واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > راه و مسکن
فاینانس 80 درصدی چینیها برای فروش دکل به ایران/ صنعت کشتیسازی متولی ندارد
رئیس کمیته کشتیسازی انجمن مهندسی دریایی ایران با بیان اینکه چینیها 80 درصد قیمت دکل را بهصورت فاینانس کمبهره در اختیار بهره برداران قرار میدهند، به همین جهت بهره برداران میلی به خرید از داخل ندارند، گفت: صنعت کشتی سازی ایران بیپناه است و متولی خاصی ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، حمید زراعتگر امروز در نشستی خبری با اشاره به برگزاری شانزدهمین همایش صنایع دریایی با موضوع "صنعت دریایی و اجرای مقررات دریایی" در بندرعباس، گفت: در هفته دریانوردی قرار داریم و طبق برنامهریزیهای انجام شده، امروز 8 مهر ماه در هفته دریانوردی، به عهده انجمن مهندسی دریایی واگذار شده است.
وی با اشاره به برگزاری این همایش در تاریخهای 11 تا 14 آذر ماه در بندرعباس، بیان کرد: بندرعباس قطب صنعت دریایی کشور است و این همایشها زمینهسازی برای طرح موفقیتها و مشکلات بخش حمل و نقل و تجارت دریایی است تا بخشی از مشکلات را با خرد جمعی حل کند.
دبیر شانزدهمین همایش صنایع دریایی به ارائه دستاوردهای علمی در این همایش اشاره کرد و گفت: در همایش امسال هم افتتاحیه پروژه های بزرگ و دستاوردهای بخش دریایی را خواهیم داشت که با حضور مقامات کشوری انجام می گیرد. زراعتگر به برگزاری مسابقه شناورهای تندرو اشاره کرد و افزود: در توافق با سازمان بنادر و دریانوردی تلاش کردهایم نمایشگاههای دریایی کشور یکپارچهسازی شود.
وی با اشاره به اینکه امسال هم مانند سالهای گذشته آخرین اتفاقات صنعت دریایی را مرور می کنیم، گفت: بررسی آخرین دستاوردهای حمل و نقل دریایی کشور و شرایط جدید پس از رفع تحریمهای صنعت در این همایش مورد توجه قرار می گیرد.
دبیر شانزدهمین همایش صنایع دریایی بیان کرد: در پایان همایش قطعنامهای مصوب میشود و هدفگذاریهای سال آینده تعیین خواهد شد؛ در این راستا قطعنامه همایش پانزدهم نیز در اختیار کمیتهها قرار گرفته است تا ارزیابی موفقیتها از سال گذشته تاکنون انجام شود.
زراعتگر با اشاره به اینکه نیروی دریایی سپاه، نیروی دریایی ارتش و بخشهای مرتبط وزارت دفاع در این همایش حضور دارند، گفت: دانشگاههای امیرکبیر، شریف، مالکاشتر، امام حسین (ع)، خلیج فارس، بابل، خرمشهر و چابهار برای برگزاری این همایش با ما همکاری دارند.
همچنین پیمان مسعود زاده با تاکید بر اینکه باید از صنعت کشتی سازی حمایت کرد تا تولیدکننده و خریدار راضی باشند، بیان کرد: صنعت کشتی سازی ما بی پناه است و متولی خاصی ندارد. وی با انتقاد از اینکه برخی شرکتهای داخلی منتظرند تا تحریم ها برداشته شود و مسابقه برای خرید کشتی از خارج داشته باشند، گفت: از مسئولان خواهشمندیم که تجربه تحریم را مدنظر قرار دهند و از صنایع داخلی حمایت کنند. رئیس کمیته کشتیسازی انجمن مهندسی دریایی ایران با بیان اینکه اجاره روزانه دکلهای دریایی حدود 174 هزار دلار است، اظهار داشت: ساخت هر دکل حدود 170 تا 180 میلیون دلار کار در داخل کشور ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی صنایع دریایی باید شاخصهای رسمی آماری را اعلام کند که البته تاکنون این کار را انجام نداده است، افزود: در زمینه ساخت دکل، توانایی طراحی در کشور وجود دارد و حتی یکی از شرکتهای داخلی طراحی دکل را ثبت بینالمللی کرده است. مسعود زاده با تاکید بر اینکه در ساخت کشتی هم توان داخلی وجود دارد، گفت: در بحث تامین تجهیزات نیز به دلیل صرفه اقتصادی تجهیزاتی مانند موتور و ژنراتور وارداتی است اما در زمینه ساخت دکلهای حفاری اشتغالزایی خوبی در کشور صورت میگیرد و برای کشتیسازان داخلی تا 20 سال پروژه تعریف میشود.
رئیس کمیته کشتیسازی انجمن مهندسی دریایی ایران در خصوص تامین دکل های حفاری از کشورهای خارجی، اظهار داشت: وقتی چینیها 80 درصد قیمت دکل را بهصورت فاینانس کمبهره در اختیار آنها قرار میدهد دیگر انگیزهای برای خرید دکل از سازندگان داخلی باقی نمیماند.
۱۳۹۳/۷/۸ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]