.
چه کنم که توان از من می گریزدوقتی نام کوچک او را
در حضور من بر زبان می آورند
از کنار هیزمی خاکستر شده
از گذرگاه جنگلی میگذرم
بادی نرم و نابهنگام میوزد
و قلب من در آن
خبرهایی از دوردست ها میشنود ، خبرهای بد
او زنده است ، نفس میکشد
اما ، غمی به دل ندارد
تهیه و تدوین : گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
اختصاصی سیمرغ
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
شاعری برای تغییر قوانین تاریخی
شاعری برای تغییر قوانین تاریخیمیپرسی تنهایی تنهایم تنها مثلِ زنی که همهی روز پشتِ فرمان است و شهرهای کوچک را میبیند و فکر میکند بماند آنجا زندگی کند آنجا بمیرد آنجا تنهایم آدرین ریچ ۱۶ مه ۱۹۲۹ — ۲۷ مارس ۲۰۱۲ شاعر و منتقد آمریکایی بود او در سال ۱۹۹۷ برندهبررسی علمی اشعار حافظ،در شناخت بهتر مردم از این شاعر تاثیرگذار است
بررسی علمی اشعار حافظ در شناخت بهتر مردم از این شاعر تاثیرگذار است شیراز- ایرنا- رییس بنیاد فارس شناسی با بیان اینکه باید تلاش شود اشعار حافظ در جامعه و زندگی مردم جاری و ساری باشد گفت بررسی و تفسیر علمی اشعار حافظ به شناخت و درک عمومی مردم از این شاعر کمک می کند دکتر منصور طبپاسداشت دکتر غلامرضا کافی در پانزدهمین نشست «شب شاعر»
فرهنگ و ادب فرهنگ عمومی عصر سه شنیه انجام میشود پاسداشت دکتر غلامرضا کافی در پانزدهمین نشست شب شاعر پانزدهمین مراسم شب شاعر سازمان هنری رسانهای اوج سهشنبه 22 مهرماه به تجلیل از دکتر غلامرضا کافی میپردازد به گزارش خبرگزاری مهر پانزدهمین مراسم «شب شاعر» سه&مسئولان به شاعران پیشکسوت توجه کنند
یک شاعر پیشکسوت مسئولان به شاعران پیشکسوت توجه کنند مسئولان به انجمنهای شعر و شاعران پیشکسوت در انسانها توجه کنند ایرج وصال پیشکسوت شعر در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگارانگفت در شهر اصفهان شاعرانی وجود دارد که از چند نسل قبل پدران آنها شاعر بودهاند و درحال حاضر نوادحداد عادل: غدیر خم با دستان شاعران به شیوه هنری ماندگار شد/ شاعران ستایشگر عظمت غدیر هستند
حداد عادل غدیر خم با دستان شاعران به شیوه هنری ماندگار شد شاعران ستایشگر عظمت غدیر هستند فرهنگ > ادبیات - مهر نوشت رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت غدیر خم با دستان شاعران به شیوه هنری ماندگار شد غلامعلی حدادعادل سه شنبه شب در اختتامیه سومین جشنواره بین«شب شاعر» در ایستگاه پانزدهم/ پاسداشت غلامرضا کافی برگزار میشود
شب شاعر در ایستگاه پانزدهم پاسداشت غلامرضا کافی برگزار میشودپانزدهمین مراسم شب شاعر سازمان هنری رسانهای اوج سهشنبه 22 مهرماه به تجلیل از دکتر غلامرضا کافی میپردازد به گزارش خبرگزاری فارس پانزدهمین مراسم شب شاعر سازمان هنری رسانهای اوج سهشنبه 22 مهرماه به تجلیل از دکترگپوگفت فارس با آیتالله مصطفوی/۲ و پایانی رؤیاهای بسیاری با بوعلی دارم/ با حکم امام(ره) رئیس نیاوران شدم/ هیچ
گپوگفت فارس با آیتالله مصطفوی ۲ و پایانیرؤیاهای بسیاری با بوعلی دارم با حکم امام ره رئیس نیاوران شدم هیچ شاعری به عفت فردوسی نیست ماجرای یک کشتی طلای شاهآیتالله سیدحسن سعادت مصطفوی مدرس شهیر فلسفه سینوی میگوید شیخالرئیس را در خواب دیدم کنارش یک جوان نشسته بود و کتابی جپاسخ شاعرانه ایوبی به حاتمی کیا
خداپرستی آن است که خودپسندی را رها کنی پاسخ شاعرانه ایوبی به حاتمی کیا تاریخ انتشار شنبه 5 مهر 1393 ساعت 20 56 | شماره خبر 1660676383201171430 تعداد بازدید 0 به دنبال صحبت های هفته گذشته عباس کیارستمی درباره دفاع مقدس که آن را جنگی بیمعنا خوانده بود ابراهیم حاتمی کیا در اشاعران و هنرمندان توصیفات پیامبر از علی (ع) را محور آثار خود قرار دهند
سهشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۱ در پنجمین دوره همایش باران غدیر گفته شد شاعران و هنرمندان توصیفات پیامبر از علی ع را که در احادیث آمده است را محور آثار خود برای تولید آثار ادبی و هنری قرار دهند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عصر امروز 15 مهر با حضور جمعی از ادیحضور یکهزار مداح و شاعر اهل بیت(ع) در اجلاس پیرغلامان
شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۰ رییس دوازدهمین اجلاس بینالمللی پیرغلامان حسینی که 23 و 24 مهرماه در تهران و اهواز برگزار خواهد شد گفت بیش از 90 مداح ذاکر نویسنده مُبلغ پژوهشگر حوزه عاشورا از ۲۲ کشور در این اجلاس حضور دارند به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنایا علی گفتیم و عشق آغاز شد از کدام شاعر است؟ +متن کامل شعر
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد از کدام شاعر است متن کامل شعر حتما شما هم این مصرع زیبا را زیاد شنیده اید ولی بقیه شعر را نمیدانید و شاعر آن را نمیشناسید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران این شعر از آقای دکتر محمود اکرامیفر هست ایشون مجموعه شعری دارند به نام دریا تتقدیم یک فنجان شعر به ابوالفضل زرویی نصرآباد/ گردهمایی شاعران طنزپرداز
فرهنگ و ادب ادیبات ایران در برج میلاد انجام میشود تقدیم یک فنجان شعر به ابوالفضل زرویی نصرآباد گردهمایی شاعران طنزپرداز چهارمین نشست از سلسله نشستهای یک فنجان شعر برج میلاد به مناسبت اعیاد سعید قربان و غدیر با حضور شاعران طنزپرداز برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهرتجلیل از غلامرضا کافی در پانزدهمین «شب شاعر»/2 چشماندازهای تازه در ادبیات انقلاب اسلامی
تجلیل از غلامرضا کافی در پانزدهمین شب شاعر 2چشماندازهای تازه در ادبیات انقلاب اسلامیقلمِ کافی تلالوهای تازهای به ادبیات انقلاب بخشیده است شناخت ادبیات انقلاب اسلامی او کتاب درسی مقطع کارشناسی ارشد ادبیات پایداری است با زیر چاپ رفتن پژوهشنامه ادبیات انقلاب اسلامی هم از او بیشتشاعران و نویسندگان هم به پویش شکوفههای زیتون پیوستند قزوه، مومنی، احمدزاده، فیض و جعفریان به کمپین حمایت از ا
شاعران و نویسندگان هم به پویش شکوفههای زیتون پیوستندقزوه مومنی احمدزاده فیض و جعفریان به کمپین حمایت از ایتام شهدای غزه پیوستندعلیرضا قزوه محسن مؤمنیشریف حبیب احمدزاده ناصر فیض و محمدحسین جعفریان به پویش شکوفههای زیتون کمپین حمایت از ایتام شهدای غزه پیوستند به گزارش خحافظ از تاثیرگذارترین شاعران ایرانی است
حافظ از تاثیرگذارترین شاعران ایرانی است یزد - ایرنا - بیستم مهر روز بزرگداشت حافظ است به همین مناسبت محمد کاظم کهدویی عضو هیات علمی دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد برخی از ابعاد برجسته شخصیت و اشعار این شاعر پر آوازه ایرانی را تشریح کرد به گفته کهدویی حافظ از مهمترینشاعر برنده پولتیزر درگذشت
شاعر برنده پولتیزر درگذشتاو در شعرهایش با لحنی هجوآمیز بیشتر به مسائل سیاسی روز میپرداخت کارولین کیزر شاعر آمریکایی برنده پولیتزر در سن 89 سالگی درگذشت پولتیزر جایزهای در روزنامهنگاری ادبیات و موسیقی است که بخشهای گوناگون دارد این جایزه معتبرترین جایزه رجمعی از نویسندگان و شاعران استان فارس به پویش شکوفههای زیتون پیوستند
حمایت چهرهها از پویش شکوفههای زیتون در سراسر ایران ادامه دارد جمعی از نویسندگان و شاعران استان فارس به پویش شکوفههای زیتون پیوستند جمعی از نویسندگان و شاعران استان فارس از جمله اکبر صحرایی بیژن کیا میثم محمدی هادی فردوسی میلاد عرفانپور و الهام مزارعی و نیز-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها