واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زمينخواري در شميرانات 65هزار ميليارد ريال به بيتالمال آسيب زد
100 نقطه جديد در حال تصرف در استان تهران شناسايي شده است كه هنوز تبديل به ويلا نشده و براي بازپسگيري اين مناطق شكايت به قوه قضائيه ارسال شده و به زودي قلع و قمع را با دستورات قضايي و نيروهاي انتظامي و امنيتي در خصوص پيگيري 42 پرونده تخلف زيست محيطي آغاز ميكنيم.
نویسنده : علي خدايي بيجاري
100 نقطه جديد در حال تصرف در استان تهران شناسايي شده است كه هنوز تبديل به ويلا نشده و براي بازپسگيري اين مناطق شكايت به قوه قضائيه ارسال شده و به زودي قلع و قمع را با دستورات قضايي و نيروهاي انتظامي و امنيتي در خصوص پيگيري 42 پرونده تخلف زيست محيطي آغاز ميكنيم.
سيد احمد نبوي، مشاور رئيس سازمان و مدير كل دفتر ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات سازمان حفاظت محيط زيست در نشست خبري با رسانهها به دستورات رياست سازمان حفاظت محيط زيست براي بازبينيهاي خارج از روال معمول پروندههاي زمينخواري و تصرفات غيرقانوني اشاره كرد و گفت: از دو ماه پيش با بررسيهاي صورت گرفته و شناسايي مناطق تصرف شده از سوي سازمان حفاظت محيطزيست شروع شده است.
وي از كشف زمينخواري بزرگ در مناطق حفاظت شده محيطزيست خبر داد و گفت: اين زمينخواري در منطقه حفاظت شده ورجين و قسمت جنوبي البرز مركزي صورت گرفته است و جادههاي اختصاصي آن با داشتن صورتجلسه صوري در منطقه حفاظت شده احداث شده است كه متأسفانه اين تخلفات 6 هزار و 500 ميليارد تومان به بيتالمال آسيب رسانده و حدود 300 هكتار از مساحت منطقه حفاظت شده تصرف شده است.
وي ادامه داد: براي42 پرونده طي سالهاي 92- 88 حكم دادگاه صادر شده است و سازمان حفاظت محيطزيست به واسطه بررسيها و اعتراضهاي مردم، شكايت را براي قوه قضائيه ارسال و دادگاه براي آن حكم صادر كرده كه متأسفانه اجرا نشده است و بخش بزرگي از اين پروندهها در خانه متهمان پيدا شده است. اين مقام مسئول با اشاره به پيگيري جدي پديده تصرفات غير قانوني در مناطق حفاظتشده سازمان حفاظت محيطزيست در دو ماه گذشته، گفت: 100 نقطه جديد در حال تصرف در استان تهران شناسايي شده كه هنوز تبديل به ويلا نشده است و براي بازپسگيري اين مناطق شكايت به قوه قضائيه ارسال شده است كه به زودي قلع و قمع را با دستورات قضايي و نيروهاي انتظامي و امنيتي در خصوص پيگيري42 پرونده آغاز ميكنيم. نبوي در ادامه گفت: در حوزه نظارتي، 50 مورد پرونده از بازرسي كل كشور به سازمان حفاظت محيط زيست ارسال شده كه اين سازمان موظف به پيگيري آن شده است و مربوط به هشت سال گذشته است.
حيدرزاده: برخورد با پديده زمينخواري شفافسازي شود
در اين نشست محمد هادي حيدرزاده، مدير كل سازمان حفاظت محيط زيست استان تهران تصرفات در شميرانات را اسفناك دانست و اظهار داشت: اين تصرفات به نوعي واگذاري است كه اصول قانوني و حقوقي آن رعايت نشده يا بدون هماهنگي صورت گرفته است. وي با بيان اينكه بيشترين ميزان تصرفات غيرقانوني زمين در استان تهران وجود دارد، گفت: به طور كلي تصرفات توسط اشخاص حقيقي و حقوقي انجام ميشود و در استان تهران هر دو نوع تصرف غيرقانوني وجود دارد. مدير كل سازمان محيط زيست استان تهران با بيان اينكه بيش از 40 در صد مناطق استان تهران جزو منطقه حفاظت شده است و مناطق حفاظت شده در استان تهران بيش از حد استاندارد است، تصريح كرد: وزارت نيرو در بحث رودخانهها، منابع طبيعي و سازمان حفاظت محيطزيست با پديده زمينخواري مقابله ميكند و كميته مقابله با ساخت و ساز غير مجاز از نظر قضايي موضوع مقابله با پديده زمينخواري را پيگيري ميكند. حيدرزاده با اعلام اين نكته كه24 هزار هكتار تصرفات غيرقانوني در استان تهران داشتهايم، اظهار داشت: بيشتر تصرفات غيرقانوني است كه بر اساس عدم نظارت مناسب در سالهاي 1388 تا 1392 به شدت افزايش يافته است.
تخريب زيستگاههاي حيات وحش پيامد زمينخواري است
مدير كل حفاظت محيط زيست استان تهران به تبعات مختلف تصرفات غير قانوني زمين در مناطق حفاظتشده اشاره كرد و گفت: اولين بحران آن از بين بردن زيستگاه حيات وحش است؛ چراكه كريدورهاي حيات وحش در تصرفات غير قانوني دچار مشكل شدهاند و در اين كريدورها ديواركشي و ويلاسازي صورت گرفته و حيات وحش نميتواند گدار كند و درون آميزي در گلههاي حيات وحش صورت گرفته و ميزان زاد و ولد موفق پايين آمده است و به شدت فون و فلور در استان تهران تخريب و تنوع ژنتيكي حيات وحش دچار مشكل شده است. حيدرزاده از شناسايي بيش از 30 مورد دخل و تصرف غيرقانوني در شش ماه گذشته امسال در مناطق حفاظت شده خبر داد و گفت: پيشبيني ميشود پروندههاي دخل و تصرف غير قانوني به 100 مورد برسد و شناسايي همچنان ادامه دارد. مدير كل حفاظت محيط زيست استان تهران با بيان اينكه مقابله با پديده زمينخواري و جلوگيري از ساخت و سازهاي غير قانوني مورد تأكيد مقام معظم رهبري است، افزود: در استان تهران بيشترين رفع تصرفات را نسبت به ساير استانها داشتهايم و شفافسازي پروندهها فضاي ناامني را در استان تهران به وجود ميآورد. وي با اشاره به رويكرد دولت تدبير و اميد در مقابله با تصرفات غير قانوني گفت: سازمان حفاظت محيط زيست پيگير پروندههاي زمين خواري در مناطق تحت مديريت است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]