واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قربانی جنایت شوم طایفهای به دانشگاه میرود
هشدار: این گزارش حاوی تصویر دلخراش است.
کد خبر: ۴۳۶۵۳۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۲ - 23 September 2014
سه سال پیش در تیر ماه گرم دهدشت، شعله های خشم مردان یک قبیله، پای نوجوانی ۱۶ ساله ای را به میدان انتقامجویی کشاند و با جدیدترین روش پزشکی پای راست او را قطع کردند تا به زعم خودشان قصاص یا حکم خدا را بر زمین اجرا کرده باشند.
به گزارش آنا، هنگامی که خبر قطع پای سامان راستیه در رسانهها پیچید، افکار عمومی ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داد. آنطور که رسانهها در تیرماه سال 1390 گزارش داده اند، سامان راستینه قربانی یک درگیری مسلحانه می شود که چند وقت قبل تر در روستایی در پنج کیلومتری دهدشت از توابع کهگیلویه و بویراحمد رخ داده بود. به گفته خانواده راستینه زمانی که احتمال می دادند طایفه مقابل حمله کنند، ریش سفید آنها زنان و کودکان را در خانهای جمع میکند و سامان که آن روز 15 سال بیشتر نداشت با سلاحی در دست پست نگهبانی از این خانه را به عهده میگیرد.
درگیری با سلاح گرم آغاز می شود تا اینکه تیری به پای یک نفر از طرف مقابل اصابت میکند به طوری که گلوله در پای وی باقی میماند و به دلیل شدت عفونت پایش در بیمارستان قطع میشود. برهمین اساس قوه قضائیه رای به پرداخت 18 میلیون دیه میدهد اما شاکی همچنان به قصاص اصرار دارد. ریش سفیدان و معتمدان محلی و حتی شهردار دهدشت نیز سعی در آرام کردن فضا و ایجاد مصالحه بین دو گروه داشتند اما متاسفانه خانواده مقابل بر حکم قصاص پافشاری میکنند به طوری که یک درگیری دونفره به سرعت به یک نزاع دسته جمعی مسلحانه قبیلهای تبدیل میشود.
سامان برای گرفتن کارت ملی از روستای خود خارج شده است که به چهار نفر از طایفه مقابل برخورد میکند. آنها از سامان میخواهند سوار ماشین شود تا او را به روستا برسانند در حالی که پس از گذشت یکسال این دو قبیله نه با یکدیگر رابطه دوستانه داشتند و نه حتی درگیری، بر همین اساس سامان این تعارف را رد میکند که یکی از سرنشینان ماشین با چوبی به سر او میکوبد و سه نفر دیگر او را سوار ماشین میکنند تا به محل خلوتی برسانند.
انتقام با آخرین متد پزشکی، نوعی جنایت را رقم می زند. قطع پا به عنوان قصاص شخصی توسط سه برادر و یکی از پسرعموهای فرد گلوله خورده اجرا میشود به صورتی که ران سامان را طبق یک متد حرفهای پزشکی با شلنگ کولر میبندند تا خونریزی باعث مرگ وی نشود و پای سامان را با ساطور و قمه قطع میکنند و او را با پایی قطع شده و دستی که در برخورد با قمه زخمی شده در خیابان رها می کنند.
پس از اطلاع خانواده، آنان فرزندشان را در حالی در بیمارستان شهید رجایی شیراز مییابند که 12ساعت را در اتفاق عمل برای پیوند پا گذرانده است اما پیوند پا اثر بخش نبوده و پای پیوند زده شده از بدن سامان جدا می شود. به گفته برخی افراد آنها وقتی پای سامان را قطع میکردند این اقدام خود را شرعی و قانونی اعلام کرده و معتقد بودند قوه قضائیه باید این کار را انجام میداد و حالا که دولت پیگیری نکرد خودمان زحمتش را میکشیم.
مشکلات مالی سامان مانع ثبت نام در دانشگاه دهدشت
سامان راستینه حالا سه سال بعد از حادثه به گفت و گو نشسته و از وضعیت امروزش می گوید. او امسال در دانشگاه آزاد واحد دهدشت در رشته حسابداری پذیرفته شده اما به خاطر نداشتن هزینه ثبت نام هنوز نتوانسته در این دانشگاه نام نویسی کند. همچنین هزینه درمان و تعویض قطعات پروتز سنگین است و هربار تا 2 میلیون تومان هزینه تعویض قطعات خواهد شد.
به گفته وی قوه قضائیه برای پدرشان 5سال حکم حبس در نظرگرفته و تاکنون فقط یکسال از این حکم سپری شده و به رغم نوشتن مرخصی زندان برای پدر اما هنوز دادستان دادسرای دهدشت با این موضوع موافقت نمیکند و وضعیت جسمی و روحی پدر در زندان رضایت بخش نیست.
بهزیستی 2 مهر پرونده سامان را بررسی میکند
حالا پس از گذشت سه سال و چند ماه از این ماجرا هنوز پرونده این درگیری و خشونت خانوادگی در دادگاه مفتوح است و به گفته خلیفه جمشیدی به عنوان معاون توانبخشی بهزیستی استان کهکیلویه و بویراحمد به آنا، این خانواده اخیرا به منظور تحت پوشش قرار گرفتن به سازمان بهزیستی مراجعه کردند و برای پرداخت هزینههای تحصیلی این جوان درخواست کمک مالی کردهاند. زیرا سامان در دانشگاه پذیرفته شده و برای پرداخت شهریه دانشگاه و درمان به کمکهای بهزیستی نیاز دارد.
وی از برگزاری کمیسییون تخصصی توانبخشی در تاریخ دوم مهر برای این جوان آسیب دیده خبر داد و گفت: کمیسیون دوم این پرونده در تاریخ دوم مهر ماه در سازمان بهزیستی استان برگزار خواهد شد و پس از بررسی پرونده و نتایج تحقیقات حاصل از آن سازمان بهزیستی کمکهای مورد نیاز را در زمینه مالی و درمانی به این فرد را ارائه خواهد کرد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کهکیلویه و بویراحمد ادامه داد: هر فرد نیازمند به دریافت خدمات سازمان بهزیستی باید ابتدا درخواست خود را به صورت مکتوب به سازمان ارائه کند و رسیدگی به آن پرونده پس از طی مراحل اداری در دستور کار سازمان قرار می گیرد. بنابراین سامان نیز می تواند پس از بررسی پرونده در کمیسیون تخصصی توانبخشی از خدمات مستمر و یا غیر مستمر سازمان برخوردار شود.
جمشیدی یادآورشد: در صورتی که شدت نیازمندی فرد برای سازمان محرز شود این فرد به صورت مستمر از پرداخت ماهانه 53هزار تومان برخوردار خواهد شد. همچنین در صورتی که به خدمات غیر مستمر سازمان مانند هزینههای تحصیل و درمان و معاش برطبق میزان نیازمندی از سوی سازمان بهزیستی پرداخت خواهد شد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کهکیلویه و بویراحمد افزود: با توجه به اینکه سامان یکی از پاهای خود را از دست داده باید ابتدا در کمیسیون بهزیستی بررسی شود تا اگر به فاکتورهای درمانی نیاز دارد آن را ارائه کنیم و در صورت نیاز به پروتز براساس دستورالعمل سازمان بهزیستی تاسقف یک میلیون و هشتصد هزار تومان برای تهیه پروتز پرداخت خواهدشد.
قوه قضاییه باید پیگیر حقوق سامان باشد
نماینده مردم کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: تاکنون کمک نقدی از سوی مجلس و کمیسیونها به سامان صورت نگرفته است اما دستگاههای اجرایی مانند استانداری و فرمانداری اقداماتی در این زمینه انجام دادهاند.
حجت السلام والمسلمین سیدمحمد علی بزرگواری یادآور شد: قوه قضاییه باید پیگیر حقوق سامان باشد زیرا در این نوع ضرب و جرح باید دستگاه قضایی حق آنان اثبات و پیگیری کند.
وی تاکید کرد: قوه قضاییه باید نسبت به پرداخت دیه از سوی طرف مقابل پیگیر باشد و در صورتی که خانواده سامان از مجلس خواسته بودند ما قطعا پیگیر احقاق حقوق سامان از قوه قضاییه خواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]