تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى گردند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868328278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حافظ در هر غزلش یک داستان تعریف می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و ادب > ادیبات ایران شکارسری:
حافظ در هر غزلش یک داستان تعریف می‌کند
حمیدرضا شکارسری در مراسم شب شعر غزل‌سرا که همزمان با افتتاح کانون شعر و داستان نویسی صدف برپا شده بود، گفت: از خصوصیات بارز اشعار حافظ معانی دراماتیک آنست که انگار در هر غزل داستانی تعریف می‌شود که حتی مردم عامی نیز قادر به درک مفاهیم آن هستند.



به گزارش خبرگزاری مهر، این برنامه شب گذشته، با حضور حمید شکار سری، غلامحسین عمرانی محقق و حافظ شناس و جمعی از شاعران محلی و علاقه مندان به شعر و ادبیات فارسی، در خانه فرهنگ صدف برگزار شد. غلامحسین عمرانی در بخش اول این برنامه از رازهای جاودانگی و ماندگاری اشعار حافظ سخن گفت و افزود: حافظ متاثر از جامعه و فرهنگ روزگار ایران باستان بوده است و چون حافظ کل قرآن بوده، اشعارش تلفیقی از فرهنگ اسلامی و فرهنگ ایران باستان است. وی یکی دیگر از رازهای جاودانگی اشعار حافظ را نسبت به شاعران دیگر اعتدال انسانی عنوان کرد و گفت: در سراسر دیوان او اعتدال با ظرافت هنری دیده می‌شود و تنوع و تعدد معانی در اشعار او بسیار دیده می‌شود. حمیدرضا شکار سری در بخش دیگر برنامه به خصوصیات اشعار حافظ پرداخت و گفت: از خصوصیات بارز اشعار حافظ معانی دراماتیک آنست که انگار در هر غزل داستانی تعریف می‌شود که حتی مردم عامی نیز قادر به درک مفاهیم آن هستند. وی افزود: اشعار حافظ حالتی موسیقیایی دارد و همین کمک می‌کند تا در اذهان مردم ماندگار بماند. در غزل‌های حافظ تک بیت زیاد دیده نمی‌شود زیرا مضمون‌های حافظ در دل غزل‌ها پنهان است و ابیات در عین این‌که به تنهایی معنایی پر مغز دارند، اما مضمون اصلی را باید در تمامی ابیات و به صورت غزل پیدا کند. همچنین حافظ در ابیات احترامی خاص به لهجه دیار خود یعنی شیراز میگذارد مثلا در شعر «صلاح و کار کجا و من و خراب کجا/ ببین تفاوت ره از کجاست تا به کجا» شکارسری در تفسیر این بیت گفت: در این بیت قافیه اشتباه است اما اگر با لهجه شیرین شیرازی خوانده شود، قافیه شعر درست می‌شود. این شاعر گفت: برخی از اشعار به‌خاطر ایجاد ارتباط نزدیک با مردم و تکرا زیاد آن در بین مردم تبدیل به ضرب المثل شده است مانند: «تو پنداری که بدگو رفت و جان برد/ حسابش با کرام الکاتبین است»
یا شعر: «آسایش دوگیتی تفسیر این دو حرف است/ با دوستان مروت  با دشمنان مدارا». در بخش پایان برنامه شب شعر غزل‌سرا شاعران جوان محل چون  علی قربان‌نژاد، مهدی یحیایی، محمدجواد حاجی بنده و حامد شکوری به خوانش اشعار خود پرداختند.


۱۳۹۳/۷/۲۰ - ۱۴:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن