واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کودک های سر درگم، مهد های سرگردان پایگاه خبری تحلیلی "ب" روز پنجشنبه هفدهم مهر در گزارشی با عنوان "کودک های سردرگم، مهدهای سرگردان" نوشت: هم اکنون گویا مشخص نیست متولی اصلی مهد های کودک کیست و میان سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش اختلاف نظر در این زمینه شکل گرفته است.
در ادامه این مطلب آمده است: کودکی مهم ترین دوران رشد محسوب می شود، در حال حاضر کودکی همراه با تغییرات فراوانی روبرو است که در سبک زندگی افراد ایجاد شده و از آن گریزی نیست، قطعن روش تربیتی و رشد کودکان هم دستخوش تغییر شده و همراه با این موج پیش می رود. یکی از این موارد شاغل شدن و بیرون از منزل بودن پدرو مادر است. والدینی که شاغلند بهترین گزینه برای نگهداری از کودکان خود را مهدهای کودک می دانند.
مهد کودک به مرکز یا موسسه یا کانون فرهنگی – تربیتی اطلاق می شود که مسئولیت نگهداری، مراقبت، پرورش و فراهم نمودن زمینه بروز رشد استعدادهای کودکان تا سن قبل از ورود به دبستان را بر عهده دارند.در ایران دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی متولی نظارت بر عملکرد کلیه مهدکودک ها، اعم از خصوصی- خودکفا و روستا مهد می باشد. که فرد متقاضی با داشتن شرایط لازم و کامل کردن کلیه مدارک مورد نیاز میتواند مهدکوک خود را تاسیس کند.
مدتهاست بین سازمان آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی اختلافاتی بر سر متولی گری مهدهای کودک وجود دارد.
«31سال پیش که سازمان بهزیستی از ادغام 12 سازمان دیگر ایجاد شد، چون یکی از سازمان های ادغام شده در آن سازمان رفاه پیش از انقلاب اسلامی بود و کارکنان، کارشناسان، مدیران و مربیان این سازمان که همگی دارای مدارج بالای علمی و نیز تجربه عملی بودند، وارد سازمان بهزیستی شدند، به راحتی می توان اذعان کرد که سازمان بهزیستی علاوه بر داشتن تجربه 31 ساله و چه بسا بیش از آن، در شروع فعالیت نیز در ارتباط با بحث آموزش و پرورش کودکان پیش از دبستان از صفر آغاز نکرده است چرا که کارشناسان و مربیانش همگی آموزش دیده و تربیت یافته بودند پس کارنامه بهزیستی در ارتباط با تعلیم و تربیت کودکان در سنین پیش از دبستان کارنامه قابل قبولی است و نباید آن را نادیده گرفت. با مطرح شدن مفاد مصوبه آزمایشی مرداد 1387 کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مبنی بر به عهده گرفتن آموزش کودکان پنج و شش ساله توسط وزارت آموزش و پرورش، این نگرانی به وجود آمد که قرار است این کودکان در کنار دانش آموزان دبستانی در مدارس ابتدایی پذیرش شونداما از سویی مسئولان آموزش و پرورش اعلام می کنند: خانواده ها در صورت تمایل می توانند کودکان چهار تا شش ساله خود را در مدارس ثبت نام کنند چرا که شش سال تمام سال ورود به دبستان (کلاس اول ابتدایی)، پنج سال تمام پیش دبستانی و چهارساله مهدکودکی محسوب می شوند.
مسوولان آموزش و پرورش همچنین گفته اند: در مدارس محیط های مناسبی برای این کودکان در نظر گرفته می شود تا از آرامش برخوردار باشند و درکنار دانش آموزان کلاس اول تا پنجم ابتدایی نباشند و تأکید نیز همواره بر غیرانتفاعی بودن آموزش های ویژه کودکان چهار تا شش ساله است» (روزنامه اطلاعات)
روز چهارشنبه نشست مهدکودکهای استان بوشهر باحضور همایون هاشمی معاون وزیر و ریاست سازمان بهزیستی کشور، احمد میدری معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فاطمه دعایی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل کانون همیاری و توسعه مهدکودک های کشوربرگزار شد. که در آن به مسائل و مشکلات مهدهای کودک استان پرداخته شد. بیشترین مشکل، سردرگمی موسسین مهدهای کودک در نوع و روش آموزش، بخاطر اختلافات موجود بین آموزش و پروش و بهزیستی می باشد که آموزش و پرورش موفقیت چندانی در یکسان سازی محتوای آموزشی در مهدکودک ها نداشته است.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل کانون همیاری و توسعه مهدکودک های کشور در این باره گفت :«بهزیستی متولی قطعی صدور جواز مهدکودکها است . طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران در دهه ی 60مصوبه ای مبنی بر اینکه تنها مرجع صدور جواز جهت کودکان قبل از دبستان و نظارت کارشناسی بهزیستی می باشد، صادر شد. که در همان مصوبه برای آموزش و پرورش و آموزش عالی وظیفه یکسان سازی محتوای آموزشی برای در اختیار دادن آن به بهزیستی تعین شد.اما یکسان سازی محتوای آموزشی که از دهه 60 آموزش و پرورش مکلف به تدوین کتاب های آموزشی برای کودکان پیش از دبستان بوده است، تاکنون این مصوبه را اجرا نکرده است و همچنین آموزش و پرورش بخاطر دستیابی به مطالب برتر آموزشی نسبت به سازمان بهزیستی، برای حفظ نظم موجود آن را برای اجرا به بهزیستی تکلیف کند تا از این مواد آموزشی در مهدکودک ها و پیش دبستانی ها محتوای یکسانی استفاده شود. که این امر صورت نگرفته است. اینک جای مدعی و متهم عوض شده، در حالی که کم کاری از آموزش و پرورش می باشد نه سلیقه ای عمل کردن مهدهای کودک».
فاطمه دعایی در ادامه با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش بیان داشت: «آموزش و پروش فاقد فضاهای مناسب حتی جهت انجام فعالیتهای خود می باشد. طبق مصاحبه اخیر وزیر محترم آموزش و پروش ، از فضاهای موجود هم صدها فضا غیر استاندار می باشد. حال با این مشکلات و کمبود فضا ، آیا می شود کودکان چهارسال و پنج سال در کنار کودکان 12 سال قرار بگیرند؟»
دعایی درباره راهکار رفع این مشکل گفت: «راه حل این مشکل وجود مدیریت و قوانین یکپارچه است . همه ی کسانی که می خواهند به ایجاد پیش دبستانی فکر کنند موظف به رعایت این قوانین که توسط مدیریت یکپارچه ارائه شده است، باشند.
مجوزهایی که خارج از بهزیستی و مثلاً از سوی سازمان ارشاد اسلامی یا آموزش و پرورش داده می شود یا مهدهای قرآنی، در این مهدها رعایت سنی نمیشود و بچه شیرخواره را در کنار بچه 6 ساله نگهداری میکنند بدون توجه به این مساله که ممکن است هر لحظه مشکلی برای نوزاد به وجود بیاید که قابل جبران نباشدراه رفتن بچه های 6 ساله در کنار بچه های شیرخواره خطرناک است. این مهدها حتی کفپوش هم ندارد. هیچ نظارت بهداشتی روی آنها نیست. در صورتی که مهدهایی که از بهزیستی مجوز دارند مدام مورد بازدید قرار میگیرند. بچه ها در مهدهای مجوزدار بیمه هستند، کارت سلامت دارند. اما در مهدهای دیگر چنین اتفاقی نمیافتد.با وجود یک دستوالعمل واحد که همه ملزم به رعایت آن باشند دیگر این این مهدهای بدون کیفیت وجود نخواهد داشت».
در این نشست خانم فرصت مسئول کانون مهدهای کودک استان به بیان مشکلات پرداخت. نظارت ضعیف آموزش و پرورش، نبود مهدهای تخصصی، هزینه بالای آب و برق و مواینده شوینده، استیجاری بودن مهد کودکها، نبود تسهیلا مناسب جهت خرید وسایل مورد نیاز پرداخت مالیات بالا ...از جمله مشکلات مهدهای کودک استان بوشهر بود که مسئول کانون مهدهای کودک بوشهر به آن اشاره کرد. ک/1
539
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]