محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830878295
نیمی از دانشآموزان با صبحانه بیگانهاند
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
نیمی از دانشآموزان با صبحانه بیگانهاند
بررسیهای انجام شده توسط سازمان بهبود و تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان میدهد دانشآموزانی که صبحانه میخورند در مدرسه تمرکز بیشتری دارند و قدرت یادگیریشان بیشتر است اما دانشآموزانی که صبحانه نمیخورند حافظه کوتاه مدتشان صدمه میبینند و تمرکزشان در کلاس کم است.
جام جم سرا: در این بررسیها آمده: فقط 42 درصد دانشآموزان در هر 6 روز هفته که به مدرسه میروند و 90 درصد دانشآموزان در روزهای تعطیل و جمعه صبحانه میخورند و این در حالی است که تغذیه دانشآموزانی که در سن رشد هستند، اهمیت زیادی دارد. کارشناسان معتقدند، دانشآموزان نیازهای تغذیهای خاص خود را دارند و برای اینکه رشد جسمی خوبی داشته باشند و میزان یادگیریشان در حد مطلوب و مناسب باشد، باید غذای کافی، متنوع و منظمی مصرف کنند. کودکی که گرسنه باشد، یادگیری و تمرکز کافی ندارد. پس تنها مصرف 3 وعده غذای اصلی در این سن کافی نیست و میانوعدهها نقش مهمی پیدا میکنند.
آنان معتقدند، مواد غذایی نظیر خشکبار و انواع میوههای خشک شده، با بسته بندیهای بهداشتی بویژه خرما، انجیر، توت، کشمش، ســویا و انواع شــیر و فرآوردههای آن، قندهایی که به صورت فوری جذب میشوند مانند آب میوهها، عسل و مربا و همچنین مواد قندی را که دیرتر جذب میشوند مانند نان و کیک صبحانه باشد.
دکتر علی راستی متخصص تغذیه در مورد نوع تغذیه دانشآموزان میگوید: «انتخاب میانوعده مناسب دانشآموزان نقش مهمی در سلامت آنان دارد زیرا عادات غذایی درست را پایهریزی میکند و از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و چاقی جلوگیری میکند.»
وی میوهها و سبزیها را از موادغذایی مهم برای میانوعده دانشآموزان ذکر میکند و میافزاید: «اغلب کودکان و نوجوانان به میزان لازم میوه و سبزی مصرف نمیکنند، بنابراین میوههای خشک و برگهها مانند کشمش، برگه هلو و زردآلو بخصوص اگر بدون شکر باشد جایگزین مناسبی برای میوهها هستند که دانشآموزان میتوانند در زمانهای تفریح در مدارس میل کنند. » این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه غلات، مغزها، لبنیات کمچرب و نوشیدنیهای سالم از میانوعدههای مناسب برای دانشآموزان است خاطرنشان میکند: «والدین باید غلات کامل در اختیار دانشآموزان قرار دهند زیرا نسبت به غلات تصفیهشده، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارند به عنوان نمونه نان سنگک و ماکارونی سبوسدار نمونههایی از غلات کامل هستند.»
وی در مورد علت صبحانه نخوردن دانشآموزان تأکید میکند: «صبحانه نخوردن بچهها در ایام مدرسه دلایل مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها، برنامه خوابشان است. برنامه خواب بچهها ارتباط مستقیمی با برنامه غذاییشان دارد. آنان معمولاً در فصل تابستان به دیر خوابیدن در شب عادت میکنند و برنامه خوابشان نامنظم میشود و در آغاز سال تحصیلی زمان زیادی لازم است تا خوابشان منظم شود، به همین دلیل هنگام صبح بیاشتها هستند و صبحانه نمیخورند. برای پیشگیری از بروز این مشکل، والدین باید چند روز مانده به بازگشایی مدارس، برنامهریزی کنند تا بچهها زودتر بخوابند و صبح زودتر از خواب بیدار شوند.»
دکتر راستی میگوید: «یکی دیگر از دلایل صبحانه نخوردن بچهها، داشتن حالتهای اضطرابی است و ممکناست با خوردن صبحانه دچار حالت تهوع شوند. در چنین مواردی والدین باید علت اضطراب کودک را پیدا و آن را کنترل کنند. علاوه بر این، وعدههای کمحجم و پر پروتئین را برای وعده صبحانه کودکشان انتخاب کنند؛ یک ساندویچ کوچک شامل نان و پنیر و گردو، صبحانه مناسبی برای این دانشآموزان است، به شرط آنکه بعد از آن، میان وعده سالمی نیز باشد.»
وی با اشاره به این مطلب که تغذیه نامناسب در فرایند یادگیری دانشآموزان تأثیر صددرصد داشته و میزان آن را کاهش میدهد، میافزاید: «اگر دانشآموزی تغذیه درستی در مدرسه نداشته باشد از ساعت 10 صبح به بعد تمرکز خود را ازدست میدهد.»
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه ذائقه کودکان در خانوادههایی که الگوی غذایی سالمی ندارند، بیشتر به غذاهای سرخشده و آماده مصرف عادت میکند، میافزاید: «به مرور زمان تمایل کودک به یک وعده غذایی سالم مانند صبحانه کم میشود، در حالی که صبحانه یک وعده غذایی کامل و تأثیرگذار در سلامت دانشآموزان است و قدرت یادگیری و تمرکز آنها را بالا میبرد. افرادی که صبحانه نمیخورند، در درازمدت چاقی یا لاغری به سراغشان میآید. از آنجا که نخوردن صبحانه باعث میشود احساس گرسنگی بر فرد چیره شود، از غذاهای پرکالری مصرف میکند و چاق میشود. گاهی هم افرادی که عادت به خوردن صبحانه ندارند، چون غذای کافی در طول روز دریافت نمیکنند، به مرور زمان لاغر میشوند.»
دکتر رضا رحمانی متخصص تغذیه هم در مورد تغذیه دانشآموزان میگوید: «دریافت وعدههای غذایی در فواصل منظم و با تنوع کافی، برای دانشآموزان ضرورت دارد و این در حالی است که مهمترین وعده غذایی آنان صبحانه است که بدن را برای فعالیتهای روزانه آماده میکند از این رو وعدههای غذایی باید حاوی لبنیات، نان و غلات، میوه و سبزی، آبمیوه و مغزدانهها باشد.»
وی با بیان این مطلب که کودکان بعد از صبحانه در طول روز به یک میانوعده نیاز دارند، میافزاید: «میانوعدهها باید انرژی کافی را به بدن کودک برساند و در عین حال موادمغذی موردنیاز او را تأمین کند. لقمههایی مانند نان و پنیر و گردو، میوهها و آبمیوههای تازه و سبزیهایی مانند هویج و خیار، بسیار مفیدند. میوه و سبزیها هم از نظر رنگ و هم از نظر ترد بودن، میتواند جایگزین بسیاری از میانوعدههای صنعتی شود.»
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآوری میکند: «داشتن وقت مناسب برای صرف ناهار، در سلامت تغذیه دانشآموزان بسیار اهمیت دارد. اگر کودک برای ناهار به خانه برمیگردد، حضور حداقل یکی از اعضای خانواده به هنگام صرف این وعده غذایی الزامی است. بعد از استراحت و بازی، مصرف میانوعده عصر و در نهایت شام با تنوع بالا و به اندازه کافی، ضروری است.»
وی با اشاره به اینکه معمولاً در سنین پایین رفتارهای تغذیهای کودکان شکل میگیرد، میگوید: «آموزش ارائه الگوهای غذایی صحیح درمیان خانوادهها و جامعه نقش مهمی در تغذیه سالم کودکان ایفا میکند و کودکان بهتدریج میآموزند که باید از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنند. دانشآموزان با توجه به اینکه در سن رشد هستند هر روز باید حداقل یک تخممرغ و یک تا دو لیوان شیر مصرف کنند. اگر هم شیر دوست ندارند، دوغ غلیظ کمنمک مصرف کنند تا کلسیم مورد نیاز شان را تأمین کند.»
وی میافزاید: «کودکانی که صبحانه نخورده به مدرسه میروند نمیتوانند یادگیری خوبی داشته باشند. علت اصلی صبحانه نخوردن بچهها این است که والدینشان نیز صبحانه نخورده به سر کار میروند. بنابراین خوردن صبحانه در منزل را باید نهادینه کرد. اعضای خانواده باید تصمیم بگیرند که این وعده غذایی مهم را مورد غفلت قرار ندهند. اگر شبها کمی زودتر بخوابند و صبحها زودتر بیدار شوند و کودکان را نیز بیدار کنند بعد از کمی ورزش و نرمش در حیاط یا بالکن یا حتی داخل اتاق به صورت دسته جمعی که میتواند حالت تشویقی برای همه داشته باشد و روحیه مناسبی نیز به همه بدهد دور سفره بنشینند.»
این متخصص تغذیه میگوید:«برخی بچههای لجباز به مرور زمان بیاشتها میشوند و تمایلی به خوردن صبحانه ندارند و اگر تلاشهای پدر و مادر برای تشویق فرزند لجباز به خوردن صبحانه بیفایده است، حتماً باید با یک متخصص بیماریهای کودکان مشورت کنند.»
