تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خدا قسم سه چيز حق است: هيچ ثروتى بر اثر پرداخت صدقه و زكات كم نشد، در حق هيچ كس ستم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832672729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغاز حرکتی جدید از هنرمندان کشور +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


آوای سرزمین من؛
آغاز حرکتی جدید از هنرمندان کشور +تصاویر
در این میان جای دارد که در کشور ما تولیداتی صورت گیرد و واقعیت حوادث منطقه‎ی خاورمیانه برای افکار عمومی در سراسر دنیا به تصویر کشیده شود.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، هنر هفتم به عنوان هنری که جامع شش هنر ماقبل خود است، تاثیر بیشتری نسبت به شش صورت هنری پیشین بر مخاطب خود دارد. یک فیلم سینمایی به صورت توأمان، حواس بینایی و شنوایی مخاطب را به کار می گیرد و وی را وارد دنیای داستان می‎کند. وقتی حدود یک قرن و اندی پیش، برای اولین بار تصاویر متحرک مقابل چشمان بینندگان یک فیلم در سالن سینما قرار می‎گرفت به حدی شگفت زده می‎شدند و به وجد می‎آمدند که تو گویی آنان در حال مشاهده‎ی یک معجزه اند!
اما تقریبا از همان سال های اولیه‎ی اختراع سینما، برّنده بودن ابزار فیلم باعث شد تا چشم طمع طالبان قدرت به این هنر معطوف شود. بدین ترتیب سینما تقریباً از همان سال های اولیه‎ی اختراع خود (دوره ی سینمای صامت) مورد استفاده های تبلیغی و سیاسی گروه های قدرت طلب و تمامیت خواه قرار گرفت.

جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم، دوران جنگ سرد، جنگ ویتنام و... همه و همه عرصه هایی هستند که آن گروه های قدرت طلب در این عرصه ها از فیلم و سینما استفاده ی تبلیغاتی کرده اند.

امروز نیز دیده می‎شود که یک کشوری به خاورمیانه حمله می‎کند، ابتدا به سراغ افغانستان می‎رود سپس به سراغ عراق می‎رود، بعد در سوریه جنگ افروزی می‎کند، از تروریست های منطقه‎ی خاورمیانه حمایت می‎کند، به اسرائیل سلاح می‎دهد. در هرکجای دنیا که اتفاقی می‎افتد، او گمان می‎کند که به او هم مربوط است؛ وارد ماجرا می‎شود و مداخله می‎کند و در مجموع خود را کدخدای دنیا می‎داند. بعد، دیده می شود که همین کشور برای توجیه جنایت های خود و برای به دست آوردن افکار عمومی دنیا از ابزار فیلم و سینما بهره می‎گیرد. تلاش می‎کند تا خود را حامی صلح و ثبات در خاورمیانه معرفی کند!

برای نمونه می‎توان به فیلم Hurt Lucker (مهلکه) اشاره کرد. در این فیلم نشان داده می‎شود که سربازان ایالات متحده تلاش می‎کنند تا بمب های کارگذاری شده در شهرهای عراق را خنثی کنند. بسیار زحمت می‎کشند! عده ای از آنان حتی جان خود را در این راه از دست می‎دهند! در مقابل، مردم عراق افراد بی‎چیز، پابرهنه و بدبختی نشان داده می‎شوند که گاه، خود باعث ناامنی و انفجار در شهرهای عراق می‎شوند!


بسیار جالب است که سازنده‎ی این فیلم که یک زن آمریکایی است، تلاش می‎کند تا در این فیلم، جای ظالم و مظلوم را عوض کند و ناامنی های عراق را به گردن خود مردم عراق بیندازد! و در مقابل سربازان جان برکف آمریکا را حامی صلح و ثبات نشان دهد!
جالب است که همین فیلم را به جشنواره‎ی اسکار می‎برند و در رقابت با فیلم پربیننده‎ی «آواتار»، در کمال ناباوری جایزه‎ی اسکار را به این فیلم (مهلکه) می‎دهند! یک پروپاگاندای * بزرگ. فیلم سقوط شاهین شکاری (Black hawk down)، فیلم سی دقیقه ی بامداد (Zero Dark Thirty)، سریال میهن(Homeland) و... تنها بخشی از فیلم هایی هستند که ایالات متحده به منظور پروپاگاندای خود، دست به تولید آنان زده است. پروپاگاندایی که در آن، حضور آمریکا در منطقه‎ی خاورمیانه برای مخاطب توجیه می‎شود، آمریکا مدافع صلح و ثبات و آزادی، و دیگران باعث و بانی تروریسم معرفی می‎شوند.    

 
در این میان جای دارد که در کشور ما تولیداتی صورت گیرد و واقعیت حوادث منطقه‎ی خاورمیانه برای افکار عمومی در سراسر دنیا معرفی شود. اما در اغلب اوقات دیده ‎شده است که نه تنها چنین اتفاقی نمی‎افتد؛ بلکه فیلمساز ایرانی فیلم ساختن در رابطه با این موضوعات را بازی های سیاسی می‎داند!
او ترجیح می‎دهد که درباره‎ی شرایط داخل ایران فیلم بسازد و به نقد جامعه‎ی ایران بپردازد! و فیلم ساختن درباره‎ی مظلومیت ملت عراق و افغانستان و پاکستان و بحرین و فلسطین و لبنان و... را بازی سیاسی قلمداد می‎کند! او حتی فیلمسازی در باب مظلومیت ملت ایران در جنگ ۸ ساله را نیز در ژانر کاری خود نمی‎بیند!
از سوی دیگر مدیریت سینمایی وقت هم با سوء تدبیر خود بر این آشفتگی صحه می‎گذارد. مثلاً دیده می‎شود که در همان زمانی که عبدالمالک ریگی توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) دستگیر می‎شود، نه تنها معاونت سینمایی وقت دست به تولید فیلمی دراین باره نمی‎زند، بلکه یک فیلم غیرهمسو (به رنگ ارغوان) را از درون فیلم های توقیف شده بیرون می‎کشد و تصمیم به اکران آن می گیرد! مخاطب دچار سردرگمی می‎شود:« آیا وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی آن گروهی است که تروریست شرور منطقه را دستگیر می کند، یا آن چیزی که در فیلم «به رنگ ارغوان» مشاهده می شود؟!» و این یعنی سوء مدیریت.
اگر کاری که ایران در مورد عبدالمالک ریگی کرد را ایالات متحده انجام داده بود؛ مطمئنا چندین فیلم ساخته می‎شد تا به گوش تمام مردم دنیا برسد که ایالات متحده چه کرده است! ( هرچند که آنان خود حامی تروریسم اند.)
اما اخیرا حرکت هایی صورت گرفته است که امیدواریم کورسویی در این ظلمت باشد. در حال حاضر فیلمی به کارگردانی «عباس رافعی» در حال ساخت است که پرده از چهره‎ی سیاه گروه تروریستی داعش برمی‎دارد. این فیلم که عنوان آن «آوازهای سرزمین من» است؛ در حال حاضر در مرحله‎ی فیلمبرداری است. عباس رافعی که پیش از این ساخت فیلم هایی نظیر «کیمیا و خاک»، «فصل فراموشی فریبا»، «تولد دیگر» و... را در کارنامه‎ی خود دارد؛ این بار ساخت فیلمی درباره‎ی تروریست های داعشی را بر عهده گرفته است.    

   
مسئله ای که در این میان باید بدان توجه کرد این است که کیفیت ساخت فیلم نکته‎ی حائز اهمیتی است. تهیه‎ی یک فیلمنامه‎ی سطحی و تولید یک فیلم درجه دو(B Movie) کار سخت و ارزشمندی به نظر نمی‎رسد. هر فیلمساز آماتوری شاید از پس ساخت چنین فیلمی برآید. آن چیزی که ارزشمند است، تولید یک اثر هنری با کیفیت است که مخاطب را با روایت فیلم همراه کند.  بنابراین باید تا اکران فیلم «آوازهای سرزمین من» صبر کرد تا بتوان در مورد آن قضاوت درستی داشت.
• پروپاگاندا: دروغ های سیاسی برای فریب افکار عمومی (تبلیغات سیاسی)   فرهنگ نیوز 115    




۲۰/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن