واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پشت پرده عضویت زنان در داعش
جذب زنانی از مناطق مختلف دنیا در گروه تروریستی داعش و یا ربودن زنان عراقی و سوری توسط اعضای این گروه، طی سالهای اخیر به یکی از موضوعهای جنجالی رسانهها تبدیل شده است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از العالم ، "کاترین راسل" سفیر صلح و مسؤول امور زنان وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که داعش 1500 تا 4 هزار نفر از زنان اقلیتهای دینی در عراق را ربوده است؛ در این بین شماری از زنان نیز به عضویت این گروه تروریستی در آمدهاند.
تعداد زنان اروپایی و برخی کشورهای عربی عضو گروه تروریستی داعش در حال افزایش است. براساس گزارشی که خبرگزاری فرانس پرس به نقل از دولت فرانسه منتشر کرده است، حدود 63 زن به گروه های تروریستی در عراق و سوریه پیوسته اند. این گزارش حاکی است که این زنان به خواست خود به تروریستها ملحق شدهاند. "سمیره" و "سابینا" دو دختر 15 و 16 ساله بوسنیایی که در اتریش زندگی میکردند، وین را برای پیوستن به گروه های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره ترک کردند.
البته این دو دختر نوجوان، تنها کسانی نبودند که اروپا را برای عضویت در گروه های تروریستی ترک کردند؛ و موارد دیگری در این زمینه وجود دارد؛ مانند "سعاد مراح" همسر محمد مراح فرانسوی که در سال 2012 چند عملیات تروریستی را در فرانسه انجام داد، به سوریه رفت تا در آنجا به همسر و فرزندانش ملحق شود.
"جراردین کاسوت" پژوهشگر و دانشجوی دکترای دانشگاه فرایبورگ در این رابطه می گوید: افزایش حضور زنان در کنار گروه های تروریستی موجب شد که گردانهایی برای زنان در داعش تشکیل شود. در همین راستا برای نخستین بار گردانهای "الخنساء" و "ام ریان" در شهر رقه سوریه، و پایگاه اصلی داعش به وجود آمدند. این گروهکها از زنانی 18 تا 25 ساله تشکیل شده است. گزارشها حاکی است که گردانهای الخنساء با تشکیل نیروهای گشت در خیابانهای رقه، به بازرسی زنان می پردازند.
سال گذشته و پس از دستگیری زنی به نام "جمانه حمید" در مرز لبنان این موضوع جدی تر شد. این زن قصد داشت با یک خودروی بمبگذاری شده از شهر مرزی عرسال لبنان عبور کند.
داعش مسؤولیتهای مختلفی را برای زنان عضو این گروه در نظر می گیرد؛ که از جمله آنها مراقبت از عناصر این گروه و فرزندانشان و تشویق آنان به ادامه راه است. اعلامیه های منتشر شده از سوی این گروه کاملا این موضوع را روشن می کند.
به عقیده کارشناسان، زنانی که در جوامع غربی خود را در حاشیه می دیدند، اکنون با عضویت در گروه های تروریستی نقش فعالی را برای خود یافتهاند. گروههای تروریستی به همین منظور به دختران میگویند که پایان دنیا نزدیک است و با دادن وعدههایی در آخرت سعی میکنند تفکرات تروریستی خود را وارد ذهن آنان کنند.
گروههای تروریستی از زنان به عنوان یکی از عوامل قدرت و ابزاری برای تشویق جنگجویان خود استفاده می کنند.
البته این پدیده جدید نیست، چرا که در سال 2002 چند زن چچنی در کنار 40 تروریست دیگر با پوشیدن کمربند انفجاری بیش از 800 نفر را در مسکو گروگان گرفتند. این گروگان گیری با کشته شدن 130 شهروند پایان یافت. از نظر برخی زنان عضو گروه های تروریستی، جنگ در سوریه در چارچوب جنگ با روسیه است.
طی سالهای اخیر گروههای تروریستی با جذب زنان و اعطای نقش و مأموریت به آنان در عملیات تروریستی، بسیار متحول شدهاند.
۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]