تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848559712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی چالشهای صنعت مرغ و تخم مرغ آذربایجان غربی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی چالشهای صنعت مرغ و تخم مرغ آذربایجان غربی روزنامه آراز آذربایجان در مطلبی در شماره روز یکشنبه خود با بررسی صنعت مرغ و تخم مرغ در آذربایجان غربی نوشت: مشکل عمده تولید کنندگان مرغ گوشتی در آذربایجان غربی تامین نهاده های طیور است و به همین دلیل و مشکل تامین نهاده ها، واحدهای مرغداری استان با تمام ظرفیت خود فعالیت نمی کنند.


در این مطلب می خوانیم: آذربایجان غربی در زمینه تولید مرغ گوشتی جزو استان های صادر کننده است که به لحاظ بالا بودن بحث کیفیت، بازار خوبی را نیز در داخل کشور دارد.
این استان در حال حاضر دارای ظرفیت تولید 66 هزار تن گوشت مرغ است و 12 کشتارگاه صنعتی نیز در استان فعال هستند.
کارشناسان اقتصادی، صنعت مرغداری را از مهم ترین صنایع تولیدی بخش کشاورزی می دانند و معتقدند که با توجه به اهمیت این تولید در سبد غذایی مردم و با استفاده از تجربیات کارشناسان و به کارگیری یافته های علمی جدید، این صنعت حرکت رو به جلوی خود در سردترین ایام سال را در استان تداوم بخشیده و تجربه کرده است.
زنجیره تولید گوشت مرغ در استان آذربایجان غربی متشکل از 5 بخش اصلی شامل; کشتارگاه صنعتی طیور، مزارع پرورشی مرغ گوشتی مزارع پرورشی اجداد و مادر گوشتی و کارخانجات جوجه کشی است.
ظرفیت مرکز پرورش و اصلاح نژاد مرغ بومی استان، 15 هزار قطعه مرغ مادر بومی است که سالانه از این مرکز 250 هزار قطعه جوجه یکروزه تولید و بین مراکز بخش خصوصی توزیع می گردد.
این در حالی است که جمعیت مرغان بومی استان بیش از 3 میلیون قطعه است و به عنوان یکی از منابع عمده تامین پروتئین خانواده های شهری و روستائی باید مسئولین امر اهتمام ویژه ای به توسعه بخش طیور استان داشته باشند.
این استان با داشتن 6 واحد کارخانه جوجه کشی با ظرفیت تولیدی بیش از 80 میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی در سال ، 12 واحد کشتارگاه صنعتی طیور به ظرفیت 27 هزار قطعه در ساعت، 21 واحد کارخانه خوراک دام و طیور به ظرفیت اسمی 869 هزار تن ، 630 واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت بیش از 12 میلیون قطعه در دوره و همچنین 66 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت بیش از 9/1 میلیون قطعه در دوره، جزو استانهای مطرح و شاخص در صنعت طیور در کشور است.
کارشناسان کشاورزی معتقدند که با تکمیل واحدهای مرغ اجداد موجود در سطح استان توان تولید جوجه یکروزه مادر گوشتی به بیش از 7/1 میلیون قطعه در سال می رسد و در این صورت علاوه بر تامین جوجه یکروزه مورد نیاز مرغداریهای مادر گوشتی استان، مازاد بر نیاز داخلی نیز به سایر استانهای کشور ارسال خواهد شد.
ایجاد اشتغال از طریق پرورش مرغ بومی و صنایع وابسته، افزایش تولید گوشت مرغ و تخم مرغ بومی، خودکفایی خانوار روستایی، حفظ ذخائر ژنتیکی و بهبود امنیت غذایی از جمله مهمترین اهداف برنامه اصلاح نژادی و پرورشی مرغان بومی در استان است.
از سوی دیگر طرح پرورش و تولید مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی بیوتیک طرحی است که سازمان دامپزشکی کشور تدوین کرده و مقرر شده بعد از استان های خراسان، قزوین و فارس در آذربایجان غربی نیز اجرا شود.
طبق آمار اعلامی، در استان آذربایجان غربی روزانه 150 تن گوشت مرغ در استان نیز تولید و در اختیار مردم قرار می گیرد.
همچنین روزانه 27 تن تخم مرغ نیز تولید و توزیع می شود، البته هیچ مشکلی از بابت تولید و تامین محصولات دامی در استان وجود ندارد.
این در حالی است که مسئولان و کارشناسان اقتصادی موضوع خودکفایی استان در تولید فرآورده های دامی و لبنی را تائید کرده اند و بر این باورند که این میزان گوشت مرغ و تخم مرغ جوابگوی نیاز استان است.
این در شرایطی است که مشکل عمده تولید کنندگان مرغ گوشتی در آذربایجان غربی تامین نهاده های طیور است و به همین دلیل و مشکل تامین نهاده ها، واحدهای مرغداری استان با تمام ظرفیت خود فعالیت نمی کنند و باید مسئولان امر نسبت به حل این مشکل چاره جویی کنند.
چرا که علت افزایش قیمت مرغ در ماه های اخیر نیز، افزایش قیمت نهاده ها و تأثیر آن بر تولید اعلام شد که باید برای حل آن همت مسئولان امر جزم شود.هرچند افزایش تولیدات گوشت سفید در سطح مرغداری های این منطقه بیانگر پویایی این صنعت است اما وجود چالش های این صنعت آن را به ریسک پذیرترین صنعت منطقه مبدل کرده است.
تلاش بر این است با هدایت تولیدکنندگان به استفاده از دانش و فناوری های به روز، بخشی از مشکلات بهره برداران در میان مدت برطرف شود ولی عدم توسعه سالن های سنتی، کمبود اعتبارات لازم برای نوسازی مراکز تولیدی همچنین عدم ثبات لازم در قیمت نهاده ها را از مهم ترین مشکلات پیش روی این صنعت در آذربایجان غربی است.
این در حالی است که آذربایجان غربی سیزدهمین تولید کننده تخم مرغ در کشور نیز محسوب می شود و به گفته معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی سالیانه بیش از 13هزار و 850 تن تخم مرغ در استان آذربایجان غربی تولید می شود و تعداد 35 واحد مرغ تخمگذار فعال در سطح استان با ظرفیت اسمی بیش از 922 هزار قطعه فعالیت می کنند.
تخم مرغ یکی از کاملترین، ارزانترین منبع غذایی پروتئینی است که بعد از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می تواند داشته باشد و در سالهای اخیر مصرف سرانه تخم مرغ به ازای هر نفر در کشور ارتقا یافته و به 9 کیلوگرم رسیده است اما در این زمینه فاصله زیادی با دیگر کشورها داریم و باید برای افزایش مصرف سرانه در کشور تدابیر ویژه ای بیندیشیم.
طبق آمار رسمی میزان تولید تخم مرغ در کشور سالانه 912 هزار تن است و بنا به گفته مسئولان ذیربط ، ایران از لحاظ تولید تخم مرغ در جایگاه دهم جهان قرار دارد اما از لحاظ سرانه مصرف هنوز بیش از 50 عدد فاصله دارد که برای دستیابی به میانگین مصرف سرانه جهانی به تبلغیات و کار فرهنگی نیاز است.
تخم مرغ ماده پروتئینی مناسبی برای جایگزینی گوشت قرمز و گوشت مرغ است و به راحتی می توان از این ماده غذایی ارزشمند استفاده کرد و مصرف آن می تواند به کاهش خطر حمله قلبی یا سکته به وسیله جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند.
*رسانه ها* 7125/581


20/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن