واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پلیس فتا گیلان: حفاظت از اطلاعات شخصی درفضای مجازی یک ضرورت است انزلی - ایرنا - رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان گیلان ، حفاظت از اطلاعات در فضای مجازی را نه فقط یک ضرورت بلکه لازم برای هر کاربر آگاه بمنظور پیشگیری از آسیب های جرایم این حوزه عنوان کرد.
به گزارش ایرنا ، سرهنگ " ایرج محمدخانی " روز شنبه در نشست توجیهی دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی واحد انزلی با نکات حفاظتی اظهار کرد : فضای گمنامی در جامعه مجازی و بد افزار های موجود ارتکاب جرایم سایبری را برغم بعد فیزیکی ، سهل الوصول کرده است.
وی با تبیین ویژگی ها ، پیچیدگی و تبعات گسترده این قبیل جرایم افزود : کاربری اینترنت ضرورت اجتناب ناپذیر روزگار امروز است اما لازم است که هریک از ما بعنوان کاربران اینترنت چهار چوبی هدفمند برای استفاده از این فضا داشته باشیم.
سرهنگ محمدخانی با اشاره به مصداق های ملموس فعالیت پلیس فتا گیلان در دستگیری چندین مورد از مجرمان رایانه ای گفت: "کلیک دزدی" و ارسال بد افزار در قالب فایل های صوتی و تصویری با جعل عناوین شرکتهای معتبر به منظور دست یابی به حساب کاربری افراد و نیز اطلاعات شخصی پروفایل افراد با هک کردن نام کاربری و گذر واژه افراد از جمله جرایم رایج در این حوزه است که به دلیل کم توجهی کاربران اتفاق می افتد.
*دقت در استفاده از نرم افزار های کاربردی شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات گیلان هشدار داد: نرم افزارهای کاربردی شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل که رایگان هم هستند ، یکی از راه های سرقت اطلاعات شخصی افراد است .
سرهنگ محمدخانی خاطر نشان کرد: آشکار است که سرویس دهی رایگان در قبال انجام هزینه سرسام آور برای تولید ، نگهداری سرور این برنامه روی پهنای باند مورد نظر ، نمی تواند بدون هدف باشد.
وی افزود: منبع درآمدی طراحان این قبیل نرم افزارهای کاربردی ، مخاطبان و کاربران آنها هستند چرا که این نرم افزارها روزانه اطلاعات شخصی میلیون ها کاربر را ذخیره می کنند تا در مجالی مقتضی به ارگانهای مختلف بفروشند و یا اینکه در اغلب موارد این اطلاعات را به شرکتهای تجاری می فروشند که نقض قانون حفظ حریم خصوصی نیز هست.
این مقام مسئول تصریح کرد: در بسیاری مواقع کاربران بی توجه به مفادی که در قرارداد نصب بسیاری از نرم افزارهاست یا به دلیل ناآشنایی کافی با زبان انگلیسی یا کم حوصلگی بدون مداقه لازم ، پذیرش می کنند در حالیکه بسیاری از این بهره برداری ها در میان الفاظ و بندهای قراردادهای نصب ذکر شده است.
سرهنگ محمدخانی در انتها با استناد به پژوهش های معتبر گفت: فعالیت در فضای این قبیل نرم افزارها در ابتدا برای افراد ، اجتماعی شدن کاذب لحظه ای را همراه می آورد، ولی در بلند مدت به گوشه گیری و انزوای فرد انجامیده و توانایی ارتباط حقیقی اجتماعی را از او سلب می کند.
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات با توجه به تصویب قانون جرایم رایانه ای در مجلس شورای اسلامی و لزوم تعیین ضابط قضایی برای اجرای آن از بهمن ماه 1389 در کشور آغاز بکار کرد.
تأمین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور، صیانت از هویّت دینی، ملّی و ارزش های انسانی جامعه ، حفظ حریم خصوصی و آزادی های مشروع، صیانت از منافع، اسرار و اقتدار ملّی در فضای تولید و تبادل اطّلاعات، حفظ زیرساخت های حیاتی کشور در مقابل حملات الکترونیک و اعتماد و آسودگی خاطر آحاد شهروندان جامعه برای انجام تمامی امور قانونی از جمله فعّالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به منظور صیانت از حاکمیت و اقتدار ملّی از جمله اهداف تشکیل پلیس فتاست.ک/2
620/7560 /695
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]