واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مراکز غربالگری چشم مجهزتر می شوند تهران - ایرنا - مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: متاسفانه به نظر می رسد خطای قابل توجهی در اجرای برنامه غربالگری تنبلی چشم در کشور وجود دارد، بنابراین درنظر داریم مراکز غربالگری چشم را مجهزتر کنیم.
تنبلی چشم یا «آمبلیوپی» نوعی اختلال بینایی است که اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، فرد را از یک چشم بسیار کم بینا یا نابینا می کند و با تشخیص به موقع، به راحتی و کاملا قابل درمان است.
دکتر «فرزاد محمدی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با یادآوری اینکه برنامه غربالگری تنبلی چشم بیش از 15 سال به ابتکار عمل سازمان بهزیستی اجرا می شود، افزود: طبق مطالعه در مرکز تحقیقات چشم پزشکی نور - به درخواست وزارت بهداشت -، میزان خطای اجرای برنامه غربالگری تنبلی چشم در کشور ارزشیابی شد.
وی تصریح کرد: هرچند بطور کلی اجرای این برنامه بسیار ارزشمند است، اما متاسفانه به نظر می رسد در عین حال خطای قابل توجهی دارد.
مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت گفت: بنابراین اکنون با نظر کارشناسان برنامه، در حال ارتقای اجرای برنامه غربالگری تنبلی چشم هستیم و شاید لازم باشد که دستگاه کامپیوتری اندازه گیری خطای انکساری (رفلکتومتر) را به بسته غربالگری تنبلی چشم اضافه کنیم تا میزان خطای این برنامه کاهش یابد.
محمدی افزود: با ارتقای برنامه غربالگری تنبلی چشم، مطمئن خواهیم شد که کودکان را بیهوده به متخصصان ارجاع نمی دهیم و مهمتر از آن، مطمئن می شویم کودکی را که نیاز به ارجاع به متخصص دارد، حتما شناسایی می کنیم.
وی تاکید کرد: ارتقای این برنامه موجب افزایش ضریب نفوذ پوشش برنامه غربالگری خواهد شد و برای اینکه این کار بهتر انجام شود با سازمان بهزیستی در اجرای این برنامه همکاری می کنیم.
** تدوین سیاست نامه آب سیاه
مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت گفت: لزومی ندارد برای همه بیماری های چشم، برنامه غربالگری در کشور انجام شود حتی برای بیماری مانند آب سیاه که شرایط غربالگری را دارد از نظرپاتوبیولوژی(بیماری شناسی و تست های تشخیصی) تقریبا تمام محققان دنیا بر این باورند که اجرای آن هزینه اثربخش نیست.
محمدی با بیان اینکه آب سیاه به گروهی از بیماریهای چشمی گفته می شود که درآن عصب بینایی در پی بالارفتن فشار چشم دچار آسیب می شود، افزود: برای یافتن مبتلایان آب سیاه در جامعه باید خیلی هزینه صرف شود به همین دلیل برنامه غربالگری آب سیاه حتی در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس و استرالیا هنوز اجرا نمی شود.
وی ادامه داد: با این وجود می توان فقط افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری را غربالگری کرد بطور مثال فردی که در خانواده اش سابقه آب سیاه دارد، خوب است که از این نظر غربالگری شود.
مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: درباره غربالگری آب سیاه یک سیاست نامه نوشتیم مبنی بر اینکه غربالگری آن را در کل جامعه مانند کشورهای دیگر توصیه نمی کنیم چون تحلیل ما این است که هزینه اثربخش نیست.
محمدی افزود: اما طبق این سیاست نامه، افراد بالای 50 سال با سابقه خانوادگی -داشتن یک فامیل درجه اول مبتلا به آب سیاه - باید غربالگری شوند.
وی گفت: برای بیماری های دیگر چشم مانند آب مروارید غربالگری لازم نیست زیرا در اینگونه بیماری ها دید افراد دید کم می شود و خود به متخصصان مراجعه و درمان دریافت می کنند.
اجتمام(4) ** 9185 ** 1071
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]