رحمانی با بیان این مطلب که والدین باید بدانند تغذیه کودکان با وضعیت جسمی و روانی آنان و الگوی غذایی خانوادهها ارتباط مستقیمی دارد و خیلی وقتها، مشاجرههای خانوادگی باعث میشود کودکان بیاشتها شوند تأکید میکند: «حتی شرایط روانی والدین مانند استرس و اضطراب در بیاشتهایی بچهها تأثیر زیادی دارد.»
وی در مورد ویژگیهای یک صبحانه کامل و مغذی یادآوری میکند: «یک صبحانه سالم باید به اندازه کافی مواد فیبری و پروتئین داشته باشد، همچنین میتوان از حبوبات، تخممرغ آب پز، آب پرتقال، نان گندم، مقداری پنیر و گردو، شیر کمچرب یا حتی گوشت کمچرب برای تهیه صبحانه سالم استفاده و در کنار آن یک میانوعده کوچک که انرژی روزانه دانشآموز را تأمین کند، آماده کرد. گاهی با برخی اقدامهای ساده میتوان براحتی بچهها را به خوردن صبحانه تشویق کرد، مثلاً طوری برنامهریزی شود که همه اعضای خانواده با هم صبحانه بخورند تا به دلیل صمیمیت خانوادگی که از دور هم بودن ایجاد میشود، کودک نیز به خوردن صبحانه عادت کند. میتوان میز صبحانه را با ظرفهای شاد و رنگی چید تا کودکان به خوردن صبحانه ترغیب شوند. اگر شام بچهها پرحجم و سنگین باشد و دیر خورده شود، اشتهای آنها برای خوردن صبحانه کم خواهد شد».(بیتا مهدوی/ایران)
پنج شنبه 3 مهر 1393 10:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
شش انتخاب اشتباه برای صبحانه
شش انتخاب اشتباه برای صبحانه شما می دانید که صبحانه خوردن خیلی مهم است اما آیا می دانستید غذایی که صبح زود می خورید بر حس تان تا آخر روز تاثیر زیادی می گذارد نه فقط این حرف واقعیت دارد بلکه خوردن صبحانه سالم هر روز صبح می تواند ریسک بیماری هایی مثل سرطان و دیابت را کاهش دهد متغذیه مقوی برای مغز دانشآموزان
پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۳ یک متخصص تغذیه با بیان اینکه بسیاری از اختلالات بزرگسالی نتیجه عادات غذایی نادرست در کودکی است گفت خانواده مهمترین نقش را در شکل گیری و اصلاح عادات غذایی کودکان ایفا میکند برلیانت بزرگمهر در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایرویژگیهای کیف و کفش مناسب برای دانشآموزان دبستانی
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با توضیح استانداردهای کیف و کفش مناسب برای کودکان دبستانی آسیبهای ناشی از عدم رعایت این اصول را برشمرد دکتر فرید رضایی مقدم در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینکه به دلیل حبا این سفره صبحانه دیابت میگیرید
با این سفره صبحانه دیابت میگیرید برخی از خوراکیها با وجود طعم مطبوع و لذیذ خود میتوانند بشدت برای سلامت بدن مضر باشند پژوهشگران هشدار میدهند برخی از خوراکیها در وعده صبحانه مانند فرنی با شکر میتواند بشدت برای سلامت بدن مضر باشد و سبب ابتلای افراد به بیماریهایی مانند دیابتکیف مناسب دانشآموزان چه مشخصاتی دارد؟
یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۵ یک فیزیوتراپ نسبت به عوارض حمل طولانی مدت کیفهای دستی و شانهای سنگین وزن هشدار داد دکتر مرتضی عزیزیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه کرمانشاه کیفهای کولهای را بهترین نوع کیف برای دانشآموزان دانست و گفت این کیففواید خوردن صبحانه برای کودکان دانش آموز
فواید خوردن صبحانه برای کودکان دانش آموز ثابت شده است دانشآموزانی که صبحانه کامل میخورند تمرکز و انرژی بیشتری دارند اغلب این دانشآموزان قدرت یادگیری خوبی دارند و نمرات بهتری هم کسب میکنند صبحانه یک وعده غذای اصلی و مهم برای دانشآموزان و حتی بزرگسالان محسوب میشود متاسفانبسته غذایی برای دانشآموزان
بسته غذایی برای دانشآموزان بسیاری از بیماریهای دوران بزرگسالی مانند ناراحتی قلبی عروقی افزایش چربی خون دیابت بعضی سرطانها و به نحوی به تغذیه غلط در دوران کودکی و نوجوانی برمیگردد اما پژوهشها و تحقیقات سالهای اخیر گویای شدت یافتن سوءتغذیه در میان کودکان است معضلی کهوزیر بهداشت:نیمی از بیمارستان های کشور فرسوده هستند
وزیر بهداشت نیمی از بیمارستان های کشور فرسوده هستند تهران - ایرنا- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت در زمان حاضر بیش از 50 درصد بیمارستان های کشور قدمت بالای 50سال دارند و فرسوده هستند به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دکتر سدو عامل مهم در کاهش قدرت یادگیری دانشآموزان
چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ یک متخصص تغذیه نسبت به کمبود مصرف لبنیات و روی در دانش آموزان و عوارض ناشی از آن هشدار داد و گفت مصرف ناکافی لبنیات و روی سبب کاهش تمرکز شده و افت تحصیلی دانش آموزان را به دنبال دارد دکتر سیدعلی کشاورز در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاتوصیههای مفید یک متخصص درباره خوراک دانشآموزان
اصلاح عادات غذایی و نسلی سالم توصیههای مفید یک متخصص درباره خوراک دانشآموزان تغذیه صحیح و سالم نهتنها باعث رشد جسمی بلکه موجب افزایش یادگیری و رشد تحصیلی دانشآموزان شده و درنهایت در تسریع روند توسعه و بهرهوری ملی نقش بسزایی را ایفا میکند اصلاح عادات غذایی در این دوران میمعاون آموزش متوسطه اردبیل: 85 درصد دانشآموزان اردبیل در مدارس یکنوبته تحصیل میکنند
معاون آموزش متوسطه اردبیل 85 درصد دانشآموزان اردبیل در مدارس یکنوبته تحصیل میکنندمعاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان اردبیل گفت در حال حاضر 85 درصد دانشآموزان استان اردبیل در مدارس تک شیفته تحصیل میکنند که شیفت تحصیلی آنها صبحهاست به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل طوسفارس در آستانه بازگشایی مدارس بررسی میکند دانشآموزان تیزهوش، در تقلب هم تیزهوشند؟
فارس در آستانه بازگشایی مدارس بررسی میکنددانشآموزان تیزهوش در تقلب هم تیزهوشند استعدادهای درخشان از بهره هوشی بالاتری نسبت به سایر دانشآموزان برخوردارند که در برخی از آنها گاهی این هوش رنگ سیاهی به خود میگیرد به گزارش خبرگزاری فارس از همدان استعدادهای درخشان و دانشآمکولهپشتی سنگین باعث قوزپشتی دانشآموزان میشود
سهشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۵ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت استفاده از کوله پشتیهای سنگین منجر به قوزپشتی دانشآموزان میشود دکتر جواد افضلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان توضیح داد دانشآموزان در زمان حمل کولهپشتی باید شانفرماندار فردیس: ساماندهی سرویسهای دانشآموزان در فردیس در اولویت قرار گرفت
فرماندار فردیس ساماندهی سرویسهای دانشآموزان در فردیس در اولویت قرار گرفتفرماندار فردیس گفت ساماندهی مدارس و سرویسهای ایاب و ذهاب دانشآموزان در فردیس در اولویت قرار گرفت به گزارش خبرگزاری فارس از فردیس مهدی مهرور بعد از ظهر امروز در نخستین جلسه ستاد استقبال از مهر اظهار کرتدوین برنامه درسی و کتب ویژه دانشآموزان تیزهوش
دبیر کل شورای عالی آموزشوپرورش خبر داد تدوین برنامه درسی و کتب ویژه دانشآموزان تیزهوش خبرگزاری پانا دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت آیین نامه نظام تربیت استعدادهای برتر در جلسه اخیر این شورا بررسی شد و بر این اساس کتب درسی و برنامه درسی دانشآموزان تیزهوش به صورت خاص وحمايت همهجانبه خود را از خانواده دانشآموزان حادثهديده در اردوگاه انزلي انجام خواهيم داد
۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۹ب ظ مديرکل روابط عمومي جمعيت هلالاحمر حمايت همهجانبه خود را از خانواده دانشآموزان حادثهديده در اردوگاه انزلي انجام خواهيم داد به همين منظور مسؤولان جمعيت با همکاري صميمانه آموزش و پرورش از ابتداي اين حادثه در کنار خانواده دانشآموزان داغ ديده بوده و حمنیمی از مدارس یزد نیازمند بازسازیست
نیمی از مدارس یزد نیازمند بازسازیست استان یزد در سال تحصیلی 94 ـ 93 بیش از 188 هزار دانشآموزان را در یک هزار و 540 آموزشگاه و 7 هزار و 984 کلاس درس تحت تعلیم قرار میدهد و امسال بخشی از مشکل کمبود نیروی انسانی در مدارس یزد حل میشود مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با عنوان کرد-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها