تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از چند رنگى و اختلاف در دين خدا بپرهيزيد، زيرا يكپارچگى در آنچه حق است ولى شما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804668411




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سینمای مقاومت باید اتاق کنترل سینما را در دست گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رحیم­ پور ازغدی در نشست آسیب شناسی سینمای انقلاب و دفاع مقدس: سینمای مقاومت باید اتاق کنترل سینما را در دست گیرد خبرگزاری پانا: سینمای مقاومت باید اتاق کنترل سینما را در دست بگیرد. سخنی که برخی در داخل می­گویند که سینما را باید کنار گذاشت زیرا اساس سینما غفلت است و باید از دوری کرد نه تنها اسلامی نیست بلکه این سخن از سوی غرب صادر شده و غربی است.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر ساعت 09:28



به گزارش سرویس فرهنگی پانا، حسن رحیم پور ازغدی در دومین شب از آغاز این جشنواره بین المللی نسبت به طرح مباحثی پیرامون سینمای آلترناتیو و سینمای مقاومتی که سینمای انقلاب اسلامی تعبیر دقیق این سینما است پرداخت و گفت: ما باید فهرستی از موارد قابل تولید و یا محورهایی که مبنای سینمای خاصی که قدرت هژمونیک دارد و می تواند ظرفیت شکنی کند تهیه کنیم و این همان حوزه­ای است که غرب به صورت آکادمیک وارد شده است. هر چه در این دو دهه اخیر سینما و رسانه عمومی­تر شده انحصار سینما شکسته و کسانی که قرار بود از پیشرفت­های تکنولوژیک سینما شادمان شوند و عده­ای در این سو بترسند نه تنها شادمان نشده بلکه امروز دچار یک ترس شده­اند، زیرا سینما ابزاری در دسترس و غیر انحصاری شده است.

وی افزود: تا قبل از انقلاب اسلامی در مورد سینمای آلترناتیو بحث نشده بود و اگر هم شده بود بیشتر سینمای چپ و روشنفکری مورد توجه بوده است. ولی هیچکدام از این موارد انحصار سینمای لذت­طلب و ماتریالیستی را نتوانست بشکند. سینمای آلترناتیو یا به تعبیر دقیق­تر سینمای انقلاب اسلامی دارای سه ضلع معنویت، عدالتخواهی و عقلانیت است، که این سینما نه افراط دارد و نه تفریط و به معنای واقعی توحیدی است و این سینما به تازگی در حال متولد شدن است و اگر درست ساخت بگیرد حتما موفق خواهد شد. در مواجهه با سینمای جهان غرب ابتدا باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که معنایی به نام سینمای غرب وجود ندارد و نباید ترس به دل راه داد که با یک جبهه متحد و متشکل روبرو هستیم بلکه این جبهه بسیار نامنظم و دارای منافذ بسیار است هرچند اتاق فکرهایی هستند ولی با یک اقلیتی روبرو هستیم. ورود اشباح، ارواح و ... که در دوره کودکی ما کسی تصور نمی­کرد وارد سینما شوند وارد شدند که این یک معناگرایی کاذب است که آن در پاسخ به نیازهای مخاطب به معنا است. ملت­هایی مثل ملت ما از زمانی که وراد سینما شد و پای تماشای فیلم نشست با این سوال روبرو شد که آیا می­شود فیلم دید منهای اروتیک؟ فیلم دید منهای تکه تکه شدن؟ و اساسا این که می­توان فیلم دید بدون شهوت، غفلت و خشونت؟

رحیم­پور ازغدی گفت: اولین محوری که سینمای آلترناتیو می­تواند به آن ورود کند جهت دادن به فکر مخاطب است. این در حالی است که عده­ای فکر می­کنند که موفقیت گیشه مساوی است با شهوت، خشونت و توهم و ترس و باید گفت که سینمای آلترناتیو و انقلاب اسلامی منهای هیچکدام از این­ها نیست بلکه برابر با مدیریت قوه خیال، تعدیل قوه شهوت و تعدیل و مدیریت ترس است. سینمای انقلابی و دینی باید از همه این موضوعات چون خنده، گریه، فانتزی و توهم به صورت خلاقانه استفاده کند، زیرا سینما و هنر بخشی از پروژه تعلیم و تربیت اسلامی است. پیشرفت­های تکنولوژیک در رسانه­ها موجب ترس بزرگان این عرصه شده و مهارت­های صنعتی و جریان­های اقتصادی به نفع سینمای انقلاب اسلامی و آلترناتیو بوده است. سینمای انقلاب اسلامی، امروز در جهان به عنوان سینمای اپوزوسیون تلقی می­شود. سینمای انقلاب با نبردهای چریکی نبرد خود را آغاز کرده است. امروز در پیچ تاریخی قرار داریم و در موقعیت حساسی هستیم و در حقیقت لیله­القدر است که یک فیلم خوب می­تواند هزار برابر تاثیر بگذارد. علاوه بر پیشرفت­های تکنولوژیک که موجب شکسته شدن انحصار رسانه­ای شده قدرت سماعی و شنیداری و افزایش مخاطبان دیگر عوامل موفقیت سینمای انقلاب اسلامی است.

این استاد دانشگاه گفت: امروز به خاطر از خودگذشتگی­های عده­ای وقت میوه چینی انقلاب اسلامی است و گروهی باید باشند که نه به نفع خودشان بلکه به نفع مردم و حقیقت میوه­های مفاهیم انقلاب را بچینند. سینمای ما علاوه بر هنر و صنعت باید محکم باشد تا بتواند بر روی مخاطب تاثیر بگذارد. سینمای مقاومت اصلش این است که ذهنیت­هایی که از سوی غرب به وجود آمده از بین ببرد. همجنس بازی یکی از دل­مشغولی­های جوامع امروز است و این در حالی است که تا چند سال پیش این موضوع در آن جامعه مذموم و ناپسند بوده ولی رسانه­ها ذائقه و دغدغه جوامع را عوض کرده­اند و این کاری است که رسانه مقاومتی باید انجام دهد. رو در رو شدن سینما با ارزش­های جوامع هیچگاه به عنوان هدف این رسانه­ها تلقی نشده بلکه بر این نظر بودند که موضوعاتی را انتخاب کرده و به آنها حمله کنند. سینمای ضد مقاومت سینمایی است که بر اصالت لذت بنا شده و قرار نیست که این سینما به مخاطب خدمت کند بلکه مخاطب باید به این سینما سرویس دهد زیرا ذهن تو را به خدمت در آورده است. رسانه از طریق لذت بصری، اخلاق، ارزش و ... را مدیریت کرده و از درونی شدن ارزش­ها جلوگیری کرده و سینمای مقاومت باید این ارزش­ها را درونی کند.

وی اضافه کرد: وقتی سینمای ضد مقاومت تعریفی از روشنفکری ایجاد کرد دیگر لازم نیست که گوش کسی را گرفت و گفت که از این سو بروید و این کار را انجام دهید، زیرا وقتی چارچوب­ها برای وی تعریف شده کارش را می­کند و این همان کاری است که سینمای روشنفکری می­کند. سینمای مقاومت باید اتاق کنترل سینما را در دست بگیرد. سخنی که برخی در داخل می­گویند که سینما را باید کنار گذاشت زیرا اساس سینما غفلت است و باید از دوری کرد نه تنها اسلامی نیست بلکه این سخن از سوی غرب صادر شده و غربی است. سینمای مقاومت باید سلطه زبانی را بشکند و این یکی از اقدامات سینمای مقاومت است زیرا زبان دریچه فرهنگ است و باید انحصار زبان انگلیسی در سینما از بین برود زیرا وقتی زبان یک ملت از آنها گرفته شود، کم کم فرهنگشان را از دست خواهند داد. در سینمای مقاومت باید از جایی آغاز کنیم که از همانجا مخاطب قرار گرفته­ایم. سینمایی که سبک زندگی را هدف گرفته باید از همانجا نیز با آن مقابله کرد. هسته سینما در تمدن اسلامی بوده است. زیرا عده­ای می­گویند که این هنر در تمدن اومانیستی متولد شده ولی باید گفته شود که مباحث عدسی، اتاق تاریک و ... در تمدن و علوم اسلامی پایه ریزی شده است. سینمای مقاومت باید در برابر عرف­های نامناسب بایستد. در روش و زبان باید به مخاطب توجه کرد ولی در محتوا نباید پیرو عرف بود زیرا اگر قرار است در عرف هم پیروی کنیم پس در برابر چه چیزی قرار است مقاومت کنیم؟ پس سینمای مقاومت شالوده شکن است.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن