واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هماهنگی دستگاه های اجرایی و قضایی و تشدید مقابله با پدیده زمین خواری نوشهر - ایرنا - به دنبال تاکیدات مسوولان کشور و اهتمام دولت تدبیر و امید به موضوع مقابله با پدیده زمین خواری و تصرف اراضی ملی و کشاورزی و ساخت و سازهای غیرمجاز، با هماهنگی به وجود آمده بین دستگاه های اجرایی و قضایی، این روند تشدید می شود.
به گزارش ایرنا، مقابله با پدیده زمین خواری که در سال های اخیر شکل به ویژه در استان های شمالی کشور شکل بحران به خود گرفته، هر چه منسجم تر و هماهنگ تر صورت گیرد، آثار ماندگارتری برجای خواهد گذاشت.
دولت تدبیر و امید عزم خود را برای مقابله با مفاسد اقتصادی موجود در عرصه تصرف زمین های ملی و کشاورزی جزم کرده و مصمم است تا از اتفاقاتی که در این سال ها رخ داده جلوگیری کرده و میلیاردها تومان از حقوق ملت را که تصرف شده است، بازپس گیرد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری یکی از معضلات امروز کشور را تغییر کاربری اراضی کشاورزی عنوان کرد و گفت: عده ای برای استفاده های نابجا، اراضی مطلوب کشاورزی که از خاک و امکانات آبیاری مناسبی برخوردار هستند را به قیمت ناچیز از کشاورزان می خرند و با زدوبندهایی که با مدیران این مناطق می کنند، دست به اقداماتی همچون ویلاسازی و سایر استفاده های نابجا می زنند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به جلسه اخیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی خاطرنشان کرد: در این جلسه گزارش داده شد که در یکی از مناطق اطراف تهران یکی از اراضی کشاورزی تبدیل به منطقه ای برای ویلاسازی شده و متاسفانه شنیده شده در برخی مناطق حفاظت شده توسط محیط زیست نیز که حتی دولت بدون اجازه شورای عالی محیط زیست نمی تواند یک طرح عمرانی در آن انجام دهد و یا یک لوله نفت از آنجا عبور دهد، شاهد ویلاسازی و فساد در تغییر کاربری این اراضی هستیم.
با توجه به اظهارات معاون اول رییس جمهوری در خصوص دخالت برخی از مدیران در این عرصه، ضرورت دارد که به منظور کارآمدتر بودن شیوه های مقابله با این پدیده، عوامل اجرایی برخورد با زمین خواران و متصرفان اراضی کشاورزی و ملی مورد حمایت به ویژه از سوی دستگاه قضا قرار گیرند تا افرادی که شاید نفوذ هم داشته باشند، نتوانند در مقابل این اقدام مقاومت کرده و اقدامات صورت گرفته را بی اثر کنند.
امروز با ایجاد عزم ملی برای برخورد با تاراج کنندگان بیت المال، دستگاه های اجرایی و قضایی بیش از پیش در این خصوص هم قسم شده اند و فرصت بی بدیل برای صیانت از بیت المال و حقوق مردم به وجود آمده که باید نهایت استفاده را از آن برد.
گام هایی نیز در این خصوص برداشته شده که باید با اقدامات تکمیلی به سرانجام برسد. از جمله در غرب مازندران نیز اقدامات هماهنگ دستگاه های مسوول برای بازپس گیری اراضی تصرف شده ادامه دارد و قرار است به زودی گام های جدی در بازپس گیری این اراضی برداشته شود.
مجید یحیایی راد رییس اداره منابع طبیعی شهرستان کلاردشت که بخشی از اراضی تصرف شده در این منطه قرار دارد به خبرنگار ایرنا گفت: در منطقه مرتعی مازوچال زمانی بدون استعلام از منابع طبیعی برخی از اراضی را واگذار کرده اند که جزو منابع طبیعی بوده و با کمترین سند این اراضی تصرف شده است.
وی تصریح کرد: برای مقابله با این موضوع باید می توانستیم حکم دریافت کنیم و اسناد افراد ابطال می شد تا پیرو آن دستور قلع و قمع بناهای ساخته شده صادر می شد که این موضوع به طور جدی در حال پیگیری و به نتایجی نیز رسیده است.
یحیایی راد گفت: با سرعت خوبی که دستگاه قضا در بررسی اینگونه موارد دارد، برخی از اسناد مالکیتی که دست افراد بوده، باطل شده و برخی احکام نیز به زودی به اجرا در می آید.
رییس اداره منابع طبیعی کلاردشت تاکید کرد: با دفاع منطقی ابطال سندها را گرفته ایم و با حمایتی که دستگاه قضایی دارد، نتیجه کار مثبت خواهد بود.
استان مازندران شاید از استان هایی باشد که اراضی آن بیشتر در معرض تعرض قرار گرفته و مسوولان استان نیز هماهنگ با مجموعه دولت اراده خود برای مقابله با این پدیده اعلام کرده اند.
نکته قابل ذکر دیگر در این فرآیند ضرورت حمایت های لجستیکی از عوامل اجرایی مقابله با پدیده زمین خواری است. برخی از دستگاه ها نظیر یگان های حفاظت از منابع طبیعی نیاز به حمایت و تجهیز دارند تا در این مسیر گام های محکم تری بردارند.ک/3
1535/608
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]