واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۴۳ب.ظ)
رييس گروه توسعه فن آوري نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد: تکنولوژي ANG رقيب جدي براي CNG/ تکنولوژي ابداعي ايران براي حذف گازهاي اسيدي رييس گروه توسعه فن آوري نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت گفت: هر ۶ ماه يک بار يک تکنولوژي مورد نياز صنعت نفت را با فناوري نانو در کشور ارائه ميکنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر علي مراد رشيدي در جمع خبرنگاران حوزه انرژي گفت: در دنيا تکنولوژي CNG دارد جاي خود را به تکنولوژي ANG ميدهد اما در کشور ما هنوز اين تکنولوژي در مراحل اوليه کار قرار دارد.
وي ادامه داد: در تعليقات ۲ تا ۳ ماهه ايستگاههاي انتقال گاز، ۴ تا ۵ ميليون مترمکعب گاز طبيعي به هدر ميرود که با نصب جاذبهاي نانو و استفاده از تکنولوژي ANG ميتوانيم اين مقدار گاز را جمعآوري کنيم.
رشيدي تصريح کرد: در اين تکنولوژي همان ميزان گازي در مخازن CNG ديده ميشود با يک ششم فشار CNG ميتوانيم در مخازن ANG ذخيره کنيم که ميتوان با اين روش گاز طبيعي را با اتصال مخازن ANG روي تريلرها به مناطق دوردست فرستاد.
وي در خصوص جايگزيني ANG با CNG در خودروها گفت: من چند سالي است که به دنبال متقاعد کردن مسئولان مربوطه براي جايگزيني اين دو تکنولوژي با هم هستم که موفق نشدم، بايد متقاعد شوند که جايگزيني ANG با CNG لازم است.
اين محقق حوزه نانو ادامه داد: در اين صورت مخازن ANG را ميتوان به هر صورت دلخواه مثلا به صورت مکعب مستطيل طراحي کرد و در هر جاي خودرو کار گذاشت.
وي تصريح کرد: اکنون به دانش فني جاذب نانو در تکنولوژي ANG دست يافتيم و در حال حاضر در مرحله طراحي و ساخت مخزن هستيم و قرار است تا چند ماه اينده نخستين مخزن ANG را در يکي از ايستگاههاي انتقال گاز تست کنيم.
رشيدي افزود: بخش خصوصي با ما وارد مذاکره شده تا براي ايستگاههاي سوختگيري گاز طبيعي خانگي از تکنولوژي ANG استفاده کند.
رييس کارگروه توسعه و فن آوري نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينکه تکنولوژي نانو لولههاي کربني در جهان در اختيار ۴ کشور آمريکا، چين، آلمان و ژاپن است گفت: هماکنون ايران نيز اين دانش فني را دارد و روي به توليد رسيدن تجاري آن در داخل کشور متمرکز شدهايم.
وي افزود: مزيت ما اين است که ماده نانو لولههاي کربني را از گاز طبيعي توليد ميکنيم و از هر ۸ متر مکعب گاز طبيعي، يک کيلو از اين مواد توليد ميکنيم.
رشيدي تصريح کرد: تکنولوژي توليد نانولولههاي کربني را به شرکت دانشبنيان واگذار کردهايم که اين شرکت متعهد شده با ظرفيت ۱۸۰ تن در سال اين ماده را به توليد برساند که تا ۱.۵ سال آينده يعني حدودا ابتداي سال ۹۶ توليد صنعتي اين ماده آغاز ميشود.
وي ادامه داد: اين ماده در مرحله سيمانکاري چاههاي نفت به کار ميرود به طوري که در هر حلقه چاه به نيمتن از آن نياز داريم و اگر در سيمان صنعت ساختمان نيز از آن استفاده شود، اگر ۱۰ درصد از اين ماده به سيمان اضافه شود، ۴۵ درصد استحکام تراکم سيمان را افزايش ميدهد و اگر ۲۰ درصد به سيمان اضافه شود ۸۰ درصد به استحکام سيمان ميافزايد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه آلودگي بخارات بنزين در جايگاهها، خودروها و مخازن ذخيرهسازي زياد است، گفت: به دانش توليد نانو جاذبي رسيديم که با نصب آن به صورت پرتابل در پمپهاي بنزين بخارات بنزين منتشر شده در هوا را جمعآوري ميکند.
وي ادامه داد: ۷ ماه ديگر در يکي از ايستگاههاي پمپ بنزين ايران اين نانوجاذب نصب ميشود تا ميزان جذب بخارات بنزين آن تست شود، در صورت موفقيتآميز بودن عملکرد آن در تمام جايگاههاي بنزين کشور نصب خواهد شد.
وي بهرهگيري از تکنولوژيهاي نانو براي دستيابي به تکنولوژيهاي جديد صنعت نفت در پژوهشگاه صنعت نفت ساليان گذشته کليد خورده و در قالب ۱۰ طرح کلي براي صنعت نفت ورود به پژوهش در بحث نانو کردهايم.
رشيدي افزود: در ۵ سال گذشته به دستاوردهايي در حوزه نانومواد دست يافتيم و در يک سال گذشته به شاخصهاي خوبي رسيدهايم.
راشدي با بيان اينکه شبکه فناوريهاي نانو در پژوهشگاه صنعت نفت تشکيل شده گفت: ۳۰ طرح بزرگ در اين شبکه در حال پيگيري است که هر ۶ ماه يک بار يک تکنولوژي مورد نياز صنعت نفت را با فناوري نانو در کشور ارائه ميکنيم.
اين محقق حوزه نانو از توليد اکسيدهاي فلزي نانو ساختار در کشور خبر داد و گفت: در مود آزمايشگاهي در پژوهشگاه صنعت نفت ۳۰۰ کيلو در روز توليد اکسيدهاي فلزي نانوساختار آغاز شده که ۲۰ تا ۲۵ اکسيد فلزي در اين فرايند توليد ميشود.
وي افزود: به طور مثال در کشور سالانه ۲۰ هزار تن مصرف اکسيد روي داريم که وقتي اين اکسيدهاي فلزي به نانو ساختار تبديل شوند، ظرفيتاش يک و نيم برابر ميشود و باعث ميشود که هم مصرف مواد معدني کاهش يابد و هم از خامفروشي مواد معدني جلوگيري شود.
رشيدي با بيان اينکه براي جذب H۲S نيز از اکسيدهاي فلزي استفاده ميشود، گفت: اگر اين اکسيدهاي فلزي نانو ساختار شوند ظرفيت جذب ۱.۸ برابر ميشود.
وي ادامه داد: نانو لولههاي کربني در ساختار معمولي داراي اساس الماس و گرافيت است که اخيرا به ساختار گرافن رسيده که يک دهه روي آن کار کردهايم و در مود آزمايشگاهي توليد با ظرفيت ۲۰ تا ۱۰۰ تن در برنامه قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]