واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت سالروز ولادت امام علی النقی(ع)؛ آموزگار حکمت و هدایت تهران- ایرنا- پانزدهم ذی الحجه سالروز ولادت امام علی النقی(ع) است، امام همامی که پرچمدار هدایت و روشنگری جامعه ی عصر خویش شد و به مبارزه با ظلم و ستم حاکمان ستمگر پرداخت.
امام علی النقی(ع) در پانزدهم ذی الحجه 212 هجری قمری در روستای صریا، نزدیک مدینه چشم به جهان گشود. پدر ایشان امام محمدتقی(ع) امام نهم شیعیان و مادر بزرگوارشان سمانه مغربیه بود.
کنیه ی آن امام همام «ابوالحسن» و از لقب های ایشان هادی، نقی،طیب، امین، ناصح، متوکل، فتاح، مرتضی و فقیه است.
امام هادی(ع) از پیشتازان و پرچمداران دانش، فرهنگ، تقوا و کمال به شمار می رفت و تمامی صفات نیک و مفاخر معنوی در وجود مبارک ایشان نقش بسته بود، امام علی النقی(ع) نفس زکیه و همتی عالی داشت و مظهر فضایل اخلاقی، کمالات نفسانی و الگوی حق جویان و ستم ستیزان بود.
امام هادی(ع) پس از پدر بزرگوارش در هشت سالگی به امامت رسید و دوره ی امامت آن حضرت 33 سال به طول انجامید.
امام علی النقی(ع) در زمان حکومت خلفای عباسی زندگی می کرد و در این فضای خفقان و فشار مانند چراغی روشن، امید را در دل مردم زنده نگه می داشت و در مدینه مردم را با قرآن و تفسیر صحیح آن آشنا می کرد. به دلیل روشنگری های امام(ع) حاکم مدینه در نامه ای دستگاه حکومت عباسی را از این موضوع آگاه کرد.
متوکل عباسی که به این نتیجه رسیده بود ممکن است شهرهای مکه و مدینه به فرمانبرداری از امام دهم شیعیان درآیند، آن حضرت را از مدینه به سامرا مرکز حکومت انتقال داد.
حکومت عباسی، امام هادی (ع) را سال ها در محله ی عسکر در شهر سامرا زیر نظر گرفت تا به این وسیله مانع از فعالیت های آن ایشان در هدایت و رهبری مردم شود.
امام هادی(ع) به همراه فرزندش امام حسن عسکری(ع) به «عسکریین» مشهور بودند زیرا خلیفه های عباسی آن 2 امام را از 233 هجری قمری در محله ی عسکر زندانی کردند.
درایت و بینش توحیدی امام(ع) سبب شد که دقیق ترین و عالی ترین معارف توحیدی و اعتقادی برای جهان اسلام به یادگار بماند. نیایش معروف به «جامعه کبیره» که در آن مقام امامان معصوم تبیین شده، نمونه ای از این آثار ارزشمند به جا مانده از آن امام بزرگوار است. امام علی النقی(ع) سرانجام در سوم رجب 254 هجری قمری به وسیله ی متوکل عباسی به شهادت رسید. آرامگاه امام هادی(ع) در شهر سامرا همواره پناهگاه شیفتگان و شیعیان جهان است.
در پایان به مناسبت سالروز ولادت امام هادی(ع) گزیده ای از سخنان ایشان را با هم مرور می کنیم:
** همانا که خداوند دنیا را سرای امتحان و آزمایش، آخرت را سرای رسیدگی، بلای دنیا را وسیله ثواب آخرت و ثواب آخرت را عوض بلای دنیا قرار داده است.
** هر کسی از خدا بترسد، مردم از او بترسند، هر که خدا را اطاعت کند، از او اطاعت کنند، هرکه مطیع آفریدگار باشد، باکی از خشم آفریدگار ندارد و هر که خالق را به خشم آورد، باید یقین کند که به خشم مخلوق دچار می شود.
** حسد نیکویی ها را نابود سازد، فخر فروشی، دشمنی آورد و خودپسندی مانع از طلب دانش است و به سوی خواری و جهل فرامی خواند، بخل ناپسندیده ترین خلق و خوی است و طمع خصلتی ناروا و ناشایست است.
** شخص شکرگزار به سبب شکر، سعادتمند تر است تا به سبب نعمتی که باعث شکر شده است؛ زیرا نعمت کالای دنیاست و شکرگزاری، نعمت دنیا و آخرت است.
** هرگاه در زمانه ای عدل بیش از ظلم رایج باشد، بدگمانی به دیگری حرام است مگر آنکه (آدمی) بدی از کسی ببیند و هر گاه در زمانی ظلم بیش از عدل باشد، نباید به کسی خوش بین باشد مگر اینکه به نیکی او یقین کند.
** بهتر از نیکی، نیکوکاری است، زیباتر از زیبایی، گوینده آن است، برتر از علم، حامل آن است، بدتر از بدی، عامل آن است و وحشتناک تر از وحشت، آورنده آن است.
** از کسی که بر او خشم گرفته ای، صفا و صمیمیت مخواه و از کسی که به وی خیانت کرده ای، وفا طلب نکن، از کسی که به او بدبین شده ای، انتظار خیرخواهی نداشته باش که دل دیگران برای تو همچون دل تو برای آنهاست.
با الهام از: سیره پیشوایان
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**م.ش**9131
17/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]