تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831207967




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امسال هم اسکار نمی‌گیریم!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت/
امسال هم اسکار نمی‌گیریم!
احتمال می‌رود که حاتمی‌کیا بدلیل مخالفت ذاتی‌اش با سیستم سینمای ردکارپتی و فشن‌شویی نخواهد فیلمش به اسکار فرستاده شود و آنوقت است که فقط یک گزینه مناسب باقی می‌ماند یعنی؛ تنهای تنهای تنها.


به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران؛ مطمئنا ما امسال هم نه جایزه‌ی اسکار را خواهیم گرفت و نه حتی فیلمی از ایران در جمع نامزد‌ها یا ده فیلم برتر خواهد بود.

چنین چیزی از آن جهت کاملا معلوم است که فهرست نامزد‌های سینمای ایران برای حضور در مراسم اسکار آماده و اعلام شده و البته هیچ کدامشان برای برنده شدن در چنین جشنی ساخته نشده‌اند. 

اعلام این فهرست آن‌جایی تاسف بار تر می‌شود که ما ببینیم در بین فیلم‌های تولیدی سینمای ایران، اثری که برای موفقیت در این مراسم از شانس‌های بالاتری برخوردار بوده، وجود داشته‌ است اما اعضای هیات محترم! انتخاب بازهم مثل همیشه بنا به مصلحت‌های فردی و فرقه‌ای تصمیم گرفتند و با چنین تصمیمی بازهم مثل همیشه چیزی که این وسط قربانی شده سینمای ایران بوده است.

برگردیم به سال‌ها پیش و هنگامی که یکی از پخش کننده‌های آمریکایی به مجید مجیدی گفته بود اگر امتیاز پخش "بچه‌های آسمان" را در ایالات متحده به او بسپارد، حاضر است تضمین بدهد که این فیلم در همان سال جایزه‌ی اسکار را دریافت می‌کند اما نفوذ محسن مخملباف در سیستم سینمایی آن روز‌ها مانع این اتفاق شد.

تقریبا همه می‌دانند که رقابت اسکار در حقیقت رقابتی بین پخش کننده‌های بزرگ آمریکایی یا به عبارتی همان (غول‌های اکران) است و وعده‌ای که یکی از همین غول‌ها به مجیدی داده بود، آن‌جایی درستی خودش را نشان می‌دهد که به فهرست نامزدها و برندگان اسکار غیر انگلیسی زبان در سال 1997 (سال حضور "گبّـه" در اسکار) نگاه کنیم؛ قطعا اگر فیلم مجیدی در 1997 به جشن آکادمی می‌رفت، جایزه‌ی آن را با خود به خانه می‌آورد اما مخملباف – که حال و روز او امروز دیدنی و عبرت آموز است – به خاطر نفوذی که داشت و با اعمال فشار مستقیم باعث شد فیلم خودش یعنی "گبه" به مراسم اسکار برود. "گبه" فیلم مزخرفی بود و فقط آبروی سینمای ایران را در آمریکا برد. مجیدی هم فیلمش را در آن سال حتی اکران نکرد بلکه سال بعد بتواند با آن راهی جشن آکادمی بشود اما سال بعد فیلمی به نام "زندگی زیباست" در این مراسم شرکت داشت که اثری از یک کارگردان ایتالیایی به نام  "روبرتو بنینی" بود، این فیلم کاملا مطابق با معیارهای سیاسی سینمای آمریکا تهیه شده بود و حتی در سکانس آخر آن یک کشتی را می‌بینیم که هنگام ورود به اسکله با خود پرچم آمریکا را حمل می‌کند (در حالی که فیلم به اصطلاح ایتالیایی بود!).

"بچه‌های آسمان" در سال 1998مقابل ساخته‌ی بنینی قرار گرفت و چون با سیاست‌های آمریکایی هم قافیه نبود، بازی را به آن فیلم سفارشی باخت، اما اگر این اثر سال قبل می‌توانست در مراسم شرکت کند و اگر جناب مخملباف هوس سفر به آمریکا را نکرده بود، "بچه‌های آسمان" می‌توانست تندیس اسکار را همان سال از اعضای آکادمی دریافت کند.

 
ذبح شدن فیلم "بچه‌های آسمان" به دلیل نفوذ مخملباف فقط یک نمونه‌ از اتفاقاتی است که طی این 28 سال افتاده.

28 سال است که ارسال فیلم‌های ایرانی به مراسم اسکار در دستور کار معاونت سینمایی وزارت ارشاد (و از 1390 به بعد سازمان سینمایی) قرار گرفته و این قضیه سالی یکبار باعث می‌شود که ما بیشتر از هر وقت دیگری بفهمیم آنچه در سینمای ایران پشت عنوان (صنف) و (سندیکا) مخفی شده در حقیقت مافیاست نه چیز دیگر.

ما بارها آثار عباس کیارستمی را به اسکار فرستادیم و لابه لای آن چند نوبت هم بهمن قبادی با فیلم‌هایش به این مراسم رفت.

کیارستمی در فستیوال "کن" جایزه‌ برده بود و لابد همین باعث می‌شد که عده‌ای فکر کنند فیلم‌های او در اسکار هم شانسی برای موفقیت دارند اما این ناشیانه ترین نظری بود که می‌شد در این باره داد چون فلسفه‌ی تاسیس جشنواره‌ی کن مقابله با سینمای هالیوود است و آن‌ها دقیقا به فیلم‌هایی جایزه می‌دهند که بر خلاف جریان غالب هالیوودی حرکت کرده باشند، با این اوصاف فرستادن فیلم‌های کیا رستمی که کن آن‌ها را پسندیده بود و حتی فرستادن آثار نوچه‌ی کم استعداد او (قبادی) به اسکار، چه شانسی را می‌توانست برای ایران به ارمغان بیاورد؟!

ما در نوبت‌های دیگر هم چنین تصمیماتی گرفتیم و تاریخچه‌ی نیمه بلند حضور ایران در مراسم اسکار پر از خطا‌های مضحک این چنینی است.

تنها دفعه‌ای که هیات محترم! انتخاب، از ایران یک فیلم را برای ارسال به مراسم اسکار درست انتخاب کرد و توانست جایزه را هم ببرد، مورد "جدایی نادر از سیمین" بود که جالب است بدانید در آن سال انتخاب دیگری جز این فیلم وجود نداشت وگرنه هیچ بعید نبود آن هیات محترم! اثر دیگری را به جای "جدایی..." به اسکار بفرستد، آن هم هر اثری که حتی جزو ده فیلم برتر قرار نمی‌گرفت تا چه رسد به اینکه برنده‌ی جایزه‌ی اصلی بشود.

اعضای هیاتی که از آن صحبت می‌کنیم جزو سینماگران ایرانی هستند و ادعا می‌شود که این جمع، یک جمع و تشکل غیر دولتی است اما همانطور که چند سطر بالاتر به تفاوت (مافیا) و (سندیکا) اشاره شد، باز هم باید تاکید کرد که صدای چنین جمعی به هیچ وجه عصاره‌ی گفتمان تمام سینمایی‌های ایران نیست و اگر سینما در کشور ما به معنای واقعی خود دارای صنف سندیکا بود و تمام اعضای آن صنف در رای گیری‌هایش شرکت می‌کردند؛ نه این اعضای محترم!‌ در جمع هیات انتخاب قرار می‌گرفتند و نه این فیلم‌ها برای ارسال به اسکار انتخاب می‌شدند.

فهرست 10 فیلمی که از میان 58 اثر به نمایش درآمده در سال گذشته، نامزدهای مرحله نیمه نهایی برای ارسال به اسکار هستند به این قرار است؛
آذر، شهدخت، پرویز و دیگران؛ استرداد؛ امروز؛ برف؛ تنهای تنهای تنها؛ چ؛ خسته نباشید؛ خط ویژه؛ زندگی مشترک آقای محمودی و بانو؛ و سر به مهر.

غیر از فیلم های "چ" و "تنهای ..." هیچکدام از آثار دیگر این فهرست، مناسب َحضور در مراسم اسکار نیستند. اما طَرفه آنجاست که احتمال می‌رود حاتمی‌کیا بدلیل مخالفت ذاتی‌اش با سیستم سینمای ردکارپتی و فشن‌شویی نخواهد که فیلمش به اسکار فرستاده شود و آنوقت است که فقط یک گزینه مناسب باقی می‌ماند یعنی؛ تنهای تنهای تنها.

اما به احتمال قوی هیات محترم! انتخاب این فیلم را هم گزینش نخواهد کرد چون سازنده‌اش یکی از بچه‌های غریب شهرستان است که پارتی بدردبخوری در کُریدورهای مافیایی این سینما ندارد.
 
با این وصف می‌ماند 8 فیلم دیگر که درباره تک تک آنها باید گفت؛ نبودشان در جشن آکادمی و این ‌که ما امسال هیچ فیلمی به نمایندگی از خودمان در آن  مراسم نداشته باشیم بهتر از یک حضور مضحک و سرتاسر آبروریزی است.
 
البته "چ" و "تنهای تنهای تنها" هم جزو فیلم هایی نیستند که احتمال جایزه گرفتن آنها در اسکار برود اما لااقل این ها آثاری آبرومندانه هستند که حضورشان در آن مراسم را می توان فرصتی برای اکران فیلم‌هایی از سینمای ایران در ینگه دنیا دانست و البته حتی بعید نیست که "تنهای ..." بتواند جزو 10 فیلم برتر هم قرار بگیرد ولی شما منتظر باشید که هیات محترم! انتخاب یکی از آن 8 فیلم نامناسب را به اسکار بفرستد تا اعضای آکادمی هنگام اکران فیلم نماینده ایران با بی‌حوصلگی از سالن خارج شوند.
 
یادداشت از: میلاد جلیل‌زاده/


انتهای پیام/ اس
 








تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن