واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۳ (۱۷:۱۰ب.ظ)
افتتاح فاخرترين مجموعه تاريخي احياء شده کشور تا پايان آبان ماه مديرعامل صندوق احياء و بهره برداري از اماکن تاريخي گفت: نيمي از ظرفيت مجموعه کاروانسراي سعدالسلطنه بعنوان فاخرترين احياء کشور تا پايان آبان ماه سال جاري راه اندازي و به بهره برداري مي رسد.
به گزارش خبرگزاري موج، احسان ايرواني افزود: اين بنا تحت مالکيت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است و در تاريخ 11 مرداد سال 77 با شماره 2089 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
وي ادامه داد: اين بنا در تاريخ 8 خرداد سال 87 در قالب قراردادي بين صندوق احيا و سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين براي سرمايه گذاري در مرمت، احياء، آماده سازي، تجهيز و بهره برداري با 3 هكتار وسعت همراه با احداث ساير فضاهاي خدماتي مورد نياز به منظور تبديل به عنوان يك مركز فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، پذيرايي، سياحتي، اقامتي، و توريستي به امضاء رسيد.
ايرواني يادآور شد: مجموعه سعدالسلطنه که در مركز تاريخي شهر قزوين و در مجاورت بازار و ارگ شاهي (طهماسبي صفويه) قرارگرفته است يكي از بزرگترين بناهاي عمومي و سراهاي بازرگاني كشور در عصر قاجاريه با مساحت 6/2 هكتار است و در اواخر سلطنت ناصرالدين شاه قاجار، توسط محمدباقرخان سعدالسلطنه اصفهاني- حاكم وقت قزوين- از سال 1310 تا 1312 هـ.ق بنا شده است.
وي افزود: با توجه به قدمت مجموعه و ارزش هاي معماري آن، موقعيت قرارگيري و وسعت مجموعه و همچنين با توجه به ظرفيت هاي بنا و استعدادهاي شهر قزوين مجموعه¬اي از عملكردهاي فرهنگي و تجاري به منظور احياء اين مجموعه پس از مرمت و بازسازي در نظر گرفته شده است.
همچنين مديرعامل صندوق احياء در خصوص سند فرادست احياء و بهره برداري مجموعه در قالب "طرح راهبردي و مباني و منشور كاربري هاي قابل اعمال در مجموعه سعدالسلطنه در بازار قزوين" و ابلاغ آن به سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين تصريح کرد: اين منشور در تاريخ 2 ارديبهشت سال 88 در شوراي راهبردي مصوب شد تدوين و ملاک عمل قرار دارد و با بازنگري مجدد در بهمن ماه سال گذشته به سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين ابلاغ گرديده است.
وي ادامه داد: با توجه به كاركرد عمده فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و هنري شايسته اين مجموعه در طرح ابلاغي كه بازتاب دهنده ويژگي هاي شهر قزوين است انتظار ميرود اين مجموعه بهسان ميدان نقش جهان اصفهان در شهر قزوين خودنمايي کند و مايه افتخار باشد.
ايرواني همچنين افزود: طي يک سال اخير موضوع بهره رداري و بررسي طرح هاي مربوط به آن به طور جدي در دستورکار صندوق احياء و سازمان نوسازي و بهسازي قرار گرفته و اخيراً عمليات اجرايي واگذاري جهت بهره برداري براي زون هاي راسته هاي وزير و قيصريه و سراهاي نگار السلطنه، قهرماني و بهشتيان با معرفي بهره برداران شايسته و منطبق بر کاربري هاي ابلاغي صندوق احياء و با رعايت اهليت متوليان کاربري ها، نوع قراردادها و مقياس کاربري و کارکردها که عمدتاً نشات گرفته از فرهنگ و اقتصاد تاريخي شهر قزوين است که توسط کارگروه ويژه فني، اقتصادي، حقوقي و بهرهبرداري صندوق احيا در دست بررسي، اقدام و راهبري است.
وي تصريح کرد: مدت اين قرارداد 28 سال است(كه به تفكيك 3سال جهت مرمت و احياء مجموعه و 25 سال جهت بهره برداري است) و مبلغ سرمايه گذاري صد ميليارد ريال است كه شامل تملك فضاهاي مورد لزوم از قبيل گاراژ شرق، اراضي مورد نياز و املاك طرفين كوچه جنوبي شترخان كه بنام سازمان ميراث فرهنگي (صندوق) منتقل شود.
يادآور مي شود، تمامي موضوعات مرتبط با زيرساخت هاي اين مجموعه در طول يک سال و نيم اخير تحت نظارت مستقيم و مشترک صندوق و اداره کل ميراث استان قرارداشته و تمامي اقدامات منطبق بر مباني ميراث فرهنگي صورت پذيرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]