واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۲۳ب.ظ)
توضيحات انتظامي درباره رسانههايي که از حمايت ويژه برخوردار ميشوند معاون مطبوعات و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در بازديد از بخشهاي مختلف خبرگزاري دفاع مقدس از حمايتهاي اين وزارتخانه از نشريات و رسانههاي مروج ارزشهاي دفاع مقدس خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، «حسين انتظامي» معاون مطبوعاتى و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس و در دور جديد بازديدهايش از روزنامه ها و خبرگزاري ها، در خبرگزاري دفاع مقدس حضور يافت و از نزديک با تحريريه و خبرنگاران اين رسانه ديدار و گفتگو کرد.
وي با اشاره به نقش رسانهها و خبرنگاران در دفاع مقدس، گفت: معرفي هيچ کاري بدون رسانه امکانپذير نيست زيرا به يک خلا تبديل ميشود و به همين خاطر بخش زيادي از موضوعي که ما آن را به عنوان حماسه و ارزشهاي دفاع مقدس ميشناسيم مديون فعاليت رسانههايي است که در آن زمان وجود داشتند. البته بخش زيادي از آن هم هنوز قابل استحصال به يک سرمايه معنوي براي انقلاب و کشور است. برداشت سبک زندگي اسلامي ايراني از فرهنگ دفاع مقدس يکي از مواردي است که بايد توسط رسانهها صورت گيرد.
وي در ادامه با اشاره به نقش رسانهها در تقويت روحيه مقاومت در جامعه خاطرنشان کرد: اکنون که کشور مورد تهديدات نظام سلطه است، نياز است که اين روحيه و فرهنگ رواج داشته باشد. در اينجا رسانهها نقش موثري در فرهنگسازي دارند و در واقع رسالت رسانهها نيز همين است.
انتظامي تصريح کرد: همين روحيه مقاومت مى تواند ما را در برابر تهديدات دشمن واکسينه کند. امروز ميبينيم که روحيه ايثار و همبستگي، در غزه که جغرافياي جدايى از ايران دارد، نمايان ميشود. اين روحيه مردم غزه نشات گرفته از جمهوري اسلامي است که در سالهاي دفاع مقدس به دست آمده است. پس زماني که براي ديگران الهام بخش هستيم خودمان هم بايد از آن تغذيه شويم.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه به بيان برنامههاي حمايتي اين وزارتخانه از رسانهها و نشريات مرتبط با دفاع مقدس پرداخت و گفت: ما بسته حمايتي خود را در ابتداي سال اعلام کرديم تا کساني که ذينفع هستند و به طراحي و برنامهريزي ميپردازند بتوانند برنامههاي خود را بر اساس آن بسته تنظيم کنند.
وي افزود: در اين راستا ما 7 مورد حمايتي را از طريق اين معاونت به رسانهها اعلام کرده و اولويتبنديهايي هم در اين موارد داشتيم. اولويت نخست اينکه اين قبيل رسانهها اگر درخواست صدور مجوز دارند، درخواست آنها را خارج از نوبت به هيات نظارت ببريم. دوم اينکه اگر رسانه، مکتوب باشد، از شماره نخست يارانه حمايتي دريافت ميکند در حالى که ساير نشريات با گذشت 6 ماه از زمان انتشارشان از يارانه بهره مند مى شوند.
انتظامي ادامه داد: اين يارانه نيز حداقل سه برابر يارانه ساير رسانهها است چون اين موضوعات براي ما راهبردي و اساسي است؛ مانند ترويج ارزشهاي دفاع مقدس.
معاون وزير ارشاد بيان کرد: البته نکتهاي که بايد توجه داشت اين است که نشريه بايد مختص فرهنگ ايثار، جهاد و شهادت باشد نه اينکه يک صفحه يا بخش کوچکي به اين موضوع اختصاص داشته باشد و يا حدقال 60 درصد مطالب آن، به اين موضوع اختصاص داده شده باشد.
انتظامي در تشريح موارد اعلام شده گفت: به غير از «قرآن، احکام اسلامي و شعائر ديني» و «فرهنگ جهاد، ايثار و شهادت» پنج مورد ديگر نيز مورد حمايت وزارت ارشاد است. مورد سوم ترويج سبک زندگي اسلامي ايراني به جاي ترويج زندگي غربي است.
وي ادامه داد: در برخي از رسانهها مشاهده ميشود که مصرف گرايي، مد و موضوعاتي که مربوط به فرهنگ اسلامي و ايراني نيست تبليغ ميشود. اگر رسانههايي به ترويج سبک زندگي اسلامي ايراني و تبليغ فرهنگ مبتني بر سابقه تاريخي، اسلامي و مباني تربيتي، ديني و مذهبي ما بپردازند از اين حمايتها برخوردار خواهند شد. مثلا در بحث خانواده در غرب، افراد، خانواده گريز هستند ولي در فرهنگ خودمان هرچه قدر تاکيد بيشتري بر خانواده داشته باشيم موثرتر خواهد بود و ما وظيفه داريم که به عنوان بخشى از حاکميت اين موارد را ترويج کنيم.
انتظامي چهارمين مورد حمايتي را محورهاي 24 گانه اقتصاد مقاومتي بيان کرد و تصريح نمود: اقتصاد مقاومتي بايد مبناي برنامهريزيها در کشور باشد. برخي تعبير اقتصاد رياضتي را براي اقتصاد مقاومتي به کار ميبرند که کاملا اشتباه است. اقتصاد مقاومتي مبناي علمي دارد و مبتني بر درونزايي با نگاه بيروني به همراه توسعه صادرات و حمايت از توليد ملي و توانمندسازي اقتصادي است.
وي خاطرنشان کرد: نشرياتي که در نوار مرزي کشور مشغول فعاليت هستند نيز از حمايتهاي خاص وزارتخانه برخوردار ميشوند مشروط به اينکه همبستگي ملي را ترويج کنند. کشور ما از اقوام مختلفي تشکيل شده است و ممکن است گاهي حرفها و يا اقدامات واگرايانه ديده شود. به همين جهت بر خود لازم ميدانيم که از نشريات مروج همبستگي ملي حمايت کنيم.
معاون وزير ارشاد مورد ششم حمايتي را نشريات علمي دانست و بيان کرد: پيشرفت علمي تقريبا 10 پايه دارد که يکي از پايههاي آن، رسانههاي علمي هستند.
وي در پايان رسانههاي مروج زبان و ادبيات فارسي به عنوان يک عنصر هويت بخش را مورد هفتم حمايتي اين معاونت خواند و گفت: مقام معظم رهبري در آخرين ديدارى که با شوراي عالي انقلاب فرهنگي داشتند، بخش زيادي از بياناتشان به موضوع زبان و ادب فارسي اختصاص داشت. زبان، عنصر هويتبخش و امنيت آفرين است. متاسفانه گاهي اوقات به اين قضيه بيتوجهي ميشود. در حمايت از گسترش زبان و ادبيات فارسي چند دستگاه مسئول هستند که يکي از آنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است که حمايت هاي خود را از اين مباحث، همچنان پيگيري ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]