واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پرونده «بازی چوگان» در راه ثبت جهانی
مسئول پرونده ثبت چوگان در یونسکو گفت: فضا برای ثبت جهانی بازی چوگان به نام ایران در سازمان یونسکو فراهم است. ثبت چوگان به نام جمهوری آذربایجان هنوز در سازمان یونسکو قطعی نشده و ایران می تواند این بازی را به نام خود ثبت جهانی کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مسئول پرونده ثبت چوگان در یونسکو گفت: فضا برای ثبت جهانی بازی چوگان به نام ایران در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، «یونسکو» فراهم است.
مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در همایش علمی چوگان که در حاشیه اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان در حال برگزاری است، گفت: ثبت چوگان به نام جمهوری آذربایجان هنوز در سازمان یونسکو قطعی نشده و ایران می تواند این بازی را به نام خود ثبت جهانی کند.
فرهاد نظری، با بیان اینکه با اعتراض ایران، پرونده «چوگان جمهوری آذربایجان» به «چوگان با اسب قره باغ» محدود شد، افزود: بر خلاف تصور همگان، ما می توانیم چوگان را در پرونده ای جداگانه ثبت کنیم و این دو پرونده با هم تضادی پیدا نمی کند.
وی با اشاره به شکل گیری سازمان بین المللی میراث فرهنگی ناملموس گفت: در سال 2003 میلادی، کنوانسیونی در یونسکو با هدف محافظت از میراث فرهنگی ناملموس جهان تشکیل شد و شهرهای مختلف جهان از جمله اصفهان به آن پیوست. نظری با اشاره به اینکه ابعاد میدان نقش جهان اصفهان که در سال 1978 به عنوان دومین اثر ایران به ثبت جهانی رسیده است متاثر از زمین چوگان است، افزود: اما هنوز چوگان به نام ایران ثبت نشده است و باید این مهم، صورت گیرد.
مسئول پرونده ثبت چوگان در یونسکو با بیان اینکه کنوانسیون اجازه داده است که آثار فرهنگی ناملموس مشترک کشورها با همکاری یکدیگر به ثبت مشترک برسد، گفت: یکی از مشکلات فرا روی ما برای ثبت چوگان در یونسکو این است که هر کشور در سال فقط یک پرونده می تواند به ثبت برساند و ما اکنون پرونده های دیگری نیز برای ثبت داریم.
وی با بیان اینکه برنامه ما در این زمینه، تهیه پرونده مشترک با کشورهای پاکستان، تاجیکستان و افغانستان است، افزود: برخلاف میراث ملموس، رقابت برای ثبت انحصاری میراث فرهنگی ناملموس از سوی یونسکو ممنوع اعلام شده است، بنابراین ما هم می توانیم چوگان را به نام خود ثبت کنیم.
نظری با اشاره به اینکه روند بررسی هر پرونده در یونسکو حداقل 18 ماه زمان نیاز دارد، گفت: اگر ما موفق شویم پرونده چوگان ایران را تا فروردین سال آینده به یونسکو ارسال کنیم ، این پرونده در سال های2016 تا 2018 بررسی خواهد شد.
«اجلاس بین المللی میراث فرهنگی ناملموس»، از امروز به مدت سه روز در اصفهان برگزار می شود.
پنج شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]