پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848602690
روشِ جا دادن بلندپروازیهای جوانان در قوطی کنسرو!
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
از افسانه فارغالتحصیلی تا بلندپروازیهای شکسته بال روشِ جا دادن بلندپروازیهای جوانان در قوطی کنسرو!
اول از همه میخواهم تکلیفم را با این واژه روشن کنم؛ فارغ التحصیل! بگذارید داخل گیومه هم قرار دهم که کاملاً رویش تأکید شده باشد و خوب زهرم را رویش خالی کنم: «فارغ التحصیل». حالا شد! مثل سنگی میماند که یک ورش نوشته باشند: «ز گهواره تا گور دانش بجوی» یک ورش هم: «فارغ التحصیل». بالاخره کدام ورش را قبول کنیم؟ آن روح توفنده و جان ناآرامی که مثل گردباد بین گهواره و گور میپیچد، یا آن روح ایستا و ساکنی که در واژه «فارغ التحصیل» وجود دارد؟
جام جم سرا: واژه «فارغ التحصیل» از آن واژههای پربسامدی است که در طول زمان، مشروعیت و وجاهتی هم کسب کرده است. جانمایه این واژه خیلی شبیه روح واژه «خسته نباشید» است که ما از اول صبح تا شب مثل نخود کشمش به همدیگر نثار میکنیم. وقتی به کسی میگوییم «خسته نباشید» اول خستگی را روی دوش او میگذاریم و بعد هم به او القا میکنیم که با وجود آن خستگی نباید احساس کند که خسته است. این تناقض نیست؟ هنوز طرف از رختخواب درست و حسابی کنده نشده به او میگوییم خسته نباشید. لابد منطق خاص خود را هم دارد. خسته نباشید که هشت ساعت خوابیدید و خستگی درکردید.
روح فرهنگ عمومی را واژههایی میسازند که بین عامه و در دهانها میچرخند و از فرط تکرار مقبولیت مییابند. کسی بعد از 30 سال، مُهر بازنشسته و بازنشستگی به دست و پا و چشم و گوش و ذهن و زبانش میخورد. هر جا که میرود و هر کاری که میکند مُهر بازنشسته با اوست. بلند میشود بازنشسته است، مینشیند بازنشسته است، راه میرود بازنشسته است، میدود بازنشسته است. او مجبور است در کالبد این کلمه که تداعی کننده رکود و نشستن است فرو برود در حالی که شاید بهاندازه یک جوان انرژی ذهنی دارد، ولی ما با آن واژه بازنشستگی، ترمزی را به پاهای او میبندیم که نیازی به آن ندارد. شاه عباس با اینترنت پرسرعت بر ایوان عالی قاپو به نظرم بهترین اتفاق خبری آزمونهای سراسری - کنکور- نشان دادن آدمهایی است که به فاصله چندین نسل روی فصل مشترکی به نام صندلی کنکور مینشینند و کنار هم به سؤالات پاسخ میدهند؛ پدربزرگ 65 سالهای که عشق ادامه تحصیل است کنار جوانی 16 – 17 ساله یا حتی کمتر مینشیند. فاصله آنقدر عظیم است که انگار شاه عباس را با اینترنت پرسرعت و لپ تاپ بر ایوان علی قاپو در نقش جهان نشانده باشیم، اما فصل مشترکی به نام آموختن این فاصلهها را طی میکند و آدمها را به هم سنجاق میزند. من هر ماه بیشتر از پنج دقیقه به گذشتهام فکر نمیکنم ما گاهی بیش از حد درگیر گذشتههایمان میشویم. به قول ریموند کارور، نویسنده امریکایی در مجموعه داستان کوتاه «کلیسای جامع» من هر ماه بیشتر از پنج دقیقه به گذشتهام فکر نمیکنم. بسیاری از ما وقتی به هر دلیل موقعیتی را در یک زمان خاص از دست میدهیم کل قضیه را رها میکنیم و به خاطر یک دستمال، قیصریه را به آتش میکشیم پس کارمان میشود رجعتهای وسواس گونه به گذشته و افسوس موقعیت تحصیلی که از دستمان رفته است. اما دیدار با آدمهایی که بعد از یک یا دو دهه مصاف با گردابهای درونی یا بیرونی که در زندگی داشتهاند دوباره به سمت تحصیل بازگشتهاند، این امید را در ما زنده میکند که میتوان در هر سنی آموخت و یاد گرفت.
باطلالسحر این گفته ویران کننده که «بالا رفتن سن مانعی برای یادگیری است» و «آموزش یک بازه زمانی خاص دارد» نگاهی به دور و بر انداختن است از توالی فصلها که تازگی و کهنگی کنار هم قرار میگیرند و از دل کهنگی تازگی میزاید.
همچنان که طبیعت بیرونی ما مدام در مصاف کهنگی و تازگی قرار دارد و توالی پاییز و بهار را در درون خود میپذیرد، این توالی و چرخشها میتواند در درون ما اتفاق بیفتد و مدام با پوست اندازیهای مکرر به دنبال تحصیل رموزی باشیم که از چشمهای ما دور ماندهاند.
بادکنک، مدرک، پول چرا دانشجوها وقتی میخواهند وارد دانشگاه شوند چنان انرژی و انگیزهای دارند که به عنوان تفریح آخر هفته میخواهند سیارهها را از مدارشان خارج کنند یا دست کم تعداد اقیانوسها و قارهها را کم و زیاد کنند و طرحی نو دراندازند و دنیا را سر و ته کنند اما وقتی یک ترم را در دانشگاه پشت سر میگذارند مثل بادکنکی که سوراخ شده، فیس میخوابند و از آن به بعد میشوند آدمهای متوسط شب امتحانی کپی کار جزوههای دیگران؟ آدمهای مطیع و سر به زیری که جز در چارچوبهایی که به آنها گفته میشود فکر نمیکنند. اشکال کار از کجاست؟ چرا اشتها و ولع ما بسیار زودتر از آنچه فکر میکنیم فروکش میکند؟
اگر بهترین استعدادها در چرخهای قرار بگیرند که به آنها گفته میشود مدرکی بگیرند و بروند بیرون و پولی دربیاورند آنها هم نهایتا استعداد خود را در همین چرخه به جریان خواهند انداخت و به پایان خواهند رساند.... پس چه کسی مسئولیت حفظ و تأیید بلندپروازیهای جوانها را در کشور دارد؟ زیر پالسهای کلیشه «دکتر – مهندس» زندگی میکنیم یکی از اتفاقات جالب در خانوادههای ایرانی از زمان شکلگیری دانشگاهها در کشور، نوع واکنش و مواجهه آنها با رشتهها و گرایشهای تحصیلی است. کلیشه رایج «دکتر – مهندس» که هنوز هم در افکار خانوادههای ایرانی جریان دارد و به جوانها دیکته میشود – گرچه در سالهای اخیر کمی رقیقتر شده است – نشان دهنده دو گرایش مرسوم به رشتههای پزشکی و فنی - مهندسی است. اگر بپذیریم آدمیان در رنگین کمانی از طیفهای استعداد به دنیا میآیند، کسی هوش فنی دارد، دیگری هوش ریاضی، آن دیگری هوش موسیقایی، هوش نقاشی، هوش بدن و ورزش، هوش روایت و داستان پردازی و... در آن صورت میتوان به این فکر کرد که جامعه همه این هوشها را بپذیرد و به حساب آورد
اینکه چرا خانوادهها چنین تمایلاتی دارند، نیاز به واکاوی تاریخی و ارزشگذاریهای اجتماعی و اقتصادی جامعه ایران نسبت به تخصصهای گوناگون دارد، با این همه نمیشود منکر این شد که خانوادهها در جهت دادن ذائقههای جوانان خود به سمت رشتهها درگیر پالسهایی هستند که از روابط اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی درون همان جامعه میگیرند و به صورت دغدغه به فرزندان خود منتقل میکنند.
احساس نیاز به یک تخصص از کجا میآید؟ یک نکته کلیدی در این باره این است که ما هنوز در ارزشگذاری نسبت به مفهومی به نام «کار»، دچار ضعفهای زیادی هستیم. شاید اگر همین موضوع را خوب و دقیق کالبدشکافی کنیم به پاسخ بسیاری از سؤالاتمان در این باره برسیم.
نکته مهم دیگر که از دل این سؤال ایجاد میشود این است: جامعه به چه تخصصهایی احساس نیاز میکند و چه تخصصها و گرایشهایی را پس میزند و قبول میکند؟
مثلا جامعهای به یک جراح مغز و اعصاب احساس نیاز میکند اما همان جامعه ممکن است به یک روانشناس احساس بینیازی کند و وجود او را یک وجود تشریفاتی و لوکس بداند. اگر این تفکر در لایههای فرهنگی آن جامعه رسوخ داشته باشد که اولا ذهن و روان چیز مهمی نیست یا ذهن و روان زخم برنمیدارد و زخم هم بردارد مثل یک زخم سطحی روی پوست، خودش خود به خود خوب میشود و خوب هم نشود مهم نیست چون در معرض دید نیست، معلوم است که آن جامعه، تخصصی به نام روانشناسی را پس میزند و کار روانشناس را جدی نمیگیرد. از سوختن واشر سرسیلندر تا نیاز به شاعر اگر در یک جامعه، باز کردن موتور یک خودرو و تعویض واشر سرسیلندر و بستن دوباره آن یک کار مفید و خوب تلقی شود –که البته همین طور است چون موتور یک خودرو را دوباره در چرخه مصرف قرار داده است - اما احضار آگاهانه کلمات و نوشتن یک مقاله یا گزارش خوب در یک روزنامه کار مفید تلقی نشود، معلوم است که جامعه کدام تخصص را پس خواهد زد و به زبان بیزبانی اعلام بینیازی خواهد کرد.
اگر بپذیریم آدمیان در رنگین کمانی از طیفهای استعداد به دنیا میآیند، کسی هوش فنی دارد، دیگری هوش ریاضی، آن دیگری هوش موسیقایی، هوش نقاشی، هوش بدن و ورزش، هوش روایت و داستان پردازی و... در آن صورت میتوان به این فکر کرد که جامعه همه این هوشها را بپذیرد و به حساب آورد.
اما اگر فقط یک طیف از رنگین کمان پذیرفته شود چطور؟
جامعه به همان میزان که به کار فنی و صنعتی نیاز دارد به الهیات هم نیاز دارد و به این نیاز باید پاسخ داده شود. همانطور که به پزشک نیاز دارد به شاعر هم نیاز دارد. تخصصهایی که کنار هم قرار میگیرند ولی ما گاهی آنها را علیه هم میبینیم. (آیدین تبریزی/ایران)
سه شنبه 8 مهر 1393 14:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
به خاطر بها دادن به جوانان راه سختی داریم سمندر: به پتانسل و قابلیتهای تیم، اعتقاد کامل داریم/ وضعیت گسترشفو
به خاطر بها دادن به جوانان راه سختی داریمسمندر به پتانسل و قابلیتهای تیم اعتقاد کامل داریم وضعیت گسترشفولاد هر ۱۰۰ سال یکبار رخ میدهدمدیرعامل باشگاه گسترش فولاد تبریز درخصوص عملکرد این تیم در فصل جاری لیگ برتر اظهارداشت مدیریت باشگاه به پتانسیل ها و قابلیت های تیم اعتقاد کنوجوانان آستارایی با ربات های خود ساخته مسابقه دادند
نوجوانان آستارایی با ربات های خود ساخته مسابقه دادند آستارا ـ ایرنا ـ نوجوانان آستارایی با ربات های خود ساخته در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان مسابقه دادند مسوول اجرایی این مسابقه رباتیک روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت این مسابقه با شرکت 10 نفر در رده سنی نوجوانانفرمانده سپاه انصار الحسین(ع) استان همدان تاکید کرد واکسینه کردن جوانان با سوق دادن آنها به سمت ورزش
فرمانده سپاه انصار الحسین ع استان همدان تاکید کردواکسینه کردن جوانان با سوق دادن آنها به سمت ورزشفرمانده سپاه انصار الحسین ع استان همدان با تأکید بر ایجاد امکانات ورزشی و تفریحی برای جوانان گفت برای واکسینه کردن جوانان باید آنان را به سمت و سوی فعالیتهای ورزشی سوق دهیم بهفرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان: جوانان ایرانی در جنگ، درس بزرگی به ژنرالهای کهنهکار عراقی دادند
فرمانده سپاه انصارالمهدی عج استان زنجان جوانان ایرانی در جنگ درس بزرگی به ژنرالهای کهنهکار عراقی دادندفرمانده سپاه انصارالمهدی عج استان زنجان گفت جوانان ایرانی در دوران دفاع مقدس در قالب سپاه ارتش و بسیج درس بزرگی به ژنرالهای کهنهکار و آموزش دیده عراقی دادند به گزارشتیم فوتبال جوانان ایران برابر قطر به پیروزی رسید |اخبار ایران و جهان
تیم فوتبال جوانان ایران برابر قطر به پیروزی رسید کد خبر ۴۳۵۳۸۱ تاریخ انتشار ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۰ - 18 September 2014 تیم فوتبال زیر 19 سال ایران که در کیش حضور دارد نخستین دیدار تدارکاتی خود برابر تیم جوانان قطر را با پیروزی پشت سرگذاشت به گزارش مهر تیم فوتبال جوانان ایرانپیروزی تیم ملی جوانان مقابل قطر در دیداری دوستانه
پیروزی تیم ملی جوانان مقابل قطر در دیداری دوستانهنخستین دیدار دوستانه ایران مقابل تیم ملی قطر با پیروزی تیم ملی زیر 19سال ایران به پایان رسید به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال تیم ملی جوانان ایران از ساعت 15 30 در ورزشگاه المپیک به مصاف قطر رفت که در نهایتتشکیل ائتلافی بینالمللی برای پایان دادن به اشغالگری تلآویو ضروری است
تشکیلات خودگردان تشکیل ائتلافی بینالمللی برای پایان دادن به اشغالگری تلآویو ضروری است خبرگزاری رسا ـ سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین در اظهاراتی اعلام کرد که اشغالگری تلآویو منشأ تنشهای کنونی منطقه است و باید اول این موضوع حل شود به گزارش خبرگزاری رسا نبیل ابوردیآماده سازی 29 داستانک برای نوجوانان
به کوشش سوره مهر صورت گرفت آماده سازی 29 داستانک برای نوجوانان خبرگزاری رسا ـ مهمانهایی با کفشهای لنگه به لنگه 29 داستانک برای نوجوان اثر محمد گودرزی و اسماعیل اللهدادی است به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سوره مهر «مهمانهایی با کفشهای لنگه به لنگه&رئیس اداره ورزش و جوانان آبادان خبر داد برگزاری 44 تورنمنت کشوری استانی و محلی در جشنواره مهر اروند
رئیس اداره ورزش و جوانان آبادان خبر دادبرگزاری 44 تورنمنت کشوری استانی و محلی در جشنواره مهر اروندرئیس اداره ورزش و جوانان آبادان از برگزاری 44 تورنمنت کشوری استانی و محلی در جشنواره فرهنگی ورزشی مهر اروند خبر داد پیمان ادیبی امروز در حاشیه آغاز بهکار جشنواره فرهنگی ورزشی مهر اپژوهشگران هشدار دادند: بیش از 40 ساعت در هفته کار نکنید
جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۷ پژوهشهای دانشمندان دانشگاه ملی سئول نشان داد بیش از 40 ساعت کار در هفته برای قلب مضر است به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان بیش از 40 ساعت کار در هفته منجر به استرس نارضایتی و عوامل خطرساز بیماریزا میشود محققان بسرپرست تیم تکواندو نوجوانان ذوبآهن: نتوانستیم نتایج خوب فصل گذشته را در لیگ تکواندو تکرار کنیم
سرپرست تیم تکواندو نوجوانان ذوبآهن نتوانستیم نتایج خوب فصل گذشته را در لیگ تکواندو تکرار کنیمسرپرست تیم تکواندو نوجوانان ذوبآهن گفت با توجه به اینکه بسیاری از بازیکنانمان را از دست دادیم نتوانستیم نتایج خوب فصل گذشته را در لیگ تکواندو نوجوانان تکرار کنیم جواد ابنیمین امروز دذوالفقارنسب: منتخب جوانان یک استان بهتر از تیم امید نتیجه میگرفت!
جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۴ ۵۲ کارشناس فوتبال و مربی تیم ایران در جام جهانی 98 گفت اگر منتخبی از جوانان یک استان ایران بهتر از تیم ملی امید در اینچئون نتیجه میگرفت بیژن ذوالفقارنسب در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایسنا درباره ناکامیهای تاریخی تیم ملی فوتبال امید در بازیهای آسیاییروشنفکران لیبرال منش و سکولار اندیش گمراه کننده جوانان هستند
حجتالاسلام پناهیان روشنفکران لیبرال منش و سکولار اندیش گمراه کننده جوانان هستند خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه متحجرین و روشنفکران لیبرال منش و سکولار اندیش عامل اصلی گمراهی جوانان هستند خواستار بیان تحلیلهای درست تاریخی برای جلوگیری از گمراهی افراد شد بهدر رده سنی جوانان رقابتهای پهلوانی و زورخانهای کشور در کرمان آغاز شد
در رده سنی جوانانرقابتهای پهلوانی و زورخانهای کشور در کرمان آغاز شدرقابتهای پهلوانی و زورخانهای قهرمانی کشور در رده سنی جوانان با حضور 14 تیم در کرمان آغاز به کار کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان آیین گشایش رقابتهای پهلوانی و زورخانهای قهرمانی کشور پنجشنبه شب با حضور فمردم باشت 50 دستگاه ماهواره خود را تحویل دادند
مردم باشت 50 دستگاه ماهواره خود را تحویل دادند گچساران - ایرنا - فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت مردم ولایتمدار شهرستان باشت با تحویل خودجوش 50 دستگاه تجهیزات ماهواره مقام نخست استقبال از این طرح را به نسبت جمعیت در این استان دارند سردار یونس امیری روز پنجشنبه در گفت وتيم جوانان ايران برابر قطر به پيروزي رسيد
تيم جوانان ايران برابر قطر به پيروزي رسيد تيم فوتبال زير 19 سال ايران که در کيش حضور دارد نخستين ديدار تدارکاتي خود برابر تيم جوانان قطر را با پيروزي پشت سرگذاشت تیم فوتبال جوانان ایران که خود را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا آماده می کند در اردوی تدارکاتی کیش به مصبرگزاری نخستین جلسه "شورای عالی جوانان" در دولت یازدهم، اول مهر
جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۱ معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت با رایزنیهای انجام شده نخستین جلسه شورای عالی جوانان در دولت یازدهم اول مهرماه برگزار میشود دکتر محمود گلزاری در گفتوگو با خبرنگار سرویس جوانان خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اعلام این خبر-