تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مؤمن كم حرف و پر كار است و منافق پر حرف و كم كار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835686983




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو برداشت از «عکس سلفی با کعبه»


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دو برداشت از «عکس سلفی با کعبه»
چند هفته پیش از شروع مراسم حج، گروهی که کار تولیدات هنری را برعهده داشت فیلم کوتاهی را در یوتیوپ منتشر کرد تحت عنوان «حج یا حاجی»؟ در این نوار ویدیویی افزایش بهای حج و هزینه‌های جانبی آن به شیوه‌ای انتقادی به تمسخر گرفته شده بود.
به گزارش نامه نیوز، در گزارش منتشر شده در شفقنا که از السفیر ترجمه شده، آمده است: در یک بخش این فیلم مدیر یک شرکت گردشگری نشان داده می‌شد که مشغول فراهم کردن ابزارها و اسباب راحتی مسافرانش است؛ ابزارهایی که شرکت برای رقابت با دیگران وعده آنها را داده بود. از جمله این ابزارها و لوازم تهیه گروهی تصویربردار بود و وظیفه‌شان آنکه از حجاج تصویر گرفته و بلافاصله آنها را در صفحات اینتساگرام منتشر کنند.

این فیلم کوتاه با این پیام خاتمه پیدا می‌کرد که در چنین حال و هوایی دیگر جوانان قادر به رفتن به حج نخواهند بود و به دلیل هزینه‌های فراوانش باید قید آن را برای همیشه بزنند. در آخر پیشنهاد می‌کرد که بهتر است کسانی که نمی‌توانند به حج بروند در برابر یک تلویزیون بزرگ در خانه‌شان بایستید و خودشان در حالی عکس بگیرند که تلویزیون پشت سرشان مشغول پخش تصاویری از کعبه و طواف حجاج و غیره باشد، بعد این عکس‌ها را در فضای مجازی منتشر کنند تا از قافله تمدن عقب نمانند!

نکته‌ای که در این ویدیوی طنز نیز به چشم می‌خورد، پدیده عکس گرفتن حجاج از خودشان بود که در مراسم حج امسال نیز به شدت رواج داشت و تقریباً همه‌جا می‌شد برق فلاش دوربین‌ها را ملاحظه کرد که مشغول عکس گرفتن هستند. با زدن هر فلاش تصویری از یک حاجی گرفته می‌شد که او را در مراحل مختلف حج و اماکن گوناگون نشان می‌داد و او بلافاصله این تصویر را بر روی صفحات فضای مجازی منتشر می‌کرد تا همه دوستان و اقوام و خویشاوندانش نیز شاهد حضور او در آن مراسم باشند.

سفر حج برای بسیاری از انسان‌ها فرصتی است که تنها یک بار برای آدمی دست می‌دهد. برای همین است که می‌کوشند تا آن را مستند کنند. از این رو باید گفت تصویربرداری حجاج از خودشان در واقع بهانه‌ای است تا یک خاطره عظیم را ثبت و ضبط کنند. اماکن مقدس در مکه دارای تقدس ویژه‌ای است و دیدار آنها برای هرکس می‌تواند یک فرصت نادر باشد. از این رو مستند کردن چنین خاطراتی به شیوه تصویربرداری شخصی می‌تواند آمیزه‌ای از تهیه سند و نیز افتخار برای حجاج باشد بخصوص اگر آنها را بتواند در صفحات مجازی منتشر کند.

اما در کنار ارزش‌های معنوی حج، این مراسم حاوی ارزش‌های اجتماعی بخصوص در جوامع اسلامی است. وقتی کسی به حج می‌رود و مناسک آن را انجام می‌دهد یک صفت جدید پیدا می‌کند که دیگر همراه اسمش است و به او می‌گویند «حاجی». طبعاً تصویر گرفتن از خود و نمایش آن در شبکه‌های مجازی و اجتماعی در واقع به معنای ارسال یک پیام اجتماعی روشن به دیگران خواهد بود.

آرشیو تصاویر گرفته شده بر روی «اینستاگرام» و شبکه‌های اجتماعی اماکن مختلفی را نشان می‌دهد که از کعبه شروع و به کوه عرفات و حتی حمام‌های مکه و برج ساعت یا سایر مظاهر تفریحی و گردشگری عربستان سعودی ختم می‌شود. در این میان برج هتل‌های مکه جای خاصی در اکثر تصاویر گرفته شده از سوی حجاج دارد. تصاویری که عمدتاً به وسیله تلفن‌های همراه حجاج گرفته شده است.

با این حال برخی از روحانیون بر این باورند که رواج چنین پدیده‌ای می‌تواند معنویت یک مناسک مذهبی بخصوص حج را خدشه‌دار کند. برای همین مقامات عربستانی از ابتدای حج خواستار ممنوع کردن تصویربرداری در داخل مکه یا بقیه اماکن مقدس بودند. جنگ بر سر گرفتن یا نگرفتن تصاویر از خود در مراسم حج ابتدا با فتوای علی جمعه مفتی سابق مصر شروع شد، زیرا او معتقد بود که تصویر گرفتن از خود در حین انجام مراسم حج با تقدس شعائر دینی در تناقض است.

وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «اینکه یک حاجی از خودش در حین انجام مراسم عکس بگیرد یک نوع خودنمایی و تبرج بوده و مورد رضایت خداوند نیست». به دنبال او، شیخ صالح بن فوزان الفوزان عضو هیأت علمای عربستان سعودی تصویر گرفتن را ممنوع دانست و دستور داد دوربین‌های همراه برخی از حجاج را که اقدام به چنین کاری می‌کنند بشکنند. وی نیز معتقد بود که تصویر گرفتن ازخود در حین انجام مراسم حج مجاز نیست و باید فوراً جلوی آن گرفته شود.

به صورت رسمی نیز هیأت امر به معروف و نهی از منکر عربستان سعودی اطلاعیه‌ای را منتشر و در بین حجاج توزیع کرد که به محض شروع مناسک حج دریافت می‌کردند. در این اطلاعیه آمده بود که «در دوره اخیر دیده شده است حجاج بیشتر سرگرم تصویربرداری از خود شده و مهم‌ترین دغدغه‌شان همین می‌شود؛ به نحوی که آنها را می‌بینید در اماکن یا راهروهای مختلف بیشتر مشغول به آراستن و عکس گرفتن از خودشان هستند تا توجه به آئین‌های حج و این‌ها شایسته بیت‌الله الحرام نیست».

این اطلاعیه از آنها می‌خواست که در طول مراسم حج به جای گرفتن تصاویر مختلف از خود یا بستگانشان و مشغول شدن به این کارها، حجاج به فکر برگزاری آئین‌ها و نیایش‌هایی باشند که در این مناسک به آنها سفارش شده است.



منبع: ایسنا


۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن