واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بازپسگیری حقوق میلیاردی ملت
بسیاری از پروندهها مسدود باقی مانده است. حتی 118 پرونده که با مدارک کامل شده، اقدامی برای پیگیری آن صورت نگرفته است و حدود چهار سال بین زمین و هوا معطل باقی مانده است.
کد خبر: ۴۴۱۹۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۰ - 14 October 2014
بر اساس اخبار منتشره، روز یکشنبه در نخستین روز از برخورد و بازپسگیری زمینهای تصرفشده در منطقه شمیرانات، 28هزار مترمربع از زمینهای زیستمحیطی بازپس گرفته شد.
به نوشته آرمان، این اقدام درحالی صورت گرفت که چندی پیش، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری زمینخواری بزرگ در مناطق حفاظت شده، درباره پروندههای مربوط به زمینخواری در پایتخت گفته بود: بسیاری از پروندهها مسدود باقی مانده است. حتی 118 پرونده که با مدارک کامل شده، اقدامی برای پیگیری آن صورت نگرفته است و حدود چهار سال بین زمین و هوا معطل باقی مانده است. به گفته سیداحمد نبوی در دو ماه گذشته با دستور ویژه از سوی رئیس سازمان محیط زیست، برخورد با دخل و تصرف غیرقانونی آغاز شده است. او افزوده بود: در این مدت شاهد 6500 میلیارد تومان آسیب در این زمینه بودیم که در بخش اول حکم دادگاه برای 42 پرونده صادر شده و این حکم برای قلع و قمع و رفع تصرف بوده اما متاسفانه پروندهها باقی مانده و اقدامی برای اجرای احکام آن صورت نگرفته است.
آزادسازی 50 مورد تصرف اراضی
بهتازگی فرماندار شمیرانات با اعلام این خبر که 28هزار مترمربع از زمینهای زیستمحیطی آزاد شده است، گفت: از سال 88 تا 92 بیشترین تعداد تجاوز به اراضی دولتی را شاهد هستیم که احکام قضایی اکثر آنها صادر شده است، اما اجرای احکام معلق مانده و آنگونه که باید و شاید دستگاههای اجرایی ذیربط برای حل این مشکل ورود نکردهاند. عزتا... خانمحمدی با اشاره به اینکه برخوردها با متجاوزان به اراضی و ساختوسازهای غیرمجاز جدی است، افزوده است: در منطقه ناصرآباد در شمیرانات 42 فقره پرونده تصرف اراضی ثبت شده است که با حضور مقامات قضایی دو مورد از آنها رفع تصرف شد که 10 هکتار زمین را شامل میشود. البته بعد از صورتجلسه آزادسازی زمینهای تصرفشده مسئولیت کنترل مناطق در اختیار منابع طبیعی و محیط زیست قرار میگیرد تا اتفاق تازهای رخ ندهد.
وی با اشاره به اینکه برخی از زمینهای تصرفشده با ویلاسازی و ساختمانسازی غیرمجاز احاطه شده است، ادامه داده است: ساختوسازهای غیرمجاز در این زمینها به دستور قضایی تخریب میشود و زمینها هم برحسب موقعیت به محیط زیست و اراضی ملی به منابع طبیعی تعلق میگیرد. خانمحمدی با بیان اینکه 50 مورد تخلف و تجاوز اراضی طی هفت ماه اخیر رفع تصرف شده است، تصریح کرد: 42 پرونده از سالهای گذشته باقی مانده است. حکم بخشی از آن که متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی است صادر شده و در انتظار اجرا هستیم و برخی هم در انتظار دریافت حکم از محاکم قضایی است.
وی با اشاره به اینکه طولانیشدن اجرای برخی از پروندهها موجب شده واحد حقوقی محاکم قضایی با قدرت وارد شوند، گفته است: این اخطار جدی را به متصرفان و متجاوزان به اراضی زیستمحیطی و منابع طبیعی میدهیم که این موارد از نگاه قانون مخفی نمیماند و با قدرت هرچه تمامتر برای رفع تصرف اقدام میشود.
فرماندار شمیرانات با بیان اینکه طبق قانون آماده تخریب ساختوسازهای غیرمجاز و آزادسازی عرصههای ملی از دست متجاوزان هستیم، افزوده است: پس از اعلام گزارش تیم تخصصی، با هماهنگی دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی و امنیتی و با حضور دستگاههای مرتبط اقدام به آزادسازی عرصههای زیستمحیطی و منابع طبیعی و تخریب ساختوسازهای غیرمجاز میکند. وی ادامه داده است: در مورد اجرای آرای صادره درباره پروندههای قضایی تشکیل شده، دستگاههای اجرایی همچون محیط زیست، منابع طبیعی، امور اراضی و امور آب که دارای احکام تخریب هستند، باید به سرعت این موارد را پیگیری و آنها را آماده تخریب کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]