تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834582609




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لب کلام ابراهیم، مجید و دیگران...! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لب کلام ابراهیم، مجید و دیگران...!
محمد قادری
کد خبر: ۴۳۶۴۳۶
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷ - 22 September 2014


«فرهنگ» و موضوعات فرهنگی به عنوان یک ساحت کلان و اثرگذار در حوزه های اندیشه، رفتار فردی ـ اجتماعی و حکومت داری که مهمترین و اساسی ترین رسالت و کارویژه انقلاب اسلامی محسوب می شود، همچنان در دهه چهارم انقلاب اسلامی از مهمترین و چالشی ترین مباحث روز به شمار می رود و البته کم توجهی به آن بیشترین آسیب را متوجه جامعه ایرانی کرده است.

اگر بخواهیم فرآیند طی شده در عرصه فرهنگ را در سال های پس از انقلاب اسلامی مورد بررسی و آسیب شناسی قرار دهیم بی تردید مهمترین آفتی که با آن مواجه خواهیم شد برخوردهای سلیقه ای و به دور از یک مرکز تصمیم گیری واحد است که اساسا از یک مانیفست کلی پیروی نکرده و دستخوش رفت و آمدهای سیاسی و بازی قدرت شده است، این در حالی است که عناصر فرهنگی نظام های مدعی فرهنگ سازی در سراسر دنیا به طور کلی خود را در دایره یک گفتمان کلان تنظیم کرده و عمل می کنند.

در جمهوری اسلامی ایران اما به دلایل مختلف از جمله جوان بودن گفتمان کلان فرهنگی انقلاب اسلامی و نیز کارشکنی برخی جریانات نامتقارن، این اتفاق تاکنون رخ نداده و آنچه امروز به نوعی موجبات به هم ریختگی در تصمیم گیری و عمل فرهنگی را فراهم آورده میوه نامطبوع همین ماجراست.

به بیان بهتر؛ مواجهه مبنایی کلیت و عناصر گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی با کلیت و عناصر فرهنگی نظام مسلط در غرب و تلاشی که این گفتمان برای تبیین وجوه الهی «انسان» برای حرکت به سوی آنچه خداوند در فطرت فرزندان آدم به ودیعت نهاده، می کند سبب شده تا مغز متفکر فرهنگ غالب در غرب همواره در صدد به انحراف کشاندن آن باشد. از این رو در کشور ما با وجود حاکمیت نظام اسلامی، همواره دو جریان متعارض در حوزه فرهنگ قدرت نمایی کرده که نتیجه ای جز دور شدن از چشم انداز ترسیم شده معمار انقلاب نداشته است.

در واقع برخلاف پروپاگاندای رسانه های معاند مبنی بر یکسویه بودن جریان فرهنگی در کشور و نبود فضا برای حرکت جریان های فرهنگی معارض با گفتمان انقلاب اسلامی، اتفاقا به دلیل فضای کاملا باز فرهنگی این جریانات ناهمگون با ارزش های انقلاب بوده اند که فرصت بیشتری برای عرض اندام داشته و بدیهی است که به دلیل کارویژه «تخریب» موفقیتی بیش از جریان انقلابی با کارویژه «ساختن» کسب کرده اند.
از همین منظر، در بازه های زمانی مختلف طی این سی و پنج سال همواره بوده اند دغدغه مندانی از جنس گفتمان فرهنگی انقلاب که در عین مظلومیت فریاد کشیده و از این فضا انتقاد کرده اند. انتقاد نه از این بابت که چرا گروهی در این کشور با آمالی مغایر با انقلاب کار فرهنگی می کنند بلکه از این جهت که چرا این جریان ها و عناصر عملیاتی مربوطه از تمام امکانات مادی و معنوی این نظام در راستای اهداف مغایر با گفتمان انقلاب استفاده کرده و عملا مسیر را برای نفوذ و تسلط فرهنگ مهاجم غرب فراهم آورده اند.

مصداق بارز این اتفاق را می توان در سینما به عنوان یکی از مهمترین ابزار فرهنگی مشاهده کرد، سینمایی که امروز تکلیفش با خودش روشن نیست و به جای حمایت و صیانت از داشته های غنی فرهنگی جامعه ایرانی ـ اسلامی، نگاه به آن سوی مرزها دارد. سینمایی که تحت تأثیر جنگ روانی اقلیتی بی مبالات و بعضا معارض با مبانی فرهنگی انقلاب اسلامی، میدان را یک جا واگذار کرده و آن وقت از این می نالد که چرا مخاطب ندارد!

فریاد این روزهای ابراهیم حاتمی کیا همان بغض فروخورده دیروز سید مرتضی آوینی و مرحوم رسول ملاقلی پور و آینه مظلومیت استخوان خرد کرده هایی چون مجید مجیدی است که از افراط و تفریط های مدیریتی می نالد، از زمانه نشناسی مدعیان آه می کشد و از برخوردهای ناصواب و جناحی لیبرال مسلک های مدعی روشنفکری با رویش هایی چون ابوالقاسم طالبی، نرگس آبیار، مسعود ده نمکی و... می خروشد و تمام قد به میدان می آید.

صورت مسئله روشن است، لب کلام هم، اما پاسخی نمی دهند! چرا؟ چون در معرکه منطق حزب اللهی ها و سیاسی کاری مدعیان آزادی بیان، این منطق روشن بچه های انقلاب است که پیروز است. همان منطقی که علیرغم متهم شدن به دگماتیسم، به روشنی می گوید جریانی که به نظام دلبستگی ندارد، ارزش خون های ریخته شده پای درخت انقلاب را نمی فهمد و به جای اینکه در این پیچ تاریخی دستگیر انقلاب باشد پاگیر شده است، مرد باشد و حال که پز اپوزیسیونی می گیرد از جیب خود و با پولی که معماران و اربابان همان گفتمان غالب غرب تأمین می کنند کار فرهنگی کند نه اینکه هم فحش بدهد و به دروغ نظام را به دگم بودن متهم کند و هم از بیت المال همین نظام بهره بگیرد، از امنیت و آرامشی که مرهون همین نظام است استفاده کند اما علیه این انقلاب، مردم و ارزش هایش کار به اصطلاح فرهنگی بسازد.
این منطق البته در ساختار کلان گفتمان فرهنگی غرب هم به شکلی بسیار شدیدتر ساری و جاری است به گونه ای که کوچکترین فعالیت فرهنگی معارض با نظام سلطه نه تنها حمایت مادی و معنوی نشده بلکه به شدت بایکوت می شود.

[email protected]  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن