تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سخن چون دواست، اندکش سودمند و زیادش کشنده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852065125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورزش ولع مصرف مواد را در معتادان کم می‌کند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ورزش ولع مصرف مواد را در معتادان کم می‌کند
کد خبر: ۴۳۵۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۱ - 19 September 2014


یک متخصص علوم شناختی با بیان تأثیر ورزش در کاهش ولع به مصرف مواد گفت: دانش ما در تصویربرداری مغزی کمک می‌کند که دلایل دیگری را نیز به دلایل تأثیر ورزش در کاهش ولع به مصرف مواد، اضافه کنیم.

به گزارش فارس،‌ به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، حامد اختیاری، در مقاله خود در سی و چهارمین همایش از مجموعه همایش های علمی اعتیاد و آسیب های روانی تحت عنوان پایه‌های عصبی شناختی مداخلات مدیریت ولع گفت: آگاهی از مدارهای مغزی دخیل در ولع مصرف مواد، ایده هایی برای درک بهتر پدیده ولع و طراحی مداخلات درمانی به ما می دهد.

معاون ستاد علوم شناختی کشور بابیان اهمیت آگاهی از مدارهای مغزی دخیل در ولع مصرف مواد، گفت: فرد، هرچه علتها و عوامل ولع را بیشتر باز کند، آگاهی بهتر و بیشتری نسبت به آن پیدا می کند.

 وی با بیان تأثیر ورزش در کاهش ولع به مصرف مواد گفت: دانش ما در تصویربرداری مغزی کمک می کند که دلایل دیگری را نیز به دلایل تاثیر ورزش در کاهش ولع به مصرف مواد، اضافه کنیم.

 وی با طرح سؤالاتی چون؛ آیا ولع، تنها یک نوع احساس است، آیا این پدیده قابل تغییر است و چطور این تغییرات ایجاد می شود، چه طبقه بندی برای آن وجود دارد، وارد مبحث واژه شناسی، تاثیر واژه ها بر عملکرد مغز و در نتیجه، مدیریت ولع شد.  

 معاون ستاد علوم شناختی کشور اظهارداشت: واژه ها، هر کدام یک مرحله از فرآیندی را نشان می‌دهد که در آن، فرد احساس ولع می‌کند، در واقع باید، ولع را یک فرآیند ببینیم که پله پله است.  حال این سؤالات مطرح می شود که کدام مرحله از این فرآیند، بیشتر قابل حس کردن است، آیا همه آدمها یک ولع را تجربه می کنند و ولع آنها چه تفاوتهایی با یکدیگر دارد.

وی ولع یا وسوسه را بر اساس احساس نیاز، دیدن نشانه، اعصاب ناراحت یا سرخوشی تقسیم کرد و افزود: همراه با ولع، چیزهای دیگری نیز می‌آید که آگاهی نسبت به ولع، تا چه اندازه قابل کنترل است، احساس بد یا خوب، فکرهایی که با ولع می آید و تفسیری که فرد از ولع دارد، از آن جمله اند.

معاون آموزشی ستاد علوم شناختی کشور، تأکید کرد: فرد، هر چه علتها و عوامل ولع را بیشتر باز کند، آگاهی بهتر و بیشتری نسبت به ولع خود پیدا می کند.

وی سپس به مدل های عصبی شناختی اشاره کرد و گفت: مدل شماره یک، فعالیت نواحی لیمبیک مغز در اثر ولع مصرف مواد را نشان می دهد، که با پیشرفت علم، مدل شماره 2 مطرح می شود که فعالیت مدار لیمبیک – پره فرونتال را در اثر ولع  نشان می دهد.

اختیاری افزود: بر اساس این 2 مدل عصبی شناختی می توان مداخلات درمانی را پیشنهاد کرد که در واقع مدل شماره 3 است. در این مدل، اضافه شدن نقش تغییری به نقش مهاری است.

وی این مدل را مانند مثلثی نشان داد که در رأس آن کنترلینگ و در 2 گوشه پائین آن Appraising  و Verbalizing  را مشاهده می‌کنیم، و اظهار داشت: هر 3 این نواحی در مغز، روی احساس ولع و وسوسه، تأثیرگذار هستند.  Appraising  این تأثیر را دارد که فرد چه بیانی روی ولع خود دارد و  ناحیه  Verbalizing که مهمترین ناحیه مغز است، در ساخت واژه و بیان آن تاثیر دارد.

وی خاطر نشان کرد: برای آنکه کار مثبت و تأثیر مثبتی را شاهد باشیم، باید بدانیم به طور مرتب این 2 ناحیه در حال بالانس و تعامل با یکدیگرند و در واقع مدل شماره 4 شکل می گیرد که تعامل مدارهای درون نگر و برون نگر در مداخلات مدیریت ولع موثرند.

معاون ستاد علوم شناختی کشور با اشاره به این نکته که تعامل این 2 ناحیه، نه تنها به کنترل اعتیاد به مواد، بلکه به کنترل هیجانات نیز کمک می کند، افزود: روشهایی مانند انجام یوگا، که فرد را به عمق درون خود برده و از درون، به بیرون هدایت می کند، به عنوان تقویت کننده های این تعامل یا بالانس بین مدارهای درون نگر و برون نگر، مطرح هستند.

وی سپس توسط اسلایدی، دستگاهی را که در جهان برای ایجاد  شرایط رفتن به درون خود و بازگشت به بیرون به کار می برند، نشان داد که فرد در عین شناور ماندن روی سطح مایع درون ظرفی شبیه به وان حمام، به دلیل داشتن در و بسته شدن آن، در تاریکی و سکوت مطلق نیز قرار می‌گیرد تا بتواند شرایط فکر کردن و رفتن به درون خود و بازگشت به بیرون را تجربه کند.

معاون ستاد علوم شناختی تأکید کرد: زمانهایی لازم است که انسان کاری انجام ندهد و فقط به درون خود، احساسات و آنچه در اعماق وجودش می گذرد، فکر کند.  قرار گرفتن در این شرایط، درک درونی را تقویت می کند به گونه‌ای که حتی بسیاری از افراد معتاد با این روش توانستند بر اعتیاد خود غلبه کرده و  آن را کنترل کنند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن