واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: توقف واگذاری نیروگاه ها به صورت رد دیون خبرگزاری پانا: مجری طرح خصوصیسازی صنعت برق شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از توقف واگذاری نیروگاهها بهصورت رد دیون خبر داد.
۱۳۹۳ شنبه ۱۹ مهر ساعت 14:14
به گزارش خبرگزاری پانا ، بهمن اللهمرادی اظهار داشت: امسال واگذاری نیروگاهها به صورت رد دیون متوقف شده است و هیچ نیروگاه یا بنگاهی بهصورت رد دیون واگذار نمیشود.
وی افزود: براساس مصوبه 28 اسفند سال گذشته هیئت وزیران و با توجه به پیشینه و تجربههای گذشته در واگذاری نیروگاهها، دیگر نیروگاهی بهصورت اموال و دارایی واگذار نمیشود و هریک از نیروگاهها در قالب یک شرکت واگذار خواهد شد.
اللهمرادی افزود: پس از قیمتگذاری این شرکتها ازجانب سازمان خصوصیسازی و تصویب آن در هیئت واگذاری، نسبت به واگذاری آنها ازطریق بورس و فرابورس اقدام میشود.
وی از دولتی ماندن 20 درصد از نیروگاههای کشور خبر داد و گفت: براساس پیشنهاد وزارت نیرو به سازمان خصوصیسازی نیروگاههای سهند، شهید مفتح همدان، بخش بخار نیروگاه شهید رجایی، شیروان، ایرانشهر، نکا، کرمان، شازند، اسلامآباد اصفهان، بیستون، بندرعباس، بعثت، رامین و طرشت درمجموع به ظرفیتی افزونبر 14 هزار و 200 مگاوات بهطور کامل در اختیار دولت باقی خواهد ماند.
مجری خصوصیسازی صنعت برق گفت: تاکنون 37 نیروگاه حرارتی در فهرست واگذاری به بخش خصوصی قرار دارد که خصوصیسازی 12 نیروگاه امسال در دست اقدام است.
اللهمرادی اظهار داشت: نیروگاههای شهید کاوه، صوفیان، زرند، هسا، سیکل ترکیبی شهید رجایی؛ کنارک، لوشان منجیل، خلیج فارس، کنگان، یزد و ... به ظرفیت 4723 مگاوات پس از تصویب قیمت و عرضه در سال 93 واگذار میشود.
وی یادآور شد: ارزش این واحدهای نیروگاهی 60 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
اللهمرادی تصریح کرد: در تعیین نیروگاههایی که قرار است در اختیار دولت باشد، افزونبر مسایل اقتصادی و فنی، موضوعهای دیگری همچون مسایل اجتماعی، سیاسی، پایداری شبکه و منطقه جغرافیایی درنظر گرفته شده است.
وی ظرفیت نیروگاههای خصوصی در کشور را افزونبر 45 درصد مجموع ظرفیت نیروگاهی عنوان کرد و گفت: به نظر میرسد که با توجه به ایجاد روزنه امید برای بهبود اقتصاد صنعت برق و قولهای دولت برای پرداخت بدهیهای وزارت نیرو، روند خصوصیسازی در صنعت برق بهتر از گذشته شود.
اللهمرادی با بیان اینکه خصوصیسازی شرکتهای توزیع پیچیدهتر از نیروگاههاست، گفت: شرکتهای توزیع در پیشانی صنعت برق قرار دارد و از اهمیت زیادی برخوردار هستند که با وجود برگزاری نشستها و بررسیهای مختلف هنوز روشی مشخص و مناسب برای واگذاری شرکتهای توزیع یافت نشده است.
وی افزود: طبق قانون متولی اصلی تامین برق درنهایت وزارت نیرو است و در امر خصوصیسازی باید نهایت حساسیت و دقت صورت بگیرد تا لطمهای به تامین برق پایدار در کشور وارد نشود.
اللهمرادی با بیان اینکه سوددهی یکی از موضوعهایی است که همواره موردتوجه بخش خصوصی قرار میگیرد، گفت: هماکنون قیمت تکلیفی فروش برق قاصله بسیاری با قیمت تمامشده دارد که تسهیل خصوصیسازی نیازمند واقعی شدن نرخها و اعمال تعرفه خدماتی مناسب در صنعت برق است.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهادهای مختلفی در زمینه نحوه خصوصیسازی شرکتهای توزیع مطرح شده که این پیشنهادها در حال بررسی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]