پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849603982
آيا داروهاي خواب آور ما را معتاد ميکنند؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آيا داروهاي خواب آور ما را معتاد ميکنند؟
با روش هاي درست و نادرست درمان اختلال هاي خواب بيشتر آشنا شويد
به گزارش نامه نیوز، داشتن يک خواب راحت و بيدغدغه نقش مهمي در تداوم سلامت جسماني که سلامت روان نيز بخشي از آن است؛ دارد. کمخوابي چه به دنبال عوامل بيروني يا بيماريهاي ديگر بروز کرده باشد و چه به عمد و بهدليل تمايل فرد به کار کردن زياد يا اشتغالات و تفريحات شبانه باشد، در بروز برخي از بيماريها و کوتاه کردن طول عمر فرد موثر است.
بسياري از مردم از مشکلات خواب شکايت دارند؛ کمخوابي، پرخوابي، خواب منقطع، خواب بيکفايت، خواب سبک، خُرخُر يا مشکل تنفسي در خواب، بيقراري پاها پيش از خواب، کابوس، راهرفتن در خواب، حرفزدن در خواب و.... بسياري از مردم نيز از داروهاي خوابآور براي افزايش مقدار يا کيفيت خواب خود بهره ميگيرند.
عموما يکي از اين 2 نکته در ذهنيت افرادي که براي بهبود خواب خود به پزشک مراجعه ميکنند نسبت به داروهاي خوابآور ديده ميشود: «مخالفت با مصرف داروهاي خوابآور که آنها را مضر و عامل اعتياد ميدانند» يا «درخواست براي ادامه داروي خوابآوري که مدتهاست مصرف ميکنند». نظر کدام گروه درستتر ا ست؟ آيا مصرف داروهاي خوابآور اعتيادآور است؟ آيا خواب کسي که مدتهاست از اين داروها مصرف ميکند و کماکان دچار کمخوابي است، قابلاصلاح است؟ به پاسخ اين 2 سوال ميپردازم.
درمان کمخوابي
براي بهبود کمخوابي بايد نکاتي را در نظر داشت:
کمخوابي، نشانه يک بيماري ديگر است
بسياري از بيماران ممکن است از سرفه، تب يا درد در رنج باشند. برطرفکردن هر يک از اين نشانهها بدون رسيدگي به علت آنها ممکن است عواقب وخيمي داشته باشد. مثلا سرفه يا تب ممکن است نشانهاي از يک بيماري عفوني و درد نشانهاي از هر يک از بيماريهاي عمومي بدن باشد. مصرف داروهاي ضدسرفه، تببُر يا مسکن بدون تشخيص اختلال زيربناي آنها به پيشرفتهتر شدن بيماري زمينهاي کمک ميکند و درمان را به تاخير مياندازد. اين در حالي است که در بسياري از موارد، سرعت عمل نقش مهمي در مداوا دارد. کمخوابي نيز عموما يک نشانه است نه يک بيماري مستقل، بنابراين بايد دنبال علت گشت نه آنکه تنها با يک داروي خوابآور روي نشانه مهمي که ميتواند در رسيدن به شناسايي بيماري عامل آن کمککننده باشد، سرپوش گذاشت و درمان اصلي را به تاخير انداخت.
کمخوابي ممکن است تنها نشانهاي از رعايتنكردن بهداشت خواب باشد. در عين حال ميتواند نشانهاي از ناتواني در مديريت مناسب تنشهاي روزمره يا رويدادهاي ناخوشايند، يک بيماري عمومي يا عضوي (مانند بيماريهاي ريوي) يا حاکي از هر يک از بيماريهاي روانپزشکي مانند اختلالات افسردگي و اضطرابي باشد. پس ارزيابي علت بروز کمخوابي مهمتر از رفع فوري آن است.
اصول بهداشت خواب
هر فردي – چه دچار بيماري باشد و چه نباشد – براي حفظ ويژگيهاي مطلوب خواب خود، لازم است همواره نکاتي را رعايت کند:
روش نادرست: «من هر شب بعد از صرف قهوه و تمام شدن برنامههاي تلويزيون که در حالت استراحت روي تختخوابم تماشا ميكنم، ميخوابم.»
روش درست: «من هر شب در ساعت معيني ميخوابم و هر روز حتي در تعطيلات در ساعت معيني بيدار ميشوم. از اتاق خواب براي تماشاي تلويزيون يا رسيدگي به کارهاي روزمره استفاده نميکنم و پيش از خواب غذاي سنگين، چاي، قهوه، نوشابه يا سيگار مصرف نميکنم. اصولا پيش از خواب تلويزيون تماشا نميكنم و با رايانه کار نميکنم ولي ممکن است روزنامه يا کتاب بخوانم.»
روش نادرست: «خوشبختانه عصرها هميشه يک خواب حسابي دارم ولي بدبختانه شبها خيلي دير خوابم ميبرد.»
روش درست: «سعي ميکنم روزها کمتر بخوابم تا شبها راحت خوابم ببرد. هر وقت دورههاي بيخوابي شروع ميشود، روزها جلوي خوابم را ميگيرم.»
روش نادرست: «براي رفع بيخوابي شبانه، عصرها به شدت ورزش ميکنم که تا نزديک زمان شام طول ميکشد.»
روش درست: «به شکل مستمر و با برنامه ورزش ميکنم ولي سعي ميکنم اين برنامه 6 ساعت پيش از خواب انجام شود. غروبها گاهي از روش آرامسازي که ياد گرفتهام استفاده ميکنم و حمام با آب گرم قبل از خواب هم گاهي به بهتر شدن خوابم کمک ميکند.»
روش نادرست: «هر وقت خوابم نميبرد تا حدود 2 ساعت در تختخواب در تقلا هستم و نگرانم که صبح خواب بمانم.»
روش درست: «هر وقت خوابم نميبرد از تختخواب بيرون ميآيم و چند دقيقه به کارهاي عقبافتادهام ميپردازم يا کتاب ميخوانم. سعي ميکنم محيط خواب خنک و کاملا تاريک باشد.»
درمان علت زمينهاي
در قريب به اتفاق موارد کمخوابي، علتي پشت آن نهفته است. به جز دلايل جسماني که اشارهاي به آن شد، انواع اختلالات افسردگي و اضطرابي زمينهساز كمخوابي هستند. فرد افسرده به جز بيحوصلگي، نااميدي و کاهش اعتماد بهنفس، اغلب در خوابيدن نيز دچار مشکل است.
اگر چنين فردي تنها با مصرف داروهاي خوابآور، کمخوابي خود را به ظاهر جبران کند، در واقع با ايجاد تاخير در درمان افسردگي، علاوه بر آنکه زجر ناشي از اين بيماري را تحمل ميکند، ممکن است دستيابي به نتيجه مطلوب از درمان بعدي را دشوارتر کند يا با ايجاد وابستگي به داروي خوابآور، يک «کمخوابي مقاوم به درمان» را نيز به مشکل افسردگي موجود بيفزايد. مانند آنکه فرد دچار عفونت ريوي با مصرف خودسرانه داروي ضدسرفه و بدون درمان با آنتيبيوتيک، باعث گسترش عفونت ريوي و ايجاد بيماري مقاوم به درمان شود.
در صورتي که در موارد بيماري افسردگي يا اضطرابي، درمان از ابتدا به درستي معطوف به تسکين افسردگي و اضطراب شود، در نهايت مشکل خواب فرد نيز بهبود مييابد. حتي در مورد فرد افسردهاي که مدتها به شکل بيرويه داروهاي خوابآور مصرف کرده و کماکان دچار کمخوابي است، شروع درمان با داروهاي داراي اثر دوگانه ضدافسردگي و خوابآور ميتواند راهگشا باشد.
درمان دارويي
براي درمان علت زمينهاي کمخوابي که در بيشتر موارد يک اختلال افسردگي يا اضطرابي است، مصرف داروهايي که ضدافسردگي نام دارند و در واقع هم ضدافسردگياند و هم ضداضطراب، در بيشتر موارد کفايت ميکند. با اين حال، از آنجا که اثر اين داروها معمولا چند هفته پس از آغاز مصرفشان شروع ميشود، پزشک معمولا داروي سريعالاثري مانند داروهاي خوابآور نام برده شد. در اين مطلب را بهعنوان داروي کمکي تجويز و حداکثر پس از چند هفته قطع ميکند. اين قطع زودهنگام داروي خوابآور مانع از ايجاد وابستگي ميشود و البته داروي اصلي ضدافسردگي اغلب تا مدتي براي جلوگيري از بازگشت علايم ادامه مييابد. داروهاي ضدافسردگي برخلاف داروهاي خوابآور باعث وابستگي نميشوند. البته همواره استثنائاتي در تجويز داروها وجود دارد که با نظر پزشک اعمال ميشود. مثلا پزشک ممکن است مصرف طولانيمدت داروي خوابآور را نيز در مواردي لازم بداند.
درمان غيردارويي
روشهاي غيردارويي مانند رواندرمانيهاي شناختي رفتاري نيز در درمان کمخوابي ميتواند موثر باشد. البته اين درمانها در بيشتر موارد باز هم بايد معطوف به درمان اضطراب و افسردگي شود.
در گذشته از داروهايي مانند فنوباربيتال براي بهبود خواب استفاده ميشد که اکنون اصلا جايگاهي در اين امر ندارد. امروزه داروهاي متنوعي مانند ديازپام، کلونازپام، لورازپام و آلپرازولام به وفور به اين منظور تجويز و مصرف ميشوند. اين داروها عموما ابتداي مصرف باعث ايجاد خوابي با کيفيت مطلوب ميشوند و از طرفي اثر ضداضطراب دارند و باعث افزايش آرامش فرد ميشوند. با اين حال، مصرف خودسرانه آنها به هيچوجه توصيه نميشود و در بسياري از موارد اثر خوابآوري آنها پس از مدتي کاهش مييابد. حتي ممکن است در مواردي در درازمدت به تشديد مشکلات خواب منجر شوند بهطوري که کاهش مقدار يا قطع مصرفشان به بهبود کيفيت خواب کمک کند.
از سوي ديگر، مصرف خودسرانه اين داروها در افرادي که مشکل تنفسي دارند ممکن است به وخامت وضعيت تنفسي بينجامد. در پاسخ به سوال بالا، ميتوان گفت اين داروها قابلسوءمصرف هستند و البته اين سوءمصرف عموما توسط افرادي که دچار اعتياد به موادمخدر يا محرک هستند ديده ميشود. با اين حال، اين داروها در صورتي که زيرنظر پزشک مصرف شوند و براساس تشخيص درست و در مدت لازم به کار روند، تاثير زيادي در بهبود خواب و علايم اضطرابي افراد دارند و در واقع در اين شکل مصرف، بايد آنها را جزو داروهاي بسيار کمعارضه به حساب آورد.
منبع: برترینها
۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
هشدار محققان نسبت به مصرف مداوم داروهای خوابآور
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ پژوهش صورت گرفته توسط محققان فرانسوی و کانادایی نشان میدهد استفاده طولانیمدت از داروهای درمان بیخوابی و اضطراب با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نتایج مطالعه صورت گرفته بر روی تعدانوآوریهای اثرگذار نانو جایزه پیامبر اعظم دریافت میکنند
یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ علوم و فناوری نانو بعنوان یکی از چهار رشتهای که جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم ص Mustafa Prize به آنها اعطا میشوند معرفی شد جایزه مصطفی ص باهدف توسعه دانش و فناوری نانو و پرده برداشتن از امکانات این دانش جوان به فعالیت علمی نوآورانه و پیشگاممسئول دفتر اعتیاد ادارهکل بهزیستی قزوین خبر داد دستگیری 350 نفر در طرح جمعآوری معتادان متهاجر قزوین
مسئول دفتر اعتیاد ادارهکل بهزیستی قزوین خبر داددستگیری 350 نفر در طرح جمعآوری معتادان متهاجر قزوینمسئول دفتر اعتیاد ادارهکل بهزیستی قزوین از دستگیری 350 نفر در طرح جمعآوری معتادان متهاجر خبر داد محمدحسن نادری عصر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد طرح جمفرمانده نیروی انتظامی مراغه خبر داد جمعآوری معتادان تابلو در مراغه
فرمانده نیروی انتظامی مراغه خبر دادجمعآوری معتادان تابلو در مراغهفرمانده نیروی انتظامی مراغه از جمعآوری 18 معتاد ولگرد و تابلو در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مراغه عیسی هاتفی ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران در تشریح نتایج اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی درهشدار برای قرصهای خوابآور
هشدار برای قرصهای خوابآورمحققان دریافتند که مصرف زیاد قرصهای خوابآور و اضطراب میتواند به زوال عقل منتهی شود به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس مطالعهای از افراد مسن در کانادا نشان داد که استفاده از بنزودیازپین تاریخ گذشته به مدت سه ماه یا بیشتر به افزایش خطر زوال عقلداروهای ترک اعتیاد ماهوارهای، اعتیادآور است + فیلم
داروهای ترک اعتیاد ماهوارهای اعتیادآور است فیلم عدهای از افراد معتاد که میخواستند خود را از اسارت مادهای بد نجات دهند با مصرف قرصهای به اصطلاح نسل جدید ترک اعتیاد خود را درگیر اعتیادی مضاعف کردند به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران عدهای از افراد معتاد که210معتاد متهاجر در قزوین جمع آوری شدند
210معتاد متهاجر در قزوین جمع آوری شدند قزوین-ایرنا-مسوول دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین از جدیت و پیگیری در جمع آوری معتادان متهاجر و کارتن خواب خبر داد و گفت تاکنون 210معتاد متهاجر در استان جمع آوری شده اند به گزارش روابط عمومی اداره کل دادگستری استان قدادستان عمومی و انقلاب قزوین: طرح جمعآوری معتادان در قزوین به صورت جدی ادامه مییابد
دادستان عمومی و انقلاب قزوین طرح جمعآوری معتادان در قزوین به صورت جدی ادامه مییابددادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت طرح جمعآوری معتادان مهاجر با قدرت و به صورت جدی ادامه مییابد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین حجتالاسلام اسماعیل صادقی نیارکی صبح امروز در دومین کمیته حقوقی شاستقرار سه اکیپ شبانه روزی جمع آوری معتادان در سطح شهراهواز/ نگهداری از متکدیان وظیفه شهرداری نیست
استانها جنوب خوزستان موسوی استقرار سه اکیپ شبانه روزی جمع آوری معتادان در سطح شهراهواز نگهداری از متکدیان وظیفه شهرداری نیست اهواز - خبرگزاری مهر شهردار اهواز از استقرار سه اکیپ شبانه روزی جمع آوری معتادان در سطح شهر خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سید خلف موسوی عصر یکشنبهعروسکها شادی را به شهر تهران آوردند/ شخصیتهایی که زباله تولید نمیکنند
فرهنگ و هنر تئاتر آغاز پانزدهمین جشنواره تهران - مبارک عروسکها شادی را به شهر تهران آوردند شخصیتهایی که زباله تولید نمیکنند پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران - مبارک عصر روز شنبه 22 شهریورماه با اجرای کارناوال گروههای عروسکی شرکت کننده در این دوره از دبیرخانههشدار برای قرصهای خوابآور |اخبار ایران و جهان
هشدار برای قرصهای خوابآور کد خبر ۴۳۴۴۳۰ تاریخ انتشار ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۷ - 14 September 2014 محققان دریافتند که مصرف زیاد قرصهای خوابآور و اضطراب میتواند به زوال عقل منتهی شود به گزارش فارس مطالعهای از افراد مسن در کانادا نشان داد که استفاده از بنزودیازپین تاریخ گذشتهدر صورت مدالآوری در بازیهای آسیایی خواهران منصوریان خاطره برادران خادم را زنده میکنند
در صورت مدالآوری در بازیهای آسیاییخواهران منصوریان خاطره برادران خادم را زنده میکنندخواهران منصوریان با مدالآوری در بازیهای آسیایی اینچئون میتوانند خاطره قهرمانی همزمان برادران خادم را در بازیهای آسیایی هیروشیما زنده کنند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان هفدهمین دوره بازآماده باش اکیپهای جمعآوری معتادان در تهران قدیم
آماده باش اکیپهای جمعآوری معتادان در تهران قدیم مدیر اداره جامع خدمات رفاه و مشارکتهای اجتماعی شهرداری منطقه 12 از آماده باش اکیپهای جمعآوری معتادان در این منطقه خبر داد مهر آفرین فخاری مدیر اداره جامع خدمات رفاه و مشارکتهای اجتماعی شهرداری منطقه 12 در گفتگو با خبرنگار اجبیمارستان امام حسین (ع) زنجان 142 تختخوابی شد
بیمارستان امام حسین ع زنجان 142 تختخوابی شد زنجان - ایرنا - مدیر درمان استان زنجان گفت در راستای ارایه خدمات درمانی بهینه به بیمه شدگان تامین اجتماعی استان زنجان شمار تختخواب های بیمارستان امام حسین ع این شهر از 125 به 142 تخت افزایش یافت به گزارش ایرنا علی محمدی با بیان ایدانشگاه جوابگوی ارائه خوابگاه به دانشجویان نیست
یزدی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه جوابگوی ارائه خوابگاه به دانشجویان نیست معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت با توجه به کمبود خوابگاه و در خواست دریافت خوابگاه به دانشجویان هم اکنون این دانشگاه جوابگوی این امر به دانشجویان نیست محمد یزدی معاون دانشجویی دانشگابوترابیفرد در نشست شورای اداری شهرستان پردیس: ایران یک قدرت تعیینکننده در منطقه است/مدعیان حقوقبشر در عراق
ابوترابیفرد در نشست شورای اداری شهرستان پردیس ایران یک قدرت تعیینکننده در منطقه است مدعیان حقوقبشر در عراق با دلار و سلاح راه را برای حضور تروریستها فراهم میکنندنایب رئیس اول مجلس با تأکید بر اینکه امروز ایران یک قدرت تعیینکننده در منطقه است گفت مدعیان حقوقبشر در عراق باشنبه 22 شهریورماه جاری؛ قلیان ها از سطح شهر خمین جمع آوری می شود
معاون سیاسی فرماندار خمین شنبه 22 شهریورماه جاری قلیان ها از سطح شهر خمین جمع آوری می شود خبرگزاری پانا معاون سیاسی فرماندار خمین گفت به سفره خانه های عرضه قلیان در سطح شهر به مدت یک هفته و بصورت مکتوب اعلام شده بود که نسبت به جمع آوری قلیان ها اقدام نمایند و با پایان این وقت-