محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830275682
چالش ناامنی روانی زنان در خیابان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت و گو با جامعه شناسان و رفتارشناسان بررسی شد چالش ناامنی روانی زنان در خیابان تهران- ایرنا-زن که باشی، از پله های مترو که پایین می روی، در انتظار تاکسی که ایستاده یی، از کنار مغازه و معابر عمومی که می گذری، صداهایی گوشخراش همانند روح های سرگردان و بی هدف تعقیبت می کنند.
«به همراه دوستم از پله های مترو پایین می رفتیم که سایه ی سنگین چند نفر از پشت سر توجه ما را جلب کرد. به خیال این که همچون ما مسافرانی هستند که برای سریعتر رسیدن به مقصد مترو را انتخاب کرده اند؛ به راه خود ادامه دادیم اما در گذر از راهروهای مترو، همچنان با همان سایه های سیاه تعقیب می شدیم تا این که ایستادیم و نگاه برگرداندیم.
دو پسر نوجوان که به قولی تازه پشت لبانشان سبز شده بود، لبخندزنان ما را نگاه می کردند. با نگاه غضبناک به آنان فهماندیم که دنبال راه خود بروند اما اعتباری که از فرهنگ مردسالار جامعه گرفته بودند به آنان اجازه داد تا شروع به تعرض کلامی کنند. صدای اعتراض ما به جایی نرسید تا این که برای طرح شکایت به پلیس مترو مراجعه کردیم. اتاقکی که جنبه ی نمایشی داشت و تنها حرفی که از آنان شنیدیم این بود: می توانید از پسرها شکایت کنید اما مسیری وقت گیر است که معلوم نیست سرانجامش به نتیجه برسد یا خیر!»
این یکی از ده ها یا صدها تجربه یی است که بسیاری از زنان ما با حضور در عرصه ی عمومی آن را کاملا حس کرده اند. از دیدگاه روان شناختی و جامعه شناختی، زنان آسیب دیده از آزارهای کلامی و غیرکلامی چنان سرخورده و منفعل می شوند که گاه برای مقابله با عواقب آن حضور اجتماعی خود را محدود می کنند. مزاحمان خیابانی نیز در نبود پیگردهای قانونی و مانعی خاص بر عمل خلاف خود اصرار می ورزند و در برخی مواقع کار صرفا از یک مزاحمت خیابانی، گفتن چند کلامی به عنوان متلک فراتر می رود و جای خود را به جرم های بیشتر می دهد.
«مصطفی اقلیما» رییس انجمن علمی مددکاران اجتماعی در گفت گو با پژوهشگر ایرنا، رعایت نشدن قوانین در جامعه را زمینه ساز حرمت شکنی علیه زنان دانست و گفت: در کشورهای توسعه یافته، تعرض کلامی با آزار جنسی یکی دانسته می شود و متعاقب شخص خاطی به 6 ماه زندان و خلع از کار در دستگاه های دولتی محکوم می شود اما در ایران با این که قوانین کاملتر و شیواتری از سایر کشورها داریم متاسفانه قانون اجرا نمی شود؛ به گونه یی که شاهد برخوردهای نامناسب با زنان در عرصه ی عمومی هستیم.
به گفته ی اقلیما، عمیق بودن این فاجعه زمانی معلوم می شود که در صورت اعتراض زنی که مورد تعرض کلامی یا جسمی قرار گرفته، نه تنها به حرفش گوش داده نمی شود بلکه متهم به تهمت دروغ گویی و مقصر بودن می شود و به هزار دلیل از پیگیری آن طفره می روند. این ناشی از غلبه ی نگاه مردانه در جامعه است که اعتقادی به حضور زن در عرصه ی عمومی ندارد و با نخستین اعتراض، زن را مجبور به خانه نشینی یا پوشاندن بیشتر خود می کنند. غافل از این که مشکل از مردانی است که بی توجه به شخصیت و پوشش زن، به خود اجازه ی وارد شدن به حریم خصوصی و شخصی آنان می دهند و ترسی از کیفر و مجازات ندارند.
*** متهم کردن زنان به جای برخورد با متلک پرانی مردان
«نگاه هوسران و متلک های مغازه دار وادارم کرد بدون علاقه جنس مورد نظر را بخرم و از آن فضای سنگین خارج شوم. در پاساژ سنگینی این نگاه ها را بر دوشم احساس می کردم. پسری که از روبه روی من می آمد، تنه ی محکمی زد که تعادلم را از دست دادم و محکم به ویترین مغازه ی کناری خوردم. تحمل خود را از دست دادم و با صدای بلند شروع به اعتراض کردم تا بلکه افراد دیگر به فریادم برسند اما غافل از این که تحمل حرفهای آنان و این که من، باعث ایجاد چنین برخوردهایی هستم، بدتر بود. به ناچار و بدون گرفتن حق خود از آن فضای مردسالار خارج شدم.»
طبق ماده ی 619 قانون مجازات اسلامی «هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید، به حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد». هر چند زنان با استناد به این مواد قانونی می توانند مزاحمان را به مراجع قضایی معرفی کرده و خواستار پیگیری قانونی شوند، اما کمتر زنی تا پای معرفی افراد خاطی و به مجازات رساندن آنها پیش می رود. شاید فراوانی چنین برخوردها و مزاحمت هایی در زندگی زنان و از سویی دشوار بودن مراحل طرح دعوی در محاکم، زنان را از صرافت پیگرد قانونی می اندازد.
«مجید ابهری» آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، آزارهای خیابانی را ناهنجاری های رفتاری شامل آزارهای جسمانی یعنی تعرض فیزیکی به بانوان و آزارهای گفتاری عنوان کرد که نه تنها موجب آسیب روح و روان و جراحت شخصیتی و عاطفی بانوان می شود بلکه امنیت اجتماعی آنان را نیز به مخاطره می اندازد. به گفته ی وی، دلیل این رفتارها را باید در ضعف تربیت خانوادگی و دوری از ارزش های دینی و فرهنگی، ضعف در روابط اجتماعی و عاطفی، نبود درک موقعیت و موضع مهم بانوان در جامعه جست و جو کرد.
این آسیب شناس اجتماعی، الفاظ نادرستی را که آلوده به تمسخر، اهانت و برای ابراز نیاز جنسی در معابر عمومی هستند، نشانه ی کم شدن اهمیت و غیرت اجتماعی و نادیده گرفتن حرمت افراد دانست.
اقلیما رییس انجمن علمی مددکاران اجتماعی هم با ذکر مثالی به انتقاد از عملکرد پلیس در برخورد با کسانی که امنیت روانی زنان را سلب می کنند پرداخت و گفت: اگر همه ی افراد خانوداه نقش پدر را در خانه بازی کنند، انسجام و پیوند میان اعضای آن خانواده از هم گسسته می شود و به قولی سنگ روی سنگ بند نمی شود. در جامعه ی ما هم اگر بنا است پلیس کار پلیسی خود را انجام دهد و در کنار آن، برخی نیز به صورت خودسرانه بنا بر سلیقه و ایده ی خود کار پلیس را دنبال کنند و تنها زنان برای حفظ حرمت ها مورد خطاب قرار بدهند، نتیجه بخش نخواهد بود و زنان مظلوم تر و مردان وقیحتر خواهند شد. علاوه بر آن هر روز شاهد درگیری و انشقاق در بین افراد می شویم.
*** نقش پررنگ خانواده و رسانه در فرهنگ سازی
«کنار خیابان منتظر تاکسی می ایستد. ماشین ها بوق می زنند. یکی نه..دوتا نه...ده ها ماشین. گاهی یک بوق یا بیشتر. از دور چراغ خود را روشن و خاموش می کنند. برخی کاملا می ایستند و منتظر می مانند. بعضی به یک نیش ترمز بسنده می کنند. بیشتر آنها دنبال مسافر نیستند . اما برای هر زنی که کنار خیابان ایستاده باشد بوق می زنند و فرقی نمی کند چه کسی باشد! چشمانش می سوزد.گلویش احساس تورم دارد. وارد خانه که می شود در را آرام می بندد و پشت در همانجا روی زمین می نشیند و به فکر فرو می رود که بعضی از مردان جامعه اش او را با چه نگاهی می نگرند.»
مزاحمت های خیابانی چنان شکل ملموس و محسوسی پیدا کرده که گویا بروز چنین پدیده یی در روابط میان زنان و مردان جامعه اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.
بنا به عقیده ی ابهری، این حرکت نادرست افراد و متلک پرانی آنان به زنان ارتباطی با فرهنگ مردسالارانه در جامعه ندارد و فقط ناشی از ضعف تربیت خانوادگی است. وی گفت: اگر والدین به فرزندان خود بیاموزند که بانوانی که در خیابان و معابر وجود دارند عضو خانواده ی آنها به حساب می آیند و مردان دیگر در صورت مشاهده ی این گونه اهانت ها از زنان دفاع کنند؛ این ابزار می تواند اصلی ترین راهکار مقابله با آزارهای گفتاری باشد.
این آسیب شناس اجتماعی افزود: کاهش امنیت روانی بانوان زیان های مستقیمی به جامعه وارد می کند. از آن جایی که اگر بانوان در جامعه احساس عدم امنیت کنند به طور مستقیم در کارایی و امینت روانی و رضایت شغلی آنان تاثیر خواهد گذاشت؛ بنابراین برای جلوگیری از اُفت توانمندی های بانوان باید با این آسیب اجتماعی به طور جدی و با شدت رویارویی کرد.
ابهری، برخورد اجتماعی و قضایی را بهترین راهکار برای بعضی از مردان تنوع طلب که خود دارای ناهنجارهای روانی رفتاری هستند، دانست و گفت: مردانی که اقدام به آزارهای کلامی می کنند دچار نقص روانی به نام «هیسترویونیک» یا «خود نمایشی» هستند و به همین سبب برای ارضای کاستی های روانی خود دست به چنین رفتارها و حرکات ناشایست می زنند که بسیج مردان دیگر در مقابل این افراد بیمار بهترین روش رویارویی با آنان است. پلیس هم با ایجاد گشت های ثابت و سیار در معابر و میادین خلوت می تواند تا حدودی در این زمینه مداخله کند اما اگر ما بخواهیم تمام این مشکلات را به عهده ی پلیس بگذاریم این نهاد با توجه به تنوع وظایف و تعدد خدمات و محدودیت امکانات، دقیقا نخواهد توانست با تمام آسیب ها به طور موثر و مفید مقابله کند.
ابهری افزود: نبود درک درست از جایگاه زنان در جامعه یکی از علت های اصلی رواج فرهنگ زشت اهانت به زنان است که این نکته ارتباط مستقیمی با کم کاری نهادهای فرهنگی و رسانه ها و آموزش و پرورش و خانواده ها دارد. صدا و سیما به عنوان گسترده ترین وسیله ی ارتباط جمعی می تواند نقش بسیار موثر و مفیدی در اطلاع رسانی ایفا کند. البتـه در این میان، نقش زنان نیز بی تاثیر نیست، چون روی آوردن آنها به سکوت و منفعل عمل کردنشان در مقابل مردان مزاحم، سبب تقویت رفتار در آنها می شود که بناچار این مزاحمت ها برای نسل های بعدی زنان و دختران نیز تکرار می شود.
* گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9294**2054
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
نوزدهمین عصرانه ادبی «نفحه فردوس» تقدیم به خانواده شهدا شد/ چالش زنانه و مردانه در شعر
نوزدهمین عصرانه ادبی خبرگزاری فارسنفحه فردوس تقدیم به خانواده شهدا شد چالش زنانه و مردانه در شعرسارا جلوداریان شاعر مجموعه نفحه فردوس این مجموعه شعر خود را تقدیم به خانواده شهدا کرد ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزارشاهکار نقاشی خیابانی |اخبار ایران و جهان
شاهکار نقاشی خیابانی کد خبر ۴۳۶۶۰۲ تاریخ انتشار ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۷ - 23 September 2014 دانلود لینک لینک را کپی کنید دانلودمربی عملیات انتحاری زنان داعش کیست
مربی عملیات انتحاری زنان داعش کیست روزنامه دیلی میل چاپ لندن نوشت به تازگی مشخص شده "بیوه سفید" انگلیسی که در راس زنان تحت تعقیب جهان قرار دارد هم اکنون مشغول آموزش عملیات انتحاری به زنان در داعش است به گزارش عصرایران این روزنامه اضافه کرد این زن 30 ساله سامانثا لوتحلیل گر اسرائیلی: ایران در حال مدیریت کردن یک جنگ روانی ایده آل است
تحلیل گر اسرائیلی ایران در حال مدیریت کردن یک جنگ روانی ایده آل است ایران علی رغم تحریم و فشار غرب با تکیه بر توان بومی توانست به تکنولوژی ساخت موشک دوربرد و سلاح هایی دست یابد که در نوع خود کم نظیر است نمونه آن هم را می توان در پهپاد هجومی حزب الله در مواجهه با داعش مشاهده کرددستیابی به توسعه با ایجاد ساختاری یک پارچه برای حضور زنان
دستیابی به توسعه با ایجاد ساختاری یک پارچه برای حضور زنان مشاور وزیر صنعت معدن و تجارت گفت در راستای دست یابی به توسعه نیازمند ایجاد ساختاری منسجم و یک پارچه در زمینه حضور مؤثر زنان در بخشهای مختلف هستیم به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران سهیلا جلودار زاده مشاوراحیاء تئاتر خیابانی در اصفهان
استانها جنوب اصفهان قلمکاریان خبر داد احیاء تئاتر خیابانی در اصفهان اصفهان – خبرگزاری مهر مدیر مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان با اشاره به اجرای عموهای فیتیله ای برای کودکان شکاف لب و کام گفت از ماه محرم با برگزاری تعزیه بار دیگر شاهد اجرای تئاتر خیابانی در این مجتمع در طپشت پرده عضویت زنان در داعش
پشت پرده عضویت زنان در داعش جذب زنانی از مناطق مختلف دنیا در گروه تروریستی داعش و یا ربودن زنان عراقی و سوری توسط اعضای این گروه طی سالهای اخیر به یکی از موضوعهای جنجالی رسانهها تبدیل شده است به گزارش نامه نیوز به نقل از العالم کاترین راسل سفیر صلح و مسؤول امور زنان وزارتکودکان قربانی خشونت در معرض ابتلا به بیماریهای روانی هستند
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد رحمانی عنوان کرد کودکان قربانی خشونت در معرض ابتلا به بیماریهای روانی هستند یاسوج – خبرگزاری مهر كارشناس بهداشت روان مركز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت کودکان قربانی خشونت آمادگی زیادی برای ابتلا به بیماریهای روانی و اختلالات رشد دارند بسینمای دفاع مقدس پاسخ ماست به ادامة آن جنگ که همچنان در عرصه های فرهنگی و روانی برپاست
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در بازدید از پشت صحنه فیلم سینمایی حکایت عاش سینمای دفاع مقدس پاسخ ماست به ادامة آن جنگ که همچنان در عرصه های فرهنگی و روانی برپاست خبرگزاری پانا مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی از پشت صحنه فیلم حکایت عاشقی به کارگردانی احمد رمضان¬زاده و به تهیه کنظام جهانی بر پایه سلطه آمریکا با چالش جدی مواجه شده است
معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری نظام جهانی بر پایه سلطه آمریکا با چالش جدی مواجه شده است خبرگزاری رسا ـ معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت امروز همه جهانیان از این که دنیا برپایه دستور چند کشور اداره شود خسته شده اند و نظام جهانی بر پایه سلطه آمریکا و زیر دست بپشت پرده اقبال زنان به داعش/خوش رقصی دختران در بزم داعش
پشت پرده اقبال زنان به داعش خوش رقصی دختران در بزم داعش جذب زنان اروپایی و برخی کشورهای عربی عضو گروه تروریستی داعش در حال افزایش است این گروهک ها از زنانی ۱۸تا ۲۵ساله تشکیل شده است افزایش حضور زنان در کنار گروه های تروریستی موجب شد که گردان هایی برای زنان در داعش تشکیل شود به گنقش تحصیلات و رسانه در زندگی زنان آفریقایی
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۸ تحصیلات و مهارتهای گفتاری با توانمندسازی زنان آفریقایی در استفاده از رسانه و آموزشهای مفید آن در بهبود کیفیت زندگی این زنان تاثیر چشمگیر دارد به گزارش سرویس زنان خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تحقیقات جدید از سوی هیئت سخنپراکنی آمریکا BBG و مورئیس مجمع بسیج جامعه زنان استان سمنان: فداکاری مادران و همسران شهدا دلیل مهم ماندگاری یاد شهیدان است
رئیس مجمع بسیج جامعه زنان استان سمنان فداکاری مادران و همسران شهدا دلیل مهم ماندگاری یاد شهیدان استرئیس مجمع بسیج جامعه زنان استان سمنان گفت فداکاری و ازخودگذشتگی مادران و همسران شهدا از دلایل مهم ماندگاری نام و یاد شهیدان راه خداست به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روهاشمپور در گفتوگو با فارس: دوست دارم «با اجازه» چالشی پیش برود/ برنامهای حقوقی برای همه مردم
هاشمپور در گفتوگو با فارس دوست دارم با اجازه چالشی پیش برود برنامهای حقوقی برای همه مردممریم هاشم پور مجری برنامه تلویزیونی بااجازه با تاکید بر ماهیت عمومی این برنامه گفت تلاش میکنم در اجرای برنامه این نکته را مد نظر داشته باشم که با اجازه بینندگانی از گروههای مختلفچالش سطل خون فعالان یهودی برای حمایت از غزه+فیلم
چالش سطل خون فعالان یهودی برای حمایت از غزه فیلمبه همت گروه یهودیان مخالف نسلکشی فعالان یهودی با ریختن سطلی از خون مصنوعی بر روی خود و قرائت متنی در نکوداشت شهدای حملات اسرائیل به غزه خواستار مجازات رژیم صهیونیستی از سوی مجامع بینالمللی شدند سایت جبهه جهانی مستضعفین نوشت بهخیابانخوابی همراه بیماران+ عکس
خیابانخوابی همراه بیماران عکستاریخ انتشار دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۰۹ همراهان بیماران شهرستانی کیلومترها راه طی میکنند تا از خدمات درمانی کلانشهر تهران بهرمند شوند آنها مانند یک پرستار در بیمارستان کار می کنند اما شبها روی صندلی یا کنار جوی در خیابان می خوابند به گزارکسی جزهمسران جانبازان و ایثارگران قادر به مقتل نویسی دفاع مقدس نیست/ بیان نقش زنان ایثارگر اگر تبدیل به یک فره
کسی جزهمسران جانبازان و ایثارگران قادر به مقتل نویسی دفاع مقدس نیست بیان نقش زنان ایثارگر اگر تبدیل به یک فرهنگ نشود تبدیل به یک برداشت مؤثر خواهد شد مدیر عامل باغ موزه دفاع مقدس گفت باید مقتلی در وصف عاشورای دفاع مقدس نیز نوشته شود و کسی جز همسران شهدا و جانبازان قادر به آن نی-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها