واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: دبیر هنری سمپوزیوم مجسمه سازی تبریز در گفت و گو با پانا مسئولین تم کار را در سمپوزیوم ها به هنرمند دیکته نکنند جعفرنجیبی؛ دبیرهنری سمپوزیوم مجسمه سازی تبریزگفت: مسئولین ازشورای هنری وازاساتید رشته های مجسمه سازی درگروه داوری و انتخاب آثار بهره ببرند، ضمن آنکه تم کاررا به هنرمند دیکته نکنند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۶ مهر ساعت 13:12
مهر93 آغاز سمپوزیوم ها، جشنواره ها و دوسالانه های بسیاری است که بسیاری از آنها درنیمه مهرماه به کار خود پایان دادند. سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی نیزازمجموعه رویدادهای ماه مهر بود که کارخود را ازاواسط شهریورماه آغازکرده بودو تا 15مهرماه دربرج میلاد درمعرض نمایش عموم بود که البته همزمان با سمپوزویم بین المللی تهران، سمپوزیوم ملی تبریز نیزدر حال برگزاری بود که اساتید صاحب نام هنرمجسمه سازی دبیری و داوری آن را برعهده داشتند. جعفرنجیبی از پیشکسوتان عرصه مجسمه سازی یکی ازهمین اشخاص بود که دبیرهنری سمپوزیوم تبریزرا برعهده داشت.
جعفرنجیبی درگفت وگو باخبرنگار فرهنگی پانا عنوان داشت: درسمپوزیوم تبریز217 اثر ازکل کشورحضورداشتند که قرارشده است که 46 مورد آن برای نمایشگاه و 12مورد آن برای اجرا انتخاب شوند.
وی بیان کرد: برگزاری سمپوزیوم های مجسمه سازی که در سال 93 در تهران و تبریزهمزمان شده بود موجب می شود که تصورعامه ای که نسبت به این رشته وجود دارد تغییر یابد و مشخص می شود که مجسمه سازی فرمیک و تجریدی است که برخی فرم ها معماری و برخی دیگر مفهومی است و کارهایی که اجرا می شود از ذهن هنرمند و مطالعاتی که انجام داده است نشات می گیرد که در زیبا سازی شهری نیزازالمان های معماری نیز بهره می گیرند.
این مجسمه ساز با اشاره به اینکه فرصتی برای بازدید از ششمین سمپوزویم بین المللی پیدا نکرده است و تنها از طریق عکس ها وکاتولوگ های این سمپوزویم از آثاردیدن کرده است اذعان داشت: معمولا کارهای هنرمندان خارجی پیشرفته تر از هنرمندان ایرانی است چرا که فضای آزاد و امکانات مختلفی نیز دراختیاردارند و بسیاری از آنها در سمپوزیوم های کشورهای مختلف شرکت کرده اند درحالی که شرکت در سمپوزیوم برای بسیاری از مجسمه سازان ایرانی تجربه اول است.
وی درپاسخ به این سوال که آثارساخته شده پس ازسمپوزیوم به کجا انتقال داده می شوند گفت: در شهرتبریزبلواری با نام شهریاروجود دارد که درکنارآن مسیری برای پیاده روی و فضای سبزموجود است که تمامی آثار آنجا چیده می شوند و نمایشگاهی برای بازید مردم شکل می گیرد .
نجیبی درپایان گفته های خود برای برگزاری نمایشگاه ها و سمپوزیوم ها در سال های بعدی تاکید کرد: مسئولین از شورای هنری وازاساتید رشته های مجسمه سازی درگروه داوری و انتخاب آثار بهره ببرند. ضمن آنکه زمینه اصلی کار رابه هنرمند دیکته نکنند و باید برای ساخت اثر هنرمند را آزاد گذاشت چرا که در حالی که خیلی از آثارتجریدی می شوند می توان ازفیگوراتیو هم در مجموعه کارها استفاده کرد. پرتره مشاهیر که با سنگ تراشیده می شوند هم می تواند تاثیرگذار باشد که البته اگرچه ممکن است هزینه های ساخت بالا باشد اما اثری که ساخته می شود در خور توجه است ضمن آنکه به جوایزی که برای برگزیدگان این نوع مسابقات تدارک می بینند توجه بیشتری شود تا بدین واسطه هنرمندان بیشتری را برای حضور و کار در این عرصه تشویق کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]