واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
«جهان درگیر جنگ واحدهای پولی است»
«جهان درگیر جنگ واحدهای پولی امریکا، چین، روسیه و ژاپن است»
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز ، یک اقتصاددان امریکایی با زیر سوال بردن رشد اقتصادی کشورهای امریکا، چین، روسیه و ژاپن به پرس تیوی گفت جهان در جنگ واحدهای پولی بین این کشورها درگیر شده است.
مارک تورنتون، عضو ارشد «موسسه لودویگ وون میسس» در آلاباما و محقق «موسسه مستقل» کالیفرنیا روز چهارشنبه (۱۶ مهر، ۸ اکتبر) در گفتگو با پرس تیوی تاکید کرد: «متاسفانه جهان در یک جنگ واحدهای پولی بین امریکا، ژاپن، چین و روسیه گرفتار شده است و این مساله نرخ سود را در سطح بسیار پایینی نگاه داشته و ذخایر پولی و اعتباری را تا بیش از میزان عادی و پایدار افزایش داده است.»
تورنتون این سخنان را پس از انتشار گزارش صندوق بینالمللی پول مطرح کرد که در آن اعلام شده بود چین به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان از امریکا پیشی گرفته است.
به گزارش «بیزنس اینسایدر» طبق برآوردهای صندوق بینالمللی پول، اندازه اقتصاد امریکا ۱۷ تریلیارد و ۴۰۰ میلیارد دلار است که این رقم برای چین ۱۷ تریلیارد و ۶۰۰ میلیارد دلار است.
با این وجود این ارقام با توجه به هزینههای نسبی زندگی در این دو کشور که تحت عنوان «برابری قدرت خرید» شناخته میشود تعدیل شده است. طبق پیشبینی صندوق بینالمللی پول، بدون تعدیل قدرت خرید، تولید ناخالص داخلی امریکا در مجموع حدود ۱۷ تریلیارد و ۴۰۰ میلیارد دلار خواهد بود. این رقم برای چین، ۱۰ تریلیارد و ۴۰۰ میلیارد دلار است.
تورنتون افزود رشد اقتصادی امریکا در یک دهه اخیر عمدتا به دلیل استقراض وهزینه کردن دولت صورت گرفته است که به بدهی ملی گسترده و در نتیجه کسری بودجه منجر شد.
وی تصریح کرد: «در امریکا کسری بودجه عظیم دولت و بدهی ملی فزاینده، عامل عمده رشد تولید ناخالص داخلی بوده است.»
این اقتصاددان امریکایی در ادامه خاطرنشان کرد: « اتخاذ یک سیاست پولی رادیکال غیرقابل پیشبینی در راستای پایین نگاه داشتن نرخ سود» نیز به رشد اقتصادی ناپایدار منجر شد.
وی افزود سیاستهای چین برای رشد اقتصادی نیز سوال برانگیز هستند و در آینده پایدار نخواهند بود.
تورنتون تاکید کرد: «آنها (چینیها) سرمایهگذاریهای برنامه ریزی شده زیادی در زیرساختها، مسکن، فضاهای اداری و ساخت آسمانخراشهای غول پیکر دارند و با استفاده از سرمایهگذاری در زیربناها از موجودی عظیمی از این محصولات برخوردارند.»
چین با در اختیار داشتن حدود یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار اوراق قرضه وزارت خزانه داری امریکا همچنان بزرگترین طلبکار خارجی واشنگتن به شمار میرود.
امریکا، چین را متهم میکند که با دستکاری در واحد پولی خود بهای صادرات را کاهش میدهد.
تورنتون افزود: «رشد (اقتصادی) چیز خوبی است اما در مورد امریکا و چین ما باید این سوال را مطرح کنیم که آیا این رشد، طبیعی و پایدار است یا خیر.»/پرس تی وی/110
۱۷/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]