تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843431345




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفاوت‌های خودروسازان ایران و چین


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



تفاوت‌های خودروسازان ایران و چین
بازار چین در این چند سال اخیر که خودروسازیشان پیشرفت‌هایی داشته است شباهت‌هایی با بازار ایران در آن سال‌ها دارد. سال‌هایی که دوو در کرمان بود و پروتون نیز در بروجرد تولید ...



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز ، صنعت خودرو ایران سال‌هاست که درجا می‌زند و به ندرت اتفاق خوشایندی در آن رخ می‌دهد. شاید بعد از توقف پیکان همگان بر این عقیده بودند که صنعت خودرو کشور با تحولی عظیم روبه‌رو خواهد شد حال آنکه خودروهای دیگری هم در خطوط تولید خودرو‌سازان وجود دارد که دست کمی از پیکان نداشته و سابقه طولانی در تولید دارند. خودروهایی که سال‌ها پیش عمرشان به پایان رسیده اما هنوز هم در بازار ایران با قیمت‌هایی گزاف و کیفیتی به مراتب پایین به فروش می‌رسند. در روزهای گذشته صحبت‌هایی مبنی بر توهم چینی‌ها در رسانه‌ها منتشر شد. از اینرو در این گزارش قصد داریم تا به بررسی عملکرد خودروساز‌های دو کشور در بازار‌های مختلف و به‌ویژه بازار کشور تولید‌کننده بپردازیم.

بازار بی‌تنوع
بازار ایران به‌گفته افراد زیادی در انحصار دو خودروساز بزرگ بوده و دیگر شرکت‌ها سهم زیادی از آن ندارند. این در حالی است که بازار خودروهای وارداتی نیز منوط شده به حضور برخی خودروها که با قیمتی گزاف به فروش می‌رسند، خودروهایی که قیمت واقعیشان بسیار کمتر از قیمت‌های کنونی است. نکته دیگر اینکه که در بازار ایران خبری از خودروهای وارداتی ارزان‌قیمت نیست و همه این عوامل دست به‌دست هم داده تا بازار ایران باوجود داشتن پتانسیل بالا برای خرید یکی از کم‌تنوع‌ترین بازارها باشد. همین کم‌تنوعی و انحصار سبب شده تا خودروسازان ایران هیچگاه به فکر تولید و عرضه خودرویی جدید و البته با تکنولوژی روز دنیا نیفتند.

این در حالی است که در اوایل دهه 80شمسی، ایران‌خودرو در نمایشگاه بین‌المللی خودرو انواع مدل‌های خودرو ملی را اعم از کوپه، صحرا و زوبین به نمایش گذاشته بود. چراکه در آن زمان خودروهایی چون سیناد، مزدا، آنا، دوو و پروتون در بازار ایران حضور داشتند که هم بر تنوع بازار می‌افزود و مردم انتخاب‌های بیشتر داشتند و هم اینکه خودروسازانی چون ایران‌خودرو عرصه را برای حضور در بازار تنگ می‌دیدند و همه این عوامل سبب می‌شد تا خودروسازان داخلی درجا نزده و به صرافت تولید و عرضه خودروهایی جدید در کلاس‌های مختلف بیفتند. اما این پایان ماجرا نبود چراکه همه آن خودروها یکی پس از دیگری از بازار ایران جمع شدند و نتیجه این شد که با روی کار آمدن مدیرانی ناآگاه صنعت خودروسازی کشور روزبه‌روز رو به پس رفت گذاشت و حال دست به دامن خوروسازان چینی شده است.

در بازار چین چه می‌گذرد؟

بازار چین در این چند سال اخیر که خودروسازیشان پیشرفت‌هایی داشته است شباهت‌هایی با بازار ایران در آن سال‌ها دارد. سال‌هایی که دوو در کرمان بود و پروتون نیز در بروجرد تولید می‌شد، کیش‌خودرو هم سیناد‌ها را روانه بازار می‌کرد. در بازار چین، هم تعداد خودروسازان چینی زیاد است و هم اینکه خودروسازان بزرگ دنیا نیز در این کشور سایت تولیدی دارند. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم کمتر دیده شده که مردم چین سوار بر خودروهای چینی باشند.پس این نکته را نباید فراموش کرد که خودروسازان چینی برای فروش خودروهایشان در کشور خودشان کار بسیار سختی پیش‌رو دارند چراکه نه تنها با دیگر تولید‌کنندگان چینی در رقابت هستند بلکه با خودروسازان بزرگ دنیا همچون جنرال موتورز نیز باید دست و پنجه نرم کنند. رقابت با خودروسازان بزرگ دنیا نیز نیاز به ابزار‌هایی دارد که چینی‌ها در این چند سال اخیر سعی در به‌دست آوردن آن داشته‌اند که البته تا حد زیادی موفق بوده‌اند.

دلیل پیشرفت چینی‌ها در این چند سال اخیر این است که خودروهایی چون بیوک و فولکس واگن با قیمت‌هایی رقابتی در بازار چین وجود دارند به‌طوری‌که قیمت این خودرو‌ها نزدیک به محصولات چینی است. باتوجه به کم‌استهلاک بودن این خودروها و اقتصادی بودنشان، عرصه برای خودروهای چینی تنگ می‌شود پس خودروسازان چینی باید خودروهایی کیفی را تولید و روانه بازار کنند تا در بازار شکست نخورند. همه این عوامل سبب شده تا روزبه‌روز خودروهای چینی با کیفیت‌تر شده و مردم بیشتر به سمت این خودروها بیایند، نمونه بارز این مثال را می‌توان در بازار ایران به‌وضوح مشاهده کرد.

اما سیاست جالب چینی‌ها که می‌تواند برای رشد صنعت ما نیز مفید باشد صادرات محصولاتشان به کشور‌های دیگر است. چینی‌ها اگر چه در کشور خود آنطور که باید موفق نیستند و مردمشان کمتر سوار بر خودروهای چینی دیده می‌شوند اما در بازار‌هایی چون ایران و امریکای جنوبی از فروش بالایی برخودارند. خودروسازان چینی با خودروسازان مهم دنیا وارد تعامل شده‌اند و از دانش فنی این شرکت‌ها در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند. چینی‌ها می‌دانند که در بازار پر ازدحام کشور خود نمی‌توانند آنطور که باید موفق باشند از اینرو خود را محدود نکرده و دست به صادرات خودرو زده وسعی در به‌دست آوردن بازار دیگر کشور‌ها دارند. این درحالی‌است که با همکاری خودروسازان بزرگ توانسته‌اند در برخی کلاس‌ها در میان تولید‌کنندگان بزرگ دنیا به موفقیت برسند./ایران جیب/110
 




۱۹/۰۷/۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